PES 6 liga chat

Moderator/ica: Padovan

Avatar
Emir_ZENICA
Postovi: 4655
Pridružen/a: 14 feb 2009, 16:34
Lokacija: JUG
Kontakt:

PES 6 liga chat

Post Postao/la Emir_ZENICA » 12 jan 2011, 20:11

1. Osnovna pravila

1.1 Strogo je zabranjena upotreba teških psovki za vrijeme utakmica na chatu, preko postova na forumu i preko privatnih poruka! Ukoliko vidite da je netko prekršio ovo pravilo dužni ste to slikati i poslati članovima saveza kao dokaz.

1.2 Odigravanje utakmica - Igra se dva kola u sedmici, rok za odigravanje oba kola je od ponedjeljka, 00:00 h do nedjelje, 22:00h.

1.3 Utakmice lige prvaka, lige uefa i utakmice kupa igraju se dva puta sedmično od ponedeljka 00:00 do nedelje 22:00h

1.4. Svi učesnici lige su dužni odigrati utakmice na vrijeme! Ukoliko nisu u mogućnosti odigrati kolo , moraju kontaktirati člana saveza zaduženog za njegovu ligu , kako bi mu se produžio termin.

1.5. Članovi sami dogovaraju termin odigravanja utakmica , preko PPa na forumu , ili našeg FB chata.

1.6. Ukoliko se desi situacija da dva igrača nisu u mogćnosti da odigraju utakmicu u predviđenom roku (imaju opravdan razlog, ali o tome unaprijed obavijeste savez), oni ce imati mogucnost da odigraju utakmicu poslije predvidenog roka, ali u vremenu koje im odredi savez .

1.7. Onaj tko je postavljen za domacina taj hosta utakmicu! Moguca su odstupanja od ovog pravila samo ukoliko je u pitanju lagg. Za to morate navesti napomenu kada postate SSove.

1.8. Ukoliko jedan od clanova ne odigra svoju utakmicu u navedenom roku , a za to nema opravdanja ili se nije javio savezu , utakmica se registrira sluzbenim rezultatom 1-0 u korist protivnika. Ukoliko se desi da nijedan od clanova ne postavi ss, utakmica se registrira kao 0-0 bez dodjele bodova.

1.9. Ukoliko obe ekipe ne odigraju utakmicu lige prvaka, ista se registruje rezultatom 0 : 0 bez dodjele bodova i bez dobijanja bonus poena za koeficijent i bez novca.

1.10 Sluzbeni rezultat za registraciju utakmica lige prvaka i lige uefa je 1 : 0

1.11. Clanovi koji u toku sezone ne odigraju 4 utakmice zaredom u svim takmicenjima, bice izbaceni iz lige.

1.12. POST NA FORUMU u vezi ss-ova.

1.13. Napustanje utakmica - Zabranjeno je napustiti utakmicu zbog nepovoljnog rezultata ili neceg drugog manje bitnog. Ukoliko se desi da jedan od clanova napusti utakmicu , drugi je duzan uslikati , te poslati clanovima saveza kao dokaz , te ce se utakmica registrirati sluzbenim rezultatom 1-0 , a clan koji je napustio tekmu biti kaznjen ili opomenut.

1.14. Ukoliko dode do pucanja konekcije , duzni ste to uslikati , ili se dogovoriti da odigrati ponovo utakmicu.

1.15. Ukoliko se desi prevelik lagg , clanovi se dogovaraju o ponovnom odigravanju utakmica na hostu na kojen nelagga.

1.16. Cutback je od 9. Sezone, odlukom saveza, i igraca lige STROGO ZABRANJEN, i ukoliko jedan igrac preko cutbacka zabije gol, duzan je u sljedecem napadu odmah zabiti autogol. Ukoliko se jedan igrac ne pridrzava tih pravila duzan je to prijaviti savezu, koji ce odluciti o buducim sankcijama. Također ako se igrači sami ne mogu odlučiti da li se radi o cutu moraju savezu dostaviti materijal, preko kojeg će savez odlučiti koji od igrača je upravu.

1.17. Pravila za nove igrace - Novi igraci se moraju prvo prijaviti na forumu sportsport.ba tema ---> prijave. Morate imati patch (?), također morate postaviti vaš speed test i ping test kako bi se vidjela vaša konekcija od koje zavisi lagg u igri. Prijavljeni clanovi se stavljaju na "listu cekanja" i pozivaju kad ostane slobodno mjesto.

1.17.1 Igrac koji se ubaci u toku sezone, igra sve i jednu utakmicu od kola kada je ubacen. Izuzetak je , da igrac koji je prije njega bio smije odigrati je, da pošalje ss-ove utakmica koje je unaprijed odigrao savezu.

1.17.2 Ukoliko se desi da igrac zbog lose kondicije igraca vise puta namjerno izlazi iz utakmice, bice adekvatno sankcionisan od strane saveza.

1.18. Ukoliko igrac odustane (ili bude izbacen) u tijeku sezone savez ce odluciti da li ce se moci ponovo prijaviti za ligu, ili ce biti banovan iz takmicenja za odredeni broj sezona.

1.19. Fairplay - Fairplay se naravno podrazumijeva, i on je najbitniji faktor u cijeloj prici. Pobjede i poraze ne dozivljavajte suvise licno, ovo je samo jedna slatka zabava . Posebno akcentiramo poraze, gdje se trazi da pokazete svoju velicinu i dostojanstveno cestitate protivniku, bez obzira kakve odvratne golove ste primili, i u kojoj minuti. Istresite gorcinu slobodno u izvjestajima (bez nipodastavanja i bilo kakvog vrijedanja), ali prije svega cestitajte pobjedniku. Napominjemo da ce bilo koji vid vrijedanja nekog takmicara od strane drugog biti najstrozije kaznjeno automatskim izbacivanjem iz lige, i zabranom ucestvovanja u nekoliko slijedecih sezona. Igraci koji ovo shvataju drugacije od zabave nisu dobrodošli, i brzo ce biti izbaceni iz ovog takmicenja. Fairplay u igri mora biti na vrhuncu. Nije dozvoljeno dati gol pa se dodavati u odbrani cijelu tekmu. Zabranjeno je davati autogolove ili namjerno kruiti protivnicke igrace. Clan ima pravo napustiti tekmu , te po mogucnosti imati dokaze. Posebno obratite paznju na ovo pravilo , jer , ovo je , ponavljamo , samo igrica , nista vise.

1.20. Opcije za igranje

1.20.1 Opcije za igranje „LIGE“ i „Lige prvaka“:

time: 15min
Pauses: 9
time: NORMAL
condition: RANDOM
injuries: YES
extra time: NO
penalties: NO
No of players to change: 3
Weather: FINE
Season: sloboda izbora

1.20.2 Opcije za igranje „Liga kupa“ i „Random kupa“:

time: 15min
Pauses: 9
time: NORMAL
condition: RANDOM
injuries: YES
extra time: YES
penalties: YES
No of players to change: 3
Weather: FINE
Season: sloboda izbora
1.21 Minimalan broj igrača u nekom klubu je 17, a maksimalan 25.

1.22 U sezoni ce biti 2 pauze, prva nakon 12.kola i druga na kraju sezone nakon završetka PO. Dužinu trajanja pauza određuju članovi saveza.

1.23 Zabranjeno je editovanje postova u sluzbenim temama 1. i 2. lige bez konsultacija sa savezom.

1.24 Ukoliko neko pravilo nije regulisano pravilnikom, savez je nadlezan da odluci. Takodje savez ima pravo ubaciti novo pravilo tokom sezone, ako ce ono doprinjeti boljitku lige.


2.Sistem takmičenja

2.1 Liga

2.1.1 Regularni dio sezone - Formiraju se dvije jednake lige po 10 timova, „A“ i „B“ liga . Zadnje tri sezone prve lige će odrediti 2 grupe po 5 nosioca dok će se ostali 10 ekipa random zrijebom rasporediti u „A“ ili „B“ ligu.

2.1.2 Regularni dio traje 18 kola, odnosno igra se dvokružnim sistemom (gost-domaćin).

2.1.3 Poziciju na tabeli odredjuje (nakon regularnog dijela):

*broj bodova
*gol razlika
*međusobni omjer
*broj datih golova
*broj primljenih golova
*ako se i nakon ovog ne moze utvrditi pozicija na tabeli igra se utakmica izmedju te dvije ekipe.

2.1.4 Poslije regularno dijela igra se play off za prvaka u koji ulaze ekipe iz obje lige koje su ostvarile plasman od 1 do 8og mjesta. Prva runda play off-a će izgledati ovako (za obje lige je isto):

Četvrtfinale A/B Lige:

(A): 1-8 ;
(B): 2-7 ;
(C): 3-6 ;
(D): 4-5 ;

Igra se na dvije pobjede,to znaci ekipa koja dodje prva do 2 pobjede ide dalje.Domacin u prvoj utakmici je ekipa koja je imala bolji plasman u regularnom dijelu. Ako se neka od utakmica zavrsi nerijeseno ne igraju se produzeci niti penali nego se igra nova utakmica istim domacinom.

Polufinale A/B Lige:

(1): A-C ;
(2): B-D ;

Igraju pobjednik A meca protiv pobjednika C meca, pobjednik B meca protiv pobjednika D meca,igra se takodje na 2 pobjede, prednost domaceg terena ima ekipa koja je imala bolji plasman u regularnom dijelu sezone. Ako se neka od utakmica zavrsi nerijeseno ne igraju se produzeci niti penali nego se igra nova utakmica istim domacinom.


Finale A/B lige:

 1-2

Sastaju se pobjednici polufinalni meceva. Igra se na tri dobijena meca. Prednost domaceg terena ima ekipa koja je izborila bolji poziciju na tabeli u regularnom dijelu sezone. Ako se neka od utakmica zavrsi nerijeseno ne igraju se produzeci niti penali nego se igra nova utakmica istim domacinom.

2.1.5 SUPER FINALE

Sastaju se pobjednici meceva u FINALIMA „A“ i „B“ lige i igra se na tri dobijene utakmice. Ko pobjedi tri meca osvaja titulu. Ako se neka od utakmica zavrsi nerijeseno ne igraju se produzeci niti penali nego se igra nova utakmica istim domacinom.


2.2 Liga Prvaka

2.2.1 Direktno u grupnu fazu LP ulazi 8 ekipa (Polufinalisti PO u obje lige), dok se u kv. za LP bore preostalih 12 ekipa ( formiraju se 4 grupe po 3 takmičara dalje idu po dvije ekipe iz svake grupe ). U grupnoj fazi LP se formiraju 4 grupe sa po 4 ekipe i igra se po sistemu svako sa svakim dvaputa, nakon toga slijedi nokaut sistem do finala ( u vezi ovog detaljnije se može pročitati na topicu LP).

2.2.2 Poentiranje :

Prva sezona lige prvaka donijela je "random" nasumično izvlačenje za ostale sezonu klubovi će skupljati poene na osnovu kojih će se odrediti nosioci grupa i timovi koji to nisu. Poentiranje će biti na sljedećem principu :

Kvalifikacije:
Pobjeda 2 poena
Remi 1 poen
Poraz 0 poena

Grupna Faza :
Pobjeda 3 poena
Remi 2 poena
Poraz 1 poen
Gol razlika na kraju grupe +5 donosi 1 bonus poen +10 donosi 2 poena + 15 3 poena ( itd )

Knock out faza :
Svaki prolazak 3 poena , ispadanje 2 poena
Poraženi finalista 7 poena
Osvajač 10 poena


2.3 “Random Cup“

2.3.1 Random Cup se sastoji samo od knock out takmičenja. Sačinjava ga 20 ekipa gdje se igra na totalni random draw ili nasumično izvlačenje . Poenta je da se radi zamjena ekipa u utakmicama tako da ako se sastanu ekipe Barcelone i Juventusa. Vlasnik ekipe Barcelona u toj utakmici igra sa sastavom Juventusa dok protivnički menadžer preuzima ekipu Barcelone u tom susretu. Npr Zeka ( vlasnik Barcelone ) Igra sa Juventusom protiv @padovana ( vlasnik Juventusa ) igra sa Barceloninim timom. Ukoliko dalje prodje Zeka – njegov orginalni tim nastavlja takmičenje ( ekipa Barcelone )

2.3.2 Detalje takmičenje možete vidjeti na topicu Random Cup-a.
2.4. Liga Kup

2.4.1 Kup se sastoji od knock out takmičenja i to iz dva dijela. U prvom dijelu sastaju se ekipe koje su završile od 7 do 10og mjesta u ligama (nakon regularnog dijela). Pobjednici tih duela pridružuju se ekipama iz „A“ i „B“ koje su zauzele pozicije od 1 do 6og mjesta u regularnom dijelu prvenstva.

2.4.2 Opcije za igranje „Liga Kupa“:


2.5 Super kup SS.lige

2.5.1 Super kup ss.lige igraju pobjednik lige i pobjednik kupa, sedmicu prije početka ss.ba lige, igra se jedna utakmica sa produžecima i penalima.

2.5.2 Ukoliko se desi situacija da pobjednik lige i kupa bude isti klub, super kup će igrati osvajač lige i poraženi u finalu kupa.


3.Transferi

3.1 U sezoni ce biti 2 prijelazna roka, prvi nakon 12.kola i drugi na kraju sezone nakon završetka PO. Dužinu trajanja prijelaznog roka određuju članovi saveza.

3.1.1 Transfere je moguće vršiti u sljedećim oblicima:

* Novac <-> Igrač
* Novac <-> Igrač + Igrač
* Igrač <-> Igrač
* Igrač + Igrač <-> Igrač
* Igrač + Igrač + novac <-> Igrač

3.2 Transferi će se upisivati na posebnoj temi, te post treba sadržavati sljedeće podatke:
Kupljeni/Prodani igrač , Klub iz kojeg je kupljen/prodan , Klub kojem je prodan/kupljen, Vrijednost transfera.

Primjer:
Falcao [Manchester United] < ---------- >25.000.000 € [Chelsea]
Vrijednost transfera: 50.000.000 € < -------- > 25.000.000 €

3.3 Klubovi mogu posuditi svoje igrače drugim klubovima na jednu sezonu,pri čemu klub koji igrača šalje na posudbu dobija 20% vrijednosti igrača,dok je klub u koji igrač odlazi dužan preuzeti i igračevu platu za tu sezonu.

Primjer:
Falcao[Manchester United] <---------> Posudba [Chelsea]
Vrijednost transfera: 50.000.000 € < ------ > 10.000.000 €
(Pri čemu United dobija 10.000.000 , dok Chelsea plaća 10.000.000 te platu igrača 5.000.000)

3.3.1. Moguće je vršiti i posudbu Igrač < -------> Igrač tako da ukupna vrijednost transfera ne smije biti preko 100% od ukupne vrijednosti igrača,a niti 50% ispod ukupne vrijednosti igrača

Primjer:
Falcao[Manchester United] < --------- > Ozil [ Arsenal ]
Vrijednost transfera:50.000.00€ < -------- > 70.000.000
*Posudba do kraja sezone

3.3.2 Posudba traje čitavu sezonu,te je nije moguće prekinuti u toku sezone (Posudba traje maksimalno jednu sezonu, a minimalno polusezonu).

3.3.3 U ekipi je moguće imati maksimalno 3 posuđena igrača,isto tako moguće je maksimalno posuditi 3 igrača.

3.4 Transfer ne smije imati vrijednost preko 100 % od ukupne vrijednosti igrača, a niti 50% ispod ukupne vrijednosti igrača.

3.5 Kupljeni igrač mora ostati u klubu minimalno pola sezone, kao i onaj uzet na draftu.

3.5.1 Igrač može napustiti klub odmah pri dolasku,samo ukoliko odlazi na posudbu u drugi klub.

3.6 Transfere je moguće upisivati samo kada je otvoren prijelazni rok.

3.7 Transfer upisuje samo jedan igrač.

3.8 Ukoliko dođe do pogreške prilikom upisivanja transfera,potrebno je prvo obratiti se savezu prije bilo koje izmjene transfera.

3.9 Otpuštanje igrača moguće je vršiti u tri perioda.Prije,u toku i poslije sezone.

*Ukoliko igrača otpustite prije početka sezone za njega dobijate 40% njegove vrijednosti.
*Ukoliko igrača otpustite u toku sezone(za vrijeme prijelaznog roka) za njega dobijate 30% njegove vrijednosti
*Ukoliko igrača otpustite na kraju sezone za njega dobijate 20% njegove vrijednosti

3.9.1 Igrače otpuštate na istoj temi kao za transfere,a otpuštate na sljedeći način:

Primjer[Na početku sezone]:
Falcao[Manchester United] < ------ > Free Transfer
Vrijednost transfera: 50.000.000 € < ------ > 20.000.000 €

3.10 Maksimalan broj razmjenjeni igrača između dvije ekipe po prijelaznom roku je 3 igrača (uzimaju se u obzir i posuđeni igrači).

3.11 Novim članovima zabranjuje se trgovina igrača u prvoj sedmici njihovog igranja

3.12 Kada igrač napusti klub ponišavaju se transferi tog kluba u zadnjih 14 dana.

4. Draft

4.1 Draft se održava prije početka lige, gdje će vlasnici klubova birati igrače po rednim brojevima na osnovu zauzete pozicije iz prethodne sezone (od najslabijeg rangiranog prema najboljem).

4.1.1 Osim u slučaju restartiranja igrača (novog početka lige), kada će se napraviti sistem od strane saveza u kojem će se izbalansirati da svi igrači budu ravnopravni.

4.2 Vrijeme i održavanje drafta određuje savez.

4.3 Prednost kod prvog kruga drafta će imati igrači koji su bili najslabije pozicionirani tokom prethodne sezone, gledano od dna prema vrhu tabele. U drugom krugu svih 20 igrača ulazi u random bubanj za biranje. Ovo se odnosi na naredne sezone, ne i ovo prvu!

4.4 Svaki igrač (20 igrača) će imati 3 minuta da izabere igrača, ukoliko ne ostavi post nakon 3 minuta, jedan od članova saveza piše DALJE, a on ide na kraj tog kruga biranja i zadnji bira.

4.5 Svaki igrač mora uzeti 18 igrača + 2 golmana (20 ukupno) (PRVA SEZONA).

4.6 Svaki igrač se mora izjasniti prije početka drafta koje igrače će birati po pozicijama npr. (Golmani: 2 ; Odbrana: 4 ; Bekovi: 3 ; Vezni: 6 ; Napad 5)

4.7 Sudjelovanje na draftu je obavezno samo prve sezone, dok u narednim sezonama igrač nije obavezan učestovati na draftu.

4.8 Svaki igrač će prve sezone dobiti 50 miliona da sebi napravi ekipu na draftu, odnosno 50 miliona za plate igrača.

4.8.1 Za uzetog igrača na draftu plaćate 20% njegove vrijednosti. (Za naredne sezone drafta)

Tako npr ako uzmete da birate dva igrača :

Kyle Walker - 15.000.000
Deulofeu - 10.000.000
Total : 25.000.000 - Vi plaćate u tom slučaju 5 miliona i 10 % za njihove plate, što iznosi 2.500.000.

4.9 Igrač biran na draftu mora ostati do polusezone u ekipi.

4.10 U slučaju da igrač nije u mogućnosti da se pojavi na draftu u zakazano vrijeme, ima mogućnost da spisak igrača po POZICIJAMA dostavi savezu, ili nekom od igrača lige koji mogu birati za njega. Ako se ne pojavi na draftu, niti ostavi listu neće biti nakanadnog drafta, osim u slučaju prve sezone.


5.Finansije

5.1 Pregled finansija: „Liga“ , „Lige Prvaka“ i „Random cup“

slika

5.2 Pregled finansija „Liga kup“ , „Superkup lige“ i kazne za sva takmičenja:

slika

5.3 Plate za igrače iznose 10% od njihove tržišne vrijednosti.

5.4 Sponzori i TV prava

Sponzora i prenosioca televizijskih prava bira igrač ( klub ), TV prava se dodjeluju svakom klubu tako što se izračunava procenat pobjeda u kalendarskoj godini za sva takmičenja ( Liga, Liga prvaka, Kup i Random Cup ) te na osnovu tog procenta dodjeluju se novci u iznosu od 0 do 10.000.000 mil.
NPR – Ako je igrač odigrao u svim takmičenjima 30 utakmica, pobjedio u 18, remizirao u 4 i izgubio u 8 njegov postotak i bilans uspješnosti iznosi 69 % i taj igrač dobija 6.900.000 za TV prava za narednu sezonu. Isti iznos se dodjeluje po završetku sezone zajedno sa startnim budžetom.

5.4.1 Sponzori
Sponzore privlače golovi, tako da je tu pravilo jednostavno gdje se sredstva dodjeluju u iznosu od 0 do 10.000.000 u odnosu na broj postignutih golova u DVA ( 2 ) takmičenja ( Liga i Liga prvaka ). Tako ukoliko igrač postigne 53 gola on dobija 5.300.000. Novac od sponzora se dodjeluje po završetku sezone zajedno sa startnim budžetom.

5.5 Svakom igraču je dozvoljeno ući u minus u iznosu 5.000.000 €, ali samo u toku sezone je moguće biti u minisu, ukoliko se desi da igrač bude u minisu kada završi sezona, završno sa finalom PO i upisivanjem premija, on će biti adekvatno sankcionisan.

5.5.1 Ako se desi da igrac, bude na kraju sezone u minusu, automatski ce biti kaznjen, morace prodati onoliki broj igraca, koliko je dovoljno da podmiri svoje dugove, te ce uci u novu sezonu sa 5 bodova u minusu.

5.5.2 Ukoliko se desi da igrac na pauzi nakon 12.kola ( do kraja prijelaznog roka ) bude prešao granicu od 5 mil minusa automatski mu savez oduzima igrača/e (da pokrije minus) i oduzima 3 boda.

5.5.3 Oduzeti igrac predstavlja najskupljeg izabranog na draftu. Ako njegovo oduzimanje nije dovoljno uzima se sljedeci draftovan igrac od strane zaduzenika. Ako zaduzenik nije birao igrace na draftu Savez odlucuje o tome koji ce igrac biti oduzet.

6. Kazne

6.1 Kao sto će biti dodjeljivanje premija, biće i kazni za nepoštivanje pravila.

• Kazna za svaki žuti karton: 250.000 €
• Kazna za svaki crveni karton: 500.000 €
• Kazna za pogrešno postavljen SS: 1.000.000 €

-Kazna za pravilo br. 1.1 - Ukoliko se radi o lakšem psovanju , provociranju ili vrijeđanju protivnika, kazna je oduzimanje 5.000.000 €. Ukoliko se radi o težem psovanju , provociranju ili vrijeđanju , član se momentalno izbacuje iz lige , te zabranu igranja sljedeću sezonu.

- Kazna za pravilo br. 1.2 - Ukoliko član ne odigra utakmicu na vrijeme , bit će registrirana službenim rezultatom 1-0 u korist protivnika. Ukoliko se desi da nijedan od članova ne postavi ss, utakmica se registrira kao 0-0 bez dodjele bodova.

- Kazna za pravilo br. 1.6 - Ukoliko član koji postavlja SS ne napiše napomenu ispod posta , utakmica će se smatrati neodigranom , te upisati službenim rezultatom 0-0.

- Kazna za pravilo br. 1.9 - Ukoliko se utakmica odigra , a SS ne postavi , utakmica se smatra ne odigranom i piše se službeni rezultat 0-0. Ukoliko član ne uslika SSova , strijelci se neće priznati. Ukoliko član postavi ss suprotno od kako je savez predvidio bit će kažnjen sa 1.000.000 €, ali i pored toga dužan je pravilno postaviti ss, ako to ne uradi utakmica će biti registrovati službenim rezultatom 0-0.

- Kazna za pravilo br. 1.13 Ukoliko igrac napusti utakmicu, a protivnik nam dostavi dokaz, ako se radi o prvom prekršaju kazna iznosi 5.000.000 € , drugi put 10.000.000 € , treći put igrač će biti izbačen iz lige.

- Kazna za pravilo br. 1.14 - Ukoliko dođe do pucanja konekcije , dužni ste to slikati ili odigrati utakmicu ponovo. Inače , utakmica se registrira službenim rezultatom 0-0-

- Kazna za pravilo br. 1.17.2 – Ukoliko se utvrdi da je igrač namjerno izašao zbog loše kondicije igrača. Prvo će se kazniti sa 5.000.000 € drugi put sa 10.000.000 €, treći put sa 20.000.000 €, ako se i dalje nastavi biće izbačen iz lige.

- Kazna za pravilo br. 1.19 - Pošto je ovo najvažnije pravilo stoga će biti i najveće kazne.
Ukoliko član ponižava i provocira protivnika u utakmici , poslije nje na chatu ili u temi za postavljanje SSova , bit će kažnjen oduzimanjem 5.000.000 €. Ukoliko član počne davati autogolove , utakmica se najprije registrira službenim rezultatom 1-0 a tom članu se oduzima 5.000.000 € prvi put , drugi put 10.000.000 € a treći put se izbacuje iz lige. Ukoliko se član non-stop dodaje po odbrani i ne dopušta da se utakmica normalno razvije , bit će kažnjen oduzimanjem 5.000.000 € prvi put , 10.000.000 € drugi put , 20.000.000 € treći put. Ukoliko član non-stop krši s namjerom da ozlijedi protivničkog igrača (ako bude više od 4 povrijeđena igrača , s namjerom) , bit će kažnjen oduzimanjem 10.000.000 € prvi put , 15.000.000 € drugi put , a treći put se izbacuje iz lige.

-Kazna u slučaju pisanja službenog rezultata utakmice (Odosno ne odigravanja utakmica). Igrač kojem se piše službeni rezultat ( tj. igrač koji nije odigrao utakmicu ) gubi visinu premije te utakmice. Tako npr igrač u ligi gubi 1.000.000 €, za neodigranu utakmicu u ligi prvaka gubi 1.000.000, za utakmicu kupa 200.000, za utakmicu Random Cup-a gubi 300.000 €.
Zadnja izmjena: Emir_ZENICA, dana/u 16 jan 2011, 14:23, ukupno mijenjano 5 puta.
A C A B !

Avatar
Emir_ZENICA
Postovi: 4655
Pridružen/a: 14 feb 2009, 16:34
Lokacija: JUG
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 12 jan 2011, 20:27

Prijave traju do 15.1.2010 i odma taj dan cemo ja i Samo F.K.S dodjeliti klubove,izvuci citav raspored prve i druge lige ;)
A C A B !

Avatar
Donnie Darko
Postovi: 33493
Pridružen/a: 01 jan 2011, 19:51
Lokacija: Gej Lobi Inc. ©®™
x 452
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 jan 2011, 20:57

nema tu dodjelit klubove, treba skinut program za draft ;) i onda nek se bira redom.

moj prijedlog je da se ne mogu uzimat superstar klubovi, tipa real, abrca, vec ovi osrednji, tako je zanimljivije ;)

isto stavi u pravila da igraci moraju ugasit ansitivurs dok igraju da ne bi lagovalo, te da ne bi bio black screen na poluvremenu. takodjer ugasit msn i sve programe koje vuku net ;)
No homo

Avatar
Unica_Liverpool_
Postovi: 4677
Pridružen/a: 06 okt 2008, 20:10
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 12 jan 2011, 20:59

Meni ne može ovaj Deemaz patch kaže mi AFS file not found
Zadnja izmjena: Unica_Liverpool_, dana/u 12 jan 2011, 21:14, ukupno mijenjano 1 put.

Avatar
Emir_ZENICA
Postovi: 4655
Pridružen/a: 14 feb 2009, 16:34
Lokacija: JUG
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 12 jan 2011, 21:02

Necemo ovdje pisati daj da pokusamo preko chata to ili jos jedne teme,da se premjestimo na Virtuelne sportove? tamo nema puno aktivnih tema ;) stavio sam u pravila,a nadji nam link da skinemo program za draft i sve ok ;)
A C A B !

Avatar
samir_tm87
Postovi: 2631
Pridružen/a: 04 sep 2009, 14:08
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 12 jan 2011, 21:06

sutra cu ja pokusat namjestit i ako uspijem racunajte i na mene :D

Avatar
kivi
Postovi: 873
Pridružen/a: 12 jan 2011, 19:18
Lokacija: Jablanica
Kontakt:

Post Postao/la kivi » 12 jan 2011, 21:08

da li je potrebno da budemo prisutni 15 kada bude izvlacenja, jer imam nekih obaveza pa nisam siguran hocu li biti na forumu u subotu :? al potrudicu se da budem tu ako je neophodno :D
"Ponekad za jedan osmijeh
treba ti suza sto,
da sreća može se kupit
svak bi je sebi platio".

Avatar
Emir_ZENICA
Postovi: 4655
Pridružen/a: 14 feb 2009, 16:34
Lokacija: JUG
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 12 jan 2011, 21:09

ok

P.S Ovo ce biti tema za CHAT SS.BA PES 6 lige,otvorit cemo temu gdje cemo samo stavljati REZULTATE,nista pisati,ali otom potom :lol:

Nije potrebno,samo se ti prijavi da ces igrati i nikakav problem ;)
A C A B !

Avatar
Unica_Liverpool_
Postovi: 4677
Pridružen/a: 06 okt 2008, 20:10
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 12 jan 2011, 21:10

ja sam u prvoj ligi jelde :D

Avatar
Analiticar=Ahmo
Postovi: 965
Pridružen/a: 17 dec 2010, 20:34
Kontakt:

Post Postao/la Analiticar=Ahmo » 12 jan 2011, 21:11

Unica_Liverpool_ je napisao/la:ja sam u prvoj ligi jelde :D


Jest al sa zada :D
R.I.P VEDRAN PULJIC


Lesinari plus Novosadjani tople su bratske grupe.....

Avatar
kivi
Postovi: 873
Pridružen/a: 12 jan 2011, 19:18
Lokacija: Jablanica
Kontakt:

Post Postao/la kivi » 12 jan 2011, 21:12

Hvala. Probacu ja hocu li moci igrati online, jer prije sam igrao bez ikakvih problema a ni sada ne bi trebalo biti problema. A gdje se moram prijavit?


ps-sorry ako sam dosadan :(
"Ponekad za jedan osmijeh
treba ti suza sto,
da sreća može se kupit
svak bi je sebi platio".

Avatar
Frutek
Postovi: 3082
Pridružen/a: 21 okt 2008, 14:36
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 12 jan 2011, 21:13

Prijavljujem se za Premier Ligu :lol:


Ma najbolje napraviit kvalifikacije ako se prijavi više raje i dvije lige :D

Ako ocete izvlačenje svima se dodjeluju brojevi i to po redu prijavljivanja i onda neki random Generator s neta i eto ga :D
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

Avatar
Unica_Liverpool_
Postovi: 4677
Pridružen/a: 06 okt 2008, 20:10
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 12 jan 2011, 21:15

Meni ne može ovaj Deemaz patch kaže mi AFS file not found

Avatar
Analiticar=Ahmo
Postovi: 965
Pridružen/a: 17 dec 2010, 20:34
Kontakt:

Post Postao/la Analiticar=Ahmo » 12 jan 2011, 21:15

Emire uradio sam kao sto si mi rekao i sta sada trebam ?
R.I.P VEDRAN PULJIC


Lesinari plus Novosadjani tople su bratske grupe.....

Avatar
Unica_Liverpool_
Postovi: 4677
Pridružen/a: 06 okt 2008, 20:10
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 12 jan 2011, 21:17

aha skontao sam za ovaj patch

Avatar
reds
Postovi: 8394
Pridružen/a: 20 jan 2009, 12:10
Kontakt:

Post Postao/la reds » 12 jan 2011, 21:22

Unica_Liverpool_ je napisao/la:aha skontao sam za ovaj patch


De i nama raskontaj. :lol:
FK Pjetlovi

Avatar
Puma
Moderator
Postovi: 12554
Pridružen/a: 01 jan 2011, 11:53
Lokacija: The Nags head
x 69
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 12 jan 2011, 21:23

jel mogu ovdje da se prijavim ?
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Avatar
Donnie Darko
Postovi: 33493
Pridružen/a: 01 jan 2011, 19:51
Lokacija: Gej Lobi Inc. ©®™
x 452
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 jan 2011, 21:24

ma treba napravit ligu A i ligu B, ne prvu i drugu ligu ;) i onda na kraju po 4 prvoplasirana (recimo) iz obje lige igraju playoff. meni je tako bolje.
No homo

Avatar
LBJ MVP
Postovi: 15663
Pridružen/a: 10 jan 2010, 21:52
Lokacija: Casterly Rock
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 12 jan 2011, 21:26

Nešto kao istočna i zapadna konferencija ne bi bilo loše :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

B0SANAC
Postovi: 1706
Pridružen/a: 30 avg 2010, 10:39
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 12 jan 2011, 21:26

Evo i ja cu se prijaviti, dok sve sredim.
Uglavnom, javicu vam kad sve skinem ;)

P.S za timove ?
Zasto jednostavno ne izabere svako svoj tim koji god hoce ? Nije strasno ako se sretnu ista dva kluba.

Odgovori

Natrag na “Fantasy ss.ba PES6 liga”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.