FC Barcelona
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Nema šta. Sastav kojeg se boji cijeli svijet.
- jasonstatham
- Kontakt:
Vala niti je Barcelona druga ekipa Evrope, niti je Xavi zreo za otkaza.
2019 zadnja linija je bila Roberto, Pique, Lenglet. 2023 je Cancelo, Araujo, Kounde, Balde. Daleko stabilnija i bolja, prošlu sezonu je uzela upravo zadnja linija.
Nezahvalno je praviti paralele između timova i sezona. Svaka ekipa ima svoj stil, forma varira, zdravstveno stanje ekipe, itd.
A da ne govorim o transfer politici. ManUtd, Chelsea. Čist primjer kako skupa pojačanja ne moraju značiti preduslov za uspjeh.
Ekipa djeluje stabilno, kvalitetno i ono najvažnije izbalansirano.
Što neko reče, riješili su se onih koji nisu kvalitetni za Barcelonu. Vidjeli ste prekjučer kako Ebde igra, onaj šut preko gola, to isto bi radio da je ostao.
2019 zadnja linija je bila Roberto, Pique, Lenglet. 2023 je Cancelo, Araujo, Kounde, Balde. Daleko stabilnija i bolja, prošlu sezonu je uzela upravo zadnja linija.
Nezahvalno je praviti paralele između timova i sezona. Svaka ekipa ima svoj stil, forma varira, zdravstveno stanje ekipe, itd.
A da ne govorim o transfer politici. ManUtd, Chelsea. Čist primjer kako skupa pojačanja ne moraju značiti preduslov za uspjeh.
Ekipa djeluje stabilno, kvalitetno i ono najvažnije izbalansirano.
Što neko reče, riješili su se onih koji nisu kvalitetni za Barcelonu. Vidjeli ste prekjučer kako Ebde igra, onaj šut preko gola, to isto bi radio da je ostao.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Trenutna barcelona je bolja ekipa od one koja se obrukala protiv liverpoola,a ne duplo slabija,pustimo mi tu imena,da su ta imena umjesto te 2019. igrala npr dvije tri godine prije to bi bila top ekipa i uzela bi ligu prvaka lagano,no medjutim samo pušenje od 4 0 nakon pobjede od 3 0 i ispadanje koje se smatralo realno naucnom fantastikom samo po sebi sve govori kakva je to ekipa bila,zasicena,qrcobolja,fizicka zapustenost,hodanje po terenu bile su odlike te ekipe i samo tako se i moze ispasti tako. Na momente je ta ekipa i pokazivala ozbiljnost,recimo ta prva utakmica i 3 0 pobjeda,ali onda odron samo 7 dana kasnije i to je argument ovoj mojoj tvrdjni.let3 je napisao/la: ↑18 sep 2023, 14:49Ter Stegen - Roberto, Pique, Lenglet, Alba - Vidal, Busquets, Rakitic, Countinho - Messi, Suarez (4-4-2)
Subs: Cillessen, Umtiti, Vermaelen, Semedo, Arthur, Alena, Malcom, Dembele
Ovo je bio sastav koji u maju 2019 primio 4 komada od Liverpoola u polufinalu, pod vodstvom one amaterske kukavice Valverdea. Nije to bilo prije 20 godina, vec prije 4. Slozit cemo se duplo bolja ekipa od trenutne.
Danas vise nema gotovo nikog od navedenih. Osim Ter Stegena i Roberta. Nema vise dugogodisnjih nosioca Messija, Suareza, Rakitica, Piquea, Busquetsa, Albe, Dembelea itd.
Dakle, potpuno novi tim u procesu stvaranja i sazrijevanja, gdje je najskuplje ovogodinje pojacanje Oriel Romeu placen 3,4 milionai sad oni kao trebaju da se nosaju sa vec formiranim uigranim timovima poput Citya, Bayerna, Reala, Arsenala, PSG itd.
Povrsno kad se gleda reklo bi se strasna ekipa po imenima,no ko bolje poznaje stvari sjetit ce se da je te sezone,a i one prije kad se desila bruka protiv rome,vecina igraca bila u tom zasicenom toplo hladno režimu,mesi je prvu protiv liverpoola odigro fenomenalno,a u drugoj ga niko nije izdo jer je on upravo bio najgori na terenu,prehodao je utakmicu,telecim pogledom pratio desavanja i promasio dva tri zicera koja su mu saigraci pripremili jos u prvom poluvremenu kad je on trebao postici gol k rijesiti sve dileme i obezbijediti prolaz lagano,imo je prilike,imo je prostora al odigro je najgoru utakmicu u karijeri. Suarez je veliko ime bio al isto ko i mesi u silaznonoj putanji tada poodmakloj,kao i pike, buskec,alba,rakitic,arturo vidal, coutinjo je u to vrijeme bio pogubljen,a lenglet i roberto trohe kao i obicno i to kad se sve uzme u obzir i sabere zato nas je liverpool onako i pregazio,prije svega na trku i borbenost jer smo izgledali kao da oni imaju 13 a mi 10 igraca na terenu,a i inace ta i prethodna sezona su bile ocaj i povracotine od utakmica i igara,titule u spaniji su uzete samo zbog tog sto je i real bio jos gori,a u ligi prvaka svaka ozbiljna ekipa koja nas je napala i rasula nas je ko kilu riže.
Sadašnju barcu čine igraci koji nisu u silaznoj nego u uzlaznoj putanji uglavnom i to je velika prednost,vidi se zelja i trud igraca i nikad se ovoj ekipi ne bi mogla desiti bruka kao ona protiv liverpoola jer nema tu sad dva tri igraca da hodaju po terenu dok te protivnik gazi trkom i tempom,zato smo prosle godine i primili malo golova jer smo se branili sa svih deset igraca,svi su pravili pritisak,zaganjivali protivnika i pomagali odbrani,u onoj eri kad se sjetim mesija i suareza svaki napad protivnika kao da imammo dva crvena,vidis sav ocaj kad krene napad protivnika bekovi dolaze lagano naprijed i niko ih ne prati i ondq jadni roberto i alba na bekovima ispadaju smijesni jer im se uvijek poduplaju dva protivnicka igraca na jednog naseg i lagano se prave prilike,pa onaj vajnaldum isto niko ga ne prati i daje golove itd...
Uglavnom,3 komada od rome,4 od liverpoola i 8 od bajerna su najbolji pokazatelj ko smo i sta smo bili kad smo imali imena,ja ne mogu shvatiti kako ljudi i pored tih svih bruka nesto mogu drugacije tvrditi, ova sadsnja omladina to sebi nikad ne bi dozvolila
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Jedino je City osjetno jača ekipa. Bayern, Madrid i Barcelona su tu negdje.
Ne želim praviti usporedbe jer ne gledam toliko ostale klubove ali ova Barcina ekipa je jaka. Jasmin polusava omalovažavati Romeua a bio dežurni advokat oyebina poput Pjanica i Dembelea.
Don't hate what you don't understand.
Romeu ovo do sad sto je odugrao i vise nego korektno, cak bi se moglo reci i dobro. Apsulutno za zad opravdao dovodjenje. U krajnjem slucaju, moze biti dobra opcija sa klupe. Ali pojedincima on nije fancy igrac, kao Dembele, Kutinjo i slicne ohebine.
Eto, neka u ostalim ekipama sve superstari igraju.
Najveca prednost ove Barcelone je izbalansiranost. U svakoj liniji, popunjeni su dobrim ili jako dobrim igracima. Nema ekipe kojoj ne skripi na nekoj poziciji.
Eto, neka u ostalim ekipama sve superstari igraju.
Najveca prednost ove Barcelone je izbalansiranost. U svakoj liniji, popunjeni su dobrim ili jako dobrim igracima. Nema ekipe kojoj ne skripi na nekoj poziciji.
Odlicna je ovo ekipa.Najtalentovaniji vezni red Evrope sa Frenkijem , Gavijem i Pedrijem defintivno.Samo se nadam da ce Xavi i koristiti bas njih trojicu , Frenkija gdje mu je mjesto a Gavija gurati da igra box to boxa jer tu je neodoljiv a ne uz liniju da igra krilo.Pedri je ograjisao ali i pored toga imas Gundu koji je master igrice , vanserijski igrac.
Barca odavno nije imala kompaktniju ekipu prepunu kvaliteta.Xavijev zadatak ne u momentu znati odrediti najbolje i iste prilagoditi rivalu i nece biti zime.O titulama je daleko pricati ali se ekipa moze potuci sa svima bez problema.Cak mislim da fizikalije odavno jace nisu bile.
Barca odavno nije imala kompaktniju ekipu prepunu kvaliteta.Xavijev zadatak ne u momentu znati odrediti najbolje i iste prilagoditi rivalu i nece biti zime.O titulama je daleko pricati ali se ekipa moze potuci sa svima bez problema.Cak mislim da fizikalije odavno jace nisu bile.
Kakve veze te dvije oyebine imaju sa oyebinom Romeu ?
U nijednoj ozbiljnoj ekipi ovaj lik ne bi prismrdio prvih 11.
Osim u Liverpoolu, kod njih igra čak onaj Japanac.
Još veća oyebina
Zapravo postavio si dobro pitanje, nemaju nikakve veze. Oba dvojica su došla uz fanfare ojadili klub za ogromne molione, na terenu bili zakurac.
Romeu je došao na mala vrata i pokazuje se kao dobro pojačanje, za sada. Šta nose buduće utakmice ne znam.
Ali tebi je bitno ime, utakmice možda i ne gledaš.
Don't hate what you don't understand.
Realan likİlkay Gündoğan: "Volio bih ponovno osvojiti Ligu prvaka. Međutim, svjestan sam da je u Barçi trenutno drugačija realnost. Imamo jako mladu ekipu s ogromnim potencijalom."
"Ne želim zvučati arogantno, ali vjerujem da imam potencijal da postanem veliki trener. Imao sam sreću raditi s najboljim trenerima. Radio sam s Guardiolom, Kloppom, Tuchelom, a sada imam Xavija. Ove vrste trenera utiču na vas, na ovaj ili onaj način."

Romeu kao neki stopgap dok se vidi sta i kako ce izgledati naredno ljeto sto se tice finansija i vise nego dobro radi posao na terenu za sad
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Imajuci u vidu da je Romeu doveden za bagatelu i kao zakrpa za dvije sezone, on je zapravo vrlo dobar.
Hvala bogu nema Romeua. Ali zato ima mentalno zaostali Raphinha.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Ova ekipa mora igrati 1/4 finale ove sezone i sve ispod toga treba gledati kao neuspjeh. Mlada ekipa jeste ali okosnica je već par godina zajedno. Nisu Gavi, Pedri, Araujo, Balde, De Jong (koji čak više nije toliko mlad) tek jučer dovedeni u prvi tim pa da to sad bude izgovor za nekakav neuspjeh.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
neka raphinhe, ne treba nikog zakovati za klupu, treba ih rotirati na krilnim pozicijama jer trenutno svi doprinose
drago mi je da je xavi (nadam se da trajno) odustao od taktike s cetiri vezna igraca
drago mi je da je xavi (nadam se da trajno) odustao od taktike s cetiri vezna igraca
Moze link nekog streama jer pretpostavljam da nema na telemachu
Imaš na totalsportek, tu gledam kako su nam ukinuli arene.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
-
- Kontakt:
Vermeeren večeras pod povećalom, Barca ga prati, a bit će u srcu terena za svoj autsajderski sastav, iznenađujućeg prvaka Belgije.
Nazabijat će se Lewa u UCL još ove sezone?
Nazabijat će se Lewa u UCL još ove sezone?
Podsjeća na onu prvu Suarezovu sezonu, vidi se da mu je san bio igrati u Barceloni, daje apsolutni maksimum.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Steta sto nema otkupne klauzule.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.