Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Avatar
Ramsey16
Postovi: 3312
Pridružen/a: 26 jan 2014, 19:26
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Ramsey16 » 02 sep 2017, 15:56

Zadnji covjek na mjesecu bio 1972 i skoro nekad je umro

Avatar
Sarmelino
Postovi: 17290
Pridružen/a: 29 avg 2015, 11:58
Lokacija: Gej Lobi Inc. ©®™
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Sarmelino » 02 sep 2017, 16:13

Ramsey16 je napisao/la:Zadnji covjek na mjesecu bio 1972 i skoro nekad je umro
Mislis u studiju? Mjesec je hologram :kafa:
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi


Avatar
DANTES
Postovi: 19735
Pridružen/a: 30 avg 2011, 15:05
Lokacija: Arakis
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la DANTES » 08 sep 2017, 15:39

Najveće misterije: Gde su ovi ljudi?
Autor: ****
Ako volite kriminalističke serije i dokumentarce, ovo morate da pročitate. Priče koje vam prenosimo nisu fikcija već su se zaista dogodile. Reč je o devet najintrigantnijih policijskih slučajeva, koji ni danas nisu rešeni.

05.07.2017. | 00:05 3 A- A A+
silovanje, zlostavljanjeFoto: Guliver/Getty Images/Thinkstock
Većina ovih slučajeva starija je i od deset godina, neki datiraju još iz osamdesetih godina prošlog veka, a najstariji među njima dogodio se davne 1974. godine. Za sve ove godine, policijski inspektori i kriminolozi nisu uspeli da otkriju šta se dogodilo i da na njih stave oznaku "Slučaj rešen". Prenosimo vam devet neverovatnih slučajeva koji nisu nikada dobili epilog, a koje je sakupio portal "BazFid".

1. Mora Mari

mora mari, nestaliFoto: Youtube/PrintScreen

Imala je samo 21 godinu kada je u februaru 2004. izgubila kontrolu nad automobilom i zabila se u smet snega pored puta. Drugi automobil je stao i vozač je pitao da li joj je potrebna pomoć. Mora mu se zahvalila i rekla da je pozvala šlep službu. Vozač je produžio dalje, ali je ipak odlučio da pozove policiju. Deset minuta kasnije, kad je policija stigla, auto je bio zaključan, a More nije bilo nigde. Nije bilo tragova u snegu, psi tragači nisu mogli da je nanjuše, a ništa nije otkrila ni policija iz helikoptera. Međutim, nedugo nakon toga počeli su da se pojavljuju čudni detalji. Mora, inače odlična studentkinja, podigla je sa računa 280 dolara, a zatim poslala mejl profesoru u kom lažno navodi da neće moći da se pojavi na predavanju zbog smrtnog slučaja u porodici. Njene kartice, telefon, karta do Vermonta i vino pronađeni su u gepeku automobila, dok su ispred auta pronađene mrlje crvenog vina. Kada je policija ušla u njenu sobu u studentskom domu, pronašla je sve njene stvari uredno spakovane u kutijama. Uprkos tragovima, detektivi nisu uspeli da je pronađu, a nisu primili ni dojave da je viđena.


Izvor: Youtube

2. Majkl Henli i Tara Kaliko


nestaliFoto: Youtube/PrintScreen

U avgustu 1989. na jednom parkiralištu u Floridi pronađena je uznemirujuća fotografija. Na njoj su bili zavezani mlada žena i dečak, u malom mračnom prostoru. Na mestu gde je pronađena fotografija primećen je beli kombi bez prozora. Dve poredice identifikovale su osobe na fotografiji. Devetogodišnji Majkl Henli nestao je tokom kampovanja s ocem, a druga osoba s fotografije bila je devetnaestogodišnja Tara Kaliko, koja je nestala tokom vožnje biciklom. Pronađen je njen vokmen, ali Tara i bicikl nisu pronađeni. Tarina majka bila je sigurna da je na fotografiji njena ćerka jer je imala istu frizuru i ožiljak na desnoj nozi. Majklovo telo kasnije je pronađeno u planinama gde je i nestao, ali se ne zna šta se dogodilo sa Tarom niti je ikad otkriveno ko je ostavio fotografiju.


Izvor: Youtube


3. Ejša Digri

nestali, ejša digriFoto: Youtube/PrintScreen

Devetogodišnja Ejša Digri 14. februara 2009. spakovala je svoju školsku torbu tokom noći i napustila kuću. Njen brat, koji je spavao u istoj sobi, rekao je da je čuo zvukove koji su dolazili iz njenog kreveta, a majka je ujutro otkrila da joj je ćerka nestala. Policija je bila uverena da je pobegla od kuće, ali Ejša je bila stidljiva i pristojna devojčica pa su roditelji sumnjali da je to zaista uradila. Pokrenuta je potraga, a u obližnjoj šupi su pronađeni papiri od slatkiša i njena šnala za kosu. Godinu dana kasnije njena torba pronađena je zamotana u kanti za smeće blizu jednog gradilišta, ali Ejša nikada nije pronađena.


Izvor: Youtube

4. Džoni Goš

nestali, džoni gošFoto: Youtube/PrintScreen

Dvanaestogodišnji Džoni nestao je 1982. Jednog jutra, kao i svih prethodnih dana, dečak je otišao da raznosi novine, ali se nije vratio kući u očekivano vreme. Njegov otac krenuo je da ga traži. U ulici je pronašao njegova kolica za novine, a sused je tvrdio da je primetio da dečaka netko prati. Policija, međutim, nije uspela da otkrije ništa. Petnaest godina kasnije, dva muškarca pojavila su se na vratima kuće dečakove majke Norin. Jedan od njih tvrdio je da je Džoni. Imao je dugu kosu i madež na prsima baš kao i njen sin. Norin je bila uverena da je njen sin. Rekla je da je Džoni delovao preplašeno i da je drugog muškarca neprestano gledao, tražeći njegovo odobrenje za ono što priča. Zajedno su proveli sat i po, a onda napustili kuću. Niko nije mogao da potvrdi da je muškarac koji se pojavio stvarno bio Džoni, a uprkos nekim tragovima, niko ga više nikada nije video niti čuo za njega.


Izvor: Youtube

5. Zeb Kvin

nestali, zeb kvinFoto: Youtube/PrintScreen

Osamnaestogodišnji Zeb Kvin i njegov tri godine stariji drug Robert Ovens u januaru 2000. krenuli su da pogledaju automobil koji je Zeb nameravao da kupi. Obojica su išla svojim automobilom, ali se u jednom trenutku Kvin zaustavio i rekao Ovensu da mora da se vrati.

Kvin nikada nije stigao do kuće, a Ovens je istog dana završio u bolnici zbog slomljenih rebara i povreda glave. Tvrdio je da je doživeo saobraćajnu nesreću. Dve nedelje kasnije, Kvinov auto je pronađen na parkingu. Na zadnjem prozoru bio je crtež usana, a u vozilu se nalazilo štene. Policija nije pronašla ni jedan jedini trag koji bi upućivao na to gde je Kvin i šta mu se dogodilo. Dvanaest godina kasnije, Ovens je uhapšen i osuđen za ubistvo trudne zvezde stanice Fud Netvork, Kristi Šoen Kod i njenog supruga. Nestanak Zeba Kvina i dalje se, međutim, vodi kao nerešen slučaj.


Izvor: Youtube

6. Rejčel Trilka, Džuli Mosli i Lisa Vilson

nestalaFoto: Youtube/PrintScreen
Sedamnaestogodišnja Rejčel Trilka 23. decembra 1974. krenula je u šoping centar sa svojom tri godine mlađom prijateljicom Lisom Vilson kako bi kupila poklone za Božić. U trenutku kada su kretale, pridružila im se i devetogodišnja Lisina komšinica Džuli Mosli. Automobil u kom su bile pronađen je kasnije tog dana na parkiralištu šoping centra. Bio je zaključan, a u autu su se nalazili pokloni. Ipak, devojkama nije bilo traga.

Sledećeg dana Rejčelin muž Tomi dobio je pismo u kom je pisalo: "Znam da će biti problema, ali morale smo da odemo. Idemo u Hjuston. Vidimo se za nedelju dana. Auto je na gornjem spratu parkinga u Sirsu. Voli te Rejčel”. Pismo je napisano dečijim rukopisom, a Tomi tvrdi da to nije napisala njegova supruga. Devojke nikada nisu pronađene.

7. Rebeka Korijam

nestali, rebeka korijamFoto: Youtube/PrintScreen

Diznijevo krstarenje pretvorilo se u tragediju nakon što je dvadesetčetvorogodišnja članica posade Rebeka Korijam iznenada nestala. Poslednji put viđena je na snimku sigurnosne kamere. Telefonirala je, a na snimku je izgledalo kao da ju je razgovor uznemirio. Kolega je zastao i pitao je da li je sve u redu, a ona mu je odgovorila da jest. Jedna njena papuča pronađena je na palubi, ali drugih tragova nije bilo. Nekoliko sati ranije majci je poslala poruku da će je pozvati sutradan. Umesto toga, njena majka je dobila poziv da joj je ćerka nestala. Kapetan tvrdi da postoji mogućnost da ju je pokupio talas dok je stajala na palubi, a drugi tvrde da je verovatno skočila. Njeni roditelji, međutim, veruju da je njihova ćerka ubijena i da posada pokušava da zataška zločin. Slučaj nikada nije rešen.


Izvor: Youtube

8. Suzi Lemplag

nestaliFoto: Youtube/PrintScreen

Dvadesetpetogodišnja Suzi Lemplag poslednji put je viđena u Londonu, 1986. Otišla je da pogleda jednu kuću u Fulamu, što nije bilo neobično budući da je radila kao trgovac nekretninama. U njenom rasporedu je pisalo "12:45 Gospodin Kiper – Šorolds Roud 37". Njen automobil je pronađen kasnije tog dana ispred druge kuće, a njena torbica bila je u automobilu. Uprkos detaljnoj policijskoj potrazi, Suzi nikada nije pronađena, a policija nikada nije uspela da identifikuje misterioznog gospodina Kipera.


Izvor: Youtube


9. Ešli Frimen i Lorija Bajbl

nestaliFoto: Youtube/PrintScreen

Lorija je odlučila da prespava kod prijateljice Ešli, u čijoj je kući iste te noći u decembru 1999. izbila vatra. Kada su hitne službe stigle na mesto nesreće, u ruševinama su pronašli telo Ešline majke Keti. Devojke su nestale, a policija je osumnjičila Ešlinog oca Denija za ubistvo i otmicu. Međutim, nedugo zatim u kući su pronađeni i Denijevi ostaci. Oba roditelja upucana su u glavu pre nego što je izbio požar. Lorijin auto pronađen je nedaleko od kuće, a neki zbog toga veruju da je Ešli upucala roditelje i isplanirala bekstvo. Ipak, Lorijina torbica je takođe bila u automobilu, a u njoj je bilo 150 dolara. To je otvorilo sumnju, jer zašto bi devojke pobegle bez novca?! Iako je policija ispitala nekoliko osoba osumnjičenih za ubistvo, slučaj ni 18 godina kasnije nije dobio epilog.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Avatar
Kawhi
Postovi: 24030
Pridružen/a: 04 nov 2013, 17:36
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Kawhi » 13 sep 2017, 14:39

http://www.tarzanija.com/sta-tvoja-omil ... ri-o-tebi/

Prepoznao sam Saurmana, Dantesa i Šećera. :mrgreen:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Avatar
tuzlak1987
Postovi: 37516
Pridružen/a: 26 maj 2013, 12:11
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la tuzlak1987 » 13 sep 2017, 15:52

Kawhi je napisao/la:http://www.tarzanija.com/sta-tvoja-omil ... ri-o-tebi/

Prepoznao sam Saurmana, Dantesa i Šećera. :mrgreen:
Meni ove velike misterije i zavjere nisu interesantne koliko ove manje (nerijeseni detektivski slucajevi, nestanci, serial killers) i takve stvari.
Ovo kada vidim da se raspravljaju o tome jel zemlja ravna ili naletim na clanak samo preskocim jer o tome svi nesto komentarisu, a cim svako cita to i komentarise odmah znas da ima svakavih gluposti. Ovako su ove male misterije ostavljene za sladokusce :D

Avatar
sljivo
Postovi: 14279
Pridružen/a: 28 sep 2016, 18:00
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la sljivo » 13 sep 2017, 16:12

Prije neki dan prijatelj me pita da li sam čuo za teoriju o ravnoj Zemlji, kaže da je nešto gledao na netu... Rekoh da jesam i kontam u sebi, dok mi biva drago, zanima se a i sad će ih frajer popljuvat, sad će naći neki argument za koji nisam čuo a koji to isto obara. Kad on meni veli, ja vjerujem u to, mislim da je to tačno, čitao sam još nešto i u vjerskim knjigama i mislim da ima smisla. Šta ti misliš, vjeruješ li ti u to? - Zamal' nisam pao. - Dok sam sa nekom krivicom i stidom odgovar'o da ne u sebi sam mislio o vršenju nužde, velike, na ulaz ispred ministarstva obrazovanja i generalno društva, države. Opet, kontam, priroda je kriva, ona je takva, jbg, ljudi se rađaju u nerazvijenom društvu, moguće sa predrasudama, sa slabijim intelektualnim kapacitetom i sa sklonosti da istinu zamijene za neke socijalne, i lične/emotivne pogodnosti. Jbg.

Avatar
Zenzo
Postovi: 3862
Pridružen/a: 25 dec 2016, 17:33
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Zenzo » 13 sep 2017, 16:26

Sta mislite hoce li se 9/11 ikada razmotriti kako treba i da prava istina izadje na vidilo.

Obzirom da je to događaj koji je promjenip planetu.
- Zeljeznicar -

Avatar
QUARESMA 18<<<
Postovi: 14585
Pridružen/a: 22 feb 2009, 21:53
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 13 sep 2017, 17:10

Zenzo je napisao/la:Sta mislite hoce li se 9/11 ikada razmotriti kako treba i da prava istina izadje na vidilo.

Obzirom da je to događaj koji je promjenip planetu.
ako amerikanci uspiju da okrenu situaciju ponovo u svoju korist biće kad tad

ne bi me čudilo da kazu tadašnja administracija kriva, ova nova je bolja i da tako skidaju ljagu.

preofirno je sve oko 9/11

Avatar
uNbx
Postovi: 7027
Pridružen/a: 13 jul 2014, 17:32
Lokacija: Anestezija
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la uNbx » 13 sep 2017, 17:28

sljivo je napisao/la:Prije neki dan prijatelj me pita da li sam čuo za teoriju o ravnoj Zemlji, kaže da je nešto gledao na netu... Rekoh da jesam i kontam u sebi, dok mi biva drago, zanima se a i sad će ih frajer popljuvat, sad će naći neki argument za koji nisam čuo a koji to isto obara. Kad on meni veli, ja vjerujem u to, mislim da je to tačno, čitao sam još nešto i u vjerskim knjigama i mislim da ima smisla. Šta ti misliš, vjeruješ li ti u to? - Zamal' nisam pao. - Dok sam sa nekom krivicom i stidom odgovar'o da ne u sebi sam mislio o vršenju nužde, velike, na ulaz ispred ministarstva obrazovanja i generalno društva, države. Opet, kontam, priroda je kriva, ona je takva, jbg, ljudi se rađaju u nerazvijenom društvu, moguće sa predrasudama, sa slabijim intelektualnim kapacitetom i sa sklonosti da istinu zamijene za neke socijalne, i lične/emotivne pogodnosti. Jbg.
Ne znam kako mu vjerske knjige idu u prilog, kad se i iz njih eksplicitno daje do znanja da je okrugla.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Avatar
Zenzo
Postovi: 3862
Pridružen/a: 25 dec 2016, 17:33
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Zenzo » 13 sep 2017, 17:51

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
Zenzo je napisao/la:Sta mislite hoce li se 9/11 ikada razmotriti kako treba i da prava istina izadje na vidilo.

Obzirom da je to događaj koji je promjenip planetu.
ako amerikanci uspiju da okrenu situaciju ponovo u svoju korist biće kad tad

ne bi me čudilo da kazu tadašnja administracija kriva, ova nova je bolja i da tako skidaju ljagu.

preofirno je sve oko 9/11
Kakav bi gnjev na sebe navukli cijele planete, da ne pricamo o silnim tuzbama. Pa propali bi samo tako, politicka scena bi nestala, ekonomski, socijalno, mozda bi i ogroman rat poceo.
- Zeljeznicar -

Avatar
QUARESMA 18<<<
Postovi: 14585
Pridružen/a: 22 feb 2009, 21:53
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 13 sep 2017, 18:04

ne bi nikakav gnjev navukli, provukli bi se oni, ali za sada nema potrebe za time, predstavili su sebe kao zrtvu tim napadom, i udarili sebi dobre temelje za buduce ciljeve kakve god pozele

a mediji su im desna ruka

Avatar
DANTES
Postovi: 19735
Pridružen/a: 30 avg 2011, 15:05
Lokacija: Arakis
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la DANTES » 13 sep 2017, 19:29

sljivo je napisao/la:Prije neki dan prijatelj me pita da li sam čuo za teoriju o ravnoj Zemlji, kaže da je nešto gledao na netu... Rekoh da jesam i kontam u sebi, dok mi biva drago, zanima se a i sad će ih frajer popljuvat, sad će naći neki argument za koji nisam čuo a koji to isto obara. Kad on meni veli, ja vjerujem u to, mislim da je to tačno, čitao sam još nešto i u vjerskim knjigama i mislim da ima smisla. Šta ti misliš, vjeruješ li ti u to? - Zamal' nisam pao. - Dok sam sa nekom krivicom i stidom odgovar'o da ne u sebi sam mislio o vršenju nužde, velike, na ulaz ispred ministarstva obrazovanja i generalno društva, države. Opet, kontam, priroda je kriva, ona je takva, jbg, ljudi se rađaju u nerazvijenom društvu, moguće sa predrasudama, sa slabijim intelektualnim kapacitetom i sa sklonosti da istinu zamijene za neke socijalne, i lične/emotivne pogodnosti. Jbg.
Loš si drug. U mom društvo niko ne vjeruje u takve bedastoće..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Avatar
DANTES
Postovi: 19735
Pridružen/a: 30 avg 2011, 15:05
Lokacija: Arakis
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la DANTES » 13 sep 2017, 19:33

Kawhi je napisao/la:http://www.tarzanija.com/sta-tvoja-omil ... ri-o-tebi/

Prepoznao sam Saurmana, Dantesa i Šećera. :mrgreen:
Gdje. Jer ja ne vjerujem niti u jednu ovih pizdarija..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Avatar
Kawhi
Postovi: 24030
Pridružen/a: 04 nov 2013, 17:36
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Kawhi » 13 sep 2017, 19:42

DANTES je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:http://www.tarzanija.com/sta-tvoja-omil ... ri-o-tebi/

Prepoznao sam Saurmana, Dantesa i Šećera. :mrgreen:
Gdje. Jer ja ne vjerujem niti u jednu ovih pizdarija..
Malagurski skonto sam te, dosta je pretvaranja. :mrgreen:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Avatar
DANTES
Postovi: 19735
Pridružen/a: 30 avg 2011, 15:05
Lokacija: Arakis
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la DANTES » 14 sep 2017, 09:17

Kawhi je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:http://www.tarzanija.com/sta-tvoja-omil ... ri-o-tebi/

Prepoznao sam Saurmana, Dantesa i Šećera. :mrgreen:
Gdje. Jer ja ne vjerujem niti u jednu ovih pizdarija..
Malagurski skonto sam te, dosta je pretvaranja. :mrgreen:
Nisam toliki genije.. :kafa:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Avatar
SlevinKelevra
Postovi: 11909
Pridružen/a: 30 okt 2012, 23:40
Lokacija: NYC, USA
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 sep 2017, 14:40

Zenzo je napisao/la:Sta mislite hoce li se 9/11 ikada razmotriti kako treba i da prava istina izadje na vidilo.

Obzirom da je to događaj koji je promjenip planetu.
'Prava istina'? Definiraj, molim te. :think:

Avatar
KingJamesMVP
Postovi: 14038
Pridružen/a: 30 mar 2016, 17:25
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la KingJamesMVP » 14 sep 2017, 14:45

Sami sebi Ameri to namjestili. Zašto niti jedan židov taj dan nije došao na posao? Masoni i iluminati
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

Avatar
Ramsey16
Postovi: 3312
Pridružen/a: 26 jan 2014, 19:26
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Ramsey16 » 14 sep 2017, 14:52

Ameri najjaci pisaju se po svima i opet imaju ove sto ih podrzavaju u tome

Avatar
sljivo
Postovi: 14279
Pridružen/a: 28 sep 2016, 18:00
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la sljivo » 14 sep 2017, 15:42

Generalno, uz Rimsko carstvo, najbolja nacija odnosno država ikad.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Online

Trenutno korisnika/ca: BIHpatriota, Gifron, L-Train i 15 gostiju.