FC Barcelona

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

Rodju
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Rodju » 01 sep 2026, 00:30

Odlična igra, pobjeda, 3 boda, idemo dalje.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 01 sep 2026, 00:35

Ovoj Barceloni je Rodri višak!
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 01 sep 2026, 01:10

Gordy ocekivano odlicno pojacanje.Flickov transfer i on i Adeyemi.Razliciti ali opasni obojica.Gordy mnogo naklonjen timu sa sjajnim pregledom igre i bolesnim workrateom,nesto losijim finishingom al da ima sve kostao bi 150 miliona,ovako ima veliki potencijal da bas bude ekstremno jako krilo.
Adeyemi konkretniji,okomitiji ali sa nesto losijim pregledom.U totalu dva top igraca,shodno potrebama Flick moze manevrisati.

Kunde ja kanta odavno,desna strana nema pristojnig beka.Moze li Cancela kako natjerati da igra nazad normalno i da ga gurne desno gdje i treba igrati?

Treba jos 1/2 igraca.Alvarez bi zavio 30 golova u Laligi u ovom timu zmireci.
Stoper bitan,prebitan,cak prioritet.Nije ovo lose sto imamo ali nije ni bajka,duga sezona,manjak visine.Treba ovdje kakav jablan sto zna lopte.Neka Rodrija gurne na stopera. xD

Misljenja sam sa bi ovaj tim jos bolje izgledao u sistemu 3-5-2 sa Gordyem i Cancelom kao full bekovima.
Rodri libero, sredina Pedri,Xavi i Fermin. Gore Dzemo i Rafa.

Mali Xavi apsolutni vladar terena.Moze igrati 5 pozicija bez problema.Nerealan talenat,rekao bi po svestranosti jedan kapitalac koji ce biti lider tima uskoro.Ne treba ni Bernala zaboraviti,sjajno igra.Da li je Rodri potreban,ako gledamo iskustvo koje jedino treba timu,jeste.Za velike utakmice,od njega ocekujem da isporuci ono najbolje sto fudbal moze ponuditi.

Zicer26
Kontakt:

Post Postao/la Zicer26 » 01 sep 2026, 08:19

Dobro je ovo sve, uživancija gledat. Osjećam sigurnost kao u vrijeme Guardiole, samo je pitanje koliko će dati golova. Ima promahe nazad :(, ako ne dođe stoper valja se krpit sa Koundeom na toj poziciji. Gordon nestvarno brz, druga dimenzija. Rafa i Yamal- ovakve ih želimo kao sinoć.

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 01 sep 2026, 09:47

Jako lijepo igraju svi,trebaju popravit realizaciju i malo zategnit obrambene zadatke.
Flick je sinoc dao prednost koundeu ispred erica,ali mislim da je glavni razlog sto kounde bolje igra ofenzivnije,nadopunjuje se sa yamalom.
Drugi gol amaterski primljen,najboljeh igraca raya cuva najmanji espart na korneru,ali dobro na greskama se uci,bolje sada primit ovakav gol nego na bitnim utakmicama
Visça el Barça

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 01 sep 2026, 10:21

Nešto najbliže Messiju :tokralju:

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 01 sep 2026, 11:03

jasonstatham je napisao/la:
01 sep 2026, 00:35
Ovoj Barceloni je Rodri višak!
Nije on je jos spreman. Mada po ovom Bernal je bas napredovao i igra brutalno.

Adeyemi svaku 15. šansu pretvori u gol. To je zabrinjavajuce

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 01 sep 2026, 17:05

Hoće li bit kakav here we go danas il' in Žulz we trust?

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 01 sep 2026, 17:33

hazarder je napisao/la:
01 sep 2026, 17:05
To je to što se tiče transfera, Flick potvrdio.
Don't hate what you don't understand.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 01 sep 2026, 17:43

xaviesta je napisao/la:
01 sep 2026, 17:33
hazarder je napisao/la:
01 sep 2026, 17:05
To je to što se tiče transfera, Flick potvrdio.
Najbolja moguća opcija :tokralju:

Sljedeće sezone sve na Haalanda :salut:

Osim ako ne planiraju Alvareza u januaru :crazy:

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 01 sep 2026, 23:14

Casado na posudbu, dobro ih je vukao za nos čitavo ljeto. Umjesto nekih 30-35 miliona ****.
Ali ajde, drag mi je igrač i za njegovu karijeru je bolje što je ostao u Primeri.
Don't hate what you don't understand.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 02 sep 2026, 00:37

Ruku na srce treba odati priznanje atleticu na dosljendosti i primcipu, odbiti preko sto miliona i ostaviti nezadovoljnog ili bolje receno rastrojenog igraca je potez veoma hrabar

Kad je barca bila nekad u ovim situacijama kad su igraci trazili neke transfere uvijek im se popustalo na kraju i iako su kanje pare dosta bile u igri, i ja sam bi zato da klib mora pokazati muda i dati do znanja svim buducim placipichkama da se klub i ugovor moraju postovati, zbog tog sto se nismo drzali principa bili smo se srozali duboko

Ovo sto je atletico uradio od mene imaju postovanje, iako bi veoma volio da je alvarez dosao, iako je i on sve ucinio da pogira transfer i iako je i barca ponudila i vise nego realnu cifru

Sve je to ok, igrac zeli negdje drugo, medjutim postavlja se tu jedno pitanje, cemu onda ugovori, velika sredstvaklubovi ulazu, jel sad samo treba da se ugadja igracima jer uvijek mogu reketirati klub s pricom ako me ne pustite bicu nesretan i onda se necu trudite i bolje da me pustite i uzmete barem neki novac

Bio sam ubijedjen da ce atletico popustit na kraju no eto pokazali su muda i svaki cast, za dobro fudbala to je dobro, iako po barcu to nije ajmo reci dobro, treba biti posten i realan i odati priznanje upravi atletica
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 02 sep 2026, 07:25

Trazice i oni od Barse igraca. Vidjećemo Jel ova uprava ista naučila.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 02 sep 2026, 07:58

Romariooo je napisao/la:
02 sep 2026, 00:37
Ruku na srce treba odati priznanje atleticu na dosljendosti i primcipu, odbiti preko sto miliona i ostaviti nezadovoljnog ili bolje receno rastrojenog igraca je potez veoma hrabar

Kad je barca bila nekad u ovim situacijama kad su igraci trazili neke transfere uvijek im se popustalo na kraju i iako su kanje pare dosta bile u igri, i ja sam bi zato da klib mora pokazati muda i dati do znanja svim buducim placipichkama da se klub i ugovor moraju postovati, zbog tog sto se nismo drzali principa bili smo se srozali duboko

Ovo sto je atletico uradio od mene imaju postovanje, iako bi veoma volio da je alvarez dosao, iako je i on sve ucinio da pogira transfer i iako je i barca ponudila i vise nego realnu cifru

Sve je to ok, igrac zeli negdje drugo, medjutim postavlja se tu jedno pitanje, cemu onda ugovori, velika sredstvaklubovi ulazu, jel sad samo treba da se ugadja igracima jer uvijek mogu reketirati klub s pricom ako me ne pustite bicu nesretan i onda se necu trudite i bolje da me pustite i uzmete barem neki novac

Bio sam ubijedjen da ce atletico popustit na kraju no eto pokazali su muda i svaki cast, za dobro fudbala to je dobro, iako po barcu to nije ajmo reci dobro, treba biti posten i realan i odati priznanje upravi atletica
Osim sto je za za fudbal dobro jos bolje je za Barcelonu. Prifuli otići opet u minus za igrača koji bi pokvario ovu harmoniju u napadu koju imaju, koji nije top klasa i od sveg sto je najgore koji je jedna velika pizda koja bi kao Arauho za godinu isla u Izrael jer je pao u depresiju

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 02 sep 2026, 08:16

Trebalo je dovest stopera,ko ce trpit martina i christensena
Visça el Barça

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 02 sep 2026, 08:55

Christensena neces morati trpiti jer ce se povrijediti do novembra.

Zicer26
Kontakt:

Post Postao/la Zicer26 » 02 sep 2026, 12:08

enobarca je napisao/la:
02 sep 2026, 08:55
Christensena neces morati trpiti jer ce se povrijediti do novembra.
:mrgreen:

valjalo bi da pogriješiš, najtanji smo na toj poziciji

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 02 sep 2026, 15:19

Prijelazni rok je prošao, pa ću napisati moj dojam.
Generalno gledano ovaj PR je bio izuzetno dobar. Dovedeni igrači imaju kvalitet, neki su vrhunski, neki će se dokazivati.
Ono što bih ja volio da je drugačije, da su prodali Arauja, ako već neće igrati u Barceloni sljedeću godinu.
Za takvog igrača nikako "loan" posao.
Ili ga prodati ili ništa. Pozitivno je što je LFC preuzeo cijelu platu.
Isto mi vrijedi i za Baldea, ono što su mnogi "kupci" željeli, iskeširali za kojekakve igrače silne novce, a Baldea
na posudbu. E, pa ne može i neka je ostao, jer on ima potencijal i treba Barceloni. Malo su ga ozljede zaustavile,
ali on će se vratiti. Začudilo me je, da tek pred kraj transfernog roka razmišljaju o prodaji Baldea. Ako su to imali u
mislima, onda je trebalo kombinirati njegov eventualni odlazak dolaskom jednog od dva izdanka LM i reprezentativna
igrača-lijeva beka, koji su završili u klubovima iz španskog glavnog grada.
Balde ostaje i to je dobro.
Ja bih ipak pokušao tad zadržati i Ferrana, pa i po cijenu da dogodine ode za 0 EUR. Rotacija na "9" sa njim je sasvim ok, pogotovu
jer je RL otišao, a Alvarez je u onom momentu bio neizvjestan, poslije će se pokazati i nedostupan zbog "nedoraslog derišta"
iz španjolske prijestolnice. Vjerovatno je bila velika dilema šta uraditi, ali je nestala onog momenta, kad se pojavio
"plan Rodri".
Rashforda je trebalo kupiti za 30 mil EUR, ako bi pristao na nižu platu. Imali bi ga kao potencijalnu zamjensku "devetku".
Vjerovatno nije htio smanjiti nešto što ugovorom može 100% dobiti. U tom slučaju ne bi kupili G. Jesusa.
Roony-ja bi prodali, da se nije povrijedio. Momak je ostao, želim mu sve najbolje.
Cancelo je odličan posao. 0 EUR transfer, a ako ponovi prošlu polusezonu, savršen transfer. Može igrati obje bekovske pozicije.
Rodri, ha, šta reći. Subjektivan sam zbog mog obožavanja Busquetsa, a Rodri je onaj koji tu poziciju igra jednako dobro,
ako ne i bolje. Dakle, apsolutno za. Fizika bolja od SB, pregled igre jednak, vizija tu negdje, preciznost isto kao SB, defanziva i skok bolji od SB.
Nešto u čemu je SB bio nenadmašiv, pa i za Rodrija, je bila ona njegova odluka promjene ritma ili smijera dodavanja u mikrosekundi,
kad je vanserijskim potezom dijela tijela ( ruke, noge, stopala, glave...... ) okrenuo čitav tok utakmice u drugi smijer.
To Rodri nema ( nema niko u današnjem nogometu ), ali ima nevjerovatnu sigurnost i pouzdanost u predaji lopte upravo
zbog prije pomenutog savršenog pregleda igre. To Barceloni puno znači u fazi kad se brani i izlazi iz defanzive.
Poanvljam, Rodri, apsolutno 1000% da, ne može takav igrač biti višak nigdje. Na Flicku i igračima je da se ukomponiraju sa Rodrijem.
Igraju za Španiju zajedno, zašto ne bi mogli i u Barceloni. Vjerujem u tom pogledu Flick-u. MVP EP, SP i BDO daje Barceloni drugu dimenziju.
Casado je molio boga, da ga niko ne pokupi, da ostane, vrtio je svoje želje do zadnje sekunde PR, hvala mu, ali za njega
je posudba dobro rješenje. Bolje za Barcelonu bi bilo, da su ga prodali.
O Alvarezu neću. Neki dan sam napisao moje viđenje. Momak je želio u klub koji osvaja, veći i bolji klub, nije išlo. Biće prilike.
Njegovi sadašnji poslodavci ne zaslužuju moju pozornost. Iskompleksirani neuspjesima poželjeli biti veliki jednako kao i lani
njihovi imenjaci iz Baskije, kojima karma nije dozvolila ništa dobroga u prošloj sezoni. Sjetimo se ponašanja te dvije ekipe u "slučaju Olmo".
Ono što ne razumijem, da se nije "zaganjalo" Oyarzabal-a. Relativno "niska" klauzula, da su ga barem upitali. Možda i jesu.
Meni žao, da ga nisu "uboli".
Veliko pojačanje, barem tako izgleda, a došlo džabe, je Xavi Espart. "Otvorio" ga Flick. Univerzalac, kakve Nijemac obožava.
Lijevi bek, desni bek, vezni, ma sijajno to izgleda. Strah me i napisati ono što sam pomislio.
Gordon, Adeyemi odlična pojačanja, već sam gore napisao vrhunski, Bisiwu zalog za budućnost i potencijalno veliko iznenađenje.
Livaković sasvim solidan rezervni golman. G. Jesus-a neću komentirati. Imam osjećaj kako će nas sve................
Flick-u vjerujem, ne sumnjam u njegove odluke.
Zadnja izmjena: Rodju, dana/u 02 sep 2026, 15:41, ukupno mijenjano 2 puta.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 02 sep 2026, 15:30

[Joaquim Piera] Gabriel Jesus will earn a salary of €250,000 per week at Barça. He has taken a paycut from his Arsenal salary of €307,000 per week.
Ozbiljno preplaćivanje igrača koji će grijati klupu. Nikad da nauče.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 02 sep 2026, 15:36

Ako je tačan taj iznos onda se stoper nije ni mogao dovesti zbog ffp-a.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []