Ruska premier liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Ko ce da osvoji rusku premier ligu za sezonu 2011.

Zenit St.Petersburg
76
45%
CSKA Moskva
42
25%
Spartak Moskva
10
6%
Lokomotiva Moskva
17
10%
Rubin Kazan
11
6%
Neko drugi
14
8%

Ukupno glasova: 170

Dylan Dog
Kontakt:

Re: Ruska premier liga

Post Postao/la Dylan Dog » 11 jan 2012, 18:36

Samo prolaz na medicinskim testovima dijeli Ahmeda Musu,19-godisnjeg supertalentovanog reprezentativca Nigerije od potpisa za Cska.
Cska je prije par sezone iz Venla doveo Hondu,koji se itekako isplatio,pa je ocekivati ce se i Musa pokazati kao veliko pojacanje.
Odlicno mlado krilo:
[youtube][/youtube]

Cska pravi zaista dobar posao u ovome prelaznome roku,tako da je doveden i Pontus Wernbloom,reprezentativac Svedske i dosadasnji clan AZ Alkmara,inace radi se o igracu sredine terena.

Filip Ozobic,20-godisnji veznjak Spartak Moskve koji je vec nastupao i u ligi prvaka u dresu Spartaka je poslan na posudbu u Hajduk.

Tomislav Dujmovic napustio redove Dynama Moskve gdje je bio prekobrojan i postao novi clan spanske Zaragose.

Iz ekipe Terek Groznya porucili Ewerthonu,nekadasnjem reprezentativcu Brazila i clanu B.Dortmunda da ne racunaju vise na njegove usluge.

Uz Dzsudzsaka,jos jedno od najzvucnijh imena je napustilo redove Anzhia,Diego Tardelli je potpisao za Katarsku Al-Gharafu.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 12 jan 2012, 14:21

Najveca nada Zenita Maxim Kanunnikov se vratio sa posudbe iz Tom Tomska,gdje je uglavnom bio standardan u prvoj postavi i igrao sasvim solidno,nadam se da ce Spalleti odluciti da mu u nastavku sezone da pristojnu minutazu,da se ja pitam on bi bio drugi napadac kluba,odma nakon nedodirljivog Kerzhakova.

Pojavljuju se nova imena kao potencijalna pojacanja Zenita,a niko i dalje ne potpisuje,sada su kao u igri i Quagliarella,van Wolfswinkel,Borini,Palacio..
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 17 jan 2012, 12:02

Igraci Zenita se pripremaju u suncanom Dubaiu
slika

Drago mi je da su ti i mladi igraci poput Kanunnikova,Cheminave i Telegina.

Posudili smo Michaela Lumba ekipi Freiburga.
Dobitnik nagrade za najboljega mladoga igraca Danske 2008-me nikada se nije nametnuo u Zenitu,a s obzirom na odlicno popunjenu poziciju lijevoga beka tesko da ce se nametnuti i u buducnosti.

Inace,zanimamo se za Dani Hatakku,17-godisnjeg Finca koji nastupa za domacu ekipe Honke.

Eto' izjavio da od kako je dosao u Anzhi nije imao nikakvih problema s slucajevima rasizma,da mu je lijepo i da nema nista protiv da do kraja karijere igra u Anzhiu.

Dynamo Moskva zeli stvoriti strasnu ekipu,sada su bacili udicu na Rubinovog Christiana Nobou,no iako je poznato da on zeli napustiti Rubin ipak mu je primarna zelja da pređe u klub izvan Rusije.

Navodno je Flamengo sve dogovorio sa Wagnerom Loveom,ali problem predstavlja Cska koja ga ne zeli pustiti.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 24 jan 2012, 15:50

slika
:D
Zenit osvojio Dubai kup.

U finalu je pobijeđena olimpijska selekcija Uzbekistana rezultatom 5:0(Rosina 2x,Danny 2x,Lazovic).

Ekipa se i dalje nastavlja pripremati u Dubaiu,sutra se igra prijateljska protiv Uzbekistanske ekipe Lokomotiv Tashkent.

Btw,Diniyar Bilyaletdinov se vraca u rusku ligu nakon par godina igranja u Evertonu,novi je clan Spartak Moskve.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 25 jan 2012, 19:17

Vagner Love napustio Cska i potpisao za Brazilski Flamengo do isteka 2014-te.
Navodno je transfer iznosio 9.7M eura,dakle Moskovljani ostaju bez igraca koji je postigao 117 golova u njihovom dresu,igracina je ovaj Love,ali ipak je bio bolji prije par godina nego sto je u zadnje vrijeme.Ostaje im Doumbia(pitanje koliko jos :roll: ),novopridosli Ahmed Musa,a tu je i igrac koji me stilom igre podsjeca na Dzeku,sjajni Tomas Necid :D

Devile,citas li :mrgreen:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 jan 2012, 00:25

Citam,citam samo ovih dana osim tebe i nemam vremena za neki drugi izvor informacija,malo "ucenje",malo rukomet,AKN,vaterpolo,i to mi oduzima paznju da malo i bracu Ruse propratim,ali valjda ce biti i za njih vremena u ovom pripremnom periodu.

Kad bude neka malo jaca utakmica,ili neka bilo kakva u jutarnjem terminu napisi ovde mozda sta i pogledam. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 26 jan 2012, 02:42

Dylan Dog je napisao/la:Vagner Love napustio Cska i potpisao za Brazilski Flamengo do isteka 2014-te.
Navodno je transfer iznosio 9.7M eura,dakle Moskovljani ostaju bez igraca koji je postigao 117 golova u njihovom dresu,igracina je ovaj Love,ali ipak je bio bolji prije par godina nego sto je u zadnje vrijeme.Ostaje im Doumbia(pitanje koliko jos :roll: ),novopridosli Ahmed Musa,a tu je i igrac koji me stilom igre podsjeca na Dzeku,sjajni Tomas Necid :D

Devile,citas li :mrgreen:
Ja sam bacio oko na njega na manageru treba mi zamjena za Drogbu i Anelku,a Torres ne može odgovorit tome :mrgreen:
Nije mi jasno što bi Doumbia išao gdje.Većina jačih evropskih ekipa je fino popunjena na toj poziciji ili nemaju para za njega :D Lično meni je Doumbia u top 5 napadača(samo da se sad ne pojavi neki koji prati samo lige petice :lol: ) na svijetu i bila bi velika šteta i za rusku ligu da ode.Jbg treba da narave taj zadji korak da uđu u elitno društvo,a to ne mogu učiniti prodajom najboljih igrača
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 26 jan 2012, 05:43

Kad prije ode Džudžak ( :mrgreen: ) iz Anzhija ?
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 26 jan 2012, 12:57

Lbj,i ja sam to davno pisao da mislim da on spada u evropsku elitu napadaca i da mu predviđam veliku karijeru.Ali,kod njega mi je sumnjivo da li on zaista ima 24 godine
slika :mrgreen:

Dzudszak je presao u Dynamo iz Anzhia jer zeli igrati u ligi prvaka naredne sezone.

Zenit je jucer pobjedio Lokomotivu Tashkent sa 4;0,golove su postigli Lazovic,Huszti,Kerzhakov i Bukharov.

Međutim,danas smo porazeni od jedne druge Uzbekistanske ekipe,Shurtan Guzara je dobila utakmicu rezultatom 2:1.
Strijelac za Zenit je bio Lukovic iz penala.

To je bilo to sto se tice priprema u Dubaiu,veliki Zenit ga napusta :P

Inace,Spalleti je forsirao 2 treninga dnevno + prijateljske utakmice,nista labavo 8-)

ultraCP
Kontakt:

Post Postao/la ultraCP » 26 jan 2012, 13:07

Veliki hendikep za Anzhi u nastavku, Balazs Dzsudzsak je igračina nesumnjivo, Dinamo je dobio veliko pojačanje i nisam baš optimista da će poštovaoci fudbala u Rusiji još dugo gledat u svom šampionatu madjara. Čini mi se da prilikom prelaska u Anzhi isti se vodio,kao i PSV tim kolačem u vidu novca,a bilo je nekih dosta skromnijih ponuda iz Primere.
Kao mali vječito jeo kamenje,valjda zbog toga u ovim srednjim godinama često imam problema sa želucem.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 29 jan 2012, 22:30

Zenit je trenutno na pripremama u Firenci,Italija :P

Spalleti hvali Kanunnikova 8-) ,ajde Luciano ukazi mu povjerenje,neces se pokajati :mrgreen:

Navodno zelimo Krasica :?

Sto se tice ostatka lige,suska se o transferu Honde u Laziu,neki kazu da je vec dogovoreno,a neki da uopce nije,pa vidjecemo.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 30 jan 2012, 23:09

Zenit je i dalje u Italiji na pripremama.

Szabolcs Huszti nas mozda napusta,postojao je interes WBA,ali cini se da je najblize transferu u Monaco,kojeg je nedavno preuzeo ruski biznismen Dmitry Rybolovlev,ako se transfer obistini sretno mu,dobar igrac ali nikada u Zenitu nije uspio da prikaze sjajne igre iz Hannovera koje su ga i dovele u klub.

Nekoliko ruskih ekipa se zanima za Pavlyuchenka,stav Tottenhama je da on moze ici za 9M eura,pa vidjecemo.

Ivan Trickovski,ofanzivac Apoela te bivsi igrac Crvene Zvezde(Devile :mrgreen: ) je velika zelja Rubina Kazana,radi se o igracu koji je svojevremeno proglasen fudbalerom godine u Makedoniji.

Inace karizmaticni trener Rubina Kurban Berdyev bi zbog neslaganja sa novim predsjednikom kluba mogao napustiti Rubin nakon sto je posljednih 11 godina sjedio na njegovoj klupi.
slika

Daniel Carvalho,nekada sjajni igrac Cska,po meni je mogao napraviti puno vecu karijeru,no nije to bit njegovog spominjana,vec to da je danasnji clan Palmeirasa optuzio lijecnike Cska da su mu davali zabranjene supstance u cilju njegovog brzeg oporavka od povreda sto je direktno narusilo njegovo zdravlje.

I prije sam pisao o interesu Zenita za Denisa Glushakova,navodno je ta glasina bila i istinita,pregovara se sa Lokomotivom pa vidjecemo hoce li sta biti u vezi ovog veznjaka,ja se ne bi bunio da dođe.

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 02 feb 2012, 13:15

kakva je situacija sa Terek Grozy i Rubin Kazan? jesu li koga doveli?

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 06 feb 2012, 23:18

Portugalac Danny iz Zenita povrijedio ukrštene ligamente desnog koljena i biće van terena narednih čak 8 mjeseci. :roll: Kakav peh za Zenit.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 07 feb 2012, 01:28

alan_kardec je napisao/la:Portugalac Danny iz Zenita povrijedio ukrštene ligamente desnog koljena i biće van terena narednih čak 8 mjeseci. :roll: Kakav peh za Zenit.
Taman da im sada Krasić dođe.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 10 feb 2012, 17:01

Suradnja Luciana Spallettija i ruskog Zenita novim je ugovorom zagarantirana sve do lipnja 2015. godine, naravno ne bude li kakvih nepredviđenih događanja.

Hladna Rusija ipak nije uspjela slomiti trenera Zenita Luciana Spallettija koji je ovih dana stavio potpis na ugovor koji sada traje do lipnja 2015. godine, međutim o detaljima vezanim uz financije za sada nije bilo riječi.

52-godišnji trener je u Zenit došao u prosincu 2009. godine, zamijenivši Anatolija Davidova, a u proteklom razdoblju s klubom iz Sankt Peterburga je, nakon 11-godišnjeg posta, 2010. osvojio Ruski kup i potom nacionalno prvenstvo.

Trenersku karijeru je započeo u podmlatku Empolija, da bi ga posao potom odveo put Sampdorije, Venecije, Udinesea, Ancone i Rome. Upravo iz "rimskih" dana pamti i nagradu za trenera godine.

Osvrnuo se i na mogućnost dolaska Wesleyja Sneijdera, koji se spominje kao meta ruskog kluba: "Tko ne bi volio takvog igrača? Aktivni smo na tržištu, a dva preostala tjedna nisu mnogo, ali nisu ni malo".

"Inter, međutim, ne ostavlja dojam da ga želi prodati, a stvari su teže kada je u pitanju igrač Sneijderovog kalibra", dodao je talijanski stručnjak, objasnivši kako Zenit ne planira dovoditi Miloša Krasića, dok ih je Mauro Zarate odbio.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 13 feb 2012, 23:21

Bogati ruski prvoligaš Anži bez trenera je nakon što je dosadašnji strateg Jurij Krasnožan podnio ostavku. Za kormilom kluba iz Mahačkale bio je samo mjesec dana, a sada se očekuje "lov" čelnika kluba za njegovim nasljednikom.

Jurij Krasnožan više nije trener Anžija iz Mahačkale. U službenom klupskom priopćenju se navodi: "Nogometni klub Anži je prihvatio ostavku glavnog trenera Jurija Krasnožana."

"U klubu je danas odrađen radni sastanak na kojem je odlučeno da se odobri zahtjev glavnog trenera", piše u nastavku. Krasnožan tako odlazi prije negoli je na klupi ovog kluba vodio službenu utakmicu.

Pristigao je u Anži krajem prosinca, nakon otkaza u moskovskom Lokomotivu, a kako zimska stanka u Rusiji traje od studenog do ožujka, nije dobio priliku pokazati koliko je sposoban za kormilom ambicioznog prvoligaša.

U fokusu vlasnika kluba Sulejmana Kerimova sad je talijanski stručnjak Fabio Capello, ali tek će naredni dani pokazati kolika je mogućnost njegovog dolaska u Rusiju. Inače, Anži se nakon prvog dijela ruskog nogometnog prvenstva nalazi na sedmom mjestu.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 17 feb 2012, 13:18

http://www.goal.com/en/news/553/russia/ ... akhachkala" onclick="window.open(this.href);return false;

Uuu, Kerimov dovodi Hiddinka u Makhachkalu. Velika prednost je što je Guus četiri godine vodio nacionalni tim Rusije tako da je dobro upoznat sa zemljom, igračima i jezikom. Naravno, dobit će i maltene neograničen novac za dovođenje novih igrača.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 03 mar 2012, 22:31

Šta ovo niko ne piše?Odlična tekma danas između CSKA i Zenita nadam se da će jedni proći u ligi prvaka.Draže bi mi bilo da to bude Zenit :lol:
Po meni danas Zenit bio bolji,ali eto na kraju remi :)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 14 mar 2012, 08:42

Rubin je uhvatio priključak za poziciju koja vodi u LP.

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.