xaviesta je napisao/la:coelho41 je napisao/la:Da li ste svjesni da ćete večeras u najboljem slučaju remizirat?
Elaboriraj.
S obzirom da za vikend Dortmund nije bio u Bayernovom terminu gledao sam ih protiv Leverkusena, zanimljivo je da je posjed lopte bio u korist Leverkusena 66%, a opet rezultat je bio 4-0 na stranu Dortmunda, nisu držali loptu a bili su veoma ubitačni.
Ne kažem da će Dortmund razbiti Barcelonu 4-0, ali vjerovatno će postaviti igru na veoma sličan način, u smislu da će loptu prepustit Barceloni i raditi ono što Favreove ekipe rade, dobro promišljene kontranapade + mislim da je Dortmund fizički spremniji od Barceloninih igrača.
Nisam gledao Barcelonu nijednom ove sezone, ali u sve četiri utakmice ove sezone Barcelona je imala posjed lopte preko 65%, a posebno u loše odigranim mečevima protiv Osasune i Bilbaoa to je išlo prkeo 70%, to bi Favre trebao znati iskoristiti protiv Barcelone.
Paco Alcacer će biti ultranabrijan na ovu utakmicu, navijači ko navijači u Dortmundu jedno od najjebenijih gostovanja, a ono što jedino ide u korist Barcelone je povratak na teren najboljeg fudbalera svih vremena, koji ove sezone nije odigrao nijedan minut, uglavnom mislim da dok se Barcelonina mašina malo ne razradi i ne podmaže, neriješen rezultat bi trebao da zadovolji Valverdea, španskog Niku Kovača.