Damir_BvB je napisao/la:Tako da dragi moji Befaubeovci ne kukajte dzaba nije nama los nas Auba kad se sve ovo stavi na papir
To je jedna strana papira a treba vidjeti i onu drugu stranu papira. Kao sto si ti bio vrijedan pa iznio statistiku napadaca tako sam i ja dosao do nekih podataka a ticu se kluba a ne Aube:D
Prosle sezone smo dali 80 golova na kraju sezone, ove sezone 41 gol 3 kola prije kraja.
Prosle sezone smo imali 218 sansi za gol, ove 155 3 kola prije kraja.
Prosle sezone smo imali 415 udaraca na gol, ove 317 3 kola prije kraja.
Ekipa ostala ista, formacija ista, sve je isto samo njega nema:D Naravno nije odlazak Lewe jedini razlog za ovakvu sezonu ali je najbitniji prema mom nekom vidjenju. Nedavno sam pisao i o ostalim razlozima.
Sjecam se davno diskusija sa Hz_BVB kojeg vidim nema vise ili je mozda pod drugim nikom. Tako je i on pokusavao s nekim brojkama i statistikama dokazati da je Gomez bolji od Lewe. A nije htio da vidi doprinos Lewe u igri i kreiranju sansi, da zahvaljujuci njegovom stopanju negdje na centru sacuva loptu i u nastavku akcije padne gol. Statistika ne biljezi te "predasistencije" i to ucestvovanje u igri. Imas napadace koji znaju igrati lopte i one koji ne znaju igrati lopte. Auba ne zna igrati lopte, isto kao i Gomez sto ne zna igrati lopte. Mogu oni zabiti i 30 golova, oni ne znaju sta ce s loptom. Pogledaj koliko je napada propalo losim prijemom Aube ili ga odnese neki drvosjeca. Dok je Lewa bio, slabo je ko to primjecivao, to se nekako podrazumijevalo, stopanje lopte s covjekom na ledjima. Ko to ima na pola puta je da postane klasa. Bez tog nema dobrog napadaca. Meni to strasno fali u nasem napadu, malo jacine, da zna neko ustopati loptu s trojicom na ledjima ako treba. Sva igra Aube se zasniva da proba uletiti i pobjeci odbrani iza ledja. Jednostavno bjezi od igre, ne sudjeluje, gube se bespotrebno lopte, pada na elementarnim stvarima kao sto su prijem i gradjenje lopte, sto u konacnici i statistika pokazuje da imamo i manje udaraca i sansi i golova. Davno sam to pisao a ponovicu opet: ne znam da li postoji napadac osim Lewe koji moze biti igrac utakmice a da pri tom ne ubiljezi ni asistenciju. Eto takav je igrac Robert, jer svi ostali ako ne zabiju ili ne asistiraju su beskorisni, a Lewa da bi bio igrac utakmice ne mora cak ni asistirati, jer on odradi ono sto malo ko vidi, pogotovo kod nas i u nasem sitemu.
Sto se tice pojacanja, tu sam skontao da sam upadam u zamku. Svako ime koje se povezuje pokusavam da uklopim u Kloppov sistem i Kloppovu formaciju. Medjutim zaboravim da vise nece biti Kloppa i da ce Tuchel igrati nesto sasvim drugo i da niko ne moze znati sta Tuchel planira s tim igracem. Da Klopp ostaje ovo dovodjenje Castra ne bi imalo nikakvog smisla, ostaje da vidimo sta je Tuchel zamislio s njim. Tako da vise necu nikakav sud donositi, taman da Schiebera vrati:D