Pravila SportSport.ba PES6 Lige - PRIJEDLOZI

Moderatori/ce: Padovan,Padovan

Avatar
Goalgetter
Postovi: 22515
Pridružen/a: 04 feb 2011, 12:48
Lokacija: Salzburg
x 14
Kontakt:

Pravila SportSport.ba PES6 Lige - PRIJEDLOZI

Post Postao/la Goalgetter » 15 jul 2011, 16:06

1. Osnovna pravila

1.1 Strogo je zabranjena upotreba teških psovki za vrijeme utakmica na chatu, preko postova na forumu i preko privatnih poruka! Ukoliko vidite da je netko prekršio ovo pravilo dužni ste to slikati i poslati članovima saveza kao dokaz.

1.2 Odigravanje utakmica - Igra se dva kola u sedmici, rok za odigravanje oba kola je od ponedjeljka, 00:00 h do nedjelje, 22:00h.

1.3 Utakmice lige prvaka, lige uefa i utakmice kupa igraju se dva puta sedmično od ponedeljka 00:00 do nedelje 22:00h

1.4. Svi učesnici lige su dužni odigrati utakmice na vrijeme! Ukoliko nisu u mogućnosti odigrati kolo , moraju kontaktirati člana saveza zaduženog za njegovu ligu , kako bi mu se produžio termin.

1.5. Članovi sami dogovaraju termin odigravanja utakmica , preko PPa na forumu , ili našeg FB chata.

1.6. Ukoliko se desi situacija da dva igrača nisu u mogćnosti da odigraju utakmicu u predviđenom roku (imaju opravdan razlog, ali o tome unaprijed obavijeste savez), oni ce imati mogucnost da odigraju utakmicu poslije predvidenog roka, ali u vremenu koje im odredi savez .

1.7. Onaj tko je postavljen za domacina taj hosta utakmicu! Moguca su odstupanja od ovog pravila samo ukoliko je u pitanju lagg. Za to morate navesti napomenu kada postate SSove.

1.8. Ukoliko jedan od clanova ne odigra svoju utakmicu u navedenom roku , a za to nema opravdanja ili se nije javio savezu , utakmica se registrira sluzbenim rezultatom 1-0 u korist protivnika. Ukoliko se desi da nijedan od clanova ne postavi ss, utakmica se registrira kao 0-0 bez dodjele bodova.

1.9. Ukoliko obe ekipe ne odigraju utakmicu lige prvaka, ista se registruje rezultatom 0 : 0 bez dodjele bodova i bez dobijanja bonus poena za koeficijent i bez novca.

1.10 Sluzbeni rezultat za registraciju utakmica lige prvaka i lige uefa je 1 : 0

1.11. Clanovi koji u toku sezone ne odigraju 4 utakmice zaredom u svim takmicenjima, bice izbaceni iz lige.

1.12. POST NA FORUMU u vezi ss-ova.

1.13. Napustanje utakmica - Zabranjeno je napustiti utakmicu zbog nepovoljnog rezultata ili neceg drugog manje bitnog. Ukoliko se desi da jedan od clanova napusti utakmicu , drugi je duzan uslikati , te poslati clanovima saveza kao dokaz , te ce se utakmica registrirati sluzbenim rezultatom 1-0 , a clan koji je napustio tekmu biti kaznjen ili opomenut.

1.14. Ukoliko dode do pucanja konekcije , duzni ste to uslikati , ili se dogovoriti da odigrati ponovo utakmicu.

1.15. Ukoliko se desi prevelik lagg , clanovi se dogovaraju o ponovnom odigravanju utakmica na hostu na kojen nelagga.

1.16. Cutback je od 9. Sezone, odlukom saveza, i igraca lige STROGO ZABRANJEN, i ukoliko jedan igrac preko cutbacka zabije gol, duzan je u sljedecem napadu odmah zabiti autogol. Ukoliko se jedan igrac ne pridrzava tih pravila duzan je to prijaviti savezu, koji ce odluciti o buducim sankcijama. Također ako se igrači sami ne mogu odlučiti da li se radi o cutu moraju savezu dostaviti materijal, preko kojeg će savez odlučiti koji od igrača je upravu.

1.17. Pravila za nove igrace - Novi igraci se moraju prvo prijaviti na forumu sportsport.ba tema ---> prijave. Morate imati patch (?), također morate postaviti vaš speed test i ping test kako bi se vidjela vaša konekcija od koje zavisi lagg u igri. Prijavljeni clanovi se stavljaju na "listu cekanja" i pozivaju kad ostane slobodno mjesto.

1.17.1 Igrac koji se ubaci u toku sezone, igra sve i jednu utakmicu od kola kada je ubacen. Izuzetak je , da igrac koji je prije njega bio smije odigrati je, da pošalje ss-ove utakmica koje je unaprijed odigrao savezu.

1.17.2 Ukoliko se desi da igrac zbog lose kondicije igraca vise puta namjerno izlazi iz utakmice, bice adekvatno sankcionisan od strane saveza.

1.18. Ukoliko igrac odustane (ili bude izbacen) u tijeku sezone savez ce odluciti da li ce se moci ponovo prijaviti za ligu, ili ce biti banovan iz takmicenja za odredeni broj sezona.

1.19. Fairplay - Fairplay se naravno podrazumijeva, i on je najbitniji faktor u cijeloj prici. Pobjede i poraze ne dozivljavajte suvise licno, ovo je samo jedna slatka zabava . Posebno akcentiramo poraze, gdje se trazi da pokazete svoju velicinu i dostojanstveno cestitate protivniku, bez obzira kakve odvratne golove ste primili, i u kojoj minuti. Istresite gorcinu slobodno u izvjestajima (bez nipodastavanja i bilo kakvog vrijedanja), ali prije svega cestitajte pobjedniku. Napominjemo da ce bilo koji vid vrijedanja nekog takmicara od strane drugog biti najstrozije kaznjeno automatskim izbacivanjem iz lige, i zabranom ucestvovanja u nekoliko slijedecih sezona. Igraci koji ovo shvataju drugacije od zabave nisu dobrodošli, i brzo ce biti izbaceni iz ovog takmicenja. Fairplay u igri mora biti na vrhuncu. Nije dozvoljeno dati gol pa se dodavati u odbrani cijelu tekmu. Zabranjeno je davati autogolove ili namjerno kruiti protivnicke igrace. Clan ima pravo napustiti tekmu , te po mogucnosti imati dokaze. Posebno obratite paznju na ovo pravilo , jer , ovo je , ponavljamo , samo igrica , nista vise.

1.20. Opcije za igranje

1.20.1 Opcije za igranje „LIGE“ i „Lige prvaka“:

time: 15min
Pauses: 9
time: NORMAL
condition: RANDOM
injuries: YES
extra time: NO
penalties: NO
No of players to change: 3
Weather: FINE
Season: sloboda izbora

1.20.2 Opcije za igranje „Liga kupa“ i „Random kupa“:

time: 15min
Pauses: 9
time: NORMAL
condition: RANDOM
injuries: YES
extra time: YES
penalties: YES
No of players to change: 3
Weather: FINE
Season: sloboda izbora
1.21 Minimalan broj igrača u nekom klubu je 17, a maksimalan 25.

1.22 U sezoni ce biti 2 pauze, prva nakon 12.kola i druga na kraju sezone nakon završetka PO. Dužinu trajanja pauza određuju članovi saveza.

1.23 Zabranjeno je editovanje postova u sluzbenim temama 1. i 2. lige bez konsultacija sa savezom.

1.24 Ukoliko neko pravilo nije regulisano pravilnikom, savez je nadlezan da odluci. Takodje savez ima pravo ubaciti novo pravilo tokom sezone, ako ce ono doprinjeti boljitku lige.


2.Sistem takmičenja

2.1 Liga

2.1.1 Regularni dio sezone - Formiraju se dvije jednake lige po 10 timova, „A“ i „B“ liga . Zadnje tri sezone prve lige će odrediti 2 grupe po 5 nosioca dok će se ostali 10 ekipa random zrijebom rasporediti u „A“ ili „B“ ligu.

2.1.2 Regularni dio traje 18 kola, odnosno igra se dvokružnim sistemom (gost-domaćin).

2.1.3 Poziciju na tabeli odredjuje (nakon regularnog dijela):

*broj bodova
*gol razlika
*međusobni omjer
*broj datih golova
*broj primljenih golova
*ako se i nakon ovog ne moze utvrditi pozicija na tabeli igra se utakmica izmedju te dvije ekipe.

2.1.4 Poslije regularno dijela igra se play off za prvaka u koji ulaze ekipe iz obje lige koje su ostvarile plasman od 1 do 8og mjesta. Prva runda play off-a će izgledati ovako (za obje lige je isto):

Četvrtfinale A/B Lige:

(A): 1-8 ;
(B): 2-7 ;
(C): 3-6 ;
(D): 4-5 ;

Igra se na dvije pobjede,to znaci ekipa koja dodje prva do 2 pobjede ide dalje.Domacin u prvoj utakmici je ekipa koja je imala bolji plasman u regularnom dijelu. Ako se neka od utakmica zavrsi nerijeseno ne igraju se produzeci niti penali nego se igra nova utakmica istim domacinom.

Polufinale A/B Lige:

(1): A-C ;
(2): B-D ;

Igraju pobjednik A meca protiv pobjednika C meca, pobjednik B meca protiv pobjednika D meca,igra se takodje na 2 pobjede, prednost domaceg terena ima ekipa koja je imala bolji plasman u regularnom dijelu sezone. Ako se neka od utakmica zavrsi nerijeseno ne igraju se produzeci niti penali nego se igra nova utakmica istim domacinom.


Finale A/B lige:

 1-2

Sastaju se pobjednici polufinalni meceva. Igra se na tri dobijena meca. Prednost domaceg terena ima ekipa koja je izborila bolji poziciju na tabeli u regularnom dijelu sezone. Ako se neka od utakmica zavrsi nerijeseno ne igraju se produzeci niti penali nego se igra nova utakmica istim domacinom.

2.1.5 SUPER FINALE

Sastaju se pobjednici meceva u FINALIMA „A“ i „B“ lige i igra se na tri dobijene utakmice. Ko pobjedi tri meca osvaja titulu. Ako se neka od utakmica zavrsi nerijeseno ne igraju se produzeci niti penali nego se igra nova utakmica istim domacinom.


2.2 Liga Prvaka

2.2.1 Direktno u grupnu fazu LP ulazi 8 ekipa (Polufinalisti PO u obje lige), dok se u kv. za LP bore preostalih 12 ekipa ( formiraju se 4 grupe po 3 takmičara dalje idu po dvije ekipe iz svake grupe ). U grupnoj fazi LP se formiraju 4 grupe sa po 4 ekipe i igra se po sistemu svako sa svakim dvaputa, nakon toga slijedi nokaut sistem do finala ( u vezi ovog detaljnije se može pročitati na topicu LP).

2.2.2 Poentiranje :

Prva sezona lige prvaka donijela je "random" nasumično izvlačenje za ostale sezonu klubovi će skupljati poene na osnovu kojih će se odrediti nosioci grupa i timovi koji to nisu. Poentiranje će biti na sljedećem principu :

Kvalifikacije:
Pobjeda 2 poena
Remi 1 poen
Poraz 0 poena

Grupna Faza :
Pobjeda 3 poena
Remi 2 poena
Poraz 1 poen
Gol razlika na kraju grupe +5 donosi 1 bonus poen +10 donosi 2 poena + 15 3 poena ( itd )

Knock out faza :
Svaki prolazak 3 poena , ispadanje 2 poena
Poraženi finalista 7 poena
Osvajač 10 poena


2.3 “Random Cup“

2.3.1 Random Cup se sastoji samo od knock out takmičenja. Sačinjava ga 20 ekipa gdje se igra na totalni random draw ili nasumično izvlačenje . Poenta je da se radi zamjena ekipa u utakmicama tako da ako se sastanu ekipe Barcelone i Juventusa. Vlasnik ekipe Barcelona u toj utakmici igra sa sastavom Juventusa dok protivnički menadžer preuzima ekipu Barcelone u tom susretu. Npr Zeka ( vlasnik Barcelone ) Igra sa Juventusom protiv @padovana ( vlasnik Juventusa ) igra sa Barceloninim timom. Ukoliko dalje prodje Zeka – njegov orginalni tim nastavlja takmičenje ( ekipa Barcelone )

2.3.2 Detalje takmičenje možete vidjeti na topicu Random Cup-a.
2.4. Liga Kup

2.4.1 Kup se sastoji od knock out takmičenja i to iz dva dijela. U prvom dijelu sastaju se ekipe koje su završile od 7 do 10og mjesta u ligama (nakon regularnog dijela). Pobjednici tih duela pridružuju se ekipama iz „A“ i „B“ koje su zauzele pozicije od 1 do 6og mjesta u regularnom dijelu prvenstva.

2.4.2 Opcije za igranje „Liga Kupa“:


2.5 Super kup SS.lige

2.5.1 Super kup ss.lige igraju pobjednik lige i pobjednik kupa, sedmicu prije početka ss.ba lige, igra se jedna utakmica sa produžecima i penalima.

2.5.2 Ukoliko se desi situacija da pobjednik lige i kupa bude isti klub, super kup će igrati osvajač lige i poraženi u finalu kupa.


3.Transferi

3.1 U sezoni ce biti 2 prijelazna roka, prvi nakon 12.kola i drugi na kraju sezone nakon završetka PO. Dužinu trajanja prijelaznog roka određuju članovi saveza.

3.1.1 Transfere je moguće vršiti u sljedećim oblicima:

* Novac <-> Igrač
* Novac <-> Igrač + Igrač
* Igrač <-> Igrač
* Igrač + Igrač <-> Igrač
* Igrač + Igrač + novac <-> Igrač

3.2 Transferi će se upisivati na posebnoj temi, te post treba sadržavati sljedeće podatke:
Kupljeni/Prodani igrač , Klub iz kojeg je kupljen/prodan , Klub kojem je prodan/kupljen, Vrijednost transfera.

Primjer:
Falcao [Manchester United] < ---------- >25.000.000 € [Chelsea]
Vrijednost transfera: 50.000.000 € < -------- > 25.000.000 €

3.3 Klubovi mogu posuditi svoje igrače drugim klubovima na jednu sezonu,pri čemu klub koji igrača šalje na posudbu dobija 20% vrijednosti igrača,dok je klub u koji igrač odlazi dužan preuzeti i igračevu platu za tu sezonu.

Primjer:
Falcao[Manchester United] <---------> Posudba [Chelsea]
Vrijednost transfera: 50.000.000 € < ------ > 10.000.000 €
(Pri čemu United dobija 10.000.000 , dok Chelsea plaća 10.000.000 te platu igrača 5.000.000)

3.3.1. Moguće je vršiti i posudbu Igrač < -------> Igrač tako da ukupna vrijednost transfera ne smije biti preko 100% od ukupne vrijednosti igrača,a niti 50% ispod ukupne vrijednosti igrača

Primjer:
Falcao[Manchester United] < --------- > Ozil [ Arsenal ]
Vrijednost transfera:50.000.00€ < -------- > 70.000.000
*Posudba do kraja sezone

3.3.2 Posudba traje čitavu sezonu,te je nije moguće prekinuti u toku sezone (Posudba traje maksimalno jednu sezonu, a minimalno polusezonu).

3.3.3 U ekipi je moguće imati maksimalno 3 posuđena igrača,isto tako moguće je maksimalno posuditi 3 igrača.

3.4 Transfer ne smije imati vrijednost preko 100 % od ukupne vrijednosti igrača, a niti 50% ispod ukupne vrijednosti igrača.

3.5 Kupljeni igrač mora ostati u klubu minimalno pola sezone, kao i onaj uzet na draftu.

3.5.1 Igrač može napustiti klub odmah pri dolasku,samo ukoliko odlazi na posudbu u drugi klub.

3.6 Transfere je moguće upisivati samo kada je otvoren prijelazni rok.

3.7 Transfer upisuje samo jedan igrač.

3.8 Ukoliko dođe do pogreške prilikom upisivanja transfera,potrebno je prvo obratiti se savezu prije bilo koje izmjene transfera.

3.9 Otpuštanje igrača moguće je vršiti u tri perioda.Prije,u toku i poslije sezone.

*Ukoliko igrača otpustite prije početka sezone za njega dobijate 40% njegove vrijednosti.
*Ukoliko igrača otpustite u toku sezone(za vrijeme prijelaznog roka) za njega dobijate 30% njegove vrijednosti
*Ukoliko igrača otpustite na kraju sezone za njega dobijate 20% njegove vrijednosti

3.9.1 Igrače otpuštate na istoj temi kao za transfere,a otpuštate na sljedeći način:

Primjer[Na početku sezone]:
Falcao[Manchester United] < ------ > Free Transfer
Vrijednost transfera: 50.000.000 € < ------ > 20.000.000 €

3.10 Maksimalan broj razmjenjeni igrača između dvije ekipe po prijelaznom roku je 3 igrača (uzimaju se u obzir i posuđeni igrači).

3.11 Novim članovima zabranjuje se trgovina igrača u prvoj sedmici njihovog igranja

3.12 Kada igrač napusti klub ponišavaju se transferi tog kluba u zadnjih 14 dana.

4. Draft

4.1 Draft se održava prije početka lige, gdje će vlasnici klubova birati igrače po rednim brojevima na osnovu zauzete pozicije iz prethodne sezone (od najslabijeg rangiranog prema najboljem).

4.1.1 Osim u slučaju restartiranja igrača (novog početka lige), kada će se napraviti sistem od strane saveza u kojem će se izbalansirati da svi igrači budu ravnopravni.

4.2 Vrijeme i održavanje drafta određuje savez.

4.3 Prednost kod prvog kruga drafta će imati igrači koji su bili najslabije pozicionirani tokom prethodne sezone, gledano od dna prema vrhu tabele. U drugom krugu svih 20 igrača ulazi u random bubanj za biranje. Ovo se odnosi na naredne sezone, ne i ovo prvu!

4.4 Svaki igrač (20 igrača) će imati 3 minuta da izabere igrača, ukoliko ne ostavi post nakon 3 minuta, jedan od članova saveza piše DALJE, a on ide na kraj tog kruga biranja i zadnji bira.

4.5 Svaki igrač mora uzeti 18 igrača + 2 golmana (20 ukupno) (PRVA SEZONA).

4.6 Svaki igrač se mora izjasniti prije početka drafta koje igrače će birati po pozicijama npr. (Golmani: 2 ; Odbrana: 4 ; Bekovi: 3 ; Vezni: 6 ; Napad 5)

4.7 Sudjelovanje na draftu je obavezno samo prve sezone, dok u narednim sezonama igrač nije obavezan učestovati na draftu.

4.8 Svaki igrač će prve sezone dobiti 50 miliona da sebi napravi ekipu na draftu, odnosno 50 miliona za plate igrača.

4.8.1 Za uzetog igrača na draftu plaćate 20% njegove vrijednosti. (Za naredne sezone drafta)

Tako npr ako uzmete da birate dva igrača :

Kyle Walker - 15.000.000
Deulofeu - 10.000.000
Total : 25.000.000 - Vi plaćate u tom slučaju 5 miliona i 10 % za njihove plate, što iznosi 2.500.000.

4.9 Igrač biran na draftu mora ostati do polusezone u ekipi.

4.10 U slučaju da igrač nije u mogućnosti da se pojavi na draftu u zakazano vrijeme, ima mogućnost da spisak igrača po POZICIJAMA dostavi savezu, ili nekom od igrača lige koji mogu birati za njega. Ako se ne pojavi na draftu, niti ostavi listu neće biti nakanadnog drafta, osim u slučaju prve sezone.


5.Finansije

5.1 Pregled finansija: „Liga“ , „Lige Prvaka“ i „Random cup“

slika

5.2 Pregled finansija „Liga kup“ , „Superkup lige“ i kazne za sva takmičenja:

slika

5.3 Plate za igrače iznose 10% od njihove tržišne vrijednosti.

5.4 Sponzori i TV prava

Sponzora i prenosioca televizijskih prava bira igrač ( klub ), TV prava se dodjeluju svakom klubu tako što se izračunava procenat pobjeda u kalendarskoj godini za sva takmičenja ( Liga, Liga prvaka, Kup i Random Cup ) te na osnovu tog procenta dodjeluju se novci u iznosu od 0 do 10.000.000 mil.
NPR – Ako je igrač odigrao u svim takmičenjima 30 utakmica, pobjedio u 18, remizirao u 4 i izgubio u 8 njegov postotak i bilans uspješnosti iznosi 69 % i taj igrač dobija 6.900.000 za TV prava za narednu sezonu. Isti iznos se dodjeluje po završetku sezone zajedno sa startnim budžetom.

5.4.1 Sponzori
Sponzore privlače golovi, tako da je tu pravilo jednostavno gdje se sredstva dodjeluju u iznosu od 0 do 10.000.000 u odnosu na broj postignutih golova u DVA ( 2 ) takmičenja ( Liga i Liga prvaka ). Tako ukoliko igrač postigne 53 gola on dobija 5.300.000. Novac od sponzora se dodjeluje po završetku sezone zajedno sa startnim budžetom.

5.5 Svakom igraču je dozvoljeno ući u minus u iznosu 5.000.000 €, ali samo u toku sezone je moguće biti u minisu, ukoliko se desi da igrač bude u minisu kada završi sezona, završno sa finalom PO i upisivanjem premija, on će biti adekvatno sankcionisan.

5.5.1 Ako se desi da igrac, bude na kraju sezone u minusu, automatski ce biti kaznjen, morace prodati onoliki broj igraca, koliko je dovoljno da podmiri svoje dugove, te ce uci u novu sezonu sa 5 bodova u minusu.

5.5.2 Ukoliko se desi da igrac na pauzi nakon 12.kola ( do kraja prijelaznog roka ) bude prešao granicu od 5 mil minusa automatski mu savez oduzima igrača/e (da pokrije minus) i oduzima 3 boda.

5.5.3 Oduzeti igrac predstavlja najskupljeg izabranog na draftu. Ako njegovo oduzimanje nije dovoljno uzima se sljedeci draftovan igrac od strane zaduzenika. Ako zaduzenik nije birao igrace na draftu Savez odlucuje o tome koji ce igrac biti oduzet.

6. Kazne

6.1 Kao sto će biti dodjeljivanje premija, biće i kazni za nepoštivanje pravila.

• Kazna za svaki žuti karton: 250.000 €
• Kazna za svaki crveni karton: 500.000 €
• Kazna za pogrešno postavljen SS: 1.000.000 €

-Kazna za pravilo br. 1.1 - Ukoliko se radi o lakšem psovanju , provociranju ili vrijeđanju protivnika, kazna je oduzimanje 5.000.000 €. Ukoliko se radi o težem psovanju , provociranju ili vrijeđanju , član se momentalno izbacuje iz lige , te zabranu igranja sljedeću sezonu.

- Kazna za pravilo br. 1.2 - Ukoliko član ne odigra utakmicu na vrijeme , bit će registrirana službenim rezultatom 1-0 u korist protivnika. Ukoliko se desi da nijedan od članova ne postavi ss, utakmica se registrira kao 0-0 bez dodjele bodova.

- Kazna za pravilo br. 1.6 - Ukoliko član koji postavlja SS ne napiše napomenu ispod posta , utakmica će se smatrati neodigranom , te upisati službenim rezultatom 0-0.

- Kazna za pravilo br. 1.9 - Ukoliko se utakmica odigra , a SS ne postavi , utakmica se smatra ne odigranom i piše se službeni rezultat 0-0. Ukoliko član ne uslika SSova , strijelci se neće priznati. Ukoliko član postavi ss suprotno od kako je savez predvidio bit će kažnjen sa 1.000.000 €, ali i pored toga dužan je pravilno postaviti ss, ako to ne uradi utakmica će biti registrovati službenim rezultatom 0-0.

- Kazna za pravilo br. 1.13 Ukoliko igrac napusti utakmicu, a protivnik nam dostavi dokaz, ako se radi o prvom prekršaju kazna iznosi 5.000.000 € , drugi put 10.000.000 € , treći put igrač će biti izbačen iz lige.

- Kazna za pravilo br. 1.14 - Ukoliko dođe do pucanja konekcije , dužni ste to slikati ili odigrati utakmicu ponovo. Inače , utakmica se registrira službenim rezultatom 0-0-

- Kazna za pravilo br. 1.17.2 – Ukoliko se utvrdi da je igrač namjerno izašao zbog loše kondicije igrača. Prvo će se kazniti sa 5.000.000 € drugi put sa 10.000.000 €, treći put sa 20.000.000 €, ako se i dalje nastavi biće izbačen iz lige.

- Kazna za pravilo br. 1.19 - Pošto je ovo najvažnije pravilo stoga će biti i najveće kazne.
Ukoliko član ponižava i provocira protivnika u utakmici , poslije nje na chatu ili u temi za postavljanje SSova , bit će kažnjen oduzimanjem 5.000.000 €. Ukoliko član počne davati autogolove , utakmica se najprije registrira službenim rezultatom 1-0 a tom članu se oduzima 5.000.000 € prvi put , drugi put 10.000.000 € a treći put se izbacuje iz lige. Ukoliko se član non-stop dodaje po odbrani i ne dopušta da se utakmica normalno razvije , bit će kažnjen oduzimanjem 5.000.000 € prvi put , 10.000.000 € drugi put , 20.000.000 € treći put. Ukoliko član non-stop krši s namjerom da ozlijedi protivničkog igrača (ako bude više od 4 povrijeđena igrača , s namjerom) , bit će kažnjen oduzimanjem 10.000.000 € prvi put , 15.000.000 € drugi put , a treći put se izbacuje iz lige.

-Kazna u slučaju pisanja službenog rezultata utakmice (Odosno ne odigravanja utakmica). Igrač kojem se piše službeni rezultat ( tj. igrač koji nije odigrao utakmicu ) gubi visinu premije te utakmice. Tako npr igrač u ligi gubi 1.000.000 €, za neodigranu utakmicu u ligi prvaka gubi 1.000.000, za utakmicu kupa 200.000, za utakmicu Random Cup-a gubi 300.000 €.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 27 avg 2011, 20:17, ukupno mijenjano 8 puta.

Avatar
S-Y-L-A-R
Postovi: 7192
Pridružen/a: 08 avg 2009, 18:17
Lokacija: Zenica
x 160
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 15 jul 2011, 17:07

Moj prijedlog o kojem sam vec ranije pisao na onoj temi ali ste rekli da sacekam pa evo sad ;) :

Igrac u toku sezone ima pravo JEDNOM zamijeniti klub(ako mu se ne svidja,"slab je" itd)ali pod uslovom da mu se prepolove bodovi(kao i novim igracima koji dolaze).Naravno,samo ukoliko ima slobodnih klubova.
41.21.1.

#WengerIn!

Avatar
barca_87
Postovi: 7489
Pridružen/a: 01 sep 2010, 20:26
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 15 jul 2011, 17:31

meni ba glupo ovo sto moraju oba igraca uzet ss ako je nerijesen rezultat ,najbolje ko i do sad dog ce se ljudi dzaba sad punit ss-ovima temu
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Avatar
Padovan
Član IO SS.ba lige
Postovi: 9592
Pridružen/a: 15 maj 2009, 17:22
x 44
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 15 jul 2011, 17:56

S-Y-L-A-R je napisao/la:Moj prijedlog o kojem sam vec ranije pisao na onoj temi ali ste rekli da sacekam pa evo sad ;) :

Igrac u toku sezone ima pravo JEDNOM zamijeniti klub(ako mu se ne svidja,"slab je" itd)ali pod uslovom da mu se prepolove bodovi(kao i novim igracima koji dolaze).Naravno,samo ukoliko ima slobodnih klubova.


Vidjet ćemo prijedlog je zanimljiv, vjerovatno će ići na glasanje pa kako prodje :)!


barca_87 je napisao/la:meni ba glupo ovo sto moraju oba igraca uzet ss ako je nerijesen rezultat ,najbolje ko i do sad dog ce se ljudi dzaba sad punit ss-ovima temu


U vezi tog pravila oba su dužna da imaju ss-ove, ali nije pravilo da oba moraju postaviti, ali zna se desiti situacija da ni jedan nije uzeo ss i onda ja trebam utvrdjivati koje kriv zašto nema ss-ova (kome da stavim opomenu), tako da je ovo pravilo jasno ;)!
1992-1995 nikad zaboraviti...

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Avatar
barca_87
Postovi: 7489
Pridružen/a: 01 sep 2010, 20:26
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 16 jul 2011, 12:39

juventus 0244 je napisao/la:

barca_87 je napisao/la:meni ba glupo ovo sto moraju oba igraca uzet ss ako je nerijesen rezultat ,najbolje ko i do sad dog ce se ljudi dzaba sad punit ss-ovima temu


U vezi tog pravila oba su dužna da imaju ss-ove, ali nije pravilo da oba moraju postaviti, ali zna se desiti situacija da ni jedan nije uzeo ss i onda ja trebam utvrdjivati koje kriv zašto nema ss-ova (kome da stavim opomenu), tako da je ovo pravilo jasno ;)!


ahaa to je ok ja kontam moraju oba postavit :D
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Avatar
Senaid L.F.C
Postovi: 3500
Pridružen/a: 15 jul 2011, 10:37
Lokacija: Tu sam
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 20 jul 2011, 11:43

Zasto se nebi napravile 4 divizije po 12 klubova i da se igra dvokruznu i na kraju prve 4 ekipe iz svake divizije igraju playoff.
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

Avatar
Goalgetter
Postovi: 22515
Pridružen/a: 04 feb 2011, 12:48
Lokacija: Salzburg
x 14
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 20 jul 2011, 11:58

Senaid L.F.C je napisao/la:Zasto se nebi napravile 4 divizije po 12 klubova i da se igra dvokruznu i na kraju prve 4 ekipe iz svake divizije igraju playoff.


Sto se tice sistema igranja, nece biti promjena, ostajemo pri ovom sistemu od dvije lige.
A u vezi tvog prijedloga, trebali bi imati 48 ekipa, a ponovi bi bila katastrofa kao i u 1. sezoni, da ce ih par odustati, pa cemo imati vise sluzbenih rezultata, a to zelimo izbjeci.

Avatar
Senaid L.F.C
Postovi: 3500
Pridružen/a: 15 jul 2011, 10:37
Lokacija: Tu sam
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 20 jul 2011, 12:00

Goalgetter je napisao/la:
Senaid L.F.C je napisao/la:Zasto se nebi napravile 4 divizije po 12 klubova i da se igra dvokruznu i na kraju prve 4 ekipe iz svake divizije igraju playoff.


Sto se tice sistema igranja, nece biti promjena, ostajemo pri ovom sistemu od dvije lige.
A u vezi tvog prijedloga, trebali bi imati 48 ekipa, a ponovi bi bila katastrofa kao i u 1. sezoni, da ce ih par odustati, pa cemo imati vise sluzbenih rezultata, a to zelimo izbjeci.

Vjerovatno si u pravo a ima li ikakve sanse da se na kraju igra playoff bilo bi interesantinije.Moze da se igra 4 divizije po 10 klubova(bilo bi opet 40 klubova)i da prva 4 iz svake divizije idu u playoff jer mislim da svi zasluzju sansu da se bore za naslov ne sam oni iz 1 lige
Zadnja izmjena: Senaid L.F.C, dana/u 20 jul 2011, 12:05, ukupno mijenjano 1 put.
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

jasko_juve
Postovi: 3799
Pridružen/a: 10 sep 2009, 10:56
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 20 jul 2011, 12:02

ko da ce bit zanimljiva liga uopste.. :lol: :lol: :lol:
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Avatar
muhovic
Postovi: 1563
Pridružen/a: 24 nov 2010, 22:16
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la muhovic » 20 jul 2011, 17:58

jasko_juve je napisao/la:ko da ce bit zanimljiva liga uopste.. :lol: :lol: :lol:


..ti suti,sreca tvoja pa prosle sezone ne prodjoh Slyara,ne bi ti finala vidio :lol: :D :D
"Ko je babo?" -Edin Džeko..

..Gunner rules!

Avatar
Senaid L.F.C
Postovi: 3500
Pridružen/a: 15 jul 2011, 10:37
Lokacija: Tu sam
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 20 jul 2011, 18:01

muhovic je napisao/la:
jasko_juve je napisao/la:ko da ce bit zanimljiva liga uopste.. :lol: :lol: :lol:


..ti suti,sreca tvoja pa prosle sezone ne prodjoh Slyara,ne bi ti finala vidio :lol: :D :D

ma bit ce zanimljiva liga ako se promjeni sustav
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

Avatar
DesimaL
Postovi: 4408
Pridružen/a: 22 maj 2011, 19:48
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 21 jul 2011, 13:20

Novom igracu se oduzima pola osvojenih bodova, ako taj igrac odbija da se plasira u prvu ligu, onda se nudi drugoplasiranoj ekipi da ucestvuju u 1. Ligi, i tako dalje .. Igrač koji ulazi iz 2. Lige preuzima klub koji je imao igrač umjesto kojeg on ulazi.

Po meni je ovo malo neralno.
Visca el Barça ! Mes que un club !

Avatar
muhovic
Postovi: 1563
Pridružen/a: 24 nov 2010, 22:16
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la muhovic » 21 jul 2011, 18:24

..pa i nije,zavisi sve kada mu se ponudi to,tj. u kom trenutku ;) ..naravno ako je na pocetku sezone,negdje tamo 5,6.Kolo,naravno da ce svak preci u 1.Ligu uz to da mu se odbije pola poena (a u 5,6.Kolu npr. to nije mnogo)

..e sad pri kraju sezone npr. predzadnje kolo tamo i sad naravno ako se ponudi prvoplasiranom mjesto u prvoj ligi (on vidi da li ce mu ako mu se prepolove poeni,da li ce biti medju 2,3 zadnja mjesta,tj. da ce se ponovno vratiti u 2.Ligu,onda naravno da nece prihvatiti to ;) ) ..a ako ima dovoljan broj bodova zasto ne bi usao u 1.Ligu,ako ce i ostati u njoj ! ;) :)

..u pravu si,malo je komplikovano,ali jbg,tako nesto moramo da ne bi dolazili u situaciju da imamo klub bez igraca u 1.Ligi,znaci neko mora iz 2.Lige preuzeti taj klub ! ;) :)
"Ko je babo?" -Edin Džeko..

..Gunner rules!

Avatar
S-Y-L-A-R
Postovi: 7192
Pridružen/a: 08 avg 2009, 18:17
Lokacija: Zenica
x 160
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 21 jul 2011, 18:50

muhovic je napisao/la:..pa i nije,zavisi sve kada mu se ponudi to,tj. u kom trenutku ;) ..naravno ako je na pocetku sezone,negdje tamo 5,6.Kolo,naravno da ce svak preci u 1.Ligu uz to da mu se odbije pola poena (a u 5,6.Kolu npr. to nije mnogo)

..e sad pri kraju sezone npr. predzadnje kolo tamo i sad naravno ako se ponudi prvoplasiranom mjesto u prvoj ligi (on vidi da li ce mu ako mu se prepolove poeni,da li ce biti medju 2,3 zadnja mjesta,tj. da ce se ponovno vratiti u 2.Ligu,onda naravno da nece prihvatiti to ;) ) ..a ako ima dovoljan broj bodova zasto ne bi usao u 1.Ligu,ako ce i ostati u njoj ! ;) :)

..u pravu si,malo je komplikovano,ali jbg,tako nesto moramo da ne bi dolazili u situaciju da imamo klub bez igraca u 1.Ligi,znaci neko mora iz 2.Lige preuzeti taj klub ! ;) :)

A dobro je to pravilo samo je mozda puno pola bodova jer ionako iz druge lige ko ulazi nece uci u neku prvoplasiranu ekipu nego neku koja je mozda pri dnu jer ipak 3 minusa su u pitanju,a da ne bude da je covjek dzabe igrao tu ligu pa zbog tih pola bodova ispadne opet.
41.21.1.

#WengerIn!

Avatar
muhovic
Postovi: 1563
Pridružen/a: 24 nov 2010, 22:16
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la muhovic » 21 jul 2011, 18:55

S-Y-L-A-R je napisao/la:
muhovic je napisao/la:..pa i nije,zavisi sve kada mu se ponudi to,tj. u kom trenutku ;) ..naravno ako je na pocetku sezone,negdje tamo 5,6.Kolo,naravno da ce svak preci u 1.Ligu uz to da mu se odbije pola poena (a u 5,6.Kolu npr. to nije mnogo)

..e sad pri kraju sezone npr. predzadnje kolo tamo i sad naravno ako se ponudi prvoplasiranom mjesto u prvoj ligi (on vidi da li ce mu ako mu se prepolove poeni,da li ce biti medju 2,3 zadnja mjesta,tj. da ce se ponovno vratiti u 2.Ligu,onda naravno da nece prihvatiti to ;) ) ..a ako ima dovoljan broj bodova zasto ne bi usao u 1.Ligu,ako ce i ostati u njoj ! ;) :)

..u pravu si,malo je komplikovano,ali jbg,tako nesto moramo da ne bi dolazili u situaciju da imamo klub bez igraca u 1.Ligi,znaci neko mora iz 2.Lige preuzeti taj klub ! ;) :)

A dobro je to pravilo samo je mozda puno pola bodova jer ionako iz druge lige ko ulazi nece uci u neku prvoplasiranu ekipu nego neku koja je mozda pri dnu jer ipak 3 minusa su u pitanju,a da ne bude da je covjek dzabe igrao tu ligu pa zbog tih pola bodova ispadne opet.


..e pa o tom sam i govorio,zavisi kada se on pita,ako je na pocetku sezone,sto da ne udje,a ako je pred kraj,niko nije lud da prihvati to,pa da opet za 2,3 kola tj. na kraju sezone ispadne u 2.Ligu :) ..znaci koliko sam ja shvatio ono pravilo kada neko dobije 3 minusa iz 1.,on ispada,a onda se redom od prvoplasiranog pa dalje pitaju igraci da li ce preuzeti taj tim uz naravno oduzimanje pola njihovih bodova ! ;) :)
"Ko je babo?" -Edin Džeko..

..Gunner rules!

Avatar
Padovan
Član IO SS.ba lige
Postovi: 9592
Pridružen/a: 15 maj 2009, 17:22
x 44
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 22 jul 2011, 23:40

E oko tog pravila sam i ja mnogo razmišljao, pa sad ako možemo pronaći neko bolje rješenje slobodno razmislite i predložite, bilo bi najbolje kad bi bila situacija da se ne mjenjaju klubovi nikako, ali znamo da će se desiti da neko zbog nekog razloga mora napustiti ligu!
1992-1995 nikad zaboraviti...

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Avatar
Senaid L.F.C
Postovi: 3500
Pridružen/a: 15 jul 2011, 10:37
Lokacija: Tu sam
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 23 jul 2011, 09:02

Bilo bi dobro da kad neko odustane da igrac ulazi sa svojim klubom u 1 ligu a netko ko je na cekanju preuzima klub iz 1 lige i vodi ga u 2 ligi.Posto bi igrac koji ude u 1 ligu morao da pravi formaciju i sve za taj novi klub a ovako bi sa starim znao formaciju i taktiku
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

Avatar
muhovic
Postovi: 1563
Pridružen/a: 24 nov 2010, 22:16
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la muhovic » 23 jul 2011, 10:19

..ma nista to,onda previse komplikacija,ko bi iz 2.Lige uzeo onda taj tim bez vlasnika iz 1. ?! :) ..ma jok to :) ..timovi ostaju,nego samo treba smisliti malo bolje rjesenje za ovaj problem oko preuzimanja timova ;) :)
"Ko je babo?" -Edin Džeko..

..Gunner rules!

Avatar
Padovan
Član IO SS.ba lige
Postovi: 9592
Pridružen/a: 15 maj 2009, 17:22
x 44
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 23 jul 2011, 16:20

@Senaid L.F.C

Ne bi to bilo dobro, jer je previše komplicirano!

Sinoć smo ja i goalgetter nešto kontali da vratimo stari sisstem za prvu ligu, odnosno da igrač iz druge lige koji ulazi u prvu naslijedi isti broj bodova sa klubom koji preuzima (jer je on ionako dobro plasiran u drugoj i trebao bi ući u prvu), dok bi ovo pravilo za oduzimanje bodova ostalo za drugu ligu, jer tu dolaze novi igrači koji nisu igrali ligu? Šta kažete na ovu opciju nekako mi se čini relanija!
1992-1995 nikad zaboraviti...

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Avatar
DesimaL
Postovi: 4408
Pridružen/a: 22 maj 2011, 19:48
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 23 jul 2011, 16:37

juventus 0244 je napisao/la:@Senaid L.F.C

Ne bi to bilo dobro, jer je previše komplicirano!

Sinoć smo ja i goalgetter nešto kontali da vratimo stari sisstem za prvu ligu, odnosno da igrač iz druge lige koji ulazi u prvu naslijedi isti broj bodova sa klubom koji preuzima (jer je on ionako dobro plasiran u drugoj i trebao bi ući u prvu), dok bi ovo pravilo za oduzimanje bodova ostalo za drugu ligu, jer tu dolaze novi igrači koji nisu igrali ligu? Šta kažete na ovu opciju nekako mi se čini relanija!

E ovo mi se svidja,jer ako si 1 u Drugoj ligi i treba da udjes u Prvu ligu,da preuzmes neki klub,koji ima npr 20 i smanj i se na deset i onda zadnji,onda bolje ostati u 2 ligi.A ti novi koji bi trebali,tek da udju u Drugu ligu njima bi se trebali smanjivati bodovi za pola.

Znaci ja sam ZA OVAJ PRIJEDLOG :D
Visca el Barça ! Mes que un club !

Odgovori

Natrag na “Fantasy ss.ba PES6 liga”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.