FK Tuzla City

Moderator/ica: staragarda

sloboda72
Postovi: 5370
Pridružen/a: 29 sep 2013, 19:41
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la sloboda72 » 05 nov 2017, 10:36

Trener Igmana za SportSport.ba Obad: Zaslužili smo tri boda, ostalo neću da komentarišem
Piše: S. Mlaćo Jučer, 18:03


slika


Igman je danas bio na pragu pobjede nad Slogom, ali su se izabranici Adisa Obada morali zadovoljiti jednim bodom (1:1). Igman je vodio golom Džafića do posljednjih sekundi meča, ali je Kostić iskoristio nedostatak koncentracije domaćih nogometaša i donio bod gostima. Adis Obad, šef struke Igmana za SportSport.ba je govorio o meču, istakavši da neće komentarisati incident na kraju meča u kojem su organi reda spašavali glavnog sudiju Mirzu Kazlagića i njegove pomoćnike. "Zaslužili smo tri boda, primili gol u 94. minuti. Bit će pregled kola i sve možete vidjeti. Ostalo ne smijem da komentarišem", ističe Obad. Igman nakon 14. kola na svom kontu ima 19 osvojenih bodova i nalazi se na devetom mjestu. "Prezadovoljan sam. Momci daju sve od sebe, uigrani smo i protiv ekipe koja želi u Premijer ligu BiH to smo pokazali. Šest utakmica ne znamo za poraz, ali ipak izgubimo te bodove. Da li je to nedostatak koncentracije ili nešto drugo ne znam", dodao je Obad. Za kraj razgovora šef struke Igmana kazao je da će u posljednjem kolu u Jajcu pružiti priliku igračima koji do sada nisu imali veliku minutažu, s obzirom na probleme sa kartonima nekoliko standardnih prvotimaca.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/obad-zas ... sem/257581
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Postovi: 5370
Pridružen/a: 29 sep 2013, 19:41
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la sloboda72 » 05 nov 2017, 10:52

Ofsajd ili ne? Kutak za sporni trenutak: Je li Hušidić oštetio Igman?

Piše: E. Škorić Danas, 07:53


Dosta polemika izazvala su dešavanja sa utakmica 14. kola Prve lige FBiH koje su odigrane u subotu. Najviše se pisalo i govorilo o navodnoj sudijskoj lakrdiji na Jakliću gdje su Iskra i Olimpic odigrali 1:1, a gosti tvrde da su suci ti koji su odredili konačan rezultat. I u Konjicu se žale, smatraju da je sudijska trojka Mirza Kazlagić, Amir Hušidić i Eldin Zjakić korjila sudbinu utakmice. Stoga, u rubriku Kutak za sporni trenutak svakako može da ide i izjednačujući pogodak Sloge u finišu meča. U video prilogu možete pogledati spornu situaciju i sami zaključiti da li je gostujući igrač, strijelac gola, bio u nedozvoljenoj poziciji. Ostaje nam da vidimo šta će nakon svega reći kontrolor suđenja i nadležni organi.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/kutak-za ... man/257644
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Postovi: 5370
Pridružen/a: 29 sep 2013, 19:41
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la sloboda72 » 05 nov 2017, 11:02

Burno na utakmici Prve lige FBiH: Sudije spašavala policija

04.11.2017 /17:15 /

Kao i obično, vikend na terenima Prve lige Federacije BiH, donosi mnoštvo uzbuđenja.
Domaćin nezadovoljan suđenjem Kazlagića
Kako na travnjaku, tako i van zelene površine.
Obično su arbitri ti koji kolo vode, a tako je bilo i danas u Konjicu gdje su Igman i Sloga podijelili bodove (1:1). Barem tako mišljenje dijele domaćini, koji su bili nezadovoljni dijeljenjem pravde Mirze Kazlagića iz Cazina i njegovih pomoćnika.
Tako su poslije utakmice igrači i trener domaćih protestvovali kod sudija, a intervencijom policije, zaštitara i redara spriječeni su incidenti.
Kazlagić je tokom susreta imao pune ruke posla. Podijelio je čak 10 žutih kartona, sedam za domaće, tri za goste. U 62. minuti je isključio pomoćnog trenera Igmana Amela Murtića zbog psovanja.
Igman je gotovo čitav meč imao prednost protiv Sloge. Poveli su domaći golom Džafića u 24. minuti, da bi gosti poravnali preko Kostića u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Faktor
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 07 nov 2017, 17:46, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Postovi: 5370
Pridružen/a: 29 sep 2013, 19:41
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la sloboda72 » 05 nov 2017, 20:40

SAZNAJEMO: Prvoligaškim klubovima 'prekipilo', prekidaju takmičenje u Ligi Federacije

05.11.2017 u 11:02


Golovi iz nedozvoljenih pozicija, sudijski namjerni i nenamjerni previdi, jedanaesterci na koje se konstantno prigovara, sjedenje na terenu, napuštanje terena, konstantna su dešavanja u sezoni koja se igra u Prvoj ligi Federacije. Jučerašnja dešavanja u Konjicu i Bugojnu, kao da su 'prelila čašu', pa se nakon konsultacija nekoliko predsjednika klubova došlo na ideju da se ponovi sastanak koji je i prošle godine na trenutak prekinuo sva loša dešavanja koja su se nažalost ponovila i u ovoj sezoni. Za one koji ne znaju, tokom proljetnog dijela sezone 2016/17, nakon nekoliko kola u kojim su se dešavale slične situacije poput gore navedenih na inicijativu NK Travnik, sa kojom su bili saglasni gotovo svi klubovi, održan je sastanak na kojem je jasno dato do znanja organima saveza da se treba prestati sa malverzacijama, te su klubovi pozvali na odgovornost komisije, ali i čelnike saveza. Nakon što se čelnicima zaprijetilo da će se takmičenje prekinuti odnosno da klubovi neće učestvovati u istom, naglo su se u savezu 'podobrili' pa su se do kraja prvenstva greške u velikoj mjeri smanjile, a posljedično je i prigovora bilo manje. Tokom žrijebanja parova za novu sezonu, čelnicima saveza koji su bili prisutni na izvlačenju skrenuta je pažnja da će ove godine nikad jača Prva liga Federacije Bosne i Hercegovine biti sasvim drugačije medijski praćena i izaziva pažnju kod ljubitelja fudbala u našoj državi te da trebaju voditi računa da sve bude u duhu fair-playa. Nažalost, već nakon nekoliko kola bilo je jasno da od toga nema ništa, nezadovoljstvo je tinjalo kako je liga odmicala, potez fudbalera Bosne u Gradačcu skrenuo je pažnju javnosti, da bi sve kulminiralo u prošlom kolu, kada su sudije iz USK-a dijelile (ne)pravdu. Kako smo uspjeli saznati, početkom sedmice se očekuje sastanak čelnika nekoliko klubova, sa kojeg se očekuje jedinstven stav u pogledu nastavka takmičenja u Prvoj ligi Federacije BiH. Saznajemo da će se tražiti odgovornost za očigledne sudačke previde u dosadašnjem dijelu sezone, odgovornost Komisija za takmičenje i Komisije za sudije i suđenje, ali će se na odgovornost pozvati i čelnici saveza koji šute i nijemo gledaju sva dešavanja. Također, bit će pokrenuta inicijativa za formiranje Udruženja prvoligaša koje bi u budućnosti vodilo takmičenje, za razliku od dosadašnjeg modela. Bit će zatraženo aktivno uključivanje svih institucija, kako u krovnim savezima u našoj državi, tako i kod organa UEFA. Tačan termin sastanka još nije poznat, ali je sigurno da je klubovima 'prekipilo' i da će se nešto morati hitno poduzeti, a zaključke sastanka će sasvim sigurno podijeliti sa javnošću, kako bi svi bili upoznati sa inicijativama i prijedlozima klubova.

Pročitajte više na: http://****/****-bih/saznajem ... ije/100298
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Postovi: 5370
Pridružen/a: 29 sep 2013, 19:41
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la sloboda72 » 06 nov 2017, 17:03

Nakon 14. kola Prve lige FBiH NS Federacije suspendovao četvoricu sudija

Piše: E. Čaušević Danas, 16:56



Minulog vikenda odigrane su utakmice 14. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. Komisija za sudije i suđenje Nogometnog saveza Federacije BiH nakon odigranih utakmica 14. kola Prve lige FBiH donijela je odluku o suspenziji sudija. Naime, na osnovu izvještaja posmatrača suđenja na utakmicama minulog kola Komisija za sudije i suđenje NSFBiH zbog propusta u suđenju od delegiranja u narednim kolima suspendovala je četvoricu sudija. Komisija za sudije i suđenje NSFBiH odlučila je suspendovati Darka Gedžića koji je sudio meč Travnik - TOŠK, Sanela Silića koji je bio glavni sudija meča u Bugojnu gdje su igrali Iskra - Olimpik, Sanela Grljevića koji je također bio jedan od sudija na meču u Bugojnu, te Amira Hušidića koji je bio pomoćni na utakmici Igman - Sloga.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/ns-feder ... ija/257828
Ja volim FK Tuzla City

Sariel1987
Postovi: 9403
Pridružen/a: 24 okt 2017, 08:56
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la Sariel1987 » 07 nov 2017, 13:04

kuc kuc
haj sad sloboda 72, kazi koju :mrgreen:

sloboda72
Postovi: 5370
Pridružen/a: 29 sep 2013, 19:41
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la sloboda72 » 07 nov 2017, 13:14

Lokalni derbi u Kupu BiH Azmir Husić neće gledati utakmice Sloge i Slobode
Piše: V. Vukmirović Danas, 13:03



Meč Slobode iz Tuzle i Sloge iz Simin Hana najinteresantniji je četvrtfinalni par Kupa Bosne i Hercegovine, naravno uz duel Željezničara i Širokog Brijega. Dvomeč ovih klubova privući će veliku pažnju bh. javnosti i to ponajviše zbog Azmira Husića, danas prvog čovjeka Sloge iz Simin Hana a ne tako davno predsjednika Slobode. Ipak, Husić neće prisustvovati utakmicama Sloge i Slobode i to zbog poslovnih obaveza u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje posjeduje privatnu firmu. Prvi meč Sloge i Slobode igrat će se 22. novembra u Simin Hanu, dok je revanš meč na rasporedu sedam dana kasnije na Tušnju.

...........Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/azmir-hu ... ode/257919

.........................................................................................................


Član Upravnog odbora FK Sloboda Tuzla Kozlić: Sloga je klub blizak FK Sloboda

Piše: S. Mlaćo Danas, 13:31


Sead Kozlić, član Upravnog odbora FK Sloboda bio je zadovoljan nakon današnjeg žrijeba četvrtfinala Kupa BiH. Sloboda je za rivala dobila Slogu Simin Han, te je gotovo sigurno da nas čeka dosta uzbuđenja. "Moram priznati da smo jako zadovoljni žrijebom. Sloga je tuzlanski sportski klub i jedan od tuzlanskih klubova će biti u polufinalu, što je veliki uspjeh. Sloga je jedan bratski klub, kolektiv koji je blizak FK Sloboda i nadam se da će u sportskoj i fer utakmici se odlučiti ko će proći dalje", dodao je Kozlić.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/kozlic-s ... oda/257926
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 07 nov 2017, 18:28, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

Sariel1987
Postovi: 9403
Pridružen/a: 24 okt 2017, 08:56
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la Sariel1987 » 07 nov 2017, 13:18

daj nam ba svoj osvrt, pust se tekstova..
za kim ti zvona zvone sad da pozdrave sampione??al iskreno mojne samo sredine i svicarske boga ti :lol:

Avatar
Slobodas
Postovi: 3474
Pridružen/a: 04 dec 2012, 19:57
Lokacija: Tuzla
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la Slobodas » 07 nov 2017, 14:03

Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

sloboda72
Postovi: 5370
Pridružen/a: 29 sep 2013, 19:41
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la sloboda72 » 07 nov 2017, 16:33

Vojvodić i Petrović o GRADSKOM DERBIJU
Autor: Vedran J - 2017-11-07 @Vedran J


slika

Četvrtfinale fudbalskog Kupa BiH donijet će nam gradski derbi između Sloge i Slobode. Prvi susret igra se u Simin Hanu, u srijedu 22. novembra, dok je revanš sedam dana kasnije.

Treneri obje tuzlanske ekipe, Darko Vojvodić i Slavko Petrović kazali su kako nisu zadovoljni žrijebom, ali da ipak očekuju praznik fudbala.

“Nezadovoljan sam, nemam vam šta kriti. Slobodu nisam želio do finala. Da smo izvukli Želju ili Široki bilo bi mi lakše. Očekujem dobre dvije utakmice, fer i sportsko nadmetanje, kako na terenu tako i na tribinama. Biće to praznici fudbala u Tuzli. Protiv nas niko nije favorit pa ni Sloboda, a mislim da će o putniku u polufinale odlučivati nijanse”, rekao je u razgovoru za portal Sportsport.ba Darko Vojvodić.

“Sigurno je da smo željeli drugu ekipu u ovom dijelu Kupa Bosne i Hercegovine. Imali smo želju da sa Slogom igramo u finalu, ali eto šta je tu je. U dvije utakmice će sigurno biti mnogo gledatelja i grad Tuzla je zaslužio jedan ovakav derbi. Oni su dobra ekipa, ali mi moramo da pokažemo da znamo da igramo fudbal. Naravno, mi ćemo dati sve od sebe da prođemo dalje, ali sitnice će odlučivati o pobjedniku u dvije utakmice”, kazao je Petrović.


http://radiokameleon.ba/2017/11/07/vojv ... m-derbiju/
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Postovi: 5370
Pridružen/a: 29 sep 2013, 19:41
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la sloboda72 » 07 nov 2017, 16:49

Azmir Husić u susret utakmicama četvrtfinala Kupa BiH: Utakmica Sloga – Sloboda će biti prva gdje ću i pobjedu i poraz doživjeti pozitivno!
SportAutor: Dino Durmić - 7. Novembra 2017. 15:40


slika




Voljom žrijeba, u četvrtfinalu Kupa BiH u fudbalu u Tuzli će se 22. i 29. novembra igrati gradski derbi, budući da su u ovom dijelu takmičenja sportski protivnici Sloga iz Simin Hana i tuzlanska Sloboda.

Prva utakmica će se igrati na stadionu u Simin Hanu, dok će revanš biti odigran sedam dana kasnije na stadionu Tušanj.

Posebna zanimljivost ovog meča, pored toga što Tuzla odavno nije imala gradski derbi je i ta, što su nekadašnji prvotimci Slobode Samir Efendić, Nemanja Stjepanović i Ivan Kostić danas fudbaleri Sloge, kao i to što je danas prvi čovjek Sloge Azmir Husić, nekadašnji predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda.

Nakon izvlačenja parova, kontaktirali smo Husića, koji je od 30. oktobra u Americi i koji neće biti u mogućnosti uživo pratiti ove utakmice.

– Iako neću fizički biti tu, ni na stadionu u Simin Hanu, niti na stadionu Tušanj u Tuzli u vrijeme odigravanja utakmica, jer sam zbog poslovnih obaveza u Americi, već od kraja oktobra i srcem i dušom ću biti u dobrim utamicama, i jednoj i drugoj, prokomentarisao je Husić susret Sloge i Slobode i za RTV Slon.

Na naše pitanje, kome će u ovoj utamici njegovo srce biti više naklonjeno, Husić je rekao da je ovo prva utakmica gdje će i poraz i pobjedu bilo kojeg tima doživjeti pozitivno. – Jednostavno je tako, i pobjedu i poraz ću doživjeti pozitivno. No, neka pobijedi bolja ekipa, zaključio je Husić razgovor za RTV Slon.

slika

Sadašnji trener Sloge je Darko Vojvodić, također nekadašnji igrač kluba sa Tušnja, ali i bivši šef stručnog štaba Slobode.

U izjavi za našu RTV kuću rekao je da ne sumnja da u ovom trenutku Sloga može doći do plasmana u polufinale Kupa, pogotovo nakon što je njegova ekipa na početku ovog takmičenja ”izbacila” aktuelnog prvaka BiH, mostarski Zrinjski.

– S druge strane nisam pretjerano sretan što smo dobili Slobodu. To nam je u ovom momentu najteži protivnik. Bolje bi bilo da smo sa Slobodom igrali u finalu, kaže Vojvodić.

slika

I Slavko Petrović – trener Slobode, imao je želju da se Sloga i Sloboda susretnu u finalu ovog fudbalskog takmičenja.

– Mogu reći da Slogu nismo željeli u ovom dijelu takmičenja, ali šta je tu je. Naša želja je bila da sa Slogom igramo u finalu. Nadam se da će na obje utakmice biti veliki broj gledatelja, jer Tuzla je već odavno zaslužila ovakav derbi. Sloga je dobra ekipa, neka pobijedi bolji, rekao nam je Slavko Petrović – šef stručnog štaba FK Sloboda.

https://www.rtvslon.ba/azmir-husic-u-su ... pozitivno/
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Postovi: 5370
Pridružen/a: 29 sep 2013, 19:41
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la sloboda72 » 07 nov 2017, 16:58

Sariel1987 je napisao/la:kuc kuc
haj sad sloboda 72, kazi koju :mrgreen:
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Postovi: 5370
Pridružen/a: 29 sep 2013, 19:41
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la sloboda72 » 07 nov 2017, 17:22

Prva Liga Federacije BiH.15,kolo ...FK SLOGA SH - NK SLAVEN Stadion Bare 12.11.17. - 13:30




Glavni Sudac :Ibrahimkadić Ismet Tešanj
1.Međašni Tičić Mirza Sarajevo
2.Međašni Žilić Oliver Vitez
Delegat: Frljić LJuban (Vitez)
Četvrti Sudac Poprženović Haris Travnik
Posmatrač: Marjanović Josip (Novi Travnik)





...................................................................slika






........................................HAMZABEGOVIĆ


.........EFENDIĆ...............KOJIĆ................KOSTIĆ............OSTOJIĆ


...................STJEPANOVIĆ.....................MITROVIĆ


..........PIRIĆ............................MUSIĆ......................VRANKOVIĆ


.............................................STOKIĆ..........................................TRENER: VOJVODIĆ





.........................................................................
slika..Ibrahimkadić Ismet





......................................M. SALIHOVIĆ


.................MAŠIĆ...................KUKIĆ................NUKIĆ


.....................SALIHBEGOVIĆ.......................H. SALIHOVIĆ


........MUJAGIĆ.............MAJDANČIĆ...............OMERKIĆ............D. TODOROVIĆ


..........................................BREZIČANIN..................................TRENER: BOŠNJAKOVIĆ






..............................................................slika
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Postovi: 5370
Pridružen/a: 29 sep 2013, 19:41
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la sloboda72 » 10 nov 2017, 17:59

TUZLANSKI DOSJE

07.06.2015.
Tuzla dobila prvoligaša:
Historijski uspjeh FK Sloga iz Simin Hana!

Sloga Simin Han, današnjom pobjedom na svom terenu, gdje su savladali ekipu Bosne iz Mionice sa 3:0, ostvarila je historijski uspjeh, te obezbijedila plasman u Prvu nogometnu ligu FBiH.

slika


FK Sloga, koje je godinama igrala lige u okviru Tuzlanskog kantona, dolaskom na čelo kluba Azmira Husića, ujedno i predsjednika FK Sloboda, ekspresno je prolazila rangove takmičenja, te kao prvak Druge lige FBiH Sjever stigla do drugog stepena takmičenja u državi.

U klubu su pored rezultatskog uspjeha izgradili i infrastrukturu, koja im omogućava igranje utakmica u ovom ovom rangu takmičenja.

slika


Danas Grad, a ranije općinu Tuzla, u Prvoj ligi FBiH u ranijim godinama su predstavljali danas premijerligaš Sloboda, te Mramor, a u ranijem ustrojstvu NSBiH i Radnik Lipnica, te Zmaj od Bosne.

Ekipu je do prvog mjesta kao šef Stručnog štaba vodio Milenko Bošnjaković.

(Tuzlainfo)
Priredio(la):

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=25063
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 10 nov 2017, 18:35, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Postovi: 5370
Pridružen/a: 29 sep 2013, 19:41
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la sloboda72 » 10 nov 2017, 18:12

Iako prva u Drugoj ligi grupa Sjever Sloga Simin Han ostaje bez plasmana u Prvu ligu

Piše: E. Škorić 10.06.2015., 16:41

slika

Sloga iz Simin Hana neće igrati Prvu ligu Federacije BiH. Sloga je prvak Druge lige FBiH - grupa Sjever, ali unatoč tome neće sljedeće sezone igrati u Prvoj ligi. Prema odluci Izvršnog odbora NS Federacije BiH o ispunjavanju uvjeta iz normativa vaspitno-pedagoškog rada, da bi klubovi Druge lige FBiH ostvarili plasman u Prvu ligu, pored ostalih uslova moraju da ispune uslov da u toku takmičarske sezone imaju minimalno tri omladinske selekcije, a od toga obavezno selekcije juniora i kadeta u Omladinskim ligama. Kako Sloga nije nastupala prošle sezone u Omladinskoj ligi grupa Sjever, nije dobila pravo nastupa u Prvoj ligi. Ekipe Sloga Ljubuški, Novi Travnik i visočka Bosna ispunili su sve uslove i igrat će naredne sezone u Prvoj ligi FBiH.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/sloga-si ... igu/164470
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 10 nov 2017, 18:28, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Postovi: 5370
Pridružen/a: 29 sep 2013, 19:41
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la sloboda72 » 10 nov 2017, 18:26

Kome smeta klub iz predgrađa Tuzle? Da li će NS FBiH "sahraniti" FK Sloga iz Siminog Hana

Piše: A. Beganović 04.07.2015., 14:45



slika


Mato Jozić, Irfan Durić, Samir Ćemalović, Mirsad Drljević, Slaven Garić, Ibrahim Lapandić, Brranimir Oreč, Hamdo Spahić, Suad Spahić i Stipo Vukadin su članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine koji će u narednim danima donijeti odluku o budućnosti jednog "malog", ali u isto vrijeme i kluba na kojeg se trebaju ugledati mnogi bosanskohercegovački klubovi, FK Sloga iz Siminog Hana. FK Sloga iz Siminog Hana, predgrađa Tuzle, "mali" je bosanskohercegovački klub, kojeg s pravom ljubitelji fudbala u našoj zemlji porede sa njemačkim Hoffenheimom.
FK Sloga jedan je od rijetkih klubova koji je vlastitim novčanim sredstvima od oranice napravio stadion na kojem će se danas-sutra moći igrati i premijerligaške utakmice. Uspon FK Sloga počeo je prije par godina kada je na čelo ovog kluba došao Azmir Husić, čovjek koji zajedno sa svojim saradnicima od ovog kluba želi napraviti klub na koji će biti ponosni stanovnici Siminog Hana, ali i svi Tuzlaci, te stanovnici Tuzlanskog kantona. I na dobrom putu su Husić i saradnici, u kratkom vremenskom periodu od kantonalne lige Sloga je stigla na korak do učešća u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Kažemo na korak jer iako su fudbaleri ovog kluba u prošloj sezoni zauzeli 1. mjesto u Drugoj ligi Federacije BiH Grupa Sjever pojedinci iz vrha Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine im žele uskratiti pravo učešća u Prvoj ligi federacije. Nogometni savez Federacije BiH ne poštuje vlastite Propozicije takmičenja? Pozivaju se iz Nogometnog saveza FBiH na odluku donesenu malo prije početka prošle sezone i usput zaboravljaju da su svoju nesposobnost pokazali tako što su od Prva lige napravili raj za mešetaranje što su na svojoj koži najbolje osjetili fudbaleri GOŠK-a iz Gabele, koji su u meču sezone u Doboju kod Kaknja unakaženi od sudija. Prema toj odluci FK Sloga nije ispunio uslove vezano za normative vaspitno-pedagoškog rada i obavezu nastupanja sa dvije omladinske selekcije (juniori i kadeti) u Omladinskoj ligi BiH grupa "Sjever", te nije ispunio propisane uvjete za ostvarivanje plasmana u viši stepen takmičenja Prvu ligu FBiH. Međutim, iz Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona tvrde drugačije, odnosno na adresu Nogometnog saveza FBiH su poslali dopis u kojem jasno stoji da je FK Sloga ispunila sve svoje obaveze, a uvidom u Propozicije takmičenja Druge lige Federacije BiH jasno se vidi da je klub iz Siminog Hana, koji se sa svojim omladinskim selekcijama takmiči na nivou Tuzlanskog kantona, ispunio sve potrebne uslove za plasman u Prvu ligu Federacije BiH. "Da organizira nogometnu aktivnost sa takmičarskim/natjecateljskim ekipama pretpionira (U-13), pionira (U-15), kadeta (U-17) i juniora (U-19) od kojih najmanje tri (3) moraju učestvovati u stalnim takmičenjima/natjecanjima u ligama NS FBiH ili kantonalnih/županijskih saveza", jedan je od uslova za takmičenje u Drugoj ligi FBiH prema Propozicijama takmičenja. Dakle, Sloga je takmičenje u Drugoj ligi Grupa Sjever završila na 1. mjestu, četiri omladinske kategorije ovog kluba učestvovale su u takmičenjima na nivou Kantona i nikakvih prepreka za ulazak ekipe iz Siminog Hana u viši rang ne bi trebalo biti. Osim, ako se u ovom slučaju ne žele žaštiti interesi nekog drugog kluba, pa možda i Podgmreča, kojem se već nekoliko godina dozvoljava da svoje domaće utakmice igra na terenu koji ne ispunjava infrastrukturalne uslove za odigravanje susreta u Prvoj ligi FBiH. Komitet za takmičenje donio zaključak, da li će članovi IO zanemariti vlastite sitne interese? Podsjetimo, Komitet za takmičenje Prve lige FBiH na svojoj posljednjoj sjednici zaključio je da Sloga ne ispunjava pomenute uslove, pozivajući se na donešenu odluku IO NS FBiH nekoliko dana prije početka prošle sezone, koja FK Sloga nije ni dostavljena, a FS TK-a za istu je saznao tek u decembru, odnosno na kraju prvog dijela sezone. Međutim, radi se samo o zaključku, a konačnu odluku po ovom pitanju donijet će Izvšni odbor NS FBiH kojeg sačinjavaju Mato Jozić, Irfan Durić, Samir Ćemalović, Mirsad Drljević, Slaven Garić, Ibrahim Lapandić, Brranimir Oreč, Hamdo Spahić, Suad Spahić i Stipo Vukadin. Pomenuti članovi IO juče su trebali donijeti konačnu odluku po ovom pitanja, ali sjednica prema našim, istina nezvaničnim informacijama, nije ni održana, odnosno ista je prekinuta od strane simpatizera i dječaka FK Sloga. Od koga su se skrivali članovi IO? Početak sjednice planiran je za 12:00 u zgradi NS FBiH, no kako su iz Sloge najavili mirne prosteste na kojima su učetvovali dječaci ovog kluba, kao i njihovi roditelji, početak iste je pomjeren, a u zgradi NS FBiH nije bilo nikog osim čistačice. Prepali su se u IO NS FBiH članova omladinskih selekcija i simpatizera FK Sloga, pa su svakih pola sata mijenjali vrijeme početka i mjesto održavanja sjednice. A, da ipak u NS FBiH ima ljudi spremni se suočiti sa problemima pokazali su Samir Ćemalović i Ibrahim Lapandić, koji su stigli pred zgradu NS FBiH i bili su spremni saslušati ljude iz Siminog Hana. Bilo kako bilo, moćnici iz NS FBiH neće moći se vječno skrivati i u narednim danima će donijeti odluku. Sloga je već kažnjena jer zbog novonastale sitaucije igrači odlaze iz ovog kluba, a čelnici ne znaju s kojim igračkim kadrom da krenu u pripreme za narednu sezonu. No, stvari se još uvijek mogu ispraviti, odnosno članovi IO trebaju konačno prestati gledati svoje interese i donijeti jedinu ispravnu odluku u ovom slučaju. Klub iz Siminog Hana mora igrati u Prvoj ligi Federacije BiH jer je to zaslužio na terenu, a oni zbog kojih se i "zakuhalo" moraju se ugledati na ovaj klub, te bi konačno i svoje klubove trebali organizovati na pravi način. Sloga iz Siminog Hana može im biti pravi primjer kako od "malog" kluba napraviti zdrav i prepoznatljiv sportski kolektiv.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/da-li-ce ... ana/166454

....................................................................................................................................................................................................................................................


Disciplniska komisija NS Federacije BiH suspendovala Husića Azmir Husić suspendovan na godinu dana! Piše: A. Beganović

11.09.2015., 13:44


slika

Čelni čovjek FK Sloboda, te FK Sloga Simin Han, Azmir Husić, žestoko je kažnjen od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine. Pred početak novee sezone bosanskohercegovačku sportsku javnost uzdrmala je sramna odluka Nogometnog saveza Federacije BiH da FK Sloga Simin Han zabrani učešće u Prvoj ligi FBiH, iako su fudbaleri ovog kluba osvojili titulu prvaka Druge lige Sjever. Nezadovoljni odlukom Fudbalskog saveza Federacije BiH iz FK Sloga Simin Han su organizovali proteste pred zgradim FS FBiH na kojima su bili prisutni čelnici ovog kluba, fudbaleri, kao i članovi omladinskih selekcija i njihovi roditelji. Međutim, njihovi protesti su bili uzaludni, odnosno FS FBiH je pozivajući se na odluku donešenu nekoliko dana prije početka prošle sezone s kojom nisu upoznali NS TK-a, a samim tim ni klubove iz ovog Saveza, odlučio zabraniti FK Sloga Simin Han da se takmiči u Prvoj ligi. Iz Sloge su najavili žalbu i CAS-u, a ova priča dobila je i svoj nastavak, odnosno iz Nogometnog saveza Federacije BiH su odlučili suspendovati Husića, te su tako poslali poruku o svojoj nedodirljivosti. "Azmir Husić, predsjednik FK „Sloga“ Simin Han zbog prekršaja iz člana 52. i 54. a u vezi sa članom 40. i članom 7. DP NS/FS BiH počinjenog na sjednici izvršnog odbora NS FBiH 03.07.2015. godine u Sarajevu, kažnjava se zabranom vršenja svih funkcija u nogometu u trajanju od jedne godine, računajući od 10.09.2015. godine. Imenovani shodno članu 28. DP NS/FS BiH ne može obavljati nikakvu funkciju u bilo kojem organu kluba ili tijelima saveza, na utakmici i dr. niti zastupati klub ili savez, odnosno njegova tijela u bilo kojoj funkciji za sve vrijeme trajanja kazne", navodi se u odluci Disciplinske komisije FS FBiH. SportSport.ba kontaktirao je Husića koji je razočaran ovakvim razvojem događaja. "U Sarajevu se kuha čorba. Ne znam ni sam šta da vam kažem. Poslali su jasnu poruku, ali neću odustati. Nisam odustao ni kada sam kao dijete uzeo pušku i borio se protiv agresora na našu zemlju, pa tako neću ni sada. Izgleda da mnogima ne odgovaraju ljudi koji žele dobro bh. sportu i svim silama se trude da nam to i pokažu. Vidjet ćemo, uložit ćemo žalbu, iako nisam optimističan jer kadija te tuži, kadija ti sudi", izjavio je Husić.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/azmir-hu ... ana/171269
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 14 nov 2017, 21:08, ukupno mijenjano 3 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Postovi: 5370
Pridružen/a: 29 sep 2013, 19:41
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la sloboda72 » 10 nov 2017, 19:18

.

Obrati pažnju na 3:14 Duspara, komesar bezbjednosti Slobode tada je zdušno bodrio Slogu.
..............................................................................................................................................................................
slika
DUSPARA - "SLOGAŠ" 1/1
..............................................................................................................................................................................



.klikni da pročitaš
http://****/vijesti/224851/glas-naro ... -radoncica
glas-naroda-gradani-su-uz-radoncica-

.klikni da pročitaš
http://****/media/old/56e68a57-f51c- ... uspara.JPG

Josip Duspara
- "Velika neozbiljnost bosanskohercegovačkih pravosudnih organa koji su očito pod nečijim utjecajem. Ili si kriv ili nisi. Ne može malo ovako, pa onda malo onako. Najbolje to pokazuje slučaj Radončića."

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 05 dec 2017, 14:44, ukupno mijenjano 13 puta.
Ja volim FK Tuzla City

narodniheroj
Postovi: 1393
Pridružen/a: 19 okt 2015, 22:39
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la narodniheroj » 11 nov 2017, 07:51

:rol: :rol: pa babuka je i u trećoj ligi imo svoj šou sa sudijama
Aza počasni preCjenik sudijske organizacije :urnebes: :urnebes: najveći ulagač u fudbalske sudije :tokralju:

Avatar
slogash
Postovi: 251
Pridružen/a: 11 jul 2016, 10:12

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la slogash » 11 nov 2017, 08:49

narodniheroj je napisao/la::rol: :rol: pa babuka je i u trećoj ligi imo svoj šou sa sudijama
Aza počasni preCjenik sudijske organizacije :urnebes: :urnebes: najveći ulagač u fudbalske sudije :tokralju:
Na ovoj utakmici je Krajina imala svoj sou,dosli da se brane primili poker golova i koje kriv ? Sudija naravno.
Svakako je play off te sezone izmisljen da bi nama otezali ulazak drugu sezonu za redom.

sloboda72
Postovi: 5370
Pridružen/a: 29 sep 2013, 19:41
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la sloboda72 » 11 nov 2017, 15:49

Olimpik pobjedom protiv Rudara preuzeo vrh tabele 11.11.2017 u 15:17 .......................................... Fudbaleri Olimpika pobijedili su Rudar iz Kaknja sa 1:0 u 15. kolu Prve lige Federacije BiH i tako preuzeli vrh tabele.


11.11.2017 ,1.Liga Federacije BiH 15.Kolo

SLOGA SH - SLAVEN ...(12.11./17)
METALLEGHE - IGMAN .1 - 0
ZVIJEZDA - ČAPLJINA .(12.11./17)
JEDINSTVO - VELEŽ ....3 - 6
OLIMPIC - RUDAR K... .1 - 0
BRATSTVO - ISKRA... .3 - 2
TOŠK - BOSNA V..... .(12.11./17)
ORAŠJE - TRAVNIK ....6 - 1



TABELA
1.OLIMPIK........... 15..... 9..... 4..... 2......18:8.... 31 Uspješnost ( 69 %)
2.ZVIJEZDA......... 14..... 9..... 3..... 2......19:3.... 30 Uspješnost ( 71 % )
3.SLOGA SH ........ 14..... 9..... 2..... 3......27:10... 29 Uspješnost ( 69 %)
4.ORAŠJE............ 15..... 8..... 3..... 4.....23:12... 27
5.VELEŽ..............15..... 7...... 5..... 3.....26:11... 26
6.BOSNA V...........14..... 7...... 4..... 3.....26:20....25
7.ČAPLJINA......... 14......7..... 4..... 3......21:15... 25
8.RUDAR K.......... 15..... 6...... 2..... 7.....19:15... 20
9.BRATSTVO ........15..... 6...... 2..... 7.....26:25... 20
10.IGMAN............ 15..... 5...... 4..... 6.....13:14... 19
11.SLAVEN........... 14..... 5...... 3..... 6.....15:16... 18
12.METALLEGHE.... 15..... 4..... 4...... 7.....17:23... 16
13.ISKRA............. 15...... 4..... 2...... 9....10:22 ...14
14.TOŠK ..............14..... 4...... 1..... 9.....17:24... 13
15.TRAVNIK..........15...... 1..... 4..... 10......7:24.... 7
16.JEDINSTVO...... 15...... 2..... 1..... 12.....10:50.... 7
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 12 nov 2017, 16:46, ukupno mijenjano 19 puta.
Ja volim FK Tuzla City

Odgovori

Natrag na “FK Tuzla City”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.