FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%
 
Ukupno glasova: 59

Avatar
sljivo
Postovi: 14279
Pridružen/a: 28 sep 2016, 18:00
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sljivo » 11 okt 2017, 17:47

Ako se to spocitava Thiagu onda bi Javija I Mullera trebalo otjerati **** motkom za ono sto su uradili poslije 2013te u pojedinim I vaznim tekmama. Ne, nego jedni su jos uvijek klase a drugi nisu jer nisu bili dio triplete.

schickeria
Postovi: 2078
Pridružen/a: 06 jul 2016, 11:47
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la schickeria » 12 okt 2017, 00:57

Javi i muller od odlaska heynckesa nisu odigrali svoje prirodne pozicije 10utakmica.Kod pepa su jos i bili solidni ali kod carla to nije licilo na nista
Javi i vidal u vezi,isored njih muller i kad se to poslozi bit ce odlično,pogotovo u jakim utakmicama
Javiu ce trebati vremena da uhvati automatizme koje je izgubio a vidal moze odraditi ulogu svajnia

Avatar
sekerbay
Postovi: 5010
Pridružen/a: 29 jan 2014, 09:48
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sekerbay » 12 okt 2017, 07:51

Jah, javi i vidal će držat sredinu...
Eksplozivni su ko mokra petarda, a tehnički potkovani ko gomez :mrgreen:
Javi i ti Jago - da, ili čak javi i toliso. Sve je bolje od kombinacije javi i vidal. Što se mene tiče, na zimskom prelaznom prodati vidala.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Avatar
ledar
Postovi: 3782
Pridružen/a: 08 mar 2013, 00:51
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la ledar » 12 okt 2017, 12:16

Može se činiti primamljivo da se modificira stara koncepcija koja je nekad funcionirala, ali mislim da su se okolnosti bitno promijenile. Robbery su out, pravih zamjena nemate, a osim toga imate problem lijeve strane - Robben i Coman su desnokrilci, Müller se isto izvlači na desnu stranu, a Tolisso je desni veznjak. Kao prirodno i dobro rješenje nameće se James, ali s drukčijim načinom igre - kombinatorna igra kroz sredinu s ciljem stvaranja viška igrača, uz ključnu ulogu Thiaga. A kroz desnu stranu mogli bi ići klasični prodori po boku. Ova raznovrsnost bi vam bila prednost, uostalom sjetimo se kako su vas sa još dobrim Robberyjem udvajanjem potuno neutralizirali u evropskim gvardilovim utakmicama.

Avatar
proFCB
Postovi: 2354
Pridružen/a: 17 feb 2011, 15:03
Lokacija: Lukavac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la proFCB » 12 okt 2017, 14:09

ledar je napisao/la:Može se činiti primamljivo da se modificira stara koncepcija koja je nekad funcionirala, ali mislim da su se okolnosti bitno promijenile. Robbery su out, pravih zamjena nemate, a osim toga imate problem lijeve strane - Robben i Coman su desnokrilci, Müller se isto izvlači na desnu stranu, a Tolisso je desni veznjak. Kao prirodno i dobro rješenje nameće se James, ali s drukčijim načinom igre - kombinatorna igra kroz sredinu s ciljem stvaranja viška igrača, uz ključnu ulogu Thiaga. A kroz desnu stranu mogli bi ići klasični prodori po boku. Ova raznovrsnost bi vam bila prednost, uostalom sjetimo se kako su vas sa još dobrim Robberyjem udvajanjem potuno neutralizirali u evropskim gvardilovim utakmicama.
Jesu guardiolin Bayern, ali su zato Juppov samo gledali kako nize pobjede...

Iskren da budem, volio bih da Jupp povrati staru igru Bayerna i iskreno se nadam...vjerujem da ima "dovoljno" vremena do januara, februara da to uradi...
Medjutim, sta ce se dogoditi nakon njegovog odlaska...

Ajmo krenuti sa jednom teorijom... Bayern nigdje nista ne kaska 5bodova u ligi je apsolutno nista u Maju, a kamoli u oktobru
Jupp uzme ligu, kup i ligu prvaka ili samo ligu prvaka...
Mnogi ce reci da je to nemoguce, ja cu reci da nista nije nemoguce i da je Bayern vec 5godina u krugu favorita za uzeti ligu prvaka, tako i sada...potrebna je samo odredjena doza srece...

I opet ce se fino lijepo pozdraviti sa njim i doci ce trener koji ce imati druge zamisli, druge ideje i hoce li ili ne uroditi plodom to se nikad ne zna...

Zar nije lakse bilo tada, a evo i sada postaviti mladog strucnjaka na njegovu stranu i da 2-3 godine uci zanat i nastavi Bayern gurati u tom smjeru? Pogledajte sta je Real uradio sa Zidane-om? Zar nismo mogli pronaci nekog talentovanog njemackog trenera koji ce uciti od ovog gospodina i dati mu priliku nakon par godina da sam pokaze sta zna???
Stern des Südens

Avatar
sljivo
Postovi: 14279
Pridružen/a: 28 sep 2016, 18:00
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sljivo » 12 okt 2017, 14:29

Veliku grešku u očekivanjima rezultatamožemo napraviti ako budemo brkali vremena odnosno kontekste u kojima je Jupp radio. Čitav ofanzivni a bogami i nešto i defanzvnog sistema je bio baziran na Robberyju koji su tada bili klase i wc igrači. Danas to više nisu. I njihove zamjene su neiskusni Coman i igraš skroz drugačijeg stila i uloge. Tada si imao trkača i borca u vidu Madzukica dok to danas nemaš, imaš boljeg individualca u napadu ali se u odbrani, vršenju presinga ne mogu porediti. Tada si imao Lahma. Danas nemaš. Prije je Jupp imao 70-80 tekmi priprema dok nije proigrao a sad ima 20. Tada je imao Barsu kao jedinog super-protivnika (za kojeg je pripremao sve, i sistem i bazirao rad - i Javija je kupio radi njih) a danas imaš 5-6 ekipa različitih stilova i pristupa. I šta još sve ne. To se ne može porediti i zato vas molim nemojte se vraćati u prošlost.

schickeria
Postovi: 2078
Pridružen/a: 06 jul 2016, 11:47
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la schickeria » 12 okt 2017, 15:17

sljivo je napisao/la:Veliku grešku u očekivanjima rezultatamožemo napraviti ako budemo brkali vremena odnosno kontekste u kojima je Jupp radio. Čitav ofanzivni a bogami i nešto i defanzvnog sistema je bio baziran na Robberyju koji su tada bili klase i wc igrači. Danas to više nisu. I njihove zamjene su neiskusni Coman i igraš skroz drugačijeg stila i uloge. Tada si imao trkača i borca u vidu Madzukica dok to danas nemaš, imaš boljeg individualca u napadu ali se u odbrani, vršenju presinga ne mogu porediti. Tada si imao Lahma. Danas nemaš. Prije je Jupp imao 70-80 tekmi priprema dok nije proigrao a sad ima 20. Tada je imao Barsu kao jedinog super-protivnika (za kojeg je pripremao sve, i sistem i bazirao rad - i Javija je kupio radi njih) a danas imaš 5-6 ekipa različitih stilova i pristupa. I šta još sve ne. To se ne može porediti i zato vas molim nemojte se vraćati u prošlost.

Naravno to nitko ne govori,drugacije su okolnosti i toga su svi svjesni,jupp je najviše i doveden da umiri atmosferu medu igracima ,upravom i da izvuce najbolje sto se može ,cilj je prvenstvo i to je realno
Medutim sto se tiče ekipe ,kimmich može odglumiti lahma a kvalitetu u zadnjoj i veznoj liniji imamo istu ako ne i bolju u odnosu na 2013.Slabiji smo naprijed i tu je hendikep,iako postoji ss jedan prijelazni rok

schickeria
Postovi: 2078
Pridružen/a: 06 jul 2016, 11:47
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la schickeria » 12 okt 2017, 15:41

Samo je jedan upitnik pred utaknicu u subotu,rudy ili thiago....
Ulreich-kimmich,boa,hummels,alaba,javi,rudy?,coman,muller,robben,lewi
Vidal je povrijeđen

Avatar
ledar
Postovi: 3782
Pridružen/a: 08 mar 2013, 00:51
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la ledar » 12 okt 2017, 15:43

Istina je da 5 bodova zaostatka nakon 7 kola nije previše, ali nije ni malo u ligi gdje vi i žutalji nemate pravih konkurenata, no opasnije je to što Dortmund u ovom trenutku ima moment. Vi bi trebali održavati razliku i čekati njihov kiks, Leipzig ćete i vi i oni proć, al ne vjerujem da oni mogu izvući 6 bodova sa gostovanja u Frankfurtu i Hannoveru i tu leži vaša šansa.
Opet, izgubite li u Dortmundu razlika ide na 8 bodova, žutalji dobivaju još veći moment i to bi već bilo dosta kritično.

CL je pak druga priča, prolazite kao drugi, a imam neki predosjećaj da ćete i ove godine naletit na nekog gadnog u osmini, možda Barcu ili City.

schickeria
Postovi: 2078
Pridružen/a: 06 jul 2016, 11:47
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la schickeria » 12 okt 2017, 15:47

ledar je napisao/la:Istina je da 5 bodova zaostatka nakon 7 kola nije previše, ali nije ni malo u ligi gdje vi i žutalji nemate pravih konkurenata, no opasnije je to što Dortmund u ovom trenutku ima moment. Vi bi trebali održavati razliku i čekati njihov kiks, Leipzig ćete i vi i oni proć, al ne vjerujem da oni mogu izvući 6 bodova sa gostovanja u Frankfurtu i Hannoveru i tu leži vaša šansa.
Opet, izgubite li u Dortmundu razlika ide na 8 bodova, žutalji dobivaju još veći moment i to bi već bilo dosta kritično.

CL je pak druga priča, prolazite kao drugi, a imam neki predosjećaj da ćete i ove godine naletit na nekog gadnog u osmini, možda Barcu ili City.

Nama je ključno riješit svoje probleme a to su atmosfera i s njom povezana psihologija,eventualno se popuniti u prijelaznom roku gdje je tanko
Budemo li pravi stici cemo bvb ,vidjelo se vec u augsburgu koliko bi oni mogli imati problema

Klare
Postovi: 4302
Pridružen/a: 24 jun 2010, 12:28

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Klare » 12 okt 2017, 23:11

sekerbay je napisao/la:Jah, javi i vidal će držat sredinu...
Eksplozivni su ko mokra petarda, a tehnički potkovani ko gomez :mrgreen:
hahahaha
sekerbay je napisao/la:Sve je bolje od kombinacije javi i vidal. Što se mene tiče, na zimskom prelaznom prodati vidala.
Također sam istog mišljenja, to jest da Vidal od svih naših veznjaka danas ima najmanje aduta za ponuditi,
još jedan minus, u velikim utakmicama se dokazao kao nepouzdan, i lako promjenjive forme.

Najveća enigma u svemu ovom je James, ukoliko kod jupa ne bude redovno dobijao prilike, znači još jedan južnjak koji se nije pronašao.
James je neosporno extra kvalitetan igrač, pokazao je i želju, agilnost, ali se često nije uspio uklopiti na terenu kao ni Renato,
ostaje da vidimo kako dalje.

Također za 4-2-3-1 što jup stalno igra fali nam ofanzivnih igrača, povredom riberija nema mjesta za rotaciju, još ako se james ne nametne, eto nam problema. a određeni problem je iako se nametne, samo 5 igrača za 4 pozicije, a mislim da će i james proigrati kao i čitava ekipa.

Vjerujem da svi jedva čekamo tu subotu i vidimo ponovo jaku odbranu. Za početak nije očekivati neku lepršavu igru, ali što se odbrane tiče tu od starta ne bi trebalo biti nekih problema.

nakon 4 godine i fudbalskih vele stručnjaka koji su nam protraćili 4 godine najbolje šestice na svijetu Javi se ponovo vraća, i to je najveće pojačanje koje smo dobili u ove 4 godine dok su nam ekipu vodili oni koji veze nemaju.

A posebno se na ovoj temi ukazuje stvarna slika novopridošlih fanova, koji su očito produkt pepove filozofije, koji kažu kako javi nije za veznog reda,
no njima na obraz. ;)

Avatar
proFCB
Postovi: 2354
Pridružen/a: 17 feb 2011, 15:03
Lokacija: Lukavac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la proFCB » 13 okt 2017, 02:36

ledar je napisao/la:Istina je da 5 bodova zaostatka nakon 7 kola nije previše, ali nije ni malo u ligi gdje vi i žutalji nemate pravih konkurenata, no opasnije je to što Dortmund u ovom trenutku ima moment. Vi bi trebali održavati razliku i čekati njihov kiks, Leipzig ćete i vi i oni proć, al ne vjerujem da oni mogu izvući 6 bodova sa gostovanja u Frankfurtu i Hannoveru i tu leži vaša šansa.
Opet, izgubite li u Dortmundu razlika ide na 8 bodova, žutalji dobivaju još veći moment i to bi već bilo dosta kritično.

CL je pak druga priča, prolazite kao drugi, a imam neki predosjećaj da ćete i ove godine naletit na nekog gadnog u osmini, možda Barcu ili City.
Zasto kao drugi? :lolno: :lolno: :lolno: :lolno:
Stern des Südens

schickeria
Postovi: 2078
Pridružen/a: 06 jul 2016, 11:47
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la schickeria » 13 okt 2017, 10:35

Tko po vama uz javia moze biti box to box veznjak a da posjeduje tehniku,snagu,ubacivanje iz drugog plana ,jaku defenzivnu igru?
Svajni je bio idealan ,ali sad nam od kadra tu ostaje vidal i danas sutra tolisso ili goretzka.
Rudy je klasični centralni vezni,ako javi pređe u sredinu mogao bi imati problema ,thiago je igrac za male utakmice ,nema defenzivnu snagu i ne moze utrcati iz drugog plana.
Vidal i javi su sredina.

Avatar
sljivo
Postovi: 14279
Pridružen/a: 28 sep 2016, 18:00
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sljivo » 13 okt 2017, 10:41

Vidjet ćeš ko može bit vezni kad ti protivnik da 65% posjeda i stane u dva bloka pred svojim golom. Vidjet ćeš onda Vidala i Javija kako organizuju i kreiraju...

Avatar
Besic
Postovi: 10913
Pridružen/a: 08 mar 2014, 11:49
Lokacija: Zaljev
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Besic » 13 okt 2017, 11:35

Spustit ce posjed za 10% kao riješenje :mrgreen:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Avatar
sekerbay
Postovi: 5010
Pridružen/a: 29 jan 2014, 09:48
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sekerbay » 13 okt 2017, 12:48

Klare, ako jup bude guro onu svoju formaciju i prepoznatljivi stil, ima da bude gutavo gotov ko I sa anćelotijem. To je moje mišljenje.
Jednostavno, u njegovom sistemu krila imaju glavnu ulogu; moraju gurati u oba pravca.
Fazon je u tome što Roben i riberi nemaju kuveta za tu ulogu.
Drugo, koman je dobar, ali nema šanse da 1:1 zamijeni riberija. Dakle, ako želimo da ne izgubimo na ofanzivnoj snazi, napad se mora pojačati.
Leva i muler(muler će imat onu svoju ulogu da odvlači braniće od leve i kupi otpatke) plus jedan vezni ko desetka. James il tiago.
Protiv raznoraznih frajburga možemo igrat sa jednim defanzivnim veznim
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

schickeria
Postovi: 2078
Pridružen/a: 06 jul 2016, 11:47
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la schickeria » 13 okt 2017, 16:03

sljivo je napisao/la:Vidjet ćeš ko može bit vezni kad ti protivnik da 65% posjeda i stane u dva bloka pred svojim golom. Vidjet ćeš onda Vidala i Javija kako organizuju i kreiraju...
65 posto necemo imat kontra reala ,barce,citia ,juvea ,uniteda eventualno kontra atletica ali i tu nas je thiago kostao poraza 1-0 u madridu sa svojom nonsalancijom

Cinjenica jest da su ovdje i alonso i bernat i alaba trebali bolje igrati ali alonso je vec bio prespor za ovu razinu nogometa,bernat je los u obrani a alaba nije stoper i nesvjesno se povlaci golmanu u prsa ,medutim thiagov ne ulazak u duel je zapoceo akciju ,umjesto da napravi lagani prekrsaj on izbjegava duel i podize rukice u zrak


Kontra psg-a također kod prvog gola thiago ne reagira u fazi obrane u duel ne ulazi i krajnje alibi se postavlja i ne pravi neymaru problem ,kasnije james ne isprati alvesa i primamo gol.To se jasno vidi u prvih 40 sekundi videa


Avatar
isakovich
Postovi: 1785
Pridružen/a: 11 maj 2008, 23:42
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la isakovich » 13 okt 2017, 16:19

Vidim neke je muka obladala dolaskom Juppa hahahah.Prilika da se filtrira tema od ovih sto su se preobukli dolaskom Pepa :)
VOLIM BAYERN

Avatar
sljivo
Postovi: 14279
Pridružen/a: 28 sep 2016, 18:00
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sljivo » 13 okt 2017, 16:35

schickeria je napisao/la:...
Ne znam šta bih rekao, rekao bih da mi imamo prečih i većih problema za riješit od Thiaga.

schickeria
Postovi: 2078
Pridružen/a: 06 jul 2016, 11:47
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la schickeria » 13 okt 2017, 16:51

sljivo je napisao/la:
schickeria je napisao/la:...
Ne znam šta bih rekao, rekao bih da mi imamo prečih i većih problema za riješit od Thiaga.
Imamo ljevokrilnog igraca te rezervu za lewia uz povratak u formu mullera ,alabe,boatenga uz zdravog neuera.

Thiago je izvrstan za male ekipe ali protiv jacih mu nedostaje agresije ,slicno kao i kod jamesa

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.