21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

BiH - Nigerija

Pobjeda
200
83%
Neriješeno
13
5%
Poraz
27
11%

Ukupno glasova: 240

ZahaKING
Kontakt:

Re: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Post Postao/la ZahaKING » 22 jun 2014, 03:58

Može li meni neko nešto objasniti!?

Kako g. Lulić j3be majke u onom Laziu, trebao u Juve preći koliko je dobar (!?) a u reprezentaciji ne može meda!? KAKO!?
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 22 jun 2014, 04:00

Lulić nije kriv što kao ofanzivni igrač mora igrati beka.

Nikad on nije ni bio dovoljno dobar za Juventus, bar ne za prvi sastav, ali se beskičmenjak večeras potrudio posebno istaći mane svih igrača, pa tako i Senadove.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 jun 2014, 04:03

Senad Lulić je povrijeđen došao na prvenstvu i kao takav se nije mogao u potpunosti oporaviti i biti na 100%. Uz to ga Safe stavlja na dvije pozicije, lijevog beka i krilo gdje se trošio i više nego inače. Safet je nespremnog igrača stavio na tako odgovornu poziciju, blago se nama sa pameti selektora.

Sead Kolašinac, najspremniji i najagresivniji igrač nije igrao iako je MORAO. Dakle, sastav BiH ne bi po pravilu trebao krenuti sa Asmir Begović, Mensur Mujdža itd nego sa Sead Kolašinac, Asmir Begović pa ostali.

Safet Sušić je pokazao da nema jasnu viziju i znanje kako voditi kvalitetno jedan tim. Sam plasman moće zahvaliti Vedadu Ibiševiću te Izetu Hajroviću. Grupa nikad lakša, a vidimo kako se ta jaka Grčka nosi na prvenstvu.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 jun 2014, 04:06

ZahaKING je napisao/la:Može li meni neko nešto objasniti!?

Kako g. Lulić j3be majke u onom Laziu, trebao u Juve preći koliko je dobar (!?) a u reprezentaciji ne može meda!? KAKO!?
Zato što Lulić u Laziu iza leđa ima rumuna Radua koji mu cuva guzove ;) nije to teško skontati.

A veceras nije imao nikoga, pa je visio u nekom međuprostoru (nije igrao beka, niti to inace igra), a nije mogao stici biti ni krilo u ovako jakoj utakmici - to je bilo lutanje , tacnije ZAVALA momka, zahvaljujuci Safetu Sušiću...nigerijci su vješto koristili taj nezašticeni prostor, ubacivali igrace tamo i upravo preko te strane smo i primili gol...zapravo, Lulić se totalno potrošio vec nakon poluvremena, a u 55 minutu je disao na škrge.

Kriviti njega za totalnu glupost selektora bi bilo krajnje licemjerno :oops:

slika

Valjda je vrli strateg zamislio da Lulić može pokrivati citavu stranu i kvalitetno odigrati i defanzivu :urnebes:

može, ali da se klonira i da sudije ne vide da imamo 12 igraca na terenu.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 22 jun 2014, 04:06

Koliko je ovaj beskičmenjak na našoj klupi glup, uopšte me ne bi iznenadilo da on Bičakčića i Kolašinca nije stavio u prvih 11 jer ih drži odgovornim za poraz protiv Argentine.

Ne da me ne bi iznenadilo, vjerujem da je tako.

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 22 jun 2014, 04:07

Veoma razocaran nakon tekme. Kada sam vidio sastav pred tekmu i onda Sep Blatera na tribinama bilo mi je sve sumnjivo. Izbor losih sudija za tekmu od strane FiFe i sam odnos nekih nasih kljucnih igraca tokom i poslije tekme kao i odnos selektora u izjavama poslije tekme navodi me na pomisao da je bilo pritisaka na nase vodstvo da se ova tekma zavrsi kako se zavrsila. :cry:
Treba naci novog selektora i zahvaliti se veteranima Misimovicu, Spahicu i Salihovicu. Ima novih i svjezih igraca nasa repka a dobicemo ih jos nekoliko uskoro ja se nadam. U novom ciklusu polako uvoditi nove snage a tu prvenstveno mislim na Prcica, Arslanagica, Hodzica i jos neke klince jer imamo laksu grupu za EURO 2016 u kojoj smo sigurno 2.
Nadam se da ce Dzeko preuzeti ulogu kapitena i uozbiljiti se?! :?:
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 22 jun 2014, 04:08

ovoga sam se i bojao ,susica i njegovih eksperimenata :roll: :? :? :facepalm:

pa zasto ,zasto se mjenjala onako dobra postavka i formacija ko protiv argentine ,zastooooo susicu !!!to mi nikad nece biti jasnooo!!!!! kuknjava taman pronasli formaciju i postavku koja nam najvise godi on se u najvaznijoj utakmici po*ere na sve to

on kreno u ofanzivu i upustio se u trku sa afrikancima po ovakvom toplom vremenu ,pa gdje ces to :facepalm: :facepalm: to bi samo budala uradila ,sta onda da ocekujes od ekipe u drugom pol kad ovako se istrose u prvom :? :roll:
nasi igraci zbog onakve bezglavnosti i jurnjave gdje su cas u napad cas trcali nazad da zatvaraju kontre izgubili snagu i svjezinu sto se vidilo u drugom pol gdje su nas uzeli nigerijci.

lulica stavio bez ikakvog osiguraca i to na strani gdje je nigerija najjaca ,lik moro drzat citavu stranu jer lijevo krilo nisi imao uopete nikoga nije bilo da mu cuva ledja ,da se dopunjuje sa njim ko npr kad su igrali kolasinac i on ,kad je on bio taj osigurac ,a veceras kolasinac najspremniji igrac nije igrao i ovakve rupe na lijevoj strani ne bi bilo da je kolasinac bio na terenu to je 100%
pa koji debil bi to uradio ,ovako se naguzii nigeriji i gotovo rec im "evo pobijedite nas" ,
ne kontam susica nikako sta on razmislja u svojoj glavi ,koji debil moras bit da ovako postavis igru
igra bez igre ,taktika hoo ruk,
das protivniku ono sto najvise voli, kontre i veliki prostoor za njihove brzonoge igrace :facepalm: :?
koji fail od postavke :facepalm:

umjesto da mi smireno igramo i na kontre (bar prvo pol) jer nam bod vise godi nego nigeriji ,oni moraju napast ,cekat ih i biti kompaktni u odbrani,ne riskirat puno , nama nigerija pravi kontre :oops: ,nigerija kojoj je to najvece oruzje :facepalm: a susic ni manje ni vise "all attack" postavka ,postavka bas ko da gubimo pa moramo stic do gola sto prije :crazy: i kako da ne budes donji kad je spahic bio prisiljen igrati lijevog beka i igrati 1 na 1 protiv prebrzih napadaca nigerije ,ne moze jedan stoper spahicevih godina zaustaviti ovako poletne igrace
on uopste nije kriv za gol

susic je postavio taktiku gdje ni selektor nigerije ne bi mogao zamislit bolju postavku da igra njegov protivnik
susic ko da se savjetovao sa nigerijcima i pito ih sta im najvise godi pa da maksuz za njih postavi tako igru :puke: :puke: :puke:

a i da se najebem mame onom pomocnom sudiji onako usput :oops: :evil: ,koji pacijet je to,onako cistu situaciju svirat kao offside ja nezz ,nemam rijeci
to bi sve promjenilo,i mi bi igrali zatvorenije i odma bi bilo manje prostora za ova njigova krila al et sta cemo

sve u svemu nadam se da je ovo kraj susica jer dosta je vise ovih njegovih nebuloza ,hvala mu za sve al sto je dosta dosta je
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 22 jun 2014, 04:08

Ima li gdje kilometraze u oba tima prije nego pokusam zaspat?

Majku im ****, cekas toliko a izbili su nam svaku nadu kolo prije kraja....

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 22 jun 2014, 04:12

floyd je napisao/la:Ima li gdje kilometraze u oba tima prije nego pokusam zaspat?

Majku im ****, cekas toliko a izbili su nam svaku nadu kolo prije kraja....
http://fifa.com/mm/document/tournament/ ... istics.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

http://fifa.com/mm/document/tournament/ ... istics.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 22 jun 2014, 04:17

Lik treba odstupit' na presici poslije Irana. To bi bilo moralno :tokralju:
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 22 jun 2014, 04:23

Nisu uopste vise od nas trcali. Problem je sto su nas navlacili ko majmune, pustali nam jalovu tika taku i trcali svoje kontre, strucnjak izveo odbranu skoro do centra...Bez Kolasinca, imali su krater lijevo.

Jos jednom svaka cast za Besica i Pjanica
Zadnja izmjena: floyd, dana/u 22 jun 2014, 04:26, ukupno mijenjano 1 put.

najjacajezenica
Kontakt:

Post Postao/la najjacajezenica » 22 jun 2014, 04:24

bas tako protiv najjace reprezentacije nas najaci igrac ko od brda odvaljen ka KLUPI stoji. pa ona 9ka je silovo spahica svaki put sutne loptu i na trk ga predje, spaha ostario i slab nije mogo nista. obruko je se ko kapiten danas. dobro, sudije su nas **** kod gola i siguran sam da je go dozvoljen da bi sve drugacije bilo al sta je tu je. onda stativa dzeke, opet sreca.. al nismo vala ni zaslizili jer imala je nigerija prilika i da begic nije tito na golu primili bi bar jos jedan. ma sve je receno, svi se slazemo. izbacivanje hajrovice - katastrofalan potez. ibisevic na klupi, jedan spic nemoze ni dzeko sve sam... najbolji tandem njemacke lige u napadu i on drzi jednog od njih NA KLUPI. Boze dragi koja bruka... najzalosnije je sto ova ekipa je mogla ocitat lekciju i argentini i nigeriji, pogotovo nigama, al neka nas strucnjak isprobava neke zajebancije i zadovoljava se sa samim izlaskom na sp i to je to. od pocetka je on digo ruke. susicu moj e susicu do juce sam te podrzavo. ovo vec eras sto si uradio je na nivou retardusa... hvala sto nam zadnjih 8 mjeseci iscekivanja usra u roku sat i po. trebali smo puno bolje, morali, mogli smo, samo kolasinac i ibisevic sa dzekom u spicu bi nam donjeli 2-0 laganih... muhamed besic takodje je zablistao na sp. kolasinac je nase zlato u odbrani, daleko najaci momak u reprezentaciji, i on njega na klupu cjelu tekmu.
e moj susicu, **** si od selektora ispo.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 22 jun 2014, 04:31

Nigerija navikla na ovakve uslove,pametno odigrali trcali sa pola snage i nisu se ni trosili....

Nemojte sad na nase zvijezde,nase majstore Misimovica,Dzeka,Spahica nisu oni krivi vjerovatno smo mi krivi....A da da Papeta ne zaboravim legendarnog strucnjaka u njemu cuci genije... :wave: :wave: :wave:

Cekam dan kad ce se zajedno pokupiti i pustiti ove normalne da igraju kako treba,da budu pravi tim.... :bih:

Nek nas jos i Iran :guz: pa da grohnemo kako treba..
Zadnja izmjena: Ponos Torina, dana/u 22 jun 2014, 04:32, ukupno mijenjano 1 put.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 22 jun 2014, 04:31

Sergej Barbarez za selektora BIH! :bih:

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 22 jun 2014, 04:32

Prvo halalite na duzem postu jer jednostavno moram izbaciti emocije iz sebe. U soku sam. Place mi se ali fakat, a smijem se. Ne znam sta se desava sa mnom. Elem do sad stvarno ni jednu jedinu ruznu rijec nisam rekao ni o jednom nasem reprezentativcu, a Bogme ni selektoru cisto iz postovanja. Oni ipak nasu zemlju predstavljaju svijetu na najbolji nacim. Ali ja stvano sutjeti vise ne mogu. Elem doslo je do kraja i nema kud dalje. :evil: :evil: Krenut cu od sastava koji mi je u strtu bio sok kontam jbt jel ovo fakat sastav. Nisam vjerovao dok nisu na teren izasli. Kontam haj valjda selektor zna sta radi. Jah. Zna. Da krenemo sa analizom igraca:
Asmir: E moj Bega. Kralju kraljeva. Ti si jedini izgleda skontao gdje si dosao i da treba sto bolje da se dokazes. Tebi Asmire treba spomenik izgraditi. Aferim.
Spahic: Borio se sto jes jes al brate mili i gresaka je imao sijaset.
Sunjic: Uopste se nije trebao naci u prvih 11 jer je bar 5 igraca ispred njega koji trebaju igrat stopera. Po mom skromnom misljenju on nam je tu najtanji i kako se nasao u prvih 11 to zna Safet.
Mujdza: U par navrata ispadao kon djete kakvo. Imao i dobrih stvari ali fakat par puta su ga plaho izlevatili.
Lulic: Trci, trci, trci. Momak trci ko lud ali da je nesto spektakularno napravio danas vala i nije.
Besic: Momak dragi :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: Svaka cast dijete drago. Imas vise srca i m... nego vecina startera danas. Aferim. Samo tako nastavi.
Pjanic: :tokralju: :tokralju: Borio se. Radio koliko je mogao ali jednostavno nije islo.
Medunjanin: On nam je danas jel trevbao bili "lijevi bek"? I jesmo li mi uopste imali lijevog beka? Veze nemam. Momak se trudio,trcao ali ni on sam nije znao koju poziciju je igra. Ja mislim da on nikad ni usnio da igra lijevog beka, a kamoli pokusao da ga igra.
Miske: E moj Miske. Imao si priliku da se dostojanstveno oprostis od repke ko covjek, ko insan ili bar kazes ja nisam za prvih 11 selektore. Ako me trebate mogu uci kasnije. Al jok. Gospoda smatra da treba biti u prvih 11. A meda sa kasike ne moze. Seto, seto, satro se setajuci i sam sebe je podapeo bar 10 puta danas. :? :o
Dzeko: Morao, morao, morao vise. Regularan gol mu je ponisten i od tad se covjek jednostavno pogubio. Ali to ne opravdava manjak trcanja i zalaganja. I onaj osmijeh na kraju :facepalm: :facepalm: Nesto se plaho desava u nasoj repki.
Hajrovic: Trudio se, trcao. Medjutim nedostaje mu samopouzdanja da zvekne onaj svoj sut. Jos mi nije jasno sto ga je izveo.
Salihovic: Jel ista napravio? Slabo bogme.
Vedad: Trudio se.
Tino: :crazy: :crazy: :crazy:

Razocaran sam. Zaista jesam. Nasa repka se raspada i imam osjecaj da su igraci namjerno odigrali kako jesu da se rjese selektora jer ovo ovako vise ne ide. S razlogom. Pa majko Bozija pored zivih i zdravih Kolasinca i Bicakcica on Medunjanina stavlja na poziciju koju nikad u zivotu nije igrao i Sunjica koji Bicakcicu ( a veceras je to i dokazao) moze samo kopacke cistiti. Pa selektore dragi vise je Kolasinac napravio sa klupe kad se na sudiju izderao nego taj tvoj Sunjic u citavoj tekmi. Seo sine bosanski :salut: :salut: . Gledam Bicakcica na klupi momak se trese od nervoze kontam nervni slom ce momak dobiti. Ni on ni Seo ovo nisu zasluzili. A selektora sto se tice, zabrljali se dragi selektore da gore niste mogli. Odite sami dok vas nisu otjerali. :salut: :salut: :salut:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 22 jun 2014, 04:36

plavipatriota je napisao/la:Sve me strah da intelektualni Pape ne ostavi Seu na klupi, a Salihović da ne krene..
Zadnja izmjena: plavipatriota, dana/u 22 jun 2014, 14:07, ukupno mijenjano 1 put.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 jun 2014, 04:36

slika

Siguran sam da nikad niko u istoriji fudbala nije izveo ovaku kretensku formaciju :clap:

samo je Safetu Sušiću to pošlo za rukum i naravno izgubio je tu utakmicu.

Fino covjek ostavio nigerijcima slobodnu i otvorenu lijevu stranu :tokralju: :tokralju: ....a raja se pita gdje je Lulić :urnebes: :lol:

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 22 jun 2014, 04:37

Puno si ti fulao soccerfan.

Jedan sam od onih koji se zestoko protivio pozivanju Sunjica (i dalje mislim da nema kvalitete) al je danas za Spahica izgledao kao Franz Beckenbauer iz najboljih dana, nekoliko je puta spasao ciste Spahiceve greske. Njega kritikovat je nepotrebno i totalno glupo.

Jedini i iskljucivi krivac je selektor.

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 22 jun 2014, 04:42

Sunjicu niko ne smije ni a reci,i ja sam bio u soku sto je startao,ali kao sto sam i prije pisao Sunjic i Bicak su tu negdje u 5 deka.Nista losiji Toni nije bio nego Bicakccic,Spahic je zavrsio sa repkom,Miske sa ozbiljim fudbalom,Susic sa trenerskim poslom(bar u nasoj drzavi). Naci nekog mladjeg,NORMALNOG covjeka,pzvati par novih momaka i idemo.Temelje imamo,to su Begovic,Kolasinac,Besic,Pjanic,Hajrovic.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 jun 2014, 04:45

Pa kako zaspati, pa kako :roll:

I dalje ne mogu vjerovati da smo tako naivno ispali. I dalje ne mogu vjerovati kakvu je postavu izveo Safet Sušić i kakve je zamjene napravio.

Koliko samo otvorenih pitanja za koja niko neće nikad odgovarati jer smo država samo na papiru. Zbog ovoga se glava gubi u nekim državama (malo da dočaram, ne mislim bukvalno).

Seo na klupi, koji šok.

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.