FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Ma smiješno je uopšte i pričati o nedostatku sredstava s obzirom da su prije par mjeseci bili spremni dovesti Wirtza koji bi koštao nekih 120-150 miliona. I to im nije bilo problem platiti bez da se iko proda. Tako da, ta priča, nemamo para, moramo prodavati pa dovesti ne pije vode. Eberlu se za transfere igrača ne može mnogo toga prigovoriti, ako išta. Recimo kakva je krađa ispalo dovođenje Olisea. Za Kompanya ćemo vidjeti, vrijeme će pokazati, tu se vjerovatno dobro zajebao, ali za igrače, skresavanje plata, nema se šta reći. Čistio je tuđe smeće i razumijem ga zašto želi da ide.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Uli Hoeneß calls for German clubs not to take big money offers anymore: "This can't end well. We in the Bundesliga have to go our own way and show an example. We must show strength and not take the money of the Arabs and the American hedge funds. The DFL must ensure that Bundesliga clubs never have to accept this money."

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Ulinator pili naopako, ali ja se s njim potpuno slažem, vi ste autsajder u CL. Preciznije, kad bi svi bili zdravi bili bi jedni od favorita, ali za očekivati je pešest izostanaka, ako se recimo ozlijede Kane, Olise, Musiala, Laimer... vi se autsajder. Ulijeva izjava vapi za dodatnim pojašnjenjima - zašto ste autsajderi i ko je za to kriv?
Inače, svi u medijima krenu nešto govorit (ko i Loddar prije nekog vremena) i onda to ostane visit u zraku. Pa ako si rekao A onda reci i B, ako nećeš reći B onda bolje nemoj ništa ni počet govorit. A ne da kažeš A i praviš se mutav.
To je ko ovaj slučaj:
sudac: "Jesil' maznuo lovu?".
ti: "Ma znate, nije to tako jednostavno."
sudac: "Slušam..."
ti: "Nemam o tome više šta reć."
sudac: "Pa jesil' maznuo ili nisi?"
ti: "Sve sam rekao, ne bih se ponavljao."
Inače, svi u medijima krenu nešto govorit (ko i Loddar prije nekog vremena) i onda to ostane visit u zraku. Pa ako si rekao A onda reci i B, ako nećeš reći B onda bolje nemoj ništa ni počet govorit. A ne da kažeš A i praviš se mutav.
To je ko ovaj slučaj:
sudac: "Jesil' maznuo lovu?".
ti: "Ma znate, nije to tako jednostavno."
sudac: "Slušam..."
ti: "Nemam o tome više šta reć."
sudac: "Pa jesil' maznuo ili nisi?"
ti: "Sve sam rekao, ne bih se ponavljao."
Ne možeš ni treneru puno zamjeriti ako se ne ostvari dobar plasman u CL. Sam si rekao da smo Hoffići među velikima i sad gledaj. Mada ja mislim da spušta tenzije i pritisak, te nakon fijaska sa Wirtzom i ostalima želi pripremiti teren za naredno ljeto.
Ako od ovih gladnih Engleza išta ostane

Isto mislim da sa svježom krvi i odlaskom istrošenih i nedokazanih igrača, Bayern za nijansu ima bolju ekipu nego lani.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Ulijeve posljednje izjave su u najmanju ruku konfuzne i smiješne, kao njemački klubovi ne trebaju ulaziti u lude transfere kao što to rade englezi i arapi, da igrači ne vrijede tolike pare, a mi smo prvi dali 100 milki za Kanea, sad 70 za Diaza, 80 za Hernandeza, imamo par igrača u top 10 što se tiče plaća, itd.
Svatko zna da su cijene prevelike, ali tržište je takvo, kao da ja sad krenem kukati što je kvadrat stana 4000KM a prije 5 godina bio 2000KM. U nogometu se svake godine okreće sve veća lova, s tim da su englezi svoju ligu učinili privlačnom i sada to maximalno iskorištavaju.
Ne zna nitko od nas šta se među njima tamo događa, ali bih rekao da je Eberl dobar posao napravio s obzirom na sve restrikcije koje je imao. Na kraju je rezultat taj koji će biti presudan u ocjeni njegovog rada.
Svatko zna da su cijene prevelike, ali tržište je takvo, kao da ja sad krenem kukati što je kvadrat stana 4000KM a prije 5 godina bio 2000KM. U nogometu se svake godine okreće sve veća lova, s tim da su englezi svoju ligu učinili privlačnom i sada to maximalno iskorištavaju.
Ne zna nitko od nas šta se među njima tamo događa, ali bih rekao da je Eberl dobar posao napravio s obzirom na sve restrikcije koje je imao. Na kraju je rezultat taj koji će biti presudan u ocjeni njegovog rada.
Super, ovdje samo fali objašnjenje koji je to "own way" i kako to funkcionira bez para.Saurman je napisao/la: ↑03 sep 2025, 12:32Uli Hoeneß calls for German clubs not to take big money offers anymore: "This can't end well. We in the Bundesliga have to go our own way and show an example. We must show strength and not take the money of the Arabs and the American hedge funds. The DFL must ensure that Bundesliga clubs never have to accept this money."![]()
To je ko onaj socijalistički vic kad je u kombinat došao visoki funkcioner i kad su mu pokazali farmu zečeva on im kaže: "drugovi, lijepo je to, ali što ne bi umjesto ovih sto malih uzgojili dvadeset velikih po pedeset kila?". Oni se pogledaju i kažu mu kurtoazno: "Odlična ideja, ali kako da to napravimo?", a on: "E, pa ja sam vam dao ideju, morate i vi nešto napravit, ne mogu vam ja dat sve."
- Centre forward
- Kontakt:
Uli je poludio. Mog'o bi na skoru na tretman kod, štajaznam, npr. "hećim" gastona, ako se ne dozove
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
KHR je 10x veci gospodin od Ulija, Uli je takav teret postao da mislim da je to glavni razlog trenutne Bayernove nemoci. Idi covjece vise ne okreci se.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Poteze Bayerna ovog ljeta možda bi trebalo gledati u makro kontekstu, narativu njemačke privrede koja je u ozbiljnom problemu, a ni očekivanja nisu dobra. Vrlo je moguće da klub iako bilježi rekordne prihode, sad donosi odluke o rezanju troškova spremajući se za teških nekoliko godina. Kad kažem teških mislim na manji priliv od njemačkih sponzira i pad prihoda na dan utakmice.
To je čista njemačka poslovna logika - minmalni rizik. Amerikanci bi npr. radili sve kontra.

To je čista njemačka poslovna logika - minmalni rizik. Amerikanci bi npr. radili sve kontra.

@rikimo, prije bih rekao da su se okolnosti promijenile, a ne politika kluba. ne tako davno kad bi igrač birao između Bayerna i šta znam Tottenhama/Galatasaraya/Al Hilala, izbor mu je bio lagan. Danas to više nije tako. Uvijek je Bayern bio štedljiv i ekonomičan klub, spoj najkvalitetnijih talenata iz Njemačke i solidnih igrača iz ostalih zemalja. Danas vidimo da čak ni uz maximalan trud nismo uspjeli privući njemačkog talenta Wirtza, ne zato što više nismo atraktivni, već su i drugi, plus novac naravno.
Zapravo je danas novac izvor svega, to smo već apsolvirali, možda je Uli htio s onom izjavom da kaže da je ovakvo tržište neodrživo, i da će se kad-tad stvari morati malo prikočiti. Padaju mi na pamet kinezi, koji su bili krenuli onako kao sada arapi sa dovođenjem i preplaćivanjem, pa ih eno vratili se gdje su i bili. Jedino će se s englezima mislim i u budućnosti biti jako teško nositi financijski.
Zapravo je danas novac izvor svega, to smo već apsolvirali, možda je Uli htio s onom izjavom da kaže da je ovakvo tržište neodrživo, i da će se kad-tad stvari morati malo prikočiti. Padaju mi na pamet kinezi, koji su bili krenuli onako kao sada arapi sa dovođenjem i preplaćivanjem, pa ih eno vratili se gdje su i bili. Jedino će se s englezima mislim i u budućnosti biti jako teško nositi financijski.
Slažem se, ali ovdje nije u pitanju Wirtz, koliko smanjenje kadra i investicija.Zlaja83 je napisao/la: ↑03 sep 2025, 14:41@rikimo, prije bih rekao da su se okolnosti promijenile, a ne politika kluba. ne tako davno kad bi igrač birao između Bayerna i šta znam Tottenhama/Galatasaraya/Al Hilala, izbor mu je bio lagan. Danas to više nije tako. Uvijek je Bayern bio štedljiv i ekonomičan klub, spoj najkvalitetnijih talenata iz Njemačke i solidnih igrača iz ostalih zemalja. Danas vidimo da čak ni uz maximalan trud nismo uspjeli privući njemačkog talenta Wirtza, ne zato što više nismo atraktivni, već su i drugi, plus novac naravno.
SportBild je Bayernov prelazni rok ocjenio kao najgori u ligi.
-
- Kontakt:
I to kmečanje oko nekakvih basnoslovnih transfera je potpuno neutemeljeno. Klubovi danas čak troše i poprilično manje nego li su to radili prije 5-10 godina. Eto vam Real, PSG, Barcelona. I ovi u Engleskoj troše kad više nemaju izbora, Liverpool je godinama izbjegavao ulagati velike pare, cigančio, pa se sad raspojasali. United je smiješan klub u svakom pogledu.
I am not yet born; O hear me.
Liverpool je godinama ubijao na moneyball pristup, ali sad je shvatio da je došlo njegovo vrijeme i da bi mogao dominirati i kući i u Evropi. I idemo, all in.Bundesliga je napisao/la: ↑03 sep 2025, 14:57I to kmečanje oko nekakvih basnoslovnih transfera je potpuno neutemeljeno. Klubovi danas čak troše i poprilično manje nego li su to radili prije 5-10 godina. Eto vam Real, PSG, Barcelona. I ovi u Engleskoj troše kad više nemaju izbora, Liverpool je godinama izbjegavao ulagati velike pare, cigančio, pa se sad raspojasali. United je smiješan klub u svakom pogledu.
Objektivno Englezi jako puno troše i oni vode kolo. Ako i ostavimo po strani Liverpool koji je spiskao skoro 500 milki, negativnu transfer bilancu u ovom roku od -100+ milki ima sijaset klubova, od onih najjačih City, Manu, Tottać, Newcaste do ovih drugih tipa Leeds, Burnley, Everton, Nottingham, Sunderland...
Ali... ima se, može se. Premiership je superliga u kojoj se vrti para. Problem je što drugi euroklubovi neće Superligu (većina), pa kad neće ne moraju, samo onda nek ne kukaju.
Ali... ima se, može se. Premiership je superliga u kojoj se vrti para. Problem je što drugi euroklubovi neće Superligu (većina), pa kad neće ne moraju, samo onda nek ne kukaju.
Vi štedite da bi bili konkurentni na srednji rok. Mogli ste i vi sad spiskat 300 milki zlatne rezerve, ali šta nakon 3 godine? Što će se onda trošit? Ovako nastojite što duže opstat među vodećima, no jasno je da ćete na duži rok od desetak godina izgubit priključak. Naravno, ukoliko se stvari radikalno ne promijene.
Ako znamo da Guardiola kotira visoko među ovim trenutno nepopularnim glavama u našim foteljama, te ako Guardioli nisu zamjerili 3x na isti način ispadanja iz LP, onda kako mogu ovom treneru išta zamjeriti, jer i on glatko osvaja Bundes i dođe na isto u LP. jedino ako bi baš podbacio pa ispali prije četvrtine pa hajde. ono dosta je tu konfuznosti, Hejnkes donese finale i titulu, a ti ga mijenjaš za Gvardiolu, pa ti onda Flick donese titulu i umalo ponovi sezonu uz mnoge povrede, a ti ga prekrižiš jer se kao ne slažete u gledištima. pa zar nije ispravno takvom treneru dati malo slobode i da on može nešto po svojoj želji, ali ne ovaj upravni odbor mora da se miješa u sve i da glume šefove, previše je uplitanja tu. meni je Eberl karakter da mu dadneš potpuno povjerenje i slobodu, dokazan je to menadžer, vidimo da je veliki igrač, nije njemu problem zazvoniti u ponoć za Lookmana, Jacksona i Opendu ipak malo zvučnija imena. da se sa jacksonom nije našao dogovor Lookman je već bio sigurna rezerva siguran sam.armando je napisao/la: ↑03 sep 2025, 12:42
Ne možeš ni treneru puno zamjeriti ako se ne ostvari dobar plasman u CL. Sam si rekao da smo Hoffići među velikima i sad gledaj. Mada ja mislim da spušta tenzije i pritisak, te nakon fijaska sa Wirtzom i ostalima želi pripremiti teren za naredno ljeto.
Ako od ovih gladnih Engleza išta ostane
Isto mislim da sa svježom krvi i odlaskom istrošenih i nedokazanih igrača, Bayern za nijansu ima bolju ekipu nego lani.
Brajo nemoj ovo lično shvatiti, ali imaš jako čudan način prenošenja informacija i reznovanja stvari.
To šta je Bild ocijenio je budalaština na kvadrat, a samim tim što to prenosiš na ovu temu ispadaš budala na još veći eksponent.
Ovaj Bayernov prelazni rok je ubjedljivo najbolji u ligi, eto jesi li sada svjestan kolika glupost je ova informacija?
Prvo Bayern nije prodao nijednog igrača koji mu je trebao, nego se samo riješavao ovih koji više nisu dobri, a neki nikad i nisu bili.
Drugo, Bayern je za te igrače doveo bolje zamjene.
Treće, 4 nova igrača u Bayernu zajedno vrijede 180mil., samo ta 4 nova igrača vrijede kao pola cijele ekipe Leverkusena i Leipziga, a Bayernova ukupna vrijednost na prvog pratioca je povećana sa 330 na 470mil.
Četvrto, prelazni rok je završio sa +10mil, a Bayern je jači za 20%.
Peto, ko je to odradio bolji prelazni rok od Bayerna???
ne mogu vjerovati šta ti pišeš prvo ono za Woltemadea, a sada i ovo, ne da mi se puno ni čitati, nego imam za ispušni ventil snage trenutno pa reko da te okerepim malo.
- Centre forward
- Kontakt:
Prelazni rok je nikakav, da se ne lažemo. Ništa mi nismo jači nego što smo bili. Pa gledamo utakmice, majka mu stara. Nije doveden nijedan kapitalac. Kako onda za klub renomea Bayerna to može biti dobro ?
Transferi ostataka BL nisu nikakav reper. Svi su haman prodali sve što je valjalo. I to dosta govori.
Transferi ostataka BL nisu nikakav reper. Svi su haman prodali sve što je valjalo. I to dosta govori.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
Centre, ne može svake godine kapitalac, a mislim da nema ni potrebe. Lani Olise, preklani Kejn...
Slupano hićme para u odbranu i sami smo potvrdili da imaju fetiš na stopere.
I opet će tu biti bauštela, kao što vidim da će Upa ucjenjivati klub ili već ima predugovor sa nekim klubom. Da je usko vezan i da nije plaćenik dogovorio bi se sa klubom oko produžetka prije ulaska u zadnju godinu ugovora.
Sve su to udarci koji klub mora trpiti. I kad pomisle da su tu stranu terena završili na neko vrijeme, ispostavi se da nisu.
Slupano hićme para u odbranu i sami smo potvrdili da imaju fetiš na stopere.
I opet će tu biti bauštela, kao što vidim da će Upa ucjenjivati klub ili već ima predugovor sa nekim klubom. Da je usko vezan i da nije plaćenik dogovorio bi se sa klubom oko produžetka prije ulaska u zadnju godinu ugovora.
Sve su to udarci koji klub mora trpiti. I kad pomisle da su tu stranu terena završili na neko vrijeme, ispostavi se da nisu.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Da napravimo rezime pa pokušamo uraditi paralelu pristiglih igrača sa onim koji su otišli a bili su djelimično važan kotačić u ekipi.
Na mjesto Sanea je doveden Diaz, trenutno produktivniji i bolji igrač te mislim da smo u ovom momentu jači s te tacke gledišta.
Pri tome smo dobili timskog igrača.
Palinha je zamijenjen Bischoffom i tu smo momentalno na istoj poziciji, Portugalac je igrao jako malo dok je Bischoff trenutno odsutan zbog povrede. Prednost su možda godine Nijemca.
Muller i Jackson, još uvijek ne možemo znati šta nas tu očekuje ali je Jackson mlad igrač a samim tim je brzi, jači i bolji za razliku od Mullera kojeg većina nas vise nije mogla gledati. Potonji je legenda kluba, hvala mu za sve sto je dao Bayernu ali je bilo vrijeme za rastanak.
Coman i Karl. Tu smo trenutno u zaostatku jer je Karl igrač u nastajanju i nije na nivou Comana. Jedina prednost u ovom slučaju je sto se radi o zamjeni a ne o startnom krilu.
Tah-Dier, definitivno Tah koji se vec etablirao kao starti stoper.
Mislim da smo u prednosti u odnosu na prošlu sezonu.
Na mjesto Sanea je doveden Diaz, trenutno produktivniji i bolji igrač te mislim da smo u ovom momentu jači s te tacke gledišta.
Pri tome smo dobili timskog igrača.
Palinha je zamijenjen Bischoffom i tu smo momentalno na istoj poziciji, Portugalac je igrao jako malo dok je Bischoff trenutno odsutan zbog povrede. Prednost su možda godine Nijemca.
Muller i Jackson, još uvijek ne možemo znati šta nas tu očekuje ali je Jackson mlad igrač a samim tim je brzi, jači i bolji za razliku od Mullera kojeg većina nas vise nije mogla gledati. Potonji je legenda kluba, hvala mu za sve sto je dao Bayernu ali je bilo vrijeme za rastanak.
Coman i Karl. Tu smo trenutno u zaostatku jer je Karl igrač u nastajanju i nije na nivou Comana. Jedina prednost u ovom slučaju je sto se radi o zamjeni a ne o startnom krilu.
Tah-Dier, definitivno Tah koji se vec etablirao kao starti stoper.
Mislim da smo u prednosti u odnosu na prošlu sezonu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 5 gostiju.