AC Milan
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Breaking: Okafor to RB Leipzig is a done deal. He will join on loan with an option to buy for €25M from Milan. Okafor will fly to Germany tomorrow morning to undergo his medical tests
Ako uzmu 25M na njemu, onda svaka cast
Ako uzmu 25M na njemu, onda svaka cast
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
- Romagnoli13
- Kontakt:
Okafor u Lajpcigu. Posudba sa pravom otkupa za 25M.
Nadam se da će tamo proigrati i da će Lajpcig isplatiti ovaj novac Milanu.
Nadam se da će tamo proigrati i da će Lajpcig isplatiti ovaj novac Milanu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Sad znaci ocekujemo objavu da je Rasford u Milanu.
Nek je sa srećom Okaforu. Nadajmo se da će ga zaobić povrede, momak ima šlifa i radi za ekipu, kao takav će sigurno biti koristan švabama. 20-25M je solidna cifra/opcija i više nego što je plaćen kad je stigao, dobiju li sličan iznos/opciju za Chukwueze, odlično.
Trebaju sredit defanzivu prije svega, jer je Royal zalutao u Milan, a Calabria marginalno manje loš, da ne kažem bolji. Thiaw je konstantno slab, u najboljem slučaju ok za rotacije, nikako starter. Primili su tri gola vs Cagliaria, i dva totalno glupa, prejednostavna gola vs Intera sad. Treba ekipi još jedan veznjak, jer na Bennacera ne možeš računat, a Fofana-Reijnders ne mogu iznjet cijelu sezonu, na sva tri fronta sami.
Rezervni LB bi bio idealan, ali eto nekako krpe, tu je Bartesaghi za nevolju, Jimenez kao neki plan C, Florenzi sa nogom u grobu, BalloToure parazit na platnom spisku. Čudno je sastavljena squadra, npr imaju pet napadača (Morata, Tammy, Jović, Camarda, Origi), a igraju sa jednim. Ako uzmemo u obzir da i Okafor i Leao mogu igrat tu, onda je još smiješnije toliko gomilanje. Mislim da bi bilo poželjno srediti sve ovo navedeno prije Rashforda i njemu sl.
Vidim mnogi pišu da bi željeli Rashforda kao napadača, ne na krilu, pa ljudi moji, kad već imaš petoricu (!) od ranije, od kojih je jedan kapiten Españe, te jedan giga talenat.... Doduše imaš dva polovnjaka, i jednog parazita, tako da je squadri potrebna čistka.
Trebaju sredit defanzivu prije svega, jer je Royal zalutao u Milan, a Calabria marginalno manje loš, da ne kažem bolji. Thiaw je konstantno slab, u najboljem slučaju ok za rotacije, nikako starter. Primili su tri gola vs Cagliaria, i dva totalno glupa, prejednostavna gola vs Intera sad. Treba ekipi još jedan veznjak, jer na Bennacera ne možeš računat, a Fofana-Reijnders ne mogu iznjet cijelu sezonu, na sva tri fronta sami.
Rezervni LB bi bio idealan, ali eto nekako krpe, tu je Bartesaghi za nevolju, Jimenez kao neki plan C, Florenzi sa nogom u grobu, BalloToure parazit na platnom spisku. Čudno je sastavljena squadra, npr imaju pet napadača (Morata, Tammy, Jović, Camarda, Origi), a igraju sa jednim. Ako uzmemo u obzir da i Okafor i Leao mogu igrat tu, onda je još smiješnije toliko gomilanje. Mislim da bi bilo poželjno srediti sve ovo navedeno prije Rashforda i njemu sl.
Vidim mnogi pišu da bi željeli Rashforda kao napadača, ne na krilu, pa ljudi moji, kad već imaš petoricu (!) od ranije, od kojih je jedan kapiten Españe, te jedan giga talenat.... Doduše imaš dva polovnjaka, i jednog parazita, tako da je squadri potrebna čistka.
-
- Kontakt:
Bilo je priče oko 14,15 miliona a sad je najednom došlo na 25. To nije mnogo novca za bogati Leipzig a i ne znam ko im igra na toj poziciji ali ako ga mogu unovčiti za te pare onda super. Ne znam može li on ispuniti njihove želje ali ako ga i prodamo mi nećemo vidjeti te pare do kraja sezone.
Ne znam hoće li se to sve realizovati i ko će sve doći ali ako se to završi sutra drago mi je da nećemo čekati sve do kraja mercata da se stvari počnu rješavati.
Ne znam hoće li se to sve realizovati i ko će sve doći ali ako se to završi sutra drago mi je da nećemo čekati sve do kraja mercata da se stvari počnu rješavati.
- Beduin
- Kontakt:
Njima je udarni trio Openda-Sesko-Simons, ali su kao kolektih jaki sa dobrom sredinom.celikmilan je napisao/la: ↑09 jan 2025, 23:57Bilo je priče oko 14,15 miliona a sad je najednom došlo na 25. To nije mnogo novca za bogati Leipzig a i ne znam ko im igra na toj poziciji ali ako ga mogu unovčiti za te pare onda super. Ne znam može li on ispuniti njihove želje ali ako ga i prodamo mi nećemo vidjeti te pare do kraja sezone.
Ofanzivni dio na klupi im i nije neka sreca sa Poulsenom koji redovno ulazi i ima 0 golova na kontu, te Andre Silva, Elmas i par mladica.
Po praviku igraju sa 2 napadaca ali su tu stalno rotacije gdje se izvlace na krila ili napadaju sa 442 pa po strani uvijek imas ofanzivne igrace. Okafor bi trebao dobiti sansu usljed ovakve situacije, samo je bitno iskoristiti je. A onda bi islo cigancenje i smanjivanje odstete na nekih 17mil max, nema sanse da daju za njega 25mil.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- Romagnoli13
- Kontakt:
Milan je sa prihodima od 402M eura za prošlu sezonu, najbogatiji klub u Italiji. Čak su godinu završili u plusu od 5M eura. Ove sezone će to biti i više zavisno od plasmana u LP
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Nek su dzepovi puni, nesto se to ne odrazava bas kako bi trebalo i na teren.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
Mi se žalimo na odbranu?
Evo gledam BVB - Bayer, jbt narod koja šuplja odbrana. I ta ekipa je igrala finale Ch Lige prošle godine i još je ispred nas na tabeli Ch Lige. Lopta ide sa desne strane u peterac, odbrambeni samo trci niti truda da uskoči nogom da skine loptu. Ovo bi Tomori i Thiaw glavom skakali naprijed da skinu.
Vjeruj te mi, mi imamo odlične odbrambene kakvi ih ima u ostalim ligama. Ko god dovede Thiawa napravit ce biznis, a mi ćemo dobit novu kantu za smeće koju nećeš moc otjerat 3 godine. Pavlović bi u BVB bio Japp Stam
Evo gledam BVB - Bayer, jbt narod koja šuplja odbrana. I ta ekipa je igrala finale Ch Lige prošle godine i još je ispred nas na tabeli Ch Lige. Lopta ide sa desne strane u peterac, odbrambeni samo trci niti truda da uskoči nogom da skine loptu. Ovo bi Tomori i Thiaw glavom skakali naprijed da skinu.
Vjeruj te mi, mi imamo odlične odbrambene kakvi ih ima u ostalim ligama. Ko god dovede Thiawa napravit ce biznis, a mi ćemo dobit novu kantu za smeće koju nećeš moc otjerat 3 godine. Pavlović bi u BVB bio Japp Stam
Ma amateri, nisu to stamene odbrane kao kad se igra derbi u Italiji, recimo Inter-Juve, tu neces olako vidjeti dva ili tri gola, mozda hoces 8 ali otom potom
sutra nam je pravi ispit, vracamo se u nasu realnost. Sutra cemo vidjeti dali je novi sef zaista donjeo neke promjene u glavama igraca.
Jer ne moze me niko ubjedito da se Milan sa Maignanom, Hernamdezom, Leaom, Reijndersom, Moratom, Pulusicem ne moze boriti za titulu,a o plasmanu u LP nebi trebalo biti price.
Mi smo sa Fonsecom dobro zaglibili i nadam se da ova pozitiva sa super kupa ce se prenejti na prvenstvo i da cemo doci u top 4 do kraja sezone
Jer ne moze me niko ubjedito da se Milan sa Maignanom, Hernamdezom, Leaom, Reijndersom, Moratom, Pulusicem ne moze boriti za titulu,a o plasmanu u LP nebi trebalo biti price.
Mi smo sa Fonsecom dobro zaglibili i nadam se da ova pozitiva sa super kupa ce se prenejti na prvenstvo i da cemo doci u top 4 do kraja sezone
Taj isti BVB je imao giganta CB, Hummelsa, kojeg je Milan mogao, da ne kažem trebao, dovesti. Iskusan lider, za kojeg su mogli jednako malo dati (SOF+plata) kao za Pavlovića (transfer+plata). Ali algoritmi+excel =Cardinale slon, ne znaju prepoznat vrijednost Kjaera, Hummelsa i njima sl. jer će dobiti nula evrića nakon isteka ugovora takvima. Sportski uspjeh je manje bitan, primarno nek se obaraju rekordi, obrtaji i PM, nekakvih 400M prihoda i plus i šta već ne
Koga libo racku za tim, da ih vidi pokojni Berlusca, okrenuo bi se u grobu sa svojih zilion titula i još toliko skršenih evrića da bi došao do istih. Jedan Weah, R.Baggio, Ronaldo, Ronaldinho, Rivaldo, Redondo su pojedinačno vrijedniji i budili više entusiazma nego sve ukupno smetlje što je došlo nakon banter ere.
Fudbal je sport, igra se zbog titula. Kamo sreće da ovi luzeri vlasnici imaju sličnu viziju i pobjednički mentalitet kao Conceicao. "Zaboravite SuperCoppu, Milan je osvojio 19 titula prvaka IT, 7 x CL, zaboravite Miki Maus kup, Cagliarija treba zgazit".
Jok, Cardinale trlja mizerne rukice zbog novčane nagrade arapa, moli se svetoj Buddhi da će se dočepat CL plasmana, jer je tom luzeru CL plasman kao tri Scudetta, otac ga y#bo, i njega i Excel.
Vidim tri+ razlike sutra protiv otočana, kao potvrdu pozitivnog šoka, na San Siru. FORZA MILAN☆
Koga libo racku za tim, da ih vidi pokojni Berlusca, okrenuo bi se u grobu sa svojih zilion titula i još toliko skršenih evrića da bi došao do istih. Jedan Weah, R.Baggio, Ronaldo, Ronaldinho, Rivaldo, Redondo su pojedinačno vrijedniji i budili više entusiazma nego sve ukupno smetlje što je došlo nakon banter ere.
Fudbal je sport, igra se zbog titula. Kamo sreće da ovi luzeri vlasnici imaju sličnu viziju i pobjednički mentalitet kao Conceicao. "Zaboravite SuperCoppu, Milan je osvojio 19 titula prvaka IT, 7 x CL, zaboravite Miki Maus kup, Cagliarija treba zgazit".
Jok, Cardinale trlja mizerne rukice zbog novčane nagrade arapa, moli se svetoj Buddhi da će se dočepat CL plasmana, jer je tom luzeru CL plasman kao tri Scudetta, otac ga y#bo, i njega i Excel.
Vidim tri+ razlike sutra protiv otočana, kao potvrdu pozitivnog šoka, na San Siru. FORZA MILAN☆
-
- Kontakt:
I ja sam jučer baš razmišljao da su za Milan bez obzira kako kratko igrali brazilci sa R a to su Ronaldo, Ronaldinho i Rivaldo a da sad imamo još jednog ali to je Royal.
-
- Kontakt:
Lazio, atalanta i juve kiksali, moramo ovo dobiti i da pocnemo polako stizati ove u top4. Veceras i u utorak dobiti Como pa za vikend sve to potvrditi protiv zebri i da Sergio starta sa 5 pobjeda, gdje bi nam bio kraj
Lako je sa Interom i Juventusom, hajde da ga vidimo protiv Kaljarija.
I Pioliju i Fonseci je bilo teško motivisati ove igrače protiv slabijih ekipa, pa da vidimo ko će se usuditi napraviti isto i ovom luđaku.
I Pioliju i Fonseci je bilo teško motivisati ove igrače protiv slabijih ekipa, pa da vidimo ko će se usuditi napraviti isto i ovom luđaku.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
He he, svaka čast, baš si me nasmijao. Ali kad skontam, bilo je i ranije R-levata u odbrani, Roque Junior (sjeća li se još ko onog lika?)celikmilan je napisao/la: ↑11 jan 2025, 14:44I ja sam jučer baš razmišljao da su za Milan bez obzira kako kratko igrali brazilci sa R a to su Ronaldo, Ronaldinho i Rivaldo a da sad imamo još jednog ali to je Royal.
Nego, trebaju češće probat šut iz daljine, kao Leao na početku ili Theo nakon kornera.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.