FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%
 
Ukupno glasova: 59

Avatar
Dex
Postovi: 17612
Pridružen/a: 17 jul 2012, 19:18
Lokacija: Eric Forman's Basement
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Dex » 23 sep 2017, 10:21

Za Bayern bi najbolje bilo da ove sezone propuste ligu prvaka. da napokon uprava skonta da su potrebna ulaganja, te da se prestane dovoditi njemački "talenti"
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Avatar
Alminjo99
Postovi: 3491
Pridružen/a: 07 dec 2016, 19:00
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Alminjo99 » 23 sep 2017, 10:49

Šta očekivati kad mu skoro svako tekmu 11 istih igrača igra, pa igrači mrtvi umorni. Isto jr bilo dok je bio u Realu.
Ribery i Muller igrači manje na terenu.
Rezultat je trend, ideal je vječan!

Avatar
Balance
Postovi: 378
Pridružen/a: 05 nov 2011, 15:00
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Balance » 23 sep 2017, 11:06

Nije Karlo kriv sto Sven dobije onakav gol i sto Robben i Ribery u savrsenoj poziciji nisu pospremili lopte u mrezu. Nije on kriv sto nakon primljenog pogotka im se uvuce strah u kosti na svom terenu protiv tamo nekog Wolfsburga. Jedina i najveca greska koju je napravio sinoc je sto nije puno ranije zamjenio odredene igrace. Ako izuzmemo Lewu, zadnje 2 tekme dobro rotira, a to sto jedan Ribery po mnogima i dalje nas kljucni igrac koji je proslu utakmicu presjedio na klupi i treba da sljedecu odigra sa 120%% on ne napravi nista i izgleda kao igrac manje skupa s Mullerom koji isto kmeci bez razloga.

autogol
Postovi: 1989
Pridružen/a: 09 feb 2013, 12:53
Lokacija: Zenica
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la autogol » 23 sep 2017, 11:13

Za mene nista neocekivano,ocekujem da nas Parizani uzmu :kafa:

schickeria
Postovi: 2078
Pridružen/a: 06 jul 2016, 11:47
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la schickeria » 23 sep 2017, 11:42

Problem je sto se klub poceo ponasati kao socijalna ustanova u kojoj se brinu za osjecaje pojedinaca i pridaje se prevelika paznja tome da se nitko ne naljuti
Ribery vec dvije godine ne moze igrati u bayernu ali je jos uvijek tu i iako zatraži novi ugovor vjerovatno ce ga i dobiti jer zelimo sa svima biti u dobrim odnosima.Sreca sto su se lahm i alonso povukli,inace bi do 40igrali.I jucer carlo ne zeli mijenjati riberia i indisponiranog mullera da ne bi ugrozio odnose u momcadi pred derby u lp jer je vjerovatno planirao sa comanom i jamesom prije riberia i mullera poceti u srijedu.Također je propustena sansa da se uvjerimo u kvalitetu friedla ovih par utakmica

Iako na kraju krajeva ova ekipa kad je maksimalno mobilizirana moze pobjedit svakoga i ne bih se cudio da u srijedu napravimo podvig i pobjedimo u parizu

Avatar
Stefan Effenberg
Postovi: 1234
Pridružen/a: 05 dec 2010, 01:18
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Stefan Effenberg » 23 sep 2017, 11:45

Furymaker je napisao/la:gdje su oni sto su pljuvali po pepu?
Tu sam.

Mogu razumjeti vječitu opsesiju "kultnim" likom kao što je Pep Guardiola i poštivati svačije mišljenje ali kad je Pep radio greške zavukli ste se u rupe kao mali miševi i nigdje vas nije bilo. Upravo onda kad smo mi kritizirali Guardiolu. Kad biste izašli iz tih rupa ste ga branili a niste objektivno i realno gledali na stvari.

Donio je Guardiola dosta toga dobroga u igru Bayerna i lakoćom se šetao od naslova do naslova Bundeslige ali ga je tvrdoglavost stajala osvajanja lige prvaka. I greške koje je radio zbog tvrdoglavosti su utjecale na rezultat a imao je igrače u najboljim godinama i zaista najkvalitetniji kadar i širinu uz Real pa nije uspio uzeti ligu prvaka.

I kad smo mnogi od nas ukazivali na te greške ovdje na forumu, stvoriše se dva klana. Vi koji ga volite i mi koji ga kao ne volimo. A u suštini stvari mi koji ga "ne volimo" smo samo pokušali tada objektivno i realno gledati na trenutnu igru i stanje stvari na terenu i oko njega.

Isto kao što i sad mnogi od nas i dalje pokušavaju realno gledati na stvari bez subjetkivnosti i to iznose ovdje na forumu, konstantno aludirajući na neke loše odluke i stvari koje Ancelotti radi.

Ali to nije dovoljno, dakle objektivno komentirati stvari. Odjednom, mnogi Pepoljupci vide stvari koje nisu vidjeli ranije. Zanimljivo. Pa nas sada još i ovdje prozivaju jer su kao oni u pravu.

Shvatite više jednom da nitko ovdje nije mrzio Guardiolu jer je stvarno mnogo toga dobroga uradio u Bayernu ali prihvatite isto tako da smo mi tada pokušavali biti objektivni i da nismo prihvaćali loše odluke koje je Pep radio isto kao što ne prihvaćamo loše odluke koje radi Ancelotti.

Avatar
Stefan Effenberg
Postovi: 1234
Pridružen/a: 05 dec 2010, 01:18
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Stefan Effenberg » 23 sep 2017, 11:59

anelbavarac je napisao/la:Sto se tice nebuloza, kanta je u tome neprevazidjen.
Vjecna kanta, ovog foruma je najbolja potvrda toga.

Cak je u zadnjih godinu-dvije, smanjio svoje provale, zbog kojih je dobio tu laskavu titulu.
Ali dzaba sve, jednom kanta, uvijek kanta.
Svaki drugi tvoj post u vezi Bayerna je uprava krimosi, švercer Rummenigge i slično. Nisam advokat Saurmanu ali kolega Saurman piše jedno 25x kvalitetnije postove od tebe, i još samo malo reko', pa svakako ne zavrijeđuje ovakvo tvoje ponašanje. Stoga, savjetujem da ipak malo pogledaš prvo sebe pa onda kreneš omalovažavati druge. Bez uvrede.

Avatar
sljivo
Postovi: 14279
Pridružen/a: 28 sep 2016, 18:00
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sljivo » 23 sep 2017, 12:15

Problem je taj što se Pep tjer'o **** motkom da bi se doveo neko ko mu, sad se vidi, nije ni blizu - neko ko igra "pragmatičnije", ko nije "tvrdoglav", neko kome će Javi biti DM, neko ko će igrati 4-2-3-1 (jer to je, bože, najbolja formacija ikad). Problem je taj što se Pep za sve krivio, za doktore, povrede, teren, Gotzea, tereti se da je tvrdoglav a jedino kad nije bio je bilo prašenje od Reala... je l to objektivno? Ovom se kritikuje igra, koje nema, rotacije, koje ne valjaju, i razvijanje mladih, koje ne postoji - dok se Pep počeo kritikovati ne iz ovih razloga već zato što je onako ispao od Reala. Sve što je Carlo nema Pep je imao ali zbog ne znam iz kojeg razloga da se u našim glavama, pored toliko problema sa povredama i sa motivacijom, stvori misao da mi možemo svake godine osvajati ili biti u finalu LP Pep je bio kod "nas" najuren, a za treniranje vrhunskih timova (ne manjih jer za njegovu filozifju glavna smjesa su igrači - vidi sad Bielsu u Lillu, biće najuren) u današnjem kontekstu totalnog fudbala gdje svi igraju, i igraju sve neće se naći bolji trener.

I sam sam bio prevaren nekim osjećajem da će ekipa biti bolja i uspješnija sa nekim drugim trenerom, pogotovo renomeom Karla, i nadao sam se na početku da će to biti tako ali sam se vremenom uvjerio da ipak neće. Hajd i to nije problem ali je problem kad se politika i strategija kluba (koja je prema njihovim riječima politika talenta) totalno mimoiđe od filozofije i stila koju trener gaji. Šta time dobiješ, ništa, samo da potrošiš i ono malo goriva kojeg imaš i nakon toga... mrak.

Avatar
Omerbavarac
Postovi: 17767
Pridružen/a: 12 maj 2009, 12:24
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 23 sep 2017, 14:44

Sve dok Carlo bude imao ziheraski pristup, desavace nam se ovakve stvari.
Zasto se na izmjenu cekaju zadnje minute?

Coman je mogao mnogo ranije unutra kao i nabrijani Hames koji gori od zelje za fudbalom.
Cuva Robbena i Riberya do zadnje minute, umjesto da im dozira minutazu i sacuva ih povreda.
Muller je u prvoj postavi svaku utakmicu od kako je digao glas a skoro pa nista ne radi po pitanju svog ucinka.

Mora mnogo rotirati, jer imamo dosta kvaliteta na klupi a taj kvalitet mora dobiti minutazu a s tim ce i rezultati doci.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Avatar
sljivo
Postovi: 14279
Pridružen/a: 28 sep 2016, 18:00
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sljivo » 23 sep 2017, 14:58

Zato sto ih ne smije izbaciti, Muller otkad ga je kritikovo klupe nije vidio. Mislim boli ga ona stvar, bitno je 15ka da legne, a ako fejlamo uprava I igraci ce biti krivi I to je to.

schickeria
Postovi: 2078
Pridružen/a: 06 jul 2016, 11:47
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la schickeria » 23 sep 2017, 15:02

Sto pricate ,muller je protiv salkea i mainza bio ponajbolji,jucer je bio slab jer je igrac koji ovisi o ostatku ekipe ,al ono sto on ima nema niko i zato je jedinstven u nasem kadru

Avatar
Kawhi
Postovi: 24030
Pridružen/a: 04 nov 2013, 17:36
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Kawhi » 23 sep 2017, 16:10

sljivo je napisao/la:Zato sto ih ne smije izbaciti, Muller otkad ga je kritikovo klupe nije vidio. Mislim boli ga ona stvar, bitno je 15ka da legne, a ako fejlamo uprava I igraci ce biti krivi I to je to.
Tako je i u Real Madridu radio. Baleov agent se žalio što ne igra u decembru i onda Bale do kraja nije propustio tekme, a ekipa ostvarila zero tituli sezonu.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Avatar
Omerbavarac
Postovi: 17767
Pridružen/a: 12 maj 2009, 12:24
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 23 sep 2017, 16:16

schickeria je napisao/la:Sto pricate ,muller je protiv salkea i mainza bio ponajbolji,jucer je bio slab jer je igrac koji ovisi o ostatku ekipe ,al ono sto on ima nema niko i zato je jedinstven u nasem kadru
Bio je i Hames najbolji protiv rudara pa je protiv vukova zapoceo s klupe.

Ta prica ne pije vode, jer ako rotira onda nek rotira sve igrace.
Pa Lewa koji nema zamjenu je izasao protiv Schalkea a Muller neprestano igra...

Zakljucak je da Carlo nema muda!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Huseinagic
Postovi: 337
Pridružen/a: 18 sep 2015, 15:50
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Huseinagic » 23 sep 2017, 17:19

Da li ima muda ili nema, ne bih ulazio u to, jer je sve to jako tesko iz ove perspektive, jednog navijaca procijeniti.. Mozemo voljeti Milera koliko god, al ruku na srce on nema sta traziti trenutno u prvih 11, pa sve da je osvojio 10 titula LP i SP-a. Problem je taj je Carlo pod pritiskom i Rumenigea i Henesa i cijele njemacke javnosti, jer dobro znamo koliko se Miler cijeni u Njemackoj, a i dalje. Iskreno se nadam, da ce Carlo i sam vidjeti i "sacuvati" Milera protiv Parisa i odigrati dobru utakmicu pa i pobjediti i "pokazati" svima da mu nije mjesto trenutno medju prvih 11. Sto se tice ofanzivnog dijela, ja bih poceo sa Comanom lijevo, James na 10, Robben desno i naravno Lewandowski. Vezni red bi bio Thiago i Vidal pod muss. Sto se tice stoperskog para, tesko je reci.. Hummels mi je neprepoznatljiv, ne znam sta se desava, ali bez obzira na sve bio bi prva opcija. Cak mislim da ce startati on uz Martineza. Mene kao navijaca mozda i ljuti sve ovo, ali mozda je i ovako bolje, nek bude neizvjesno, i titula Bundeslige vise i nije neki uspjeh, LP bi nam svima bilo mnogo draza..

Avatar
Nerminovic
Postovi: 12582
Pridružen/a: 05 jun 2014, 01:21
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Nerminovic » 23 sep 2017, 18:14

Da mi je znati kad smo prosli put izgubili dva boda kod kuce a jos vodili 2-0
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Avatar
Bilall
Postovi: 1403
Pridružen/a: 11 apr 2012, 14:48
Lokacija: Živinice
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bilall » 23 sep 2017, 18:18

effe_sa je napisao/la: Mislim generalno po pitanju drugih stvari sam puno optimističniji nego mnogi drugi. Ti npr Bundesliga si malo pao u neki crnjak :D , dobro uvijek treba biti realan. Ali opet ima ovih koji kažu da su Ribery i Robben goli prosjek... :D :D Ti su malo u većem problemu. Možda su to i njihove želje da su ova dvojica propali.
Kada se samo vidi dinamika, ta brzina i realizacija Robbena onda vidimo da on i dalje itekako posjeduje kvalitet. Ribery isto tako, samo se mora malo kontrolisati, a ne bacati dresove, grliti sudije nakon žutog kartona i voditi glupe rasprave.
Neces mi zamjeriti jer ja uvijek izdvojim onaj dio na koji bih imao nesto da dodam, a procitao sam sve... :)
Za Bilala znamo i ja i ti da se radi o emotivnom igracu i igracu koji ne da sebi pardona. On je na neki nacin i sam rekao da ta njegova impulsivnost proizilazi iz ljubavi prema klubu za koji daje sve. Ti koji citas redovno vijesti znas sigurno i da je i Uli Hoeneß u vise navrata govorio da je on emotivan igrac i da je cesto morao obavljati razgovore s njim zbog njegove impulsivnosti.
Na bacanje dresa ovdje mnogi gledaju kao na neko nepostovanje prema klubu, a niko ne vidi te emocije o kojime je govorio Hoeneß. Bilal je mozda nezadovoljan i svojim vlastitim izdanjem na utakmici pa je popizdio, a mediji to napumpaju, jer on nije ni prvi ni zadnji igrac koji je to uradio.
Meni licno su uvijek drazi ti igraci koji su vise emocijama vezani za klub nego oni koji su tu iskljucivo radi novca, pa neka su i impulsivni.

A ti si vjerovatno nekada dozivio da te recimo zena gadja vazom cvijeca zato sto si kasno dosao kuci :D

Avatar
sljivo
Postovi: 14279
Pridružen/a: 28 sep 2016, 18:00
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sljivo » 23 sep 2017, 22:58

Meni je drazi onaj koji je bolji, jer taj podize vrijednost kluba a ne onaj ko vise voli. Izmedju dva igraca istog fudbalskog znanja drazi mi je onaj ko vise voli klub i ne da mu voljenje bude skupo naplaceno niti da time potkopava tudji fudbalski razvoj. Ako volis klub dati ces priliku onome ko je trenutno bolji. Jednostavno. Bacanjem dresa ti volis samo sebe.

Avatar
effe_sa
Postovi: 7490
Pridružen/a: 31 jan 2010, 23:43
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 24 sep 2017, 00:32

Bilall je napisao/la: Na bacanje dresa ovdje mnogi gledaju kao na neko nepostovanje prema klubu, a niko ne vidi te emocije o kojime je govorio Hoeneß. Bilal je mozda nezadovoljan i svojim vlastitim izdanjem na utakmici pa je popizdio, a mediji to napumpaju, jer on nije ni prvi ni zadnji igrac koji je to uradio.
Meni licno su uvijek drazi ti igraci koji su vise emocijama vezani za klub nego oni koji su tu iskljucivo radi novca, pa neka su i impulsivni.
Cijenim ja kod njega impulsivnost. Ali ne bi se smjelo dešavati bacanje dresa. Ribery ima problem što hoće da previše igra, a mora se uskladiti sa trenerovim doziranjem. Samo tako može pružiti najbolje partije. I dalje stojim kod toga da jako mnogo može pružiti ove sezone, iako su neki skeptični. I ti si jedan od onih koji vjeruje u njega i dalje. Problem je tada u toj utakmici LP bio i taj, što on protestuje, tačnije pritišće sudiju da svira penal. Sudija mu zatim daje žuti karton, a on onda opet nešto pipka grli sudiju. Tako će dobiti kod nekog drui žuti i oštetit će svoju ekipu. Takvi ispadi su kod njega česti i to je problem. A generalno naravno da nam je on puno više dobra donijeo, nego negativnih stvari. I naravno da mediji dosta toga i napumpaju.

A da se još osvrnem na sinoćnju utakmicu.
Pa jednostavno nismo pobjedu zaslužili, jer gol smo zabili čak i iz nepostojećeg penala. Protivnik je jako dobro stajao, taktički defanzivno se dobro postavili. Schmidt je i nakon 0:2 , gledajući iz njihovog ugla, ostao strpljiv, držao pozada tu stabilnost i onda su dočekali našu grešku (greška Ulreicha) i poslije još se malo više otvorili i zabili još jedan gol. Takički Wolfsburg dobro postavljen, bili su strpljivi, a i hrabri kada je trebalo. Nisu skinuli gaće, a naši kod vodstva fulili određene prilike. Iako puno prilika nismo imali, jer Wolfsburg je dosta toga dobro pokrio i nije ostavio mnogo prostora. U ovoj utakmici tražiti neke dramtične strateške i taktičjke pogreške je smiješno. Ništa se dramatično nije dogodilo, nakon dvije pobjede, prosuti su bodovi. Ekipa je trebala više i zagristi, ali opet je ovo i donekle normalno. Iako naravno Bayern rijetko kad ispušta vodstvo od 2:0, zadnji put se to dogodilo nekad prije 6 godina pod Van Gaalom u Koelnu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare
Postovi: 4302
Pridružen/a: 24 jun 2010, 12:28

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Klare » 24 sep 2017, 14:28

Ove sezone što je Riberi igrao odigrali smo loše, bez njega puno bolje.
On može još igrati, ali što se psihe tiče tu je upao u neku rupu, potreban mu je restart, jer ovo što pruža za nas nije dovoljno i kao takav ne zaslužuje da igra dok se ne dohaviza.
On sam sa sobom ima nekih problema, previše nervoze, a malo koncentracije.

Naš najbolji, najkonstantniji igrač početka sezone Kimih, Lam je brzo zaboravljen, jer Kimče igra perfektno. :cool:
A otkrovljenja su Koman i Toliso, igraju Francuzi fantastično.

Kolika je razlika između dobrog i najboljeg golmana na svijetu imamo priliku vidjeti.
Ova utakmica protiv Wolfsburga je bila jedna od onih suđenih, kiks Ulriha, a kolika je šansa da Didavi iz prvog pokušaja tjemenom zahvati loptu i pošalje je od stativu, a mi prazne golove fulamo.
Kiks koji je bio neizbježan, a imali smo i prošle sezone ovakvih kikseva, u prvom dijelu sezone smo igrali neriješeno sa Kolnom i Hofom kući, Frankfurtom u gostima, a gubili od Dortmunda.

Karlo može ići na siguricu:
---------Toliso-------Rudy---------
Roben.........James-------Coman....

Ali neće, odlučio se za mir u svlačionici i svježiji finiš sezone, te se moramo složiti s njegovim odlukama, svaka čast, rotira perfektno.

Avatar
sljivo
Postovi: 14279
Pridružen/a: 28 sep 2016, 18:00
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sljivo » 24 sep 2017, 14:34

Kakva ba rupa, frajer ima 34 godine I 783 povrede iz sebe, ne moze vise, dosao mu je kraj. Mozda bude jos imao par dobrih partija ali to ce biti izuzetak a ne pravilo.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.