Igrač br. 6

Sabinho
Kontakt:

Re: Ognjen Vranješ Tetovaza

Post Postao/la Sabinho » 04 jun 2015, 02:53

dubrovnik je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Znam ali ovi spominju Vranjesa kao alternativu za beka a od Martica i papira nista jos pa rek'o da ne bi Dumic igrao beka to bi licilo ako se sjecas kad je Pape Mravca stavljao na tu poziciju
Ne gledam ja care sta niko spominje vec pokusavam razumjeti logiku Mehmeda Bazdarevica. Ako je Vranjes alternativa Mujdzi onda je Avdija 5. napadac. SS vise nije selektor pa valjda ovaj novi ne gleda Avdiju kao napadaca. Martic moze srediti papire za 20 dana ako Mesa zeli. Mislim na BiH papire. I do naredne tekme mu je na raspolaganju. Vidim ovaj novi rukometas nije puno cekao za dobivanje papira u BiH. Ovdje smrdi iz Nogometne vlasti a ne civilne. Makar meni. Dumic in kao zamjena Vranji Dodicku na stoperu a on neka se sunca po Turskoj dosta mu je repka valjala bio je u njoj i za posebne zasluge kako bi SS rekao.
Pa vidio si protiv Austrije da je Avdija igrao gore, ko ce mu ga znati.
Ma Vranjes izgleda nije bio pribran nakon Pribrama :lol: :thumbup:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

dubrovnik
Kontakt:

Re: Ognjen Vranješ

Post Postao/la dubrovnik » 04 jun 2015, 02:54

Sabinho je napisao/la:Ne radi se o tome sto je istetoviran jedan dio BIH vec sto ona tetovaza predstavlja samostalnu RS van okvira BIH. Dakle, Vranjes direktno porice ustavni poredak BIH. Ovakvih tetovaza sam vidio desetak dok sam zivio u RS-u.
Kako ih je Susic birao. Ovaj sa RSom je igrao bez kluba za repku a onaj sa tetovazom BiH je logicno da igra za Svicarce.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 04 jun 2015, 02:58

99.9% "hrvata" i "srba" igra za BiH jer ne mogu za svoje "maticne" drzave...i sad kao cudno nekom nesto
=\_1921_/=

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 04 jun 2015, 03:05

invincible1921 je napisao/la:99.9% "hrvata" i "srba" igra za BiH jer ne mogu za svoje "maticne" drzave...i sad kao cudno nekom nesto
Nije cudno ali je cudno kada igraju i provociraju. Sve je vise djece svih nacionalnosti u mladim repkama. Dosta mladih kosarkasa i rukometasa koji imaju kvalitet su Srbi ili Hrvati i igraju za BiH. Nogometasi takodjer. Zato treba vrlo osjetljivo ovog s.ronju odstraniti iz repke. BiH je kao bivsa Yuga multietnicka drzava i ovakve pojave se u repkama moraju sasjeci u korijenu sa koje got strane dolazile.

Zgoljo
Kontakt:

Post Postao/la Zgoljo » 04 jun 2015, 03:06

I ja isto mislim da je tetovaza opravdavanje zato sto igra za BiH jer za dobar dio ljudi dole to je izdaja Srpstva.
Nema se sta razglabati,ako je ovo autenticno on mora biti izbacen iz reprezentacije i kraj price.
Ako je ovo cijena koju moramo platiti da bi dobili privid neke multietnicke reprezentacije,neka hvala.Oni koji ce drzavu predstavljati casno i s ponosom nositi njen grb su dobrodosli bez obzira kako se zovu,to je oduvijek bilo tako i to svi znaju,a ako nema takvih i ako to znaci da ce igrati 25 Bošnjaka neka bude tako.Ovakvi nemaju sta traziti tu.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 04 jun 2015, 03:11

Pa kad smo glup narod...Ciro psuje majku balijsku, veci je hrvat od Thompsona i Gubeca zajedno i kao vrhunac covjeku je idol Franjo Tuđman što otovreno govori u svakoj prilici...al et kleli smo se u njega. Ne bi me uopste cudilo da mu ovo prodje nekaznjeno i da ostane u repci.
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 04 jun 2015, 03:14

dubrovnik je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:99.9% "hrvata" i "srba" igra za BiH jer ne mogu za svoje "maticne" drzave...i sad kao cudno nekom nesto
Nije cudno ali je cudno kada igraju i provociraju. Sve je vise djece svih nacionalnosti u mladim repkama. Dosta mladih kosarkasa i rukometasa koji imaju kvalitet su Srbi ili Hrvati i igraju za BiH. Nogometasi takodjer. Zato treba vrlo osjetljivo ovog s.ronju odstraniti iz repke. BiH je kao bivsa Yuga multietnicka drzava i ovakve pojave se u repkama moraju sasjeci u korijenu sa koje got strane dolazile.
Mozemo mi pricat price, ali dok je svijeta i vijeka 99.9% ce ih igrati za komsije ako mognu...To sto ima kod nas u reprezentacijama i srba i hrvata nije nikakav dokaz da se nesto promijenilo
=\_1921_/=

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 04 jun 2015, 03:25

Ja ipak mislim da se promijenilo i to puno. Mlada repka BiH igra u SB bez ikakvih problema. Sve je vise mladih igraca iz svih sredina koji predstavljaju BiH.Imamo jednog Vranjesa sto gine za BiH u rukometu. Nisu svi ljudi isti i ne treba ih nikad trpat u isti kos. Pogotovu sportasi kao krema mladosti jedne drzave. U rukavicama ovakve pojave rijesavati. Sam pao sam se ubio. Zivim u Hrvatskoj i generalno je BiH druga po popularnosti repka u Hrvatskoj poslije domace naravno. Saka glupana doduse glasna stvara drugaciji privid. Ciro ko Ciro taj bi pjevo i Titu i Tudjmanu a i svakom tko ga moze pomoci u datom trenutku. Ali nije Ciro bio problem BiH nogometa nego lijek od problema.

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 04 jun 2015, 04:18

Koliko hejta na jednom mjestu. Meni kao Bosnjaku, kojem su starog drzali dva mjeseca u Omarskoj i koji je jedva zivu glavu izvukao, ova tetovaza ne izaziva nikakva osjecanja. Potpuno ravnodusan. Zato su ovdje mnogi jedva docekali da pokazu svoje pravo lice, koje daje za pravo svakom Bosanskom Srbinu da istetovira RS na ruci. Niste nista bolji. Sta vi ocekujete od druga dva konstitutivna naroda? Da se Bosnjacka percepcija prihvati kao iskljuciva istina i da ne postoji ni jedna druga? Kako bi bilo da se probudimo i prihvatimo realnost, a to je da ljudi iz RS imaju pravo na istu, kao i to da su u sastavu BIH i kao takvi predstavljaju i jedno i drugo. Ocekujem od administracije da obrise ovu temu, jer je stetna po atmosferu pred jako bitan dan za BiH fudbal. Hvala.

Kenozoik
Kontakt:

Post Postao/la Kenozoik » 04 jun 2015, 04:32

Ma nije samo da je istetovirao samo jedan dio BiH, jer da sad Ibricic ili ko vec istetovira granice USK-a bilo bi malo cudno ali ne za osudu. Problem je sto je istetovirao jedan dio cije su granice bukvalno utemeljene na masovnim grobnicama i koncentracionim logorima. Neki ce sad reci "Pa dobro, to je realnost, RS postoji, dio je BiH i nema smisla pretvarati se kao da nije tu." I jeste, u pravu su - RS postoji. Ali jedno je to prihvatiti kao politicku cinjenicu i ne jurisati na vjetrenjace, a drugo je da neko istetovira njene granice na svom tijelu i to jos kao reprezentativac jedne multietnicke drzave, clan ekipe ciji su mnogi igraci i navijaci krvavo potjerani sa svojih ognjista da bi se te granice stvorile. Njegovo je tijelo i ima pravo da s njim radi sta hoce, ali neka se ne zali na opravdane reakcije navijaca i saigraca koje ce sigurno uslijediti.

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 04 jun 2015, 07:20

Navijaci moraju osuditi u zenici ovaj gnusni cin vranjesa. Sramota je da tetovira tvorevinu ciji su temelji od genocida pravljeni,da igra zajedno sa momcima koji su raseljeni iz bosne bas radi ove tvorevine i da za njega navijaju oni koji su izgubili mnoge bas radi ove tvorevine. Izdrkotina zvana rs .

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 04 jun 2015, 07:35

samirr je napisao/la:Kako ti lijeva ruka, jesi li tek započeo tetovažu i hoćeš li naknadno dodati Federaciju BiH i Brčko distrik placem HAHAHAHAHAH najjaci komentar dosad što sam vidio :D
Oplakah. :lol:
Format je napisao/la:A mozda ima federaciju na tricepsu
Haha koji si car, prejako. :urnebes:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 04 jun 2015, 07:47

Cartman je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Spahić ma kakav da je čovjek, poginuo bi za ovu državu i sveti dres. Iako nisam pristalica te patetike, Spahić Emir je veliki patriota od glave do pete.
:tokralju: :tokralju: :tokralju:

Oj Virtuale, ko udari na te, iz Osla pucat ce atomske granate. :bih:
:mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 04 jun 2015, 07:54

sramotno...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 04 jun 2015, 08:10

Ništa tu nije čudno jer svaki Srbin, osim pojedinog endema, gleda manji entitet kao najveću pobjedu Srbije još od Prvog svjetskog rata. Dalje svako ima pravo da istetovira šta hoće...

Naročito mu hvala za ovo... To govorim zbog ovih navijača koji ga dižu u nebesa "jer se bori kao Spaha" :shh:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 04 jun 2015, 08:13

Pandza i njegove izjave, desavanja oko Sunjicevog oca, sad ovo sa Ognjenom, a svi sad kao iznenadjeni. O boze. No bas kod ova tri igraca bi volio vidjeti ko je misljenja da nisu maksimalno davali sve od sebe na terenu.

Kad Ognjenu ne smetaju ljiljani i jedna si jedina, onda mi isto moramo ovo iskulirati. Ili ne? Znam sad ce doci neki pametnjakovic i reci: "Pa zar ti poredis RS i ljiljane?" Ne naravno, no pojedini zive u zabludi da su reprezentativci BiH nebosnjacke nacionalnosti mnogo drugog misljenja nego prosjecni ljudi iz okoline iz koje dolaze. Varate se. ;) To sad sto to nosi otvoreno ne mijenja mnogo na tome sto je nosio duboko u sebi zar ne? Samo sto ovo sad neki shavacaju kao provokaciju. Pa i da istetovira ostatak BiH, sta onda, mislite da ce to promijenuti nesto? Sa vanjske strane da, ali nista vise. Sta zelite, Srbina iz Banja Luke koji ce istetovirati ljiljane? Zaboravljate nekada koliko da bas ovi momci u RSu nisu popularni zato sto igraju za repku BiH, jer je i time cine multinacionalnom.

Bitno je kao prvo akceptirati realnost, pa onda poneki nece biti toliko "sokirani" ili "iznenadjeni" i ici iz jedne krajnosti u drugu. E sad na drugu stranu je pitanje da li to treba akceptirati u reprezentaciji ili bojkotirati. No ako se odlucimo za ovo drugo onda ce nas scouting morati jos malo vise zapeti, tako da nam Seferovic, Halilovic, Tankovic i drugi Bosnjaci ili u buducnosti Burnic ne odu igrati pod drugim zastavama. ;)

Iskreno receno sto se tice ovog incidenta nemam neko misljenje, predstoji nam izuzetno bitna utakmica, ovo je spram tome nebitna stvar, sitnica.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 04 jun 2015, 08:20

:puke: :puke: :puke: :oops: :oops: :oops: :sick: :sick: :sick:

Mart 2013
slika
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 04 jun 2015, 08:28

Principatus je napisao/la:Pandza i njegove izjave, desavanja oko Sunjicevog oca, sad ovo sa Ognjenom, a svi sad kao iznenadjeni. O boze. No bas kod ova tri igraca bi volio vidjeti ko je misljenja da nisu maksimalno davali sve od sebe na terenu.

Kad Ognjenu ne smetaju ljiljani i jedna si jedina, onda mi isto moramo ovo iskulirati. Ili ne? Znam sad ce doci neki pametnjakovic i reci: "Pa zar ti poredis RS i ljiljane?" Ne naravno, no pojedini zive u zabludi da su reprezentativci BiH nebosnjacke nacionalnosti mnogo drugog misljenja nego prosjecni ljudi iz okoline iz koje dolaze. Varate se. ;) To sad sto to nosi otvoreno ne mijenja mnogo na tome sto je nosio duboko u sebi zar ne? Samo sto ovo sad neki shavacaju kao provokaciju. Pa i da istetovira ostatak BiH, sta onda, mislite da ce to promijenuti nesto? Sa vanjske strane da, ali nista vise. Sta zelite, Srbina iz Banja Luke koji ce istetovirati ljiljane? Zaboravljate nekada koliko da bas ovi momci u RSu nisu popularni zato sto igraju za repku BiH, jer je i time cine multinacionalnom.

Bitno je kao prvo akceptirati realnost, pa onda poneki nece biti toliko "sokirani" ili "iznenadjeni" i ici iz jedne krajnosti u drugu. E sad na drugu stranu je pitanje da li to treba akceptirati u reprezentaciji ili bojkotirati. No ako se odlucimo za ovo drugo onda ce nas scouting morati jos malo vise zapeti, tako da nam Seferovic, Halilovic, Tankovic i drugi Bosnjaci ili u buducnosti Burnic ne odu igrati pod drugim zastavama. ;)

Iskreno receno sto se tice ovog incidenta nemam neko misljenje, predstoji nam izuzetno bitna utakmica, ovo je spram tome nebitna stvar, sitnica.
Od muhe se pravi medvjed i pridaje znacaju ova tetovaza. Ogi nije istetovirao Drazu niti Mladica i Karadžica. Istetovirao je dio BiH gdje zivi i ako mislimo imati vise djece iz RS-a u nasoj repki moramo biti tolerantni prema njima. Ovo ne predstavlja nikakvu provokaciju niti bi trebalo i kao sto princi rece treba samo iskulirati. Ogiju sretno i da nas obraduje protiv Izraela, on je svoj patritozam prema ovoj drzavi davno dokazao.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 04 jun 2015, 08:45

bhsport je napisao/la: Od muhe se pravi medvjed i pridaje znacaju ova tetovaza. Ogi nije istetovirao Drazu niti Mladica i Karadžica. Istetovirao je dio BiH gdje zivi i ako mislimo imati vise djece iz RS-a u nasoj repki moramo biti tolerantni prema njima. Ovo ne predstavlja nikakvu provokaciju niti bi trebalo i kao sto princi rece treba samo iskulirati. Ogiju sretno i da nas obraduje protiv Izraela, on je svoj patritozam prema ovoj drzavi davno dokazao.
Tako je! RS je, ma koliko je mi mrzili, legitiman dio BiH. Ako hocemo da rijesimo stanje u drzavi , opcije su rat, podjela, pomirenje, pa ko sta voli.
Nije ni Vranjesu drago da vidi istetovirane ljiljane kod Bicakcica, a ni ljiljane u publici, mozda su mu pod tom zastavom ubili nekoga u porodici itd.
Znamo svi dobro ko je cinio zlocine i sta se desilo, ali stvari nisu crno bijele. RS postoji , ima legitimitet, autonomiju, ima i ligu i predsatavnike u savezu...svidjelo nam se ili ne, ako hocemo djecu iz RS da igraju za nas, moracemo prihvatiti da nose ta obiljezja, kao sto prihvatamo RS u svakodnevnom zivotu u svim sferama.
Sta bi bilo da se zastava RS pojavi na tribinama , kao znak podrske BiH ?
Kako mislite da obrazlozite i opravdate , eventualno, tjeranje Vranjesa iz reprezentacije? kakve bi to poslijedice imalo na odnose u reprezentaciji i fudbalu? Lako je izigravati beskompromisne patriote preko tastature, a nemati pojma o zivotu! :roll:

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 04 jun 2015, 09:01

Ako nam ne smetaju zastave s ljiljanima na tribinama, ako nam ne smeta što je Medo vehabija koji čak i šorc zavrće na treningu, nemamo pravo ni Ognjenu zamjerati tetovažu. RS je dio BiH, a reprezentacija je državna, nije federalna, nije bošnjačka, nemamo ekskluzivitet.
#Salihović

Zaključano

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.