Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%
 
Ukupno glasova: 25

Avatar
IlCapitano
Postovi: 16077
Pridružen/a: 17 sep 2012, 21:23
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la IlCapitano » 17 okt 2017, 22:47

Ras je napisao/la:
Mig_Mig je napisao/la:
Ras je napisao/la:Nema Pjanića nema bodova :kafa: Da je ovo Juve prije namještenog Kalčopolija, 70 posto sadašnjih igrača ne bi moglo ni na klupu velika iz Torina. Kad se sjetim Allahu dragi, Điđi, Tiram, Kanavaro, Zambrota, Nedved, Kamoranezi, Zlatan, Del Pijero, Emerson, Vijera.... :(
U upravu si, samo kad se sjetim te generacije 1/4 LP nam je bila premija kao osvajanje lp. Mozda je toj ekipi falio jedan Max? I kad se sjetim tih godina sve vise ove cijenim.
Kapelo je dosta toga zasrao, naš najbolji trener u historiji je babuka Lipi, čovjek je klupu napustio jer bi mu srce puklo da je još jedno finale izgubio sa Juventusom, ali smo zadnju titulu s njim osvojili, čovjek jednostavno nakon onog finala protiv Milana nije više mogao, umro bi na klupi. Maksa boli kita, Lipi je disao Juve!Naravno tu je i Mođi tata bio sa transferima, najbolje je dovodio, realno Kedira i Matuidi i Benatija ne bi bili ni u razmišljanju da se dovedu u Juve da nije bilo Kalčopolija!
Realno priča niđe veze. Najbolji trener Juventusa u historiji je Trap. Allegri je na dobrom putu da uskoro upadne u tu priču. 'Samo' jedna LP. Moggi je bio tata, kao što je i Beppe. Realno Khedira, Matuidi, Benatia i ostali 'radni' igrači nisu ništa slabiji od Emersona, Tacchinardija ili Tudora, Birindellija itd.

Razlika u klasi između ove i one tad ekipe su mlađi Gigi, Nedved i Del Piero.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Avatar
Marvin
Postovi: 4253
Pridružen/a: 08 avg 2014, 09:05
Kontakt:

Re: Juventus FC: Utakmice i glasanje - sezona 2017/18

Post Postao/la Marvin » 17 okt 2017, 23:04

Italia je napisao/la:Realno, da Lippi, Moggi i kompanija nisu bili medju finansijski najmocnijim ekipama, ne bi oni nikad prosli dalje od 1/4 finala lige prvaka. Lako je bilo ostvarivat rezultate kada ti u ekipi igraju daleko najbolji igraci svijeta. Ajde to uradi sa tim nabrojanim ekipama. Ono bas si pogodio poredjenje u srz. Te stvari apsolutno idu u korist Maxa i ljudi koji prave ekipe i ostvaruju historijske rezulatate.

Lippi je napravio od Juventusa benchmark ekipu.
Nije mu kupljena. Alex,Vialli i Ravaneli jedva da su kombinovano kostali 30 mil. Maxu je doveden najskuplji napadac ikada. Moze se i tako gledati.
Da nije bilo Lipija Del Piero ne bi postao Del Piero. Lippi je velicina koja je napravila od Juventusa najbolju ekipu na svijetu. Metar trenera se na njega ugledalo,medju njima i veliki Ferguson...

Italia
Postovi: 5753
Pridružen/a: 21 jun 2010, 22:36
Lokacija: David Trezeguet
Kontakt:

Re: Juventus FC: Utakmice i glasanje - sezona 2017/18

Post Postao/la Italia » 18 okt 2017, 11:41

Okej, ali vise sam se osvrtao na ovaj drugi period u Juventusu u 2000-im, ustvari ne vise vec apsolutno, jer sa 2-3-4-5 godina sigurno nisam pratio fudbal. Trezeguet, Nedved, Buffon, Thuram, sigurno ne spadaju u red nekakvih prosjecnih igraca vec su dolazili kao najveca svjetska pojacanja, sto danas svakako nemamo.

Osvrnuo sam se na komentar gdje se kritikuje Allegri (pa i uprava) da su dovodili i dovede polovnjake u ekipu, dok je neko drugi dovodio najbolje svjetske igrace. Ko logicki moze razmisljati, taj vjerovatno i shvati da to nije nikakav minus Allegriju, vec da mu je to najveci plus koji ima. Drugi trener dovode najbolje svjetske veznjake i krila, placaju ih redom sve iznad 50-60 mil, Allegri radi sa onim sto ima i opet uspijeva biti bolji od svih njih. Ko sto Capitano rece, Allegri nije najveci, ali vrlo je blizu Trapu i Lippiju, od toga ga dijeli samo 1 liga prvaka. I posle nje ce sigurno imati pravo da se zove najvecim, jer za razliku od tadasnjih DOMINANTNIH verzija Juventusa, ovaj Juventus danas ni u kom smislu (osim rezultatskom) nije dominantan. I uz sve to, igramo sasvim dobar i lijep fudbal (kada dodje vrijeme za to: januar/februar), dok se prije Juventus nije mogao gledati.

Al ko sto je uvijek i u svemu bilo, tudje je uvijek sladje. Tako i kod nas. Ne cijenimo nekoga dok ga ne izgubimo.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Avatar
dinoo
Postovi: 4869
Pridružen/a: 31 okt 2011, 15:50
Kontakt:

Re: Juventus FC: Utakmice i glasanje - sezona 2017/18

Post Postao/la dinoo » 18 okt 2017, 11:47

Ne treba porediti 95-u i 2015-u, tada bi neki Neymar dotrcao u seriju a, danas iz eng i špa lige možeš dovesti Evru i Kolarova.
I pored toga Juventus troši izuzetno veliki novac (naravno pokriveno prihodima itd) i nije ok reći da je Max tu u podređenom položaju.
S druge strane ušao je u 2 finala LŠ, u 90im smo bili u tri,2000im u jednom,znači na prosjeku je.
Broj titula u seriji a je bolji,srazmjeran padu snage lige, Juventus nije pao, Juventus raste (ovdje moramo pomenuti calciopoli uticaj - otežan put prema gore,svakako).
Sada je pitanje plana za narednih 5 godina. Biti još jači? Menadžment i pleća kluba to mogu, pitanje je Alegri ili neko drugi, tj koji su njegovi limiti, da li je to to,ili može izaći na još jedan veći nivo. To podrazumijeva i upravljanje svjetskim zvjezdama, držanje svlačionie na okupu, napadački fudbal itd. Ne kažem ad hoc da on to nema,ali je jasno da je prvi pod upitnikom kada sve stavimo pod svjetlo. Ne treba zanemariti i činjenicu da je finans.snaga lige slabija i da je to mooožda ograničavajući faktor.
Ipak, ovakav Juventus ne smije biti podređen u ligi ekipama čiji godišnji budžet za transfere ne prelazi godišnju platu Higuaina (npr Atalanta i Lazio).

Italia
Postovi: 5753
Pridružen/a: 21 jun 2010, 22:36
Lokacija: David Trezeguet
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Italia » 18 okt 2017, 12:12

Iako jesi u pravu dobrim dijelom, sa jednim dijelom se ne slazem. Ne moze se reci da Juventus trosi kao ostali klubovi samo na osnovu Higuaina (to je bio rijedak slucaj u kojem je klub procjenio da zeli vrhunskog napadaca za 45-45 miliona u dvije sezone). Podji redom od klubova i uporedi ih sa Juventusom:

PSG (dovede Neymara i Mbpaea za 400)
City (ne dovodi za cifru od 100, ali zato dovede Walkera, Mendija, B. Silvu, Danila i Edersona - preko 200 mil), a to je ekipa koja prosle godine je dovela Gundogana, Jesusa, Sanea i Stonesa - takodje preko 200.
United (nisu puno dovodili, a doveli Lukaku 85, Matic 45, Lindelof 35), da spominjemo proslu sezonu sa Pogbom, Bailyem, Miktarijanom ?
Barca (dovoljno je reci Dembele i zamalo Coutinho, pare su svima poznate)
Bayern (nije kao prethodni, ali opet Toliso, James, R. Sanchez, Humels..)
Da ne spominjem Real Madrid..

I zar iko ovdje i moze pomisliti da je Juventus nekakav egal sa ostalim svjetskim klubovima sto se tice transfera. Pa zar vi mislite da smo mi doveli Matuidija za 20 umjesto Matica za 45 samo zbog te razlike od 25 miliona u transferu? Ne, daleko vecu ulogu ima plata koja se daje nekom igracu, a plata Neymara, Mbapea, Coutinha (da je presao), Dembele, Pogbe i svih ostalih je haman ravna polovici vrijednosti koje smo mi platili za Bernardeschija. Imas neatraktivnu ligu (naspram EPL i Spanije), te imas ogroman deficit kod davanja plate najvecim igracima, kakva je realnost da ti mozes dovesti najbolje svjetske igrace kakve je Moggi dovodio ? Covjece doveli smo rezervistu Bayerna i radujemo se kao da smo doveli nekog aman igraca. J*beni rezervista ekipe sa kojom se mi navodno takmicimo da budemo u rangu. I u takvoj situaciji okreces se italijanskom trzistu i dovodis odatle igrace, ali to ocito nije dovoljno. Jedan Bernardeschi da je igrao za Everton, Sevillu ili neki slican klub, em sto bi kostao preko 50 miliona, em bi mu plata bila 10 miliona i vise.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Avatar
dinoo
Postovi: 4869
Pridružen/a: 31 okt 2011, 15:50
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la dinoo » 18 okt 2017, 12:55

Italia je napisao/la:Ne moze se reci da Juventus trosi kao ostali klubovi
Naravno da nisam TO rekao nego da "Juventus troši izuzetno veliki novac".
Sve ostalo si u principu rekao ovo što sam i ja, s tim da si se ti fokusirao, znam da je i Marvinu to bolna tačka, na ligu šampiona.
Ja sam se više štrecnuo na dva glupa druga poluvremena gdje nismo mogli završiti dvije dobijene utakmice.
I naravno, pitanje, šta želimo za 5 godina? Liga šampiona? siguran sam da je to odgovor.
ALi nemoguće je to staviti kao uslov jer prejbeno je takmičenje i nema smisla ocjenjivati uspješnost trenera u tom takmičenu.
Evo npr Bešiktaš ima 3 utakmice 3 pobjede, ići će u 1/8 finala sa smješnim timom, da li to znači ako tog trenera uzme PSG da će automatski biti prvak evrope. NEMA ŠANSE. Tj ima šanse koliko i da bilo koji drugi trener (iz vrha naravno) osvoji. POgotovo kada se doda ova retardacija potrošnje i kupovine zadnje 2 godine,posebno ove.
Dakle, mjerilo mora biti liga pod jedan,liga šamp. može biti samo bonus. htjeli mi to priznati ili ne.
Možda sam (ne) realan ali ako ispadnemo u 1/8 od citija ili psg-a ili izgubimo u 1/2 finalu od reala, meni ga dođe na isto.
Ali kada ne dobijamo ekipe koje moramo dobiti, e to me iznervira.
Liga šamp. je kao heads up u pokeru. Dosta rezona pada u vodu, a dosta vanjskih atributa može uticati na ishod.
Ne prolazak grupe je drugi par opanaka, ali ovaj heads up ,pa tako 4 puta...

Avatar
IlCapitano
Postovi: 16077
Pridružen/a: 17 sep 2012, 21:23
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la IlCapitano » 18 okt 2017, 13:15

dinoo je napisao/la:
Italia je napisao/la:Ne moze se reci da Juventus trosi kao ostali klubovi
Naravno da nisam TO rekao nego da "Juventus troši izuzetno veliki novac".
Sve ostalo si u principu rekao ovo što sam i ja, s tim da si se ti fokusirao, znam da je i Marvinu to bolna tačka, na ligu šampiona.
Ja sam se više štrecnuo na dva glupa druga poluvremena gdje nismo mogli završiti dvije dobijene utakmice.
I naravno, pitanje, šta želimo za 5 godina? Liga šampiona? siguran sam da je to odgovor.
ALi nemoguće je to staviti kao uslov jer prejbeno je takmičenje i nema smisla ocjenjivati uspješnost trenera u tom takmičenu.

Evo npr Bešiktaš ima 3 utakmice 3 pobjede, ići će u 1/8 finala sa smješnim timom, da li to znači ako tog trenera uzme PSG da će automatski biti prvak evrope. NEMA ŠANSE. Tj ima šanse koliko i da bilo koji drugi trener (iz vrha naravno) osvoji. POgotovo kada se doda ova retardacija potrošnje i kupovine zadnje 2 godine,posebno ove.
Dakle, mjerilo mora biti liga pod jedan,liga šamp. može biti samo bonus. htjeli mi to priznati ili ne.
Možda sam (ne) realan ali ako ispadnemo u 1/8 od citija ili psg-a ili izgubimo u 1/2 finalu od reala, meni ga dođe na isto.
Ali kada ne dobijamo ekipe koje moramo dobiti, e to me iznervira.
Liga šamp. je kao heads up u pokeru. Dosta rezona pada u vodu, a dosta vanjskih atributa može uticati na ishod.
Ne prolazak grupe je drugi par opanaka, ali ovaj heads up ,pa tako 4 puta...
:clap: :clap: :clap:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Avatar
Marvin
Postovi: 4253
Pridružen/a: 08 avg 2014, 09:05
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Marvin » 18 okt 2017, 20:11

dinoo je napisao/la:
Naravno da nisam TO rekao nego da "Juventus troši izuzetno veliki novac".
Sve ostalo si u principu rekao ovo što sam i ja, s tim da si se ti fokusirao, znam da je i Marvinu to bolna tačka, na ligu šampiona.
Ja sam se više štrecnuo na dva glupa druga poluvremena gdje nismo mogli završiti dvije dobijene utakmice.
I naravno, pitanje, šta želimo za 5 godina? Liga šampiona? siguran sam da je to odgovor.
ALi nemoguće je to staviti kao uslov jer prejbeno je takmičenje i nema smisla ocjenjivati uspješnost trenera u tom takmičenu.
Evo npr Bešiktaš ima 3 utakmice 3 pobjede, ići će u 1/8 finala sa smješnim timom, da li to znači ako tog trenera uzme PSG da će automatski biti prvak evrope. NEMA ŠANSE. Tj ima šanse koliko i da bilo koji drugi trener (iz vrha naravno) osvoji. POgotovo kada se doda ova retardacija potrošnje i kupovine zadnje 2 godine,posebno ove.
Dakle, mjerilo mora biti liga pod jedan,liga šamp. može biti samo bonus. htjeli mi to priznati ili ne.
Možda sam (ne) realan ali ako ispadnemo u 1/8 od citija ili psg-a ili izgubimo u 1/2 finalu od reala, meni ga dođe na isto.
Ali kada ne dobijamo ekipe koje moramo dobiti, e to me iznervira.
Liga šamp. je kao heads up u pokeru. Dosta rezona pada u vodu, a dosta vanjskih atributa može uticati na ishod.
Ne prolazak grupe je drugi par opanaka, ali ovaj heads up ,pa tako 4 puta...
Liga prvaka je najveci moguci pokazatelj snage ekipe. Ne nuzno njeno osvajanje koliko biti protagonistom i pretendentom godinu za godinom. To sto je Real odbranio LP nema veze sa pokerom i kartama koje su im dodijeljene nego sa snagom ekipe,tehnickom i mentalnom. I tu su na visem nivou nego mi,znatno visem. Mi imamo sve da dodjemo do vrha ali taj jedan korak je ipak pretezak. Zasad.
Ispadanje u 1/8 LP par godina zaredom i ispadanje u 1/2 ne moze biti isto ni matematicki ni simbolicki jer u prvom slucaju si Arsenal a u drugom Barcelona ili Bajern,elem razlika ogromna. Kao i domaca liga i LP. Htjeli mi to priznat ili ne kako ti kazes.
Juventus je protagonistom u LP zadnih godina,u domacoj ligi je dojadio i Bogu i narodu jer ce je uzeti imao najbolji moguci start sezone ikada ili najgori ikada,igrali dobro ili negledljivo...

fininho
Postovi: 58
Pridružen/a: 21 sep 2017, 20:20
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la fininho » 19 okt 2017, 15:42

problem je u tome sto se u Italiji jos danas njeguje taj staromodni fudbal,bez Wingera.wingeri/krilni napadaci su danas u spaniji,engleskoj daleko najbolji i najbitniji igraci,dok u italiji jedino Napoli igra na taj nacin.Juve igra slicno kao i Atletico,ali sa takvom igrom se osvajaju prvenstva a ne Liga prvaka
Juve je ovog ljeta potrosio 100 mil eura na wingere,sto znaci da je Alegri itekako svjestan da se bez wingera nemoze osvojiti liga prvaka,ali Costa i Berna su daleko od nivoa najboljih wingera na svjetu i oni sigurno nece bit prevaga u najvecim utakmicama sezone.da imaju vece resurse u novcu vjerovatno bi doveli Alexisa,Dembeleja,Mbappeja.,.ali takvi igraci su trenutno znanstvena fantastika za klub kakav je Juventus.
tesko ce sad Juve osvojiti ligu prvaka,konkurencija je prevelika i prejaka.do sad su se takmicili samo sa spanskim gigantima i bayernom(3 super kluba) a sad su tu i PSG,Guardiolin Man city,Mourinhov United,Chealsea.,.po mom skromnom misljenju Juve je trenutno tek 7,8 klub po kvaliteti i ako se brzo nesto ne promjeni,vjerovatno ce padati jos vise.

Avatar
Pogba
Postovi: 19768
Pridružen/a: 31 okt 2012, 11:03
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Pogba » 19 okt 2017, 19:59

slika
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Avatar
IlCapitano
Postovi: 16077
Pridružen/a: 17 sep 2012, 21:23
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la IlCapitano » 19 okt 2017, 20:13

Čekaj da mediji stvore pritisak, popustiće pizda. :thumbup:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

gojzerica
Postovi: 5171
Pridružen/a: 12 avg 2012, 21:46
Lokacija: zadnje sjedište moga auta
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la gojzerica » 19 okt 2017, 20:19

Zaza izabran za najboljeg u Španiji za mjesec septembar.

Avatar
dinoo
Postovi: 4869
Pridružen/a: 31 okt 2011, 15:50
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la dinoo » 20 okt 2017, 11:22

@marvin
Real zasluzeno odbranio titulu ls. Da ne bude zabune.

Eh,kako nema veze sa kartama(srecom!) de se samo sjeti utakmice sa bayernom i onih ofsajda i kartona ne kartona casemiru itd pa mi reci da to nije prolaz pukom srecom(necu da insinuiram teze optuzbe).
Naravno,to ne znaci da bi Juventus osvojio mozda bi nas bayern raskovao kao i real u drugom poluvr. Nego ovdje pricamo o toj odbrani titule realovoj.

Druga stvar,da je Juventusu toliko stalo do jednog trofeja,usli bi u kredit 800 miliona eura,kupili jos 5 najboljih igraca,dali im plate 30 miliona po sezoni....i? Da li bi osvojili ligu samp,vjerovatno da,mozda ne..sta ako ne osvojis?sta ako osvojis?
Narusis opstojnost kluba,kratkorocno se zaduzis,gdje ces sutra,sta ces sutra?
Zadnja izmjena: dinoo, dana/u 20 okt 2017, 12:15, ukupno mijenjano 1 put.

Avatar
jelle
Postovi: 5598
Pridružen/a: 28 feb 2010, 23:25
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la jelle » 20 okt 2017, 11:48

I sad se trosi isto ko i prije.....Nedveda , Buffona , Thurama si doveo od para Zidana....isto slucaj ko i Pipita....samo sto je sad trziste skuplje....Juventus nikad se nije razbacivo parama....pogotovo onim koje nisu imali kao npr. inter il milan pa ih onda snaslo sta ih je snaslo nakon godina takve politike.....ustvari jesmo jedan period pod vodstvon secca i blanca....al sreca sasjeceni su na vrijeme.....uvjek smo dovodili talente iz italije i francuske koji su kod nas stasavali u sampione....nista taj Lippi niti Capelo nisu imali bolja pojacanja nego sad Max.....samo imali jacu konkurenciju u italiji ,a slabiju u Engleskoj i Spaniji...

Italia
Postovi: 5753
Pridružen/a: 21 jun 2010, 22:36
Lokacija: David Trezeguet
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Italia » 20 okt 2017, 20:38

Skontas da si tada trosio 20-30-40 miliona na igrace, dok su konkurenti u drugim ligama maksimalno izdvajali po 15-20 za igrace.

Skontas da prije Pipite najskuplji igrac kojeg je Juve dovodio je kostao 30ak miliona, a i nakon Pipite ta cifra ne ide preko 40 miliona, dok konkurenti u drugim ligama rijetko kada dovedu ikakvo pojacanje za ispod 40 miliona, vec mahom dovode nekoliko igraca (svake sezone) vrijednoscu 60-70 pa i iznad, a u zadnje vrijeme i preko 100 miliona. Pa tek onda shvatis kakvu si glupost rekao, ali ces uporno nastavljati komentarisati i svadjat se.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Avatar
jelle
Postovi: 5598
Pridružen/a: 28 feb 2010, 23:25
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la jelle » 20 okt 2017, 21:51

Italia je napisao/la:Skontas da si tada trosio 20-30-40 miliona na igrace, dok su konkurenti u drugim ligama maksimalno izdvajali po 15-20 za igrace.

Skontas da prije Pipite najskuplji igrac kojeg je Juve dovodio je kostao 30ak miliona, a i nakon Pipite ta cifra ne ide preko 40 miliona, dok konkurenti u drugim ligama rijetko kada dovedu ikakvo pojacanje za ispod 40 miliona, vec mahom dovode nekoliko igraca (svake sezone) vrijednoscu 60-70 pa i iznad, a u zadnje vrijeme i preko 100 miliona. Pa tek onda shvatis kakvu si glupost rekao, ali ces uporno nastavljati komentarisati i svadjat se.
Kako bolan 30mil....kad je sam Gigi placen skoro 50 mil u tadasnje vrijeme.....sto bi u danasnje vrijeme bilo debelo preko 100 mil...pa Nedved preko 40 mil.....Thuram isto 41 mil.....znas li ti koje su to cifre za tadasnji fudbal......Juventusu nije problem platit kad ima pare....ne zaduzuje se sto je najvaznije.....i ti transferi su placen od Zidana vecinom.....kao sto je i Pipita....

Avatar
IlCapitano
Postovi: 16077
Pridružen/a: 17 sep 2012, 21:23
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la IlCapitano » 20 okt 2017, 22:07

Mislim da je on mislio na ovu novu eru od dolaska Contea i Allegrija.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Avatar
jelle
Postovi: 5598
Pridružen/a: 28 feb 2010, 23:25
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la jelle » 20 okt 2017, 22:14

Nebitno koja je era....Juventus nikad nije se razbacivo parama.....oba slucaja razbacivanja su se desila nakon sto su prodali igraca za najvecu cifru u fudbalu.....uvjek smo dovodili u skladu s nasim mogucnostima.....

Italia
Postovi: 5753
Pridružen/a: 21 jun 2010, 22:36
Lokacija: David Trezeguet
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Italia » 20 okt 2017, 22:46

Pa da. Napravljeno je poredjenje te dvije ere i ako bi uporedili kolicinu koju smo nekada trosili na najbolje igrace i onu koju trosimo sada, vjerujem da bi bila vrlo mala (razlika bi postojala, definitivno, zbog toga sto su tada rezervisti kostali vrlo malo, a danas MDS kosta 15 miliona), medjutim trosenja na najvece zvijezde i nisu u toliko razliciti.

A onda, uzmes i uporedis koliko su OSTALI klubovi trosili TADA i koliko trose SADA, eh tada dodjes to tog frapantnog podatka ko i sta smo mi bili prije, a gdje smo sada. Mislim, iluzorno je pricati o kolicini novca kada mi ne mozemo da dovedemo nijednog ozbiljnog/izgradjenog igraca koji je neko i nesto u svjetskom fudbalu, a da nije iz Serie A. Jedini takav je D. Costa koji je bio rezervista u Bayernu. Kada Juve pocne dovoditi Hazarda, De Bruynea, Pogbu, Lukakua, Balea, Kanea i takve igrace koji su u prajmu, eh tada cemo Juve moci stavljati u isti kos sa najvecim i osudjivati trenera za potencijalni neuspjeh na najvisoj sceni. Sve do tada mi smo drugi razred, mi smo A. Madrid, Arsenal, BVB i Liverpool (glede finansija).
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Avatar
jelle
Postovi: 5598
Pridružen/a: 28 feb 2010, 23:25
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la jelle » 20 okt 2017, 22:56

Prije nije bilo ovolikog pumpanja novca prvnestveno od strane arapa i rusa ....pa se onda desio farsopoli koji je unisto talijanski fudbal i nas naravno....tu smo izgubili korak za najvecim.....polako se vracamo....pa trenutno smo medju 10 klubova po primanjima....prije 7-8 godina nismo bili ni medju 20......vremena se u fudbalu normalno mjenjaju.....ne mozes uvjek biti medju vodecim ni po rezulatitima ni po finansijama....sutra ne znaci da nas nece kupit neki arap il da nece Lazio uzet neki rus pa biti bogati i oni od nas....dozivjeli smo i to cak jednom.....ne znaci da sutra onom arapu nece puknit kuac za Psg-om i resetovat ga na tvorincke postavke.....tj vratit ga dje mu je mjesto.....meni je najvazije da klub ima plan i da se razvija iz dana u dan....da ne zavisi od pranja arapskog il ruskog il kineskog novca , nego da novac dolazi prirodnim putem , tj od karata , sponzora , rezultata, tv prava , transfera itd....i da se pokrivamo koliko smo dugi....

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Online

Trenutno korisnika/ca: Hardzavi, J1897 i 12 gostiju.