Murga je napisao/la:Na kraju niko od nas ne zna ko je Emery-u zelja, a ko ne, tako da je naglabanje i vrijedjanje bezveze. Mozda liku kazu "OK, treba ti 4 igraca kao sto si rekao, a mozes dobiti dva, gdje cemo mi dovesti jednu poziciju, a ti nadji drugog do 30M"
Mislim fakat niko ne zna kako klub funkcionise i kako prave neke odluke, tako da je Emery mozda i najmanji problem. Na kraju on na presicama govori onako kako mu se kaze iz vrha, a da je pametan, otiso bi iz ovog kluba jer ovde ne vidim napredak neki u nekoj blizoj buducnosti.
Emery i ima posao zato što je takojević. Da ima kičmu, ne bi mu ni ponudili posao nego im je on napričao bajke o mladim Arsenalovim igračima, o napadačkoj igri i, što je najbitnije, prihvatio da klub ima ograničen budžet. Klopp nije odustao dok mu nisu kupili imenom i prezimenom igrače koje želi i sve ijedan je bio top pojačanje. Pogledaj kakav je šljam zatekao kad je došao (protiv nas kao rezervnog špica ubacivao Stevena Caulkera, stopera), a sad su prvaci Evrope i tim koji se hrve sa Cityjem za titulu.
Arsenalov DNK je kašnjenje za ostatkom svijeta za par decenija. Mi smo devedesetih rješavali stvari koje su normalni klubovi rješavali šezdesetih i sedamdesetih, tek prošle decenije smo prešli na stadion koji kapacitetom odgovara potrebama najvećeg londonskog kluba i opet zakasnili jer su ulaznice prestale biti najbitnija stavka, a sad operišemo sa budžetom koji je prikladan za, recimo, 2005-06.
Takvi smo i kod prodaje igrača - Liverpool uzima desetke miliona za igrače koji su odigrali jednu-dvije utakmice za klub, a mi gubimo desetke miliona na igračima koji su godinama u klubu. Welbeck je plaćen 16 miliona, Ramsey je bio u klubu od 2008, Čecha smo platili 11 miliona, Ospina je nekakav reprezentativac Kolumbije, za Szczesnyja smo dobili sitniš ako se uzme u obzir koliko je Liverpool, recimo, dobio za trećeg golmana (poljska luda je imala jednu Zlatnu rukavicu, Alisson mu bio rezerva u Romi)... Za Alexisa smo dobili Mkhitaryana, na Perezu smo izgubili 13 miliona, a samo Allah zna koliko će nas koštati Mustafi i Xhaka (70 miliona kombinovano, plačem dok pišem cifru). Za klub koji nema para užasno smo loši na prodaji igrača, ali i u kupovini.