To da se ne raspravlja na temama želje i sarajeva je smiješno. jedna tema ima oko 5.000 stranica, druga oko 2.500... u prevodu: ubjedljivo najviše od svih tema na forumu.
druga stvar je što su na temi FK Sarajevo diskusije često nekvalitetne ili se svode na ušutkivanje bilo koga ko želi nešto prokomentarisati. Tu već ja ne mogu puno, jer ne pišem ja nego vi. Dobrodošao si da napišeš neki pametniji komentar ako smatraš da ono što se piše nije dovoljno dobro. Doduše, mogao bih da banujem ušutikvače i samoprozvane moderatore, ali neću jer mi je dosta ugroženih na forumu.
Također, svjestan sam da forumaši koji posjećuju temu o Sarajevu žele da moderacija prati neke "trendove" i da savija pravila i prilagođava ih trenutku i pojedincima. Primjera radi, post koji kopiram ispod prije dvije godine bio je trolerski, plaćenićki i uvrjedljiv za svakog pravog navijača Sarajeva, a ja sam bio štrumf i šu.pak što sam dopuštao da takvi postovi ostaju na forumu. Danas je to primjer konstruktivne rasprave i post koji se potpisuje, a svaki post koji ga dovodi u pitanje je trolovanje, spam ili provokacija:
molotovljev je napisao/la:Ne znam zašto bi mene zanimalo(kao navijača Sarajeva) šta radi ili na koji način obavlja svoj posao,član Uprave.
Treba da pratimo svaki njihov korak? Ma dajte...koga uopšte boli uvo za to!
...
Ako momci misle da mogu,imaju viziju,način...što da ne.
Koliko ja mogu kao navijač(pojedinac) da učestvujem u tome? Tu sam!
...
Na žalost, kod nas stvari ne mogu tako funkcionisati. Ne želim pogađati da li danas treba da volim Upravu, a sutra igrače, je li neko ko napušta klub šu.pak ili legenda i da li je ostvareni rezultat u jednoj sezoni katastrofa, a isti taj rezultat u narednoj sasvim ugodan uspjeh. Pravila foruma ne određuju šta je ispravno mišljenje, a šta pogrešno. Eto vas, pišite. Niko nikada nije rekao da će se svi na forumu složiti oko neke stvari i da to tako mora da bude. Nemojte tjerati sa foruma svakoga ko iznosi svoje mišljenje, možda drugačije od vašeg ili sve sa čime se ne slažete okarakterisati anti-raspravom, trolovanjem i zlobom. Opustite se malo, kritičara je uvijek bilo i biće, baš kao i onih što daju bezrezervnu podršku pa kako god išlo. Veliki klubovi imaju mnogo navijača i simpatizera, ne mogu svi misliti isto, niti je to šta ko misli problem administratora i moderatora.