FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Gorki
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Gorki » 27 jan 2014, 10:16

U narednim utakmicama očekujem našu još bolju igru!

slika

Jesenas je bio stub odbrane Crveno - crnih, a i kod novog šefa struke Ćire Blaževića, Adnan Salihović je fudbaler na koga se ozbiljno računa.

U prvom dijelu sezone Salihović je četiri puta tresao mrežu protivnika, no u Gunji je taj posao obavio navalni red našeg tima. Visoka pobjeda od 4:1 na gostovanju kod hrvatskog niželigaša svakako da je važna na početku priprema, no dvadesetjednogodišnji stoper tek u narednim mečevima očekuje da naš tim odigra u sladu sa očekivanjima "trenera svih trenera".

"Pošto nam je ovo bila prva utakmica i obzirom da je bilo tu dosta novih igrača, ekipa je neuigrana, mislim da je bilo dosta dobro. Bilo je par akcija onako baš kako smo radili na treningu. Mislim da smo počeli usvajat neke stvari. Zaleđen i dosta težak teren su onemugućili da pružimo još bolju igru što ne sumnjam da će biti u narednim utakmicama. Takođe, bitno je da se nije niko povrijedio.", kaže Salihović.

Na upit da nam komparira ekipu koja je okončala prvi dio sezone i ovu koja se formira pod trenerskom paskom Ćire Blaževića, Salihović je istakao:

"Sigurno je da u ovom timu ima dosta iskusnijih igrača koji svojim iskustvom mogu pomoći nama mlađim!".

Za mladog igrača kakav je Salihović, nema sumnje da će rad sa Ćirom Blaževićem biti veliko iskustvo. Od njega će svakako imati mnogo toga za naučiti. Njegove metode dosta su drugačije od onih koje primjenjuju drugi treneri, što je stoper odmah primjetio:

"Što se tiče treninga upečatljivo je da se dosta više radi s loptom i nekim tehničko-taktičkim zadacima. Takođe, evidentno je to da na svakom treningu vlada stroga disciplina. Ćiro je vrhunski stručnjak koji zna da se kroz rad s loptom može dostignuti vrhunska fizička sprema, tako da tzv. suho trčanje koje je dosadno igračima nije potrebno.".

fksloboda.ba
Pobjeda je bolja od orgazma!

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 27 jan 2014, 10:22

budimo_realni je napisao/la:Budimo realni, uvijek se prijatelji okupljaju radi nekog uzvisenog cilja. Zamisli kada bi se neprijatelji skupljali, nema logike. ;)
Slazem se s tobom. Samo mene naljute i poslovni ljudi koji se pocnu okupljati oko kluba, a i navijaci koji se dignu kad je u klubu sve extra, a do jucer su pljuvali po Slobodi je..ali mater svima u i oko kluba, a sad kad Azmir dize klub odjednom su oni najbolji navijaci, kao uvijek su tu bili i mozda tebi i slicnim koji su tu uvijek govore: "Sta ti znas... bla bla" i prave se kao da sve znaju i da su pokupili svu pamet svijeta.
TzBulevar87 je napisao/la:Pojma ti nemas, naravno! Ne znam zasto ti je fazon pisati nesto o cemu nisi upucen?
O cemu ti? Na sta konkretno mislis? Na moju izjavu da sam mislio da Azmir ima 50-tak godina ili na to da su ova dva tu jer su Cirini prijatelji. Jesam li ja to pogrijesio nesto ili ti ne znas da su ova dva dobri sa Cirom?[/quote]
Šta ti znaš o FK Slobodi? Koji je tvoj izvor informacija o FK Slobodi? Došao si tu da nam napišeš kako su ova dvojica tu radi Ćire i para... ja sam pokupio svu pamet svijeta i pravim se da sve znam al' ti koji si iz Kaknja (ili odakle već) znaš tačno kako sve funkcioniše u FK Slobodi, koji su talovi i kako sve ide... :roll:
075

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 27 jan 2014, 10:23

Imal danas kakav trening na stadionu ?
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 27 jan 2014, 10:50

8-)
slika
članska karta RSD Sloboda
slika
slika
slika
mislim da je u pitanju 89/90-ta
slika
Sloboda-Partizan na Tušnju 2001
slika
finalisti kupa 2008
slika

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 27 jan 2014, 12:51

Crveno-crne boje!
slika
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 27 jan 2014, 13:37

Gorki je napisao/la:
finalisti kupa 2008
slika
Kako se zove ovaj golman i odakle je !?
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 27 jan 2014, 13:41

VolimTz je napisao/la:
Gorki je napisao/la:
finalisti kupa 2008
slika
Kako se zove ovaj golman i odakle je !?
Iz Srbije je golman, preziva se nešto sa "J" čini mi se...
Već par dana pokušavam da se sjetim kako se preziva on, znam da je lik 1 na 1 sve živo branio :D Uglavnom dobro je ovaj kod nas branio :)
EDIT: malo sam prelistao po netu, golman se preziva Jović :)
075

SamoTZ
Kontakt:

Post Postao/la SamoTZ » 27 jan 2014, 13:50

Bojan Jović, odličan golman, brani u Rumuniji. Bilo bi lijepo vratiti ga kad uđemo u PL.

EDIT: Kad smo već kod bivših igrača, Mersudin Ahmetović je bez kluba. Mislim da bi on bio savršeno pojačanje, iako nisam siguran da smo u mogućnosti dovesti ga.

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 27 jan 2014, 14:01

dodje sad neznalica iz Kaknja i prica o Mati Djakovicu :!: pa decko znas li ti da Mato vec godinu dana intezivno pregovara oko ulaska u klub :?: jel znas da je Mato sad u upravnom odboru kluba :?: jel znas da ljudi koji su u upravnom odboru kluba trenutno samo daju pare u klub :?: ako dodju do nekih para nece biti ni blizu onog sto su ulozili :!: Mato koji svake sedmice sjedi sa glavesinama iz politike i koji je pun ko brod dosao da se grebe o Slobodu :lol: idiotizam
Sloboda Tuzla

crvenocrnitz
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrnitz » 27 jan 2014, 14:03

SamoTZ je napisao/la:Bojan Jović, odličan golman, brani u Rumuniji. Bilo bi lijepo vratiti ga kad uđemo u PL.

EDIT: Kad smo već kod bivših igrača, Mersudin Ahmetović je bez kluba. Mislim da bi on bio savršeno pojačanje, iako nisam siguran da smo u mogućnosti dovesti ga.

jel to onaj sto je igrao u Jagodini?
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 27 jan 2014, 14:07

Gorki je napisao/la: finalisti kupa 2008

slika
Mikelini, Mesic, Jovic, Babic, Cejvanovic, Zoletic, Prodanovic
Jahic, Tosunovic, Lamesic, Husejinovic.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jan 2014, 14:16

Dobra generacija, samo sto smo se tad i u dugove vjerovatno uvukli lagano...
[youtube][/youtube]

A sta je ovdje bilo sa Sarajlica, Mesanovica i Osmanhodzica? :mrgreen: Jer vidim po dresovima da je druga sezona ali gotovo ista ekipa na ovom klipu .. :mrgreen: Vjerovatno je mozda godina razlike od utakmice kad smo igrali protiv Zelje

nesvrstani
Kontakt:

Post Postao/la nesvrstani » 27 jan 2014, 14:53

[youtube][/youtube]
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA...

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 27 jan 2014, 15:11

Zna li neko gdje se može pronaći statistika međusobnih utakmica između Slobode i ostalih bh i ex-yu ekipa :?:

SamoTZ
Kontakt:

Post Postao/la SamoTZ » 27 jan 2014, 15:25

crvenocrnitz je napisao/la:
SamoTZ je napisao/la:Bojan Jović, odličan golman, brani u Rumuniji. Bilo bi lijepo vratiti ga kad uđemo u PL.

jel to onaj sto je igrao u Jagodini?
Ne, to je Esmir Ahmetović.
Mersudin je igrao u Rusiji godinama. Direktno iz Slobode u Rostov otišao.
http://www.transfermarkt.de/en/mersudin ... 69352.html

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 27 jan 2014, 15:28

Gdje ima raspored utakmica za ovu polusezonu?

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 27 jan 2014, 15:35

NYKnicks Fan je napisao/la:Gdje ima raspored utakmica za ovu polusezonu?
sportsport.ba u tabelama nadji 1federalnu i idi kolo po kolo.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 27 jan 2014, 15:37

Postavio sam ja bio,ali prvi dio sezone.Prelistaj par stranica nazad ima neko je napiso redoslijed tekmi ;)
Zadnja izmjena: Gorki, dana/u 27 jan 2014, 15:37, ukupno mijenjano 1 put.

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 27 jan 2014, 15:37

klasik je napisao/la:
sportsport.ba u tabelama nadji 1federalnu i idi kolo po kolo.
Znam to brate, nego treba mi datum i satnica, a toga nema ovde jbg.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 27 jan 2014, 15:39

uh Mersudin bi odlican bio..samo ne znam ciji je on igrac dal Ademov il Husarin..ako je Ademov tesko da ce doc i a ne znaju za njega...

joj za tog (tad) momka mi je najjace bilo, dosao u Slobodu mislim iz Kalesije od nekud kao zamjena za Tosuna a moze i poluspica igrat..odigrao 4-5 tekmi za Slobodu uglavnom usao sa klupe, dao gol-dva i otisao u Rusiju za 50-60.000 eura..kako tiho dosao, tako i otisao, svi kasnije o Saidu pricali i dje su pare od Saida a dje su pare od ovog lika to nista..cak pola i nasih navijaca i ne zna da je bio u Slobodi, a 100.000+ KM nije mala cifra koja je nestala jednostavno :mrgreen:
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.