biskitt je napisao/la:Sta se desava sa tim klubom?
zagrebacki Medvescak je prije par dana igrao u regionalnoj ligi ELEB pred 5500gledalaca, a kod nas klub na amaterskoj razini.
Kakve su opcije da se HK Bosna digne iz amaterizma i takodjer ucestvuje u ELEB-u, bilo bi vrlo interesantno doci u Zetru i gledati kvalitetan hokej..
Hocemo i mi ovo:
nane58 je napisao/la:Sada je glavni klub u BiH HK Ilidža,mislili su ovi iz kanade da grade ledenu dvoranu ali nije se ostvarilo jer nisu naši ebili dali prostor i dozvolu
Megaloman je napisao/la:nane58 je napisao/la:Sada je glavni klub u BiH HK Ilidža,mislili su ovi iz kanade da grade ledenu dvoranu ali nije se ostvarilo jer nisu naši ebili dali prostor i dozvolu
Koliko znam HK Ilidza uopce ne ucestvuje u prvenstvu BiH u hokeju na ledu. A prvoplasirana ekipa je HK Bosna - Lisice.
Imas ligu i raspored tekmi na stranici hokejaskog saveza BiH: http://www.shlbih.com.ba
Tekme se igraju u Zetri. Nazalost samo tri ekipe ucestvuju. Ne znam sta je sa Paljanima? Znam da njihovi igraci nastupaju za repku. Ova tri kluba su u principu zapravo HK Bosna a igracki kadar je podijeljen na tri ekipe kako bi se mogla igrati liga. Jbg, na to je spao hokej u BiH ali i ovo je napredak.
brazzo7 je napisao/la:Ide led u dvoranu 10000000 % . S obzirom da radim u FK Bosna kao trener i da u ledenoj dvorani provodimo nase treninge i da sam gore svakodnevno , znam kako disu svi uposlenici SRC Skenderija . Pogotovo Suad Džindo koji je predsjednik FK Bosna i koji je odlucan da se postavi led po svaku cijenu .
nane58 je napisao/la:brazzo7 je napisao/la:Ide led u dvoranu 10000000 % . S obzirom da radim u FK Bosna kao trener i da u ledenoj dvorani provodimo nase treninge i da sam gore svakodnevno , znam kako disu svi uposlenici SRC Skenderija . Pogotovo Suad Džindo koji je predsjednik FK Bosna i koji je odlucan da se postavi led po svaku cijenu .
Nadam se da ce tako biti jer se ne zove dzaba Ledena dvorana.
Koliko ce led trajat hoce li citave godine il 5-6 mjeseci ??
brazzo7 je napisao/la:Ide led u dvoranu 10000000 % . S obzirom da radim u FK Bosna kao trener i da u ledenoj dvorani provodimo nase treninge i da sam gore svakodnevno , znam kako disu svi uposlenici SRC Skenderija . Pogotovo Suad Džindo koji je predsjednik FK Bosna i koji je odlucan da se postavi led po svaku cijenu .
Stoke1863 je napisao/la:Ovo vi prestali pisat,a jeli ona nasa liga zavrsila i koja je tabela![]()
KSC Skenderija ponovo dobija ledenu plohu
Savez hokeja na ledu Bosne i Hercegovine realizuje projekat ponovnog otvaranja ledene dvorane KSC Skenderija, a Općina Centar u te svrhe odvojila je 100.000 KM.
Foto: IlustracijaProjekat se provodi u dogovoru sa predstavnicima različitih nivoa vlasti i predstavnicima KSC Skenderija, te uz pomoć sponzora, donatora, Međunarodnog olimpijskog komiteta MOK, IIHF (International Ice Hockey Federation), Kantona Sarajevo i Općine Centar.
Montaža rashladne tehnike za postavljanje ledene plohe i puštanje klizališta u probni rad planirani su 1. marta 2010. godine.
Realizacijom projekta građani Sarajeva će imati klizalište na raspolaganju tokom pet do osam mjeseci godišnje, kako i priliči gradu koji pripada uvaženoj porodici olimpijskih gradova. Postojanje ove ledene plohe omogućit će bavljenje rekreativnim i umjetničkim klizanjem, hokejom na ledu, brzim i sinkronim klizanjem, te curling-om – svojevrsnim kuglanjem na ledu, veoma popularnim sportom u zemljama sa dugom tradicijom sportova na ledu.
Općina Centar je za ovaj projekt izdvojila 100.000 KM, sredstva koja su namijenjena za nabavku rashladne tehnike za postavljanje klizališta, saopšteno je iz ove sarajevske općine.
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.