Safet Sušić - Pape

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la VanBasten » 17 feb 2014, 20:45

Virtu4l je napisao/la:'ta će Osim
Sjeća se Osim dobro slične harange protiv njega dok ej bio selektor Yuge. I njemu su prišivali menadžere, nepotizam itd... i još k tomu zna Papeta u dušu, i ko čovjeka, i poznavaoca fudbala..
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 17 feb 2014, 20:51

De da vidimo sa kojeg portala je to? Nasim novinarima se ne smije vjerovati

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 feb 2014, 20:52

VanBasten je napisao/la:Sjeća se Osim dobro slične harange protiv njega dok ej bio selektor Yuge. I njemu su prišivali menadžere, nepotizam itd... i još k tomu zna Papeta u dušu, i ko čovjeka, i poznavaoca fudbala..
Ovo sa Sušićem je smiješno u poređenju sa Osimovom situacijom, jedina sličnost je što su obojica imali rezultate. Osim je protiv sebe imao puno moćnije neprijatelje, a Pape deset forumaša.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 17 feb 2014, 20:53

Mozambik je napisao/la:De da vidimo sa kojeg portala je to? Nasim novinarima se ne smije vjerovati
Ima video na s o u r ce.ba. Samo što je i tu babuka rekao da Tino nije loš, da je jak na lopti, ali nije zadnji vezni.
DRUG NEBI TI PUNCA

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 feb 2014, 20:56

Mozambik je napisao/la:De da vidimo sa kojeg portala je to? Nasim novinarima se ne smije vjerovati
Sa onog portala Zmjajevibih7.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 feb 2014, 20:57

Kada su u pitanju pojedini intervjui nije ti nije potreban izvor da shvatiš jeli nešto dezinformacija.
Voli te tvoje Sarajevo.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 17 feb 2014, 20:59

Virtu4l je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:Sjeća se Osim dobro slične harange protiv njega dok ej bio selektor Yuge. I njemu su prišivali menadžere, nepotizam itd... i još k tomu zna Papeta u dušu, i ko čovjeka, i poznavaoca fudbala..
Ovo sa Sušićem je smiješno u poređenju sa Osimovom situacijom, jedina sličnost je što su obojica imali rezultate. Osim je protiv sebe imao puno moćnije neprijatelje, a Pape deset forumaša.
Doduše. I dan danas mu j.ebu majku što je pozvao "pola Bosne", što nije dao šansu nijednom DInamovog igraču na SP (bio je onaj jedan, nije usto s klupe). Pa za penzionere SUšića, Vujovića, Baždarevića.. nešto ranije jakovljevića iz Sarajeva.. Pa kako to da Piksi mora trčati za penzionera Papeta. Pa priča kako je Jarnija namjerno matletiro, tjerajuči da se zagrijava svaku tekmu na SP od početka, a samo ga jednom uveo u igru. Te ona glavna zašto je Savičević na klupi to en bi ni amater uradio... itd.itd..

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 17 feb 2014, 21:01

Evo vidis razliku ovoga i onoga intervuja sto se sinoc postavljao.

Al i ovdje nije preneseno ono sto je Ivica rekao. Dodao je da ima dobru tehniku ali da nije maratonac. To smo mi ovdje vec konstatirali, i to nije upitno. Svi smo se slozili da je on najslicniji Medunjaninu, a evo i Osim je to, u neku ruku i potvrdio.

Al ostaje cinjenica da on nije ono sto je nama prijeko potrebno. Nije zadnji vezni kakav nama treba.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 17 feb 2014, 21:02

Goalgetter je napisao/la:
ne, sa sp.ort.ba

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 feb 2014, 21:04

VanBasten je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:
ne, sa sp.ort.ba
Aha, nisam vidio na Sport. Onda su zamjevibih prenijeli sa Spo rt.ba

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 feb 2014, 21:05

VanBasten je napisao/la:Te ona glavna zašto je Savičević na klupi to en bi ni amater uradio... itd.itd..
E vidiš, to za Deju ni meni nikad nije bilo jasno. Dejo je na kraju ispao gospodin i prvi ga posjetio u bolnici u Austriji. Šekularac je tu najviše potpaljivao vatru.

na kraju se desilo ovo,
Tek u Italiji, kad je video svetske asove, shvatio je koliko je Ivica Osim bio u pravu što je od njegа i ostаlih zаhtevаo dа fudbаlu priđu kаo ozbiljnom poslu, veomа odgovornom i dа bez odricаnjа, gorčine i mukа nemа krаjnjeg uspehа.
Voli te tvoje Sarajevo.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 17 feb 2014, 21:07

Virtu4l je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:Te ona glavna zašto je Savičević na klupi to en bi ni amater uradio... itd.itd..
E vidiš, to za Deju ni meni nikad nije bilo jasno. Dejo je na kraju ispao gospodin i prvi ga posjetio u bolnici u Austriji. Šekularac je tu najviše potpaljivao vatru.

na kraju se desilo ovo,
Tek u Italiji, kad je video svetske asove, shvatio je koliko je Ivica Osim bio u pravu što je od njegа i ostаlih zаhtevаo dа fudbаlu priđu kаo ozbiljnom poslu, veomа odgovornom i dа bez odricаnjа, gorčine i mukа nemа krаjnjeg uspehа.
Da. Samo mu je trebalo i čitanje bukvica od strane Capella. Htio ga se riješiti odmah nakon pola godine. Ali uprava intervenisala i ostavila ga. Bio neozbiljan ba... igrao sam za sebe.
Kasnije je sazrio, naravno.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 feb 2014, 21:27

Meni je Deki omiljeni ex. Yu igrač, ma koliko bio lud, malo ko je znao igrati lopte kao on. Da je radio kako treba, bio bi rame uz rame sa najvećima.
Voli te tvoje Sarajevo.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 17 feb 2014, 21:39

Virtu4l je napisao/la:Meni je Deki omiljeni ex. Yu igrač, ma koliko bio lud, malo ko je znao igrati lopte kao on. Da je radio kako treba, bio bi rame uz rame sa najvećima.
I meni, nakon Papeta :mrgreen:

svaki trener ima neku svoju viziju, i na osnovu toga bira, selektira ekipu. U Ivicinu se Deki nije uklapao, bar ne kao prvi izbor. Njegov je bio Pape - i nije ga inteersovalo šta javnost misli o tome, u kojem klubu igra, koliko godian ima.
Opet ću spomenutu Jakovljevića, taj frajer nije bio ni među 5 igrača Sarajeva, kamoli lige - a upisao je 7-8 nastupa, zabio ej Talijanima. Ali se uklapao u viziju, odnosno želio je takav tip igrača u tom trenutku.
Da je Ivica slušao javnost, vodio se isključivo gdje ko igra, statistikama.. najmanje 5-6, možda i 7 igrača ne bi vidjeli spiska za Italiju.
Pape im rezultate, igramo nikad atraktivniji fudbal - naravno desi se i pokoja greška, to je neminovno. Nećemo ba imati nikad selektora koji će ispunjavati želje foruma/javnosti. Molim Boga da takvog nikad nemamo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 feb 2014, 21:59

Selektor je neke ostvari objašnjavao i daleke 1979.,
- Sve što sаdа znаm u fudbаlu i što mogu dа učinim s loptom, znаo sаm još u svojoj desetoj godini. Jednostаvno, to je u meni, verovаtno urođeno nekаko - kаže Sušić bez trunke hvаlisаnjа, kаo dа konstаtuje notornu činjenicu.
Eto, i tada je davao lude izjave.
Voli te tvoje Sarajevo.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 17 feb 2014, 22:08

Virtu4l je napisao/la:Selektor je neke ostvari objašnjavao i daleke 1979.,
- Sve što sаdа znаm u fudbаlu i što mogu dа učinim s loptom, znаo sаm još u svojoj desetoj godini. Jednostаvno, to je u meni, verovаtno urođeno nekаko - kаže Sušić bez trunke hvаlisаnjа, kаo dа konstаtuje notornu činjenicu.
Eto, i tada je davao lude izjave.
heheh, možda bi trebo tivra ovog malo fakinluka iz mlađih dana. :D

Znaš za priču kako ga je Sarajevo vrbovalo, kakva je taktika bila? I tad su na njega oko bacili bili beograđani i još neki. Te je delegacija Sarajeva otišla u Zavidoviće s Kur'anom.. i tako. I opalila priču mu rodteljima, gdje će tamo kod ,vidi šta su Seadu učinili, propio se, pokocko.. i tako ga otešmo, hvala Bogu :D
Mada su ga na kraju naši čaršijaneri iskorištavali maksimalno... i zajebaše mu transfer u Seriju A

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 17 feb 2014, 22:27

Mene ne bi iznenadilo da su pojedini forumasi djeca onih sto se Susica levatili ... :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 feb 2014, 22:27

Imam ovo iz RTV Revije,
Kаd mu je pre dve godine istekаo ugovor sа "Sаrаjevom" hteo je dа ode. Bilo je lepih ponudа. Čаk šestoricа člаnovа uprаve Crvene zvezde dolаzili su u njegov stаn.

Odlučio se, ipаk, zа Pаrtizаn, tim zа koji je nаvijаo od mаlih nogu.

I kаd je pošаo u prostorije "Sаrаjevа" dа im zаhvаli i dа se oprosti, u prvom redu od direktorа Svetozаrа Vujovićа, neko reče:

- Sedi, bre, Sаfete, dа popričаmo.

On je seo, popričаo i posle togа produžio ugovor sа "Sаrаjevom".
Prvi Sušićev veliki intervju, emitovan na TV Sarajevo u udarnom terminu, nakon što je zabio četiri gola rumunima
Novinar: Safete, kako protječe vaš radni dan?
Safet: Pa ja, ujutro kada ustanem..., mucajući i oklijevajući poče on, prije treninga popijem jednu kavu..., (pauza), a onda? - pripomogne novinar.
Safet: Onda odem na trening i tamo s mojim prijateljima Pajom (Pašić) i Čalom (Janjoš) igram ševe, "na male" i "rokam slobodnjake". (pauza)
Novinar: A poslije? - opet će novinar.
Safet: Poslije odem u hotel Europu i tamo doručkujem "srneća leđa" (vrsta kolača).
- Doručkujete kolač?, pita novinar.
- Ma joj, jarane, ja sam ti prvo mislio da ti je to neko pečenje od srne, a ono kad je stigao kolač, šta ću, ja pojeo.
- I svidjelo vam se?, pita novinar.
- Ja, ja... svidjelo mi se pravo i od tada stalno naručujem. Onda popodne opet idem na trening, nastavi Safet, i tamo s mojim jaranima, Pajom i Čalom, igram ševe, "na male" i malo izvodimo "slobodnjake".
- A onda opet odem u hotel Europu i tamo naručim jednu patku i kolač...
- Srneća leđa?, bezobrazno upita novinar.
- Ja, ja, srneća leđa, jašta, s osmijehom odgovori Safet ne primijetivši ironiju u novinarovom pitanju.
- A onda je večernji lagani trening, gdje ja i moji jarani, Pajo i Čale, igramo ševe, "na male" i pucamo slobodnjake. A poslije toga ja odem u hotel Europu i tamo popijem jednu kavu.

ZA KNJIGE NEMA VREMENA
- A slobodno vrijeme, Safete?, upita nervozno novinar koji je od "genija" ipak očekivao malo više.
- A navečer..., spremno nastavlja Safet koji se već potpuno oslobodio. Navečer kao i svi mladi ljudi volim izaći u kafić sa mojim jaranima Pajom i Čalom i tamo popijemo po jednu kolu.
- A djevojke, Safete?, uporan je novinar.
- Pa ja i moji jarani, Pajo i Čala, volimo kao i svi mladi ljudi pogledati lijepu djevojku i naručiti joj kolu.
Novinar je već očajan, a Safet se zadovoljno smješka očito zadovoljan svojim medijskim debijem.
Tada novinar baca posljednju kartu ne bi li intervju ipak dobio malo na težini i ekskluzivnosti.
- A reci nam, Safete, pročita li se kada neko lijepo štivo, neka lijepa knjiga?
Safet mirno slegne ramenima i reče:
- Pa vidite i sami, nema se vremena.
:lol:
Voli te tvoje Sarajevo.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 17 feb 2014, 22:31

HAHAHAHAHAHA
DRUG NEBI TI PUNCA

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.