KK Bosna Royal

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Avatar
KK_Bosna
Moderator
Postovi: 7662
Pridružen/a: 11 mar 2008, 15:55
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la KK_Bosna » 17 okt 2017, 23:06

https://www.klix.ba/sport/kosarka/bosni ... /171017130

ovo je mislim cetvrti put poslije rata da bosna ide u slobodnom padu, a da se niko ni ne pocese dok ne krhne na dno na... ostanak damjanovica na klupi je dokaz da je i krupalija isti kao i prethodnici :thumbdown:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

zirado80
Postovi: 53
Pridružen/a: 15 avg 2017, 09:55
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la zirado80 » 17 okt 2017, 23:41

Laicki napisan tekst, pisao ga je neko ko bas nema puno znanja o kosarci ili nije gledao bosnu ove sezone..cuj, ikonic lider i sturanovic pokazuje igracki kvalitet, pa njih dvojica su ponajgori u ekipi u dosadasnjem djelu sezone, u odnosu na ono sto se od njih ocekivalo.

? са SM-N910C уз - &

zirado80
Postovi: 53
Pridružen/a: 15 avg 2017, 09:55
Kontakt:

Re: RE: Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la zirado80 » 17 okt 2017, 23:52

kobe24 je napisao/la:
zirado80 je napisao/la:Nemojte se nadati smeni Damjanovica, ako sam dobro razumjeo, bice nekih promjena, ali u igrackom kadru, trener ima podrsku, nije do njega sto je igra ovakva...

? са SM-N910C уз - &
Samo debil ne vidi da je ovdje trener glavni krivac za sve. Dovoljno je pogledati jednu cetvrtinu Bosnine utakmice i automatski sve postane kristalno jasno. Igra je na amaterskom nivou, bez ikakvog smisla i organizacije. Krivi su i igraci, to se ne moze osporiti, ali su daleko veci krivci oni koji su ih dovodili. Jer, ne radi se o jednom ili dva promasaja, ovdje je pola ekipe promaseno. Nijedan kosarkas nije dobio odgovarajucu ulogu u ekipi. Walker igra krilnog centra sa manje od 2 metra visine, a na klupi imaju beskorisne Mikovica i Radukica, koji su dovedeni da pokriju tu poziciju. Iz Sturanovica se ne izvlaci ni 20%, a gotovo svi poeni koje on zabija su iz ofanzivnog skoka. Sve se svodi na to da Knezevic ili Pasajlic carine loptu i na kraju krenu u prodor, pa ili idu do kraja, ili izbacuju pas na tricu (ako sta slucajno pukne u odbrani protivnika). Trener je pola ekipe i to najbolje vidimo na primjeru nase kosarkaske i fudbalske reprezentacije, gdje imamo covjeka koji ima kosarku u malom prstu i covjeka koji nema veze sa vodjenjem fudbalske reprezentacije.
Ja bih ovako rekao, knezevic carini loptu, pa zavrsava sam a pasajlic tapka u mestu, cekajuci ikonica da izadje iz dva bloka, a ovom posle toga dusa u nosu..pa dodje na isto..

? са SM-N910C уз - &

Avatar
MortemHz
Interni moderator
Postovi: 54020
Pridružen/a: 13 jan 2015, 03:01
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la MortemHz » 17 okt 2017, 23:57

zirado80 je napisao/la:Laicki napisan tekst, pisao ga je neko ko bas nema puno znanja o kosarci ili nije gledao bosnu ove sezone..cuj, ikonic lider i sturanovic pokazuje igracki kvalitet, pa njih dvojica su ponajgori u ekipi u dosadasnjem djelu sezone, u odnosu na ono sto se od njih ocekivalo.

? са SM-N910C уз - &
Tekst ko tekst nije los ali ima fula u vidu ovoga sto si i ti napisao. Hvala za tekst svakako, mozda bude nesto pozitivno u narednim danima. Ja nisam ni znao da sutra igramo grupne faze ovog europskog takmicenja dok nisam procitao ovaj tekst.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

hamzaTM87
Postovi: 2007
Pridružen/a: 22 jan 2012, 23:25
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la hamzaTM87 » 18 okt 2017, 09:20

Najveći problem i krivac ovdje je selekcija igrača, pa ko god nju obavio. Ovo ne bi uradilo dijete od 13 godine koje nema nikakve veze sa košarkom. Prvo i osnovno, koji je cilj KK Bosna Royal u ovoj sezoni na sva 4 fronta ? Prvak u BIH pored ovakve Igokee se ne može biti, osvajač kupa imaš veće šanse jer je jedna utakmica, ali taj kup ti ne donosi ništa osim moralne satisfakcije. ABA 2 borba za F4 i ulazak u ABU 1 je uveliko najavljivana, i naravno ova debilna evropska takmičenja za koja su uveliko poklekli pod pritiskom navijača. Na kraju prošle sezone su se toliko tražili mečevi protiv portugalskih i holandskih vice prvaka, da bi ja mislim neko na vješalima završio da nisu ušli u ova indijanska takmičenja. ABA 2 i Liga 11 već predstavlja ritam srijeda-subota tokom cijele sezone, i ekipe ovog ranga naravno da nisu sposobne da izdrže još jednu dodatnu utakmicu i putovanja po Rusiji, Fracuskoj ili Švedskoj u sred sedmice.

E sada bitniji dio, sastavljanje rostera. Pošto je Bosna jedina ekipa očigledno u ABI 2 kojoj je rezultat na prvom mjestu ispred promocije mladih igrača i njihovog sticaja iskustva i sazrijevanja, odlučuju se za dovođenje Amerikanaca. Bradford, 38 godina, mislim da se ne mora reći koliki je to promašaj. Walker, klasični fizikalac od kojeg puno bolji šut imaju momci na basketu... Pa zašto je doveden, da skače i igra odbranu i bude role player ? Pa to može uraditi 90% U21 igrača iz Lige 11. Nafuraš se malo, nabiješ kondiciju, a veći košarkaški iq, razumjevanje igre i voljni momenat od crnca nije baš teško imati.

Ikonić je obični penzioner koji više nema veze sa profesionalnom košarkom, i koji od početka sezone u svakoj utakmici je uradio puno više loših nego boljih stvari. Usudiću se reći da je i jedan od direktnih krivaca za poraz od Vršca.
Knežević i Pašajlić su glavni igrači ove ekipe i to već oslikava mnogo. Ako želiš ekipu u rangu Zrinjskog i Širokog da se grčevito boriš za finale play offa, ona je to sasvim okej. Ali ponavljam, ciljevi, očekivanja i najbitnije finansije su obećavala mnogo više. Knežević ima kvalitet, ali i usere mnogo sa očajnom selekcijom šuta, tricama sa 10 metara (sinoć na -4 5 minuta do kraja u sred serije Zrinjskog u desetoj sekundi napada diže herojski šut sa 10 metara i naravno prvi obruč pogađa). Sa druge strane Pašajlić baš ružno izgleda... Čovjek nikada nije imao šut to stoji, ali njegovo gušenje lopte od 20 sekundi i bacanje neki divljih floutera sa par metara onda je u najmanju ruku iritantno. Organiacija igre nule, konstantno veći broj izgubljenih lopti nego asistencija, a pričamo o je.be.nom playmakeru... Onda Šturanović koji je nevjerovatna krampa, čovjek kojem je zicer uvijek neizvjesnost, još ove sezone izgleda sav nekakav isprepadan, generalno centar koji u ligi 11 ne može praviti razliku (osim za protivnički tim).

I naravno za kraj, "mlade Bosnine nade", namjerno sve pod navodnicima jer niti su mladi, niti su ikakve nade. Đelmo - Ćurevac - Durak.
Durak izgleda kao prosječni bauštelac gastarbajter u Njemačkoj, on na tjelesnom ne bi čas izdržao fizički a ne neko igranje na ovom nivou. Đelmo uz sav entuzijazam i želju, Bošnjak je neki njegov plafonski vrh i apslutno on nije kriv što se ovdje nalazi, već neko ko ga je ostavio/doveo. I za kraj Haris Ćurevac, koji je bio šlag na tortu sinoćnje utakmice, koja je btw vjerovatno najgora koju sam ikad gledao u životu. Počinje drugo poluvrijeme momak, promašuje zicer lijevom rukom, pravi glupost u odbrani za lagani and one Princa, i onda highlight večeri. Prima loptu u napadu Bosne na 8-9 metara od koša, i pošto ne može da prođe pas do Kneževića, mora ga sačekati da ovaj dođe po loptui na uručenje. U međuvremenu ga pritišče njegov igrač i umjesto da samo odradi jedan dribling (pričamo o SF koji je visok 198 cm) dok Knežević dotrči do njega na uručenje (jer po zakonima fizike za taj pređeni put mu treba jedno 1,5 sekunda), on počinje pivotirati, pravi korake koje mu sudije ne sviraju i na vrhuncu gubi loptu za lagano polaagnje Šutala u napadu. E ako ovo nekome nije dovoljan pokazatelj da je momak zalutao u klub i sport općenito, teško nama svima.

Što se tiče Damjanovića, naravno da je i on kloc, ali sa ovom ekipom se ne bi puno više naigrao ni Greg Popovič lično, jer ne znaš da su limitiraniji defanzivno ili ofanzivno. Sezona je već bi se usudio reći skoro pa izgubljena, sve utakmice do kraja će biti manje-više rekreativne jer ni na jednom frontu se ne može ništa značajno ostvariti, samo se nadam da neće biti budala koji će ovo ići gledati i podržavati jer ovo veze sa Bosnom na koju smo mi svi navikli apsolutno nema. Prvo od fuzije sa Royalom ja ovaj klub više ne gledam istim očima, ali ovo što radi uprava ili ko već god, je udar na inteligenciju i zdravu pamet. Večeras očekujem da će im puno jači Antwerp očitati još jednu bukvicu, a kako će to sve biti poslije ko zna... Jer već je očigledno da i hemija u ekipi je dobrano poljuljana i da ovaj brod plovi ogromno brzinom ka nepoznatim vodama.

ps. I naravno dio sa strane marketinga i svega, je također blagi užas. Ne trebaš biti apsolutno nikakav kapacitet da napraviš facebook event prije utakmice, podjeliš neke stvari u isti čisto da skreneš pažnju ljudi, zalijepiš koji plakat u gradu, oboriš cijenu karata jer rijetko ko će dati 5 KM za ovaj cirkus. Sve je ovo u rangu seoskog kluba iz fildžan lige, kao i očigledno ljudi zaduženi za sve...
ZELJEZNICAR 1921!

Avatar
HNKBranitelj
Postovi: 210
Pridružen/a: 13 avg 2015, 16:20
Lokacija: Mostar-jug
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la HNKBranitelj » 18 okt 2017, 09:55

Sinoć realno loša utakmica, al u Bosni stvarno jedini vrijedni spomena su Knežević i Pašalić.
Pa onaj bradonja kako se zove Šturanović ili kako već, pa k'o da cigle baca a ne lopte šta je ono.
Onaj crnjo ko antilopa trči zuji, al nikad na pravom mjestu.
HNK Branitelj Mostar 1992

Avatar
mahalac
Postovi: 415
Pridružen/a: 17 jul 2008, 22:14
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la mahalac » 18 okt 2017, 10:10

Max Sturanovic je najbolji centar BH lige pa i sire, ove sezone ga je trazila Igokea. Bosna ga je jedva zadrzala.
Zasto sad igra kako igra a prosle sezone dominirao i nosio svaku utakmicu to zna ko zna.
Nema potrebe da se zvace po forumu kad nije do njega...barem 90% nije do njega!
Ima ovde dobrih textova a pogotovo onaj na klixu.
Nije ni upravi lako, treba stati na loptu ima jos vremena I postaviti stvari na svoje mjesto. Izvuci sezonu koliko je moguce. :clap:
Kritika je potrebna pogotovo kad je ljudski factor u pitanju tamo gdje se moze..npr. jel zvanicna bosnina web stranica stvarno mora onako da izgleda :nene:
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

Avatar
HNKBranitelj
Postovi: 210
Pridružen/a: 13 avg 2015, 16:20
Lokacija: Mostar-jug
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la HNKBranitelj » 18 okt 2017, 10:11

mahalac je napisao/la:Max Sturanovic je najbolji centar BH lige pa i sire, ove sezone ga je trazila Igokea. Bosna ga je jedva zadrzala.
Zasto sad igra kako igra a prosle sezone dominirao i nosio svaku utakmicu to zna ko zna.
Nema potrebe da se zvace po forumu kad nije do njega...barem 90% nije do njega!
Ima ovde dobrih textova a pogotovo onaj na klixu.
Nije ni upravi lako, treba stati na loptu ima jos vremena I postaviti stvari na svoje mjesto. Izvuci sezonu koliko je moguce. :clap:
Kritika je potrebna pogotovo kad je ljudski factor u pitanju tamo gdje se moze..npr. jel zvanicna bosnina web stranica stvarno mora onako da izgleda :nene:
E j.e.bo ti onda taku ligu ako je onaj bradonja najbolji centar
HNK Branitelj Mostar 1992

zirado80
Postovi: 53
Pridružen/a: 15 avg 2017, 09:55
Kontakt:

Re: RE: Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la zirado80 » 18 okt 2017, 10:23

hamzaTM87 je napisao/la:Najveći problem i krivac ovdje je selekcija igrača, pa ko god nju obavio. Ovo ne bi uradilo dijete od 13 godine koje nema nikakve veze sa košarkom. Prvo i osnovno, koji je cilj KK Bosna Royal u ovoj sezoni na sva 4 fronta ? Prvak u BIH pored ovakve Igokee se ne može biti, osvajač kupa imaš veće šanse jer je jedna utakmica, ali taj kup ti ne donosi ništa osim moralne satisfakcije. ABA 2 borba za F4 i ulazak u ABU 1 je uveliko najavljivana, i naravno ova debilna evropska takmičenja za koja su uveliko poklekli pod pritiskom navijača. Na kraju prošle sezone su se toliko tražili mečevi protiv portugalskih i holandskih vice prvaka, da bi ja mislim neko na vješalima završio da nisu ušli u ova indijanska takmičenja. ABA 2 i Liga 11 već predstavlja ritam srijeda-subota tokom cijele sezone, i ekipe ovog ranga naravno da nisu sposobne da izdrže još jednu dodatnu utakmicu i putovanja po Rusiji, Fracuskoj ili Švedskoj u sred sedmice.

E sada bitniji dio, sastavljanje rostera. Pošto je Bosna jedina ekipa očigledno u ABI 2 kojoj je rezultat na prvom mjestu ispred promocije mladih igrača i njihovog sticaja iskustva i sazrijevanja, odlučuju se za dovođenje Amerikanaca. Bradford, 38 godina, mislim da se ne mora reći koliki je to promašaj. Walker, klasični fizikalac od kojeg puno bolji šut imaju momci na basketu... Pa zašto je doveden, da skače i igra odbranu i bude role player ? Pa to može uraditi 90% U21 igrača iz Lige 11. Nafuraš se malo, nabiješ kondiciju, a veći košarkaški iq, razumjevanje igre i voljni momenat od crnca nije baš teško imati.

Ikonić je obični penzioner koji više nema veze sa profesionalnom košarkom, i koji od početka sezone u svakoj utakmici je uradio puno više loših nego boljih stvari. Usudiću se reći da je i jedan od direktnih krivaca za poraz od Vršca.
Knežević i Pašajlić su glavni igrači ove ekipe i to već oslikava mnogo. Ako želiš ekipu u rangu Zrinjskog i Širokog da se grčevito boriš za finale play offa, ona je to sasvim okej. Ali ponavljam, ciljevi, očekivanja i najbitnije finansije su obećavala mnogo više. Knežević ima kvalitet, ali i usere mnogo sa očajnom selekcijom šuta, tricama sa 10 metara (sinoć na -4 5 minuta do kraja u sred serije Zrinjskog u desetoj sekundi napada diže herojski šut sa 10 metara i naravno prvi obruč pogađa). Sa druge strane Pašajlić baš ružno izgleda... Čovjek nikada nije imao šut to stoji, ali njegovo gušenje lopte od 20 sekundi i bacanje neki divljih floutera sa par metara onda je u najmanju ruku iritantno. Organiacija igre nule, konstantno veći broj izgubljenih lopti nego asistencija, a pričamo o je.be.nom playmakeru... Onda Šturanović koji je nevjerovatna krampa, čovjek kojem je zicer uvijek neizvjesnost, još ove sezone izgleda sav nekakav isprepadan, generalno centar koji u ligi 11 ne može praviti razliku (osim za protivnički tim).

I naravno za kraj, "mlade Bosnine nade", namjerno sve pod navodnicima jer niti su mladi, niti su ikakve nade. Đelmo - Ćurevac - Durak.
Durak izgleda kao prosječni bauštelac gastarbajter u Njemačkoj, on na tjelesnom ne bi čas izdržao fizički a ne neko igranje na ovom nivou. Đelmo uz sav entuzijazam i želju, Bošnjak je neki njegov plafonski vrh i apslutno on nije kriv što se ovdje nalazi, već neko ko ga je ostavio/doveo. I za kraj Haris Ćurevac, koji je bio šlag na tortu sinoćnje utakmice, koja je btw vjerovatno najgora koju sam ikad gledao u životu. Počinje drugo poluvrijeme momak, promašuje zicer lijevom rukom, pravi glupost u odbrani za lagani and one Princa, i onda highlight večeri. Prima loptu u napadu Bosne na 8-9 metara od koša, i pošto ne može da prođe pas do Kneževića, mora ga sačekati da ovaj dođe po loptui na uručenje. U međuvremenu ga pritišče njegov igrač i umjesto da samo odradi jedan dribling (pričamo o SF koji je visok 198 cm) dok Knežević dotrči do njega na uručenje (jer po zakonima fizike za taj pređeni put mu treba jedno 1,5 sekunda), on počinje pivotirati, pravi korake koje mu sudije ne sviraju i na vrhuncu gubi loptu za lagano polaagnje Šutala u napadu. E ako ovo nekome nije dovoljan pokazatelj da je momak zalutao u klub i sport općenito, teško nama svima.

Što se tiče Damjanovića, naravno da je i on kloc, ali sa ovom ekipom se ne bi puno više naigrao ni Greg Popovič lično, jer ne znaš da su limitiraniji defanzivno ili ofanzivno. Sezona je već bi se usudio reći skoro pa izgubljena, sve utakmice do kraja će biti manje-više rekreativne jer ni na jednom frontu se ne može ništa značajno ostvariti, samo se nadam da neće biti budala koji će ovo ići gledati i podržavati jer ovo veze sa Bosnom na koju smo mi svi navikli apsolutno nema. Prvo od fuzije sa Royalom ja ovaj klub više ne gledam istim očima, ali ovo što radi uprava ili ko već god, je udar na inteligenciju i zdravu pamet. Večeras očekujem da će im puno jači Antwerp očitati još jednu bukvicu, a kako će to sve biti poslije ko zna... Jer već je očigledno da i hemija u ekipi je dobrano poljuljana i da ovaj brod plovi ogromno brzinom ka nepoznatim vodama.

ps. I naravno dio sa strane marketinga i svega, je također blagi užas. Ne trebaš biti apsolutno nikakav kapacitet da napraviš facebook event prije utakmice, podjeliš neke stvari u isti čisto da skreneš pažnju ljudi, zalijepiš koji plakat u gradu, oboriš cijenu karata jer rijetko ko će dati 5 KM za ovaj cirkus. Sve je ovo u rangu seoskog kluba iz fildžan lige, kao i očigledno ljudi zaduženi za sve...
Sa mnogim stvarima bih se slozio, ali sa ocenom igraca nikako, za trenutno stanje ekipe i igre, iskljucivi i jedini krivac je Aco Damjanovic, a sada cu objasniti i zbog cega mislim tako..
Najvazniji dio sezone je pripremni, da li ste svjesni toga da ekipa pola pripremnog djela nije imala kondicionog trenera, uopce nisu radili kondiciju, sto se sad i vidi u igri, razloge takve situacije ne bih iznosio jer su smijesni..
Sto se tice igraca, selekcija je ok, da se Aco pridrzavao onoga sto je planirano, da mu Ikona i Bredford igraju po 5-10min, i da mu nose svlacionicu, a ne da mu Ikona bude prva opcija u napadu..
Knezevic je bio mvp prvenstva, sa prosekom.preko 20 poena i 4 asis..nije moga zaboravit igrat kosarku za 2 mjeseca, samo ga treba malo usmjerit da ne divlja toliko..
Pasajlic je decko 95 godiste, jos je jako mlad za playmakera, ali donosi nekakvo iskustvo iz aba lige, sto nijedan nas igrac nema, problem je sto Aco forsira igru koja njemu generalno ne odgovara jer je decko extremno brz i explozivan, kao i drasko, i mi umjesto, sa njima dvojicom da igramo brzo, sa puno tranzicije, mi igramo svaki napad poziciono, i da, nije tacno da decko ima konstatno vise izgubljenih lopti nego asistencija, jedino je juce imao odnos 6 izg/4asis, inace gubi veoma mali broj lopti, pogledaj statistiku, i zbog toga je i doveden, kao neko ko je veoma siguran na lopti, za razliku od draska...
Sturanovic je trebao biti veoma dominantan centar i na ovom nivou, i tehnicki a posebno fizicki, covjek se pre 4 meseca sprdao sa centrima Igokee, ali je Gvozdic znao to da iskoristi igrajuci izolacije za njega, dok Aco to ne zna, koliko si video postavljenih akcija gde se igra izolacija za Sturanovica..ja nijednu...
Ikonic je i dalje najbolji suter u ekipi, ali fizicki vise ne moze da sam sebi iskreira poziciju za sut ili da treba da istrcava iz dva bloka..to je normalno za igraca od 38 godina, ali zato postavis akciju gde ce on ostati sam u cosku i sutnuti, garantujem visoke procente i u ovim godinama..itd..itd
Oduzio sam ali je sustina...los pripremni period i lose podeljene karte u ekipi...za sta je odgovoran TRENER..


? са SM-N910C уз - &

Avatar
irfo
Interni moderator
Postovi: 15067
Pridružen/a: 09 nov 2008, 14:20
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la irfo » 18 okt 2017, 10:32

Ako ne otpuste acu danas ili sutra, nema se vise fajde gledat, propala sezona
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Avatar
kobe24
Postovi: 6536
Pridružen/a: 14 jun 2010, 21:43
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la kobe24 » 18 okt 2017, 12:27

@zirado80; Pored Pasajlica i Knezevica, ni Walkeru ne odgovara forsiranje pozicionih napada. On je igrac koji mora biti prvi u kontri, a tek kroz tranziciju i generalno brzu igru bi se vidjelo koliko on moze biti koristan. On nije igrac kojem se daje lopta na isteku napada, jer on tih rjesenja u svojim rukama nema. Kad se vec igra pozicioni napad, on moze biti koristan jedino kroz utrcavanja ceonom linijom, ili da zabije nesto nakon ofanzivnog skoka, ili ako se slucajno podesi neka izolacija pa da odigra 1na1. On nije suter i na utakmici ne smije imati vise od 2-3 pokusaja sa distance i poludistance. Kad se na sve ovo doda cinjenica da momak igra dobru odbranu i da moze braniti tri pozicije, onda je on sasvim dobar kosarkas, ali pod uslovom da trener zna izvuci iz njega maksimum.
Sturanovic je itekako dobar kosarkas na ovom nivou, ali se moraju znati iskoristiti njegove vrline. Pored igre u kojoj se za njega namjesta izolacija na niskom postu, on je itekako koristan i u igri 2na2, samo sto to ova ekipa pod Acinom palicom gotovo uopste ne pokusava. Ja imam utisak da Maksim uopste ne trenira kvalitetno, jer covjek promasuje po 5-6 nevidjenih zicera na utakmicama, i to nakon sto sebi sve dobro iskreira. Meni, kao totalnom amateru, se to desava samo kad nakon 2-3 mjeseca pauze ponovo odem na basket.
Sto se tice Ikonica i Bradforda, oni kombinovano mogu dati maksimalno 30-ak minuta, a za obojicu se moraju igrati akcije gdje bi ostajali sami na sutu, jer samostalno nisu u stanju nista iskreirati (kako si ti i napisao). Isto tako, ne smije se desiti da oni obojica budu istovremeno na parketu, jer to automatski znaci dva igraca manje u odbrani.
Od ovih domacih 'talenata', promasaj je svaki od njih. Kad se na to dada ovaj Mikovic, onda imamo 6-7 momaka koji ne bi bili nosioci igre ni u Vogosci. Od Djelme, Radukica, Duraka, Residovica, Curevca i Mikovica, trebalo je dovesti mozda dvojicu (npr. Djelmu i Residovica, ali da budu 11. i 12. igraci u rosteru), a svi ostali su promasaji. Za njih cetvericu su mogli dovesti dva dobra kosarkasa, koja bi donijela dodatni kvalitet. Naprimjer, das ugovor od Radukica i Mikovica za Josila, a ugovor od Duraka i Curevca za Delalica. Ocigledno je i Krupalija podobro nesposoban, ako je vec on bio taj koji se najvise pitao kod dovodjenja igraca.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

zirado80
Postovi: 53
Pridružen/a: 15 avg 2017, 09:55
Kontakt:

Re: RE: Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la zirado80 » 18 okt 2017, 12:29

kobe24 je napisao/la:@zirado80; Pored Pasajlica i Knezevica, ni Walkeru ne odgovara forsiranje pozicionih napada. On je igrac koji mora biti prvi u kontri, a tek kroz tranziciju i generalno brzu igru bi se vidjelo koliko on moze biti koristan. On nije igrac kojem se daje lopta na isteku napada, jer on tih rjesenja u svojim rukama nema. Kad se vec igra pozicioni napad, on moze biti koristan jedino kroz utrcavanja ceonom linijom, ili da zabije nesto nakon ofanzivnog skoka, ili ako se slucajno podesi neka izolacija pa da odigra 1na1. On nije suter i na utakmici ne smije imati vise od 2-3 pokusaja sa distance i poludistance. Kad se na sve to doda cinjenica da momak igra dobru odbranu i da moze braniti tri pozicije, onda je on sasvim dobar kosarkas, ali pod uslovom da trener zna izvuci iz njega maksimum.
Sturanovic je itekako dobar kosarkas na ovom nivou, ali se moraju znati iskoristiti njegove vrline. Pored igre u kojoj se za njega namjesta izolacija na niskom postu, on je itekako koristan i u igri 2na2, samo sto to ova ekipa pod Acinom palicom gotovo uopste ne pokusava. Ja imam utisak da Maksim uopste ne trenira kvalitetno, jer covjek promasuje po 5-6 nevidjenih zicera na utakmicama, i to nakon sto sebi sve dobro iskreira. Meni, kao totalnom amateru, se to desava samo kad nakon 2-3 mjeseca pauze ponovo odem na basket.
Sto se tice Ikonica i Bradforda, oni kombinovano mogu dati maksimalno 30-ak minuta, a za obojicu se moraju igrati akcije gdje bi ostajali sami na sutu, jer samostalno nisu u stanju nista iskreirati (kako si ti i napisao). Isto tako, ne smije se desiti da oni obojica budu istovremeno na parketu, jer to automatski znaci dva igraca manje u odbrani.
Od ovih domacih 'talenata', promasaj je svaki od njih. Kad se na to dada ovaj Mikovic, onda imamo 6-7 momaka koji ne bi bili nosioci igre ni u Vogosci. Od Djelme, Radukica, Duraka, Residovica, Curevca i Mikovica, trebalo je dovesti mozda dvojicu (npr. Djelmu i Residovica, ali da budu 11. i 12. igraci u rosteru), a svi ostali su promasaji. Za njih cetvericu su mogli dovesti dva dobra kosarkasa, koja bi donijela dodatni kvalitet. Naprimjer, das ugovor od Radukica i Mikovica za Josila, a ugovor od Duraka i Curevca za Delalica. Ocigledno je i Krupalija podobro nesposoban, ako je vec on bio taj koji se najvise pitao kod dovodjenja igraca.
Bravo..to je sustina..samo da jos neko u klubu to shvati...

? са SM-N910C уз - &

hamzaTM87
Postovi: 2007
Pridružen/a: 22 jan 2012, 23:25
Kontakt:

Re: RE: Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la hamzaTM87 » 18 okt 2017, 12:52

zirado80 je napisao/la: ]Sa mnogim stvarima bih se slozio, ali sa ocenom igraca nikako, za trenutno stanje ekipe i igre, iskljucivi i jedini krivac je Aco Damjanovic, a sada cu objasniti i zbog cega mislim tako..
Najvazniji dio sezone je pripremni, da li ste svjesni toga da ekipa pola pripremnog djela nije imala kondicionog trenera, uopce nisu radili kondiciju, sto se sad i vidi u igri, razloge takve situacije ne bih iznosio jer su smijesni..
Sto se tice igraca, selekcija je ok, da se Aco pridrzavao onoga sto je planirano, da mu Ikona i Bredford igraju po 5-10min, i da mu nose svlacionicu, a ne da mu Ikona bude prva opcija u napadu..
Knezevic je bio mvp prvenstva, sa prosekom.preko 20 poena i 4 asis..nije moga zaboravit igrat kosarku za 2 mjeseca, samo ga treba malo usmjerit da ne divlja toliko..
Pasajlic je decko 95 godiste, jos je jako mlad za playmakera, ali donosi nekakvo iskustvo iz aba lige, sto nijedan nas igrac nema, problem je sto Aco forsira igru koja njemu generalno ne odgovara jer je decko extremno brz i explozivan, kao i drasko, i mi umjesto, sa njima dvojicom da igramo brzo, sa puno tranzicije, mi igramo svaki napad poziciono, i da, nije tacno da decko ima konstatno vise izgubljenih lopti nego asistencija, jedino je juce imao odnos 6 izg/4asis, inace gubi veoma mali broj lopti, pogledaj statistiku, i zbog toga je i doveden, kao neko ko je veoma siguran na lopti, za razliku od draska...
Sturanovic je trebao biti veoma dominantan centar i na ovom nivou, i tehnicki a posebno fizicki, covjek se pre 4 meseca sprdao sa centrima Igokee, ali je Gvozdic znao to da iskoristi igrajuci izolacije za njega, dok Aco to ne zna, koliko si video postavljenih akcija gde se igra izolacija za Sturanovica..ja nijednu...
Ikonic je i dalje najbolji suter u ekipi, ali fizicki vise ne moze da sam sebi iskreira poziciju za sut ili da treba da istrcava iz dva bloka..to je normalno za igraca od 38 godina, ali zato postavis akciju gde ce on ostati sam u cosku i sutnuti, garantujem visoke procente i u ovim godinama..itd..itd
Oduzio sam ali je sustina...los pripremni period i lose podeljene karte u ekipi...za sta je odgovoran TRENER..


? са SM-N910C уз - &
Što se tiče Šturanovića, on je apsolutno van svake forme i ovo što je pokazao u 5 utakmica ove sezone je stvarno očajno. Fizički je jači od svih svojih match upa, ali radi gluposti na obje strane parketa. Nije to samo problem u očajnim procentima šuta i njihovoj selekciji gdje u pet utakmica on ima šut iz igre 10/27 što je za centra čijih je 90% šuteva iz reketa i udaljenosti ne veće od 3 metra od koša stvarno mizerno, uz bacanja koja su na šezdesetak posto. Već je problem i u očajnoj odbrani reketa, Vršac je ostvario pobjedu zahvaljujući ofanzivnim skokovima. Ni sjenka prošlogodišnjeg igrača, tako da nebitno igrao izolaciju na njega ili ne, on nije sposoban pogoditi ništa trenutno.

Sa druge strane Pašajlić ima problem da je jako ograničen sa šutem i da ga bez problema 40 minuta možeš braniti ispod bloka bez pretjeranog straha. Ipak mlad je, i igrači njegovog tipa su morali biti prioritet u rosteru ove sezone ispred raznih američkih polovnjaka i istrošenih domaćih igrača. Ikonić apsolutno nema puno veze sa Damjanovićem, Goran nikad nije bio sporiji, nesposoban je sebi izgraditi šut što je okej, ali on je nesposoban i probijati se kroz blokove i čuvari ga stižu bez puno problema. Opet svakoj ekipi Ikonić je u centru pažnje,ne možeš očekivati da će iko rotirati ili preuzimati sa njega i ostaviti ga samog u ćošku, tako da on niti je sposoban stvoriti višak niti može odigrati 1 na 1. U Bih ligi koja je amaterska to inekako može i prolaziti (evo Tuljković će kao godinu stariji opet vući Vogošću sam na svojim leđima), ali protiv imalo ozbiljnijih ekipa to izgleda smiješno.

E što se tiče Ace, naravno da je i njegov udio ogroman. Ponavljam, selekcija igrača je dovela do toga da protiv ne-amaterskih ekipa koje su u ovom slučaju Ludwigsburg, večerašnji Antwerp, Francuzi koji su u grupi eurokupa, recimo Dynamic i Krka u ABI 2 (i još možda neko) ne možeš očekivati ništa ispod dvocifrene razlike.Ko god da je na klupi, nemoguće je sakriti sve nedostatke i limite koji ovi igrači imaju. Walker u životu nije pogodio ništa van reketa ; Ćurevac, Radukić, Durmo, Đelmo igraju bez ikakvih muda (a bogami i kvaliteta) tako da sa njih bez ikakve brige možeš čak i udvajati Šturanovića, Kneževića i ove što išta znaju. E sad gdje trener može zapravo donijeti prevagu, su utakmice protiv sličnih limitarnih ekipa kao što je Zrinjski, Široki pa čak i Vršac. Primjeri radi, Vršac u rosteru ima Kutlešića i Savovića od starijih i 10 klinaca među kojima je glavni Glišić koji počinje opasno stagnirati. Ali prevagu donosi Vladimir Đokić koji je vjerovatno najbolji trener lige (i jedan od najboljih mladih trenera u Srbiji) koji zatvara Kneževića u završnici i pusta Pašajlića da diže neku herojsku stepback tricu za produžetak. Sinoć kada je Bosna uhvatila priključak, Knežević počinje također sa nekim herojskim šutevima, i cijela ekipa se ne može onda sastaviti u zadnjih 5 min i igraju ko najveće pi.čke. Uz 8 asistencija cijelog tima, također ogromna odgovornost trenera. I takve utakmice će u ABI 2 biti većinom ove sezone, i to je prostor gdje se može napredovati smjenom
Ace i dovođenjem nekoga stručnijeg, što se teško može promašiti.
ZELJEZNICAR 1921!

ljubiteljsporta
Postovi: 151
Pridružen/a: 11 sep 2015, 09:45
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la ljubiteljsporta » 18 okt 2017, 14:34

imali gdje streema za ovu utakmicu sa Belgijancima veceras ???

fera
Postovi: 12801
Pridružen/a: 19 okt 2008, 02:22
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la fera » 18 okt 2017, 14:49

ljubiteljsporta je napisao/la:imali gdje streema za ovu utakmicu sa Belgijancima veceras ???
nadam se da nema
You are someone else I am still right here

Avatar
VGS
Postovi: 8854
Pridružen/a: 16 jan 2013, 13:31
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la VGS » 18 okt 2017, 15:13

Mislio sam ici ali se ne isplati gledati ovo.

hamzaTM87
Postovi: 2007
Pridružen/a: 22 jan 2012, 23:25
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la hamzaTM87 » 18 okt 2017, 16:03

Sandro Antunović potpisao :salut:

Da se još Ace do najkasnije sutra ujutro rješiti...
ZELJEZNICAR 1921!

Avatar
irfo
Interni moderator
Postovi: 15067
Pridružen/a: 09 nov 2008, 14:20
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la irfo » 18 okt 2017, 16:06

hamzaTM87 je napisao/la:Sandro Antunović potpisao :salut:

Da se još Ace do najkasnije sutra ujutro rješiti...
Nista od toga izgleda, gvozdic bi se s ovom ekipom proseto kroz abu 2
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Avatar
kovacic
Postovi: 1322
Pridružen/a: 27 jul 2009, 10:36
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la kovacic » 18 okt 2017, 17:59

irfo je napisao/la:
hamzaTM87 je napisao/la:Sandro Antunović potpisao :salut:

Da se još Ace do najkasnije sutra ujutro rješiti...
Nista od toga izgleda, gvozdic bi se s ovom ekipom proseto kroz abu 2
Ma realno, postoji toliko boljih trenera bez angažmana i onih mlađih koji imaju bolje reference i od Damjanovića, ali im se ne da prilika. Ja se lično sa sportske strane nadam da se večeras neće izvesti potpuno druga petorka, ne želimo biti upamćeni kao totalna kanta za nabijanje. :crazy:
Ali opet sa navijačke strane želim vidjeti i Alikadića i Antunovića i ostale mlađe momke u nešto većoj ulozi, dok se potajno nadam da će se pronaći neko rješenje za klupu, makar među prijateljima kluba, Damjanović očito ima dobru motivaciju da inspiriše ekipu u naletima, ali sistem igre i fizička sprema nije na nivou (što je kobe24 detaljno objasnio, da ne ponavljam dijelove za tranziciju i 2v2) pa će se komentatori i dalje čuditi "kako Bosna ne može stići (ili čak preokrenuti) protivnika kada im se on nudi" i "kakva loša selekcija šuta, rezultat je još dobar kako Bosna igra" :plac:

I moram vas razočarati, ima stream :mrgreen: :

badel62
Postovi: 1709
Pridružen/a: 07 jan 2014, 21:12
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la badel62 » 18 okt 2017, 18:23

Koliko kosta karta za veceras?
FK Sarajevo !

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.