Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna

Drum
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la Drum » 02 sep 2026, 23:11

GrbavicaHrammm je napisao/la:
02 sep 2026, 17:39
invincible1921 je napisao/la:
02 sep 2026, 17:27
GrbavicaHrammm je napisao/la:
02 sep 2026, 17:22

Ja tek vidim ovo :tokralju:

Kako bih mu ja samar opalio u svlacionici da sam igrac ..
Ja rekoh neki dan pojedinim ovdje..."Samo ih vi branite"

Nikad ih nisam licno branio, vazda sam govorio da su upitnog kvaliteta , poslije ove slike zasto se ne oglasi patriota Nurkic? Sine opali im samarcinu i posalji preko Drine !
Kaze Đerđa da se on ne bavi politikom. I nikom nista. A lik selektor. I kao takav treba da se suoci sa problemima. Inace, burazeru, tebi je kulturna Belgija i vise nego mjera. Nije dzaba da ga u hrv kosarci nema na vidiku ...

A kada Nurkic krene sa prozivkama u vezi politike, kriminala i javasluka, bas ga "pohvalite" zbog toga.

Ja mu prvi porucujem, oprosti se Jusufe. Cistog si obraza.

Sutra ces nezasluzeno biiti veci papak od Muse. Garantujem.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 02 sep 2026, 23:21

071 je napisao/la:
02 sep 2026, 23:02
Drum je napisao/la:
02 sep 2026, 23:01
071 je napisao/la:
02 sep 2026, 16:13
I po obicaju “slucaj Lazic” danas vise niko i ne spominje… narod za izucavanje.
Pa neka mu KK Bosna sredi ugovor. Neka se isprse vise od Mile ako cemo, ko ima veceg i duzeg.

Ja sam prije neki dan spomenuo Alihodzica, koji bi kao direktor reprezentacije morao koju rijec izustiti. Za istog smo zadnji put culi kada su se on i Barbaric prozivali u vezi ulaznica. Sramota.

Dzevad Alihodzic je veca sramota od svih hasuma i neprijatelja u savezu zajedno. Tacka.

Jel valjda da se na forumu spasava bh kosarka?

A kada Nurkic krene sa prozivkama lopova i prevaranata u savezu i oko reprezentacije, nema goreg od njega.

Zbog jedne slabo odigrane utakmice je glumac, seronja, demagog, kvazi patriota i dalje da nabrajmo.

Jednom nam se desila nafaka sa Ivicom Osimom, koji nam je spasio nogometnu reprezentaciju.

Tesko da ce kosarka dozivjeti isto ...
Nema mu Bosna sta ponuditi kada ima vazeci ugovor sa Laktasenkom, imali su godinu dana da mu nude dok je igrao basketa u Kini.
Da se ima volje koliko je isprazne price Sarajevu, pokenjali bi se po Mili i ugovoru gospodski, a Lazic bi osvanuo u Sa.

Budimo ljudi i priznajmo da sama kenjaza nas je.

Zabogamiloga
Kontakt:

Post Postao/la Zabogamiloga » 02 sep 2026, 23:49

Nemamo mi stručnih ljudi u savezu. Jedina je pohvala što nismo u dugovima. Što nema onih sramota ne znaš hoćeš ići busem, vozom itd. Nema neki autoritet, neko ime koje bi privuklo igrače svih naraštaja. Ovako širi spisak vazda isti, isti ljudi ne dolaze.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 03 sep 2026, 11:12

Drum je napisao/la:
02 sep 2026, 23:21
071 je napisao/la:
02 sep 2026, 23:02
Drum je napisao/la:
02 sep 2026, 23:01

Pa neka mu KK Bosna sredi ugovor. Neka se isprse vise od Mile ako cemo, ko ima veceg i duzeg.

Ja sam prije neki dan spomenuo Alihodzica, koji bi kao direktor reprezentacije morao koju rijec izustiti. Za istog smo zadnji put culi kada su se on i Barbaric prozivali u vezi ulaznica. Sramota.

Dzevad Alihodzic je veca sramota od svih hasuma i neprijatelja u savezu zajedno. Tacka.

Jel valjda da se na forumu spasava bh kosarka?

A kada Nurkic krene sa prozivkama lopova i prevaranata u savezu i oko reprezentacije, nema goreg od njega.

Zbog jedne slabo odigrane utakmice je glumac, seronja, demagog, kvazi patriota i dalje da nabrajmo.

Jednom nam se desila nafaka sa Ivicom Osimom, koji nam je spasio nogometnu reprezentaciju.

Tesko da ce kosarka dozivjeti isto ...
Nema mu Bosna sta ponuditi kada ima vazeci ugovor sa Laktasenkom, imali su godinu dana da mu nude dok je igrao basketa u Kini.
Da se ima volje koliko je isprazne price Sarajevu, pokenjali bi se po Mili i ugovoru gospodski, a Lazic bi osvanuo u Sa.

Budimo ljudi i priznajmo da sama kenjaza nas je.
pa ne moze mu Bosna ponuditi kad ima vazeci ugovor, ne moze tek tako raskinut ugovor s Igokeom

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 sep 2026, 11:35

I da preseli i familiju i zemlju i sve u Sarajevo iz Milića?
Mislite da je samo problem ugovor sa Igokeom?
Koševo Zapad

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 03 sep 2026, 12:49

Ljudi misle da se ugovori mogu tek tako raskidati i potpisivati... vela havle.

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 03 sep 2026, 12:59

DamirT je napisao/la:
02 sep 2026, 17:51
Mocvara1991 je napisao/la:
02 sep 2026, 17:47
Tjeraj ih u Igokeu i Talica i Ilica,ionako qrcu ne valjaju. A s repkom treba da se raskrsti nakon ovog. Mrs mame vam j3bem poCetnicke.
Ovog drugog pogotovo. Mene sramota bilo za njega u ponedjeljak. Lik blage veze nema. Ali se definitivno slazem da se otjeraju iz reprezentacije. Daj radije dvojicu mladih perspektivnih momaka iz u20 (ako ih ima), od kojih mozda mozemo imati koristi u buducnosti.
I još obojicu i repka i KK Bosna stavile na mapu. Trebaš baš biti zadrti krkan da ni trunke poštovanja i zahvalnosti ne pokažeš ni tu 1 hebenu minutu. :puke:
'Politička elita u BiH se sastoji od veze između politike, biznisa, organizovanog kriminala i medija. Njihov glavni interes je mogu li ukrasti i zadržati sve što pokradu bez ikakve odgovornosti. Ništa što im EU nudi nije bolje od toga.' by US Congress

Zabogamiloga
Kontakt:

Post Postao/la Zabogamiloga » 03 sep 2026, 14:04

BHBasket evo tovari i Kamenjaša, krenuli su redom izgleda

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 03 sep 2026, 23:15

Poprilicno zanimljiv intervju Vrabeta. Dobar momak skroz. Dotakao se i Laze i svega onoga sto se nedavno desavalo.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 05 sep 2026, 14:21

Ako se za žrijeb kvalifikacija za EB budu uzimao ranking prije MB nama cilj mora biti da budemo ispred Hrvatske a nismo toliko daleko i od ci.futa koji su pot 4. Ako bi uspjeli u novembru imati 2 pobjede gotovo pa sigurno bi prestigli ci.fute koji igraju sa Nizozemskom i Latvijom. Hrvatska će teško pobjediti Poljsku na gostovanju bez Hezonja a tek i bez Šarića (Efes igra dva dana prije EL na gostovanju Baskoniji, sa Lloydom) a kod Poljske će tandem Ponitka-Balcerowski biti dostupan vjerovatno (Barcelona igra 3 dana prije domaću protiv Fenera). Mi, Hrvatska i ci.futi ćemo se boriti za pot 4 jer da se stigne Češka je teško ali bi mi sa 4/4 vjerovatno bili blizu njih zbog FIBA ranking sistema (bolje rangirani protivnici i jača faza takmičenja). Ne kažem da će nama biti lako protiv Litvanije kod kuće (moguće da će doći EL ekipa) čak bih rekao da će nam gostovanje Islandu biti teža utakmica. U suštini nam ne pravi neku veliku razliku bili 4. ili 5. pot jer su nam skoro isti protivnici ali potencijalni protivnici iz pota 4 su Poljska/Gruzija/Češka dok iz pota 5 su to Belgija/Ukrajina (Estonija i Švedska će se boriti za pot 5 sa ove dvije nabrojane). Sigurno da je lakše igrati protiv ovih ekipa iz pota 5 ali postoji jedan sitan detalj, Estonija i Španija će biti jedan od domaćina EB pa bih iskreno zbog toga volio da izbjegnemo Estoniju (ako uđu u pot 5), Španija je možda bez EL igrača i najlakši protivnik iz pota 1. Pot 5 je isto dobar ako bi dobili Češku sa nama u grupu jer bi ih vjerovatno u obje utakmice pobjedili (teško da bi mogli i sa Satoranskim nešto). Ovo je samo ako se žrijeb bude desio prije MB, gledajući ove kvalifikacije moguće je da se to desi (zadnja runda pretkvalifikacija nije ni počela a znale su se grupe).

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 05 sep 2026, 18:16

"Your favorite player's favorite player" - MB

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []