Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna

Helemnejse
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Helemnejse » 04 avg 2026, 10:24

Za maka je sad da potvrdi price da je nivo

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 04 avg 2026, 10:25

Kylian je napisao/la:
04 avg 2026, 10:03
Ja samo znam da je meni sada sasvim jasno zašto Mirza Teletovic nije dao Benjaminu da ide na U18, zasto Jasarevic i Manojlović nisu išli sa U20,

A sto se tiče U16 šta je mene briga da sad komentarisem Prasovice, kada sam na početku pisao da je ovdje previše Realwaya i da Jasarevic upravlja ovom spiskom a ne Ozegovic, nije vam bilo cool, rekli ste šta ima veze ko je čije dijete i sto mu je babo u UO. Eto nam spiska, sretno U16. Sretno Realway :bih:

Od početka govorim da jedino od njih imam očekivanja ima tu par odličnih momaka, pa ako i ovo ne prodje šta da radimo, pomiricemo se sa time da smo u mulju košarke. Sredina sredine ili sredina B divizije
Teletović bosnic imaju ega do proksima centaure i nazad, eto to ti je to.

A ovaj hodza vazi o patriotizmu i sehidima sigurno svaku hutbu

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 04 avg 2026, 12:01

marlostanf1eld je napisao/la:
04 avg 2026, 07:25
Igra peticu ja koliko sam vidio, mozda oko 200 cm visok, ima dobru kontrolu tijela i fino se snalazi oko obruca, nista posebno. Bas si u pravu za ove visine, ili su oko 190 cm ili oko 205 cm, sa izuzetkom Koprivice i Damjanovica. Pretpostavljam da se trebao voditi Dzan Prasovic, a Fatiha su otpisali, jer im treba 4ka, jer koliko ja vidim u ovom rosteru nema nijedne prave 4ke. Vjerovatno ce to odradjivati Becarevic, s obzirom da je to igrao u klubu, a i moze pogoditi izvana, ali on meni nije dovoljno pokretljiv i jos nema uskladjenu motoriku da igra 4.
Centar, visok 2 metra i jos mrsav - u startu ne zvuci dobro, ali vidjet cemo. :mrgreen: Volio bih da sve grijesim i da nas demantuju plasmanom u A diviziju. Nedovoljno ih poznajem da bih mogao nesto vise napisati, ali ovako laicki je ocito da nemamo visine. Pretpostavljam da ce na 4 i 5 igrati preostala cetvorica 'visokih': Morankic i Becarevic od oko 205 cm (mada se na slici s Penavom vidi da je upitno imaju li i toliko), te Nuhanovic i Halilovic od 200-202 cm. Mozda i Koprivica moze pomoci na 4, ali bi on od nekih 197-198 cm i Damjanovic iz Igokee trebali pokrivati trojku. Na 1 i 2 pretpostavljam da ce Omerovic, Bokur i Elezovic 'odraditi' gotovo sve minute. I to je nekih 9 igraca za rotacije. Vjerovatno ce jos Dzemica negdje utrpati, a za Jasarevica i Jusica ne znam kako mogu do minuta pored ove trojice 'niskih'. Ne kontam kako Zukic nije mogao upasti umjesto jednog od njih, ali otom potom...

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 04 avg 2026, 13:47

Hajde barem smo podigli rejting a vjerovatno i platu njihovom treneru U18 Dubaija.
Ponosni su na Tinjaka i na to sto nas je vodio i upisao u CV selektorsku ulogu 👏👏👏 bravo za njih- a nama …(ovdje mi treba chat gpt da ne psujem) evo cutim bolje je

slika

slika

slika

BasketTZ
Kontakt:

Post Postao/la BasketTZ » 04 avg 2026, 17:16

Gledam roster U16 i ne daje mi neku preveliku nadu da će napraviti neki iskorak.Poslije U18 koja me moram reći razočarala , mislio sam da imaju potencijal za veće domete.Volio bih da me ovi momci demantuju i odigraju dobar turnir.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 04 avg 2026, 18:16

I meni se čini da su nekakvi maleni al šta ja znam kadeti su ne mogu biti ni preveliki

slika

slika

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 05 avg 2026, 09:19

Pazi,
Ovo što znamo iz pisanja po portalima i sa foruma da je razlog za odstranjenje djece sa okupljanja uplitanje roditelja mi je pohvalno i čestitam treneru. Tako bi trebalo biti, jel.
Eh sad pitam trenera,
smije li isto tako odstraniti i npr Ibrahima kad Nedim odluči da vodi utakmicu umjesto njega, kad mu sa tribina daje instrukcije, kad dolazi do klupe? Bili su mnogi na jednom turniru gdje je Nedimu valjda bilo nezgodno da pravi pichvajz pa je dao upute jednom od roditelja da uđe na teren i bukvalno se sukobi sa sudijama. Iako je klub dobio info o zbivanjima apsolutno nikakve reakcije nije bilo. Kako ovaj može onaj ne može? To što je on direktor/sekretar qurac palac ne daje mu pravo da ruši integritet trenera. Ako nisi zafovoljan uzmi ekipu i ti ih vodi ili te nedostatke rješavaj na treningu, na utakmici to djeluje krajnje neprimjereno i drsko ali eto "more mu se" rekli bi :cool:

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 05 avg 2026, 10:03

Sutra je prva utakmica u 13:30
Statistički Norveška u ovome uzrastu nije nas pobjeđivala
U nastavku naša grupa i link za utakmicu sutra

slika

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 05 avg 2026, 10:06

costacurta08 je napisao/la:
05 avg 2026, 09:19
Pazi,
Ovo što znamo iz pisanja po portalima i sa foruma da je razlog za odstranjenje djece sa okupljanja uplitanje roditelja mi je pohvalno i čestitam treneru. Tako bi trebalo biti, jel.
Eh sad pitam trenera,
smije li isto tako odstraniti i npr Ibrahima kad Nedim odluči da vodi utakmicu umjesto njega, kad mu sa tribina daje instrukcije, kad dolazi do klupe? Bili su mnogi na jednom turniru gdje je Nedimu valjda bilo nezgodno da pravi pichvajz pa je dao upute jednom od roditelja da uđe na teren i bukvalno se sukobi sa sudijama. Iako je klub dobio info o zbivanjima apsolutno nikakve reakcije nije bilo. Kako ovaj može onaj ne može? To što je on direktor/sekretar qurac palac ne daje mu pravo da ruši integritet trenera. Ako nisi zafovoljan uzmi ekipu i ti ih vodi ili te nedostatke rješavaj na treningu, na utakmici to djeluje krajnje neprimjereno i drsko ali eto "more mu se" rekli bi :cool:
Mislim da je to jasno, onaj ko ti daje platu može šta hoće i kad hoće, jer zavisis od njega. I nije samo Nedim, gledao sam ovo bahato ponašanje vise puta i od većine “šefova”.
Nije ovo samo relacija babo-selektor, mislim da je dublja pozadina ali cute svi, cutimo i mi.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 05 avg 2026, 12:23

slika

Ja ne razumijem sto vi mislite da neko treba loviti dijasporu po svijetu i moliti da dodje igrati za BiH omladinske selekcije, kad je jasno da nama to nije donijelo ništa čak smo ove godine sa U18 gdje je bilo najviše dijaspore ikada u reprezentaciji samo nazadovali u ukupnom poretku.
Mi samo možemo valjati njima da oni promijene klubove, jer nisu to neki super igrači, da jesu zvale bi ih zemlje gdje žive i čije državljanstvo imaju, a mogu sada promijeniti klubove i u objavama se kite sa reprezentativnim nastupima.

Ali ja kao pojedinac, ne znam i ne mogu da sebi objasnim, zašto bih ja to želio vise Bristini nego bilo kojeme momku iz BiH koji je zbog njega ostao, a trebao je otići. Jer bas on nije pokazao vise ako čak nije i manje, da ne bude da ga izdvajam nisu ni ostali. Evo mi smo pomogli i njemu i čestitamo ti. Igrao si prošle godine za U16, ove za U18, iduce opet za U18, mislim da će Tinjak 2 godine voditi selekciju, možda čak bude vodio i U20, sad već ima selektorsko iskustvo u CV.

Ali kad budem imao vremena da sjednem, napravicu stvarnu analizu domaćih i dijaspore, na ovome Eurobasketu, posebno njihovog učešća u ovoj U18 i šta nam je u košarci omladinskih donijelo njihovo ucesce u sveukupnom rezultatu za košarku BiH. Ako je ipak nekome donijelo u džep lovu, jer oni platiti mogu, ne bih to komentarisao ni uzimao za naše ukupno zadovoljstvo BH košarkom. Mene samo zanima šta smo dobili mi (BiH) od njihovog učešća.

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 05 avg 2026, 13:11

Kylian je napisao/la:
05 avg 2026, 12:23
slika

Ja ne razumijem sto vi mislite da neko treba loviti dijasporu po svijetu i moliti da dodje igrati za BiH omladinske selekcije, kad je jasno da nama to nije donijelo ništa čak smo ove godine sa U18 gdje je bilo najviše dijaspore ikada u reprezentaciji samo nazadovali u ukupnom poretku.
Mi samo možemo valjati njima da oni promijene klubove, jer nisu to neki super igrači, da jesu zvale bi ih zemlje gdje žive i čije državljanstvo imaju, a mogu sada promijeniti klubove i u objavama se kite sa reprezentativnim nastupima.

Ali ja kao pojedinac, ne znam i ne mogu da sebi objasnim, zašto bih ja to želio vise Bristini nego bilo kojeme momku iz BiH koji je zbog njega ostao, a trebao je otići. Jer bas on nije pokazao vise ako čak nije i manje, da ne bude da ga izdvajam nisu ni ostali. Evo mi smo pomogli i njemu i čestitamo ti. Igrao si prošle godine za U16, ove za U18, iduce opet za U18, mislim da će Tinjak 2 godine voditi selekciju, možda čak bude vodio i U20, sad već ima selektorsko iskustvo u CV.

Ali kad budem imao vremena da sjednem, napravicu stvarnu analizu domaćih i dijaspore, na ovome Eurobasketu, posebno njihovog učešća u ovoj U18 i šta nam je u košarci omladinskih donijelo njihovo ucesce u sveukupnom rezultatu za košarku BiH. Ako je ipak nekome donijelo u džep lovu, jer oni platiti mogu, ne bih to komentarisao ni uzimao za naše ukupno zadovoljstvo BH košarkom.
Neki dan je onaj sa BHB poslao prijavu protiv Nurkića zbog onog AI klauna jer danas svak može pisati po netu šta hoće a i svak svakoga može prijaviti za sve i svašta.
Ološ ima koristi od te nejasno definisane zone i zakonskih regulativa, jer indirektno (rijetko direktno) se okorišćuju kroz povjerene im poslove trenera i saradnje sa klubovima i roditeljima. Umjesto da tu vodu usmjere na mlin od vodenice oni sve to navode na svoj vlastiti đeram tj džep a ti/ja i masa drugih koji isto razmišljaju ne mogu ništa konkretnije uraditi do pisati u 3. licu po forumima ili društvenim mrežama jer državu zaboli qur ko i za masu drugih stvari. Daju malo crkavice i ne traže povratnu info. Win win.
U 3. licu se piše jer ne možeš dokazati, iako sam svojim očima gledao kako je dijete posredstvom posrednika došlo u reprezentaciju, ili misteriozne poruke koje su slate roditeljima da se konsultuju sa selektorom oko daljnjeg angažmana, ali to roditelji pričaju po mahali i uz kafu al' niko u policiju neće da ode jer su mišljenja da će nanijeti štetu u razvoju vlastitom djetetu.
A zbog toga se sušimo kao svo ovo bilje na ovoj vrućini. Lagano propadamo i nestajemo.
Jedino i opet kažem JEDINO dragi Bog zna da stvari postavi na svoje mjesto pa nas tako pokušava osvijestiti ovakvim blamažama računajući valjda da kad se jednom izblamira pred širokim auditoriumom, neće opet plaćat i dozvaće se pameti. No međutim......

Darkus
Kontakt:

Post Postao/la Darkus » 05 avg 2026, 14:56

costacurta08 je napisao/la:
05 avg 2026, 13:11
Kylian je napisao/la:
slika

Ali kad budem imao vremena da sjednem, napravicu stvarnu analizu domaćih i dijaspore, na ovome Eurobasketu, posebno njihovog učešća u ovoj U18 i šta nam je u košarci omladinskih donijelo njihovo ucesce u sveukupnom rezultatu za košarku BiH. Ako je ipak nekome donijelo u džep lovu, jer oni platiti mogu, ne bih to komentarisao ni uzimao za naše ukupno zadovoljstvo BH košarkom.
Neki dan je onaj sa BHB poslao prijavu protiv Nurkića zbog onog AI klauna jer danas svak može pisati po netu šta hoće a i svak svakoga može prijaviti za sve i svašta.
Ološ ima koristi od te nejasno definisane zone i zakonskih regulativa, jer indirektno (rijetko direktno) se okorišćuju kroz povjerene im poslove trenera i saradnje sa klubovima i roditeljima. Umjesto da tu vodu usmjere na mlin od vodenice oni sve to navode na svoj vlastiti đeram tj džep a ti/ja i masa drugih koji isto razmišljaju ne mogu ništa konkretnije uraditi do pisati u 3. licu po forumima ili društvenim mrežama jer državu zaboli qur ko i za masu drugih stvari. Daju malo crkavice i ne traže povratnu info. Win win.
U 3. licu se piše jer ne možeš dokazati, iako sam svojim očima gledao kako je dijete posredstvom posrednika došlo u reprezentaciju, ili misteriozne poruke koje su slate roditeljima da se konsultuju sa selektorom oko daljnjeg angažmana, ali to roditelji pričaju po mahali i uz kafu al' niko u policiju neće da ode jer su mišljenja da će nanijeti štetu u razvoju vlastitom djetetu.
A zbog toga se sušimo kao svo ovo bilje na ovoj vrućini. Lagano propadamo i nestajemo.
Jedino i opet kažem JEDINO dragi Bog zna da stvari postavi na svoje mjesto pa nas tako pokušava osvijestiti ovakvim blamažama računajući valjda da kad se jednom izblamira pred širokim auditoriumom, neće opet plaćat i dozvaće se pameti. No međutim......
Bolje nemoj gubiti vrijeme i analizirati ih.
Znamo da je selektor trener koji nema rezultata u svom klubu i znamo kako je selektovao djecu.
Ko prati djecu zadnjih godina vidi da ta djeca nisu nažalost napredovala.
Šipković , Drago, Mićo , Dženis igraju isto kao i prije 3-4 godine.
Tomić i Preldzic jedino dobili na košarkaškom bezobrazluku(pozitivno)zadnju godinu.
Netko bi rekao iskustvu.
Skalonjic korišten pogrešno cijeli turnir a igrao malo.

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 06 avg 2026, 07:05

Rosteri potvrđeni, zvanično 6 igrača sa 190 cm i manje.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 06 avg 2026, 08:41

Ma opet ima netacnih visina. Sudeci po ovoj slici s Penavom, nema sanse da su Dzemic i Omerovic isti i da su obojica 190 cm. Takodjer, nema sanse ni da je Omerovic 6 cm visi od Bokura.

Bice zanimljivo vidjeti je li Mak bas generacijski talenat i moze li u istu recenicu s Ukicem. U nekim stvarima je bio brutalan jos prije 2 godine, nadam se samo da je dosad naucio poloziti lijevom rukom. :mrgreen: Elezovic po prvi put izlazi iz zone komfora, tj. pred njim su ozbiljne utakmice u kojima se ocekuje da odigra bitnu ulogu - valjda ne zakaze. Ova trojica sto su isli na kontrolne treninge Srbije (Bokur, Damjanovic i Koprivica) valjda pokazu da to nije bilo bez razloga, mada da su valjali - ne bi dosli kod nas. Becarevic i Halilovic potpisali za Megu, koja rijetko kad profula s mladim igracima u ovim godinama - nadati se da ce to pokazati i na ovom prvenstvu. Morankic, kao nas najveci talenat iz 2011. godista, je naglo buknuo i fizicki i igracki. Tesko je i predvidjeti koliko je trenutno dobar, a nadam da ce nas on bas pozitivno iznenaditi. Jasarevic, Jusic, pa i Dzemic, ne znam ni zbog cega idu. Mozda je neki od njih bas dobar suter, pa je to neki adut koji ih je 'ubacio' na spisak (da se mene pita, Buljubasic i Zukic bi isli umjesto prve dvojice). Ostane jos Nuhanovic, koji je, nadam se, bolji kosarkas od blizanaca, jer su oni ponajvise zbog njega ostali kod kuce.

Sinoc malo gledam rostere drugih reprezentacija i vidim da kod Hrvata nema Garme. Mada, oni su i bez njega bas jaki i vjerovatno jedni od glavnih favorita za ulazak u A diviziju. Ukic je strasan talenat, u zadnjoj godini je jos dodatno napredovao. Zanimljivo da su oni odigrali 7 prijateljskih utakmica, a mi jedva dvije - i to protiv iste reprezentacije. A, i to je bilo nesto stidljivo, jer savez nigdje nije objavio ni rezultate, ni najbolje strijelce, ni nista u vezi tih utakmica. To je u startu veliki minus s kojim ova djeca dolaze na prvenstvo u odnosu na susjede, ali otom potom...

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 06 avg 2026, 10:49

Ghuraba je napisao/la:
06 avg 2026, 08:41
Zanimljivo da su oni odigrali 7 prijateljskih utakmica, a mi jedva dvije - i to protiv iste reprezentacije. A, i to je bilo nesto stidljivo, jer savez nigdje nije objavio ni rezultate, ni najbolje strijelce, ni nista u vezi tih utakmica. To je u startu veliki minus s kojim ova djeca dolaze na prvenstvo u odnosu na susjede, ali otom potom...
Naš savez tako tempira formu. Taman da u razigravanju za 9 mjesto budu top fit :bih:
'Politička elita u BiH se sastoji od veze između politike, biznisa, organizovanog kriminala i medija. Njihov glavni interes je mogu li ukrasti i zadržati sve što pokradu bez ikakve odgovornosti. Ništa što im EU nudi nije bolje od toga.' by US Congress

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 06 avg 2026, 10:55

Ghuraba je napisao/la:
06 avg 2026, 08:41
Ma opet ima netacnih visina. Sudeci po ovoj slici s Penavom, nema sanse da su Dzemic i Omerovic isti i da su obojica 190 cm. Takodjer, nema sanse ni da je Omerovic 6 cm visi od Bokura.

Bice zanimljivo vidjeti je li Mak bas generacijski talenat i moze li u istu recenicu s Ukicem. U nekim stvarima je bio brutalan jos prije 2 godine, nadam se samo da je dosad naucio poloziti lijevom rukom. :mrgreen: Elezovic po prvi put izlazi iz zone komfora, tj. pred njim su ozbiljne utakmice u kojima se ocekuje da odigra bitnu ulogu - valjda ne zakaze. Ova trojica sto su isli na kontrolne treninge Srbije (Bokur, Damjanovic i Koprivica) valjda pokazu da to nije bilo bez razloga, mada da su valjali - ne bi dosli kod nas. Becarevic i Halilovic potpisali za Megu, koja rijetko kad profula s mladim igracima u ovim godinama - nadati se da ce to pokazati i na ovom prvenstvu. Morankic, kao nas najveci talenat iz 2011. godista, je naglo buknuo i fizicki i igracki. Tesko je i predvidjeti koliko je trenutno dobar, a nadam da ce nas on bas pozitivno iznenaditi. Jasarevic, Jusic, pa i Dzemic, ne znam ni zbog cega idu. Mozda je neki od njih bas dobar suter, pa je to neki adut koji ih je 'ubacio' na spisak (da se mene pita, Buljubasic i Zukic bi isli umjesto prve dvojice). Ostane jos Nuhanovic, koji je, nadam se, bolji kosarkas od blizanaca, jer su oni ponajvise zbog njega ostali kod kuce.

Sinoc malo gledam rostere drugih reprezentacija i vidim da kod Hrvata nema Garme. Mada, oni su i bez njega bas jaki i vjerovatno jedni od glavnih favorita za ulazak u A diviziju. Ukic je strasan talenat, u zadnjoj godini je jos dodatno napredovao. Zanimljivo da su oni odigrali 7 prijateljskih utakmica, a mi jedva dvije - i to protiv iste reprezentacije. A, i to je bilo nesto stidljivo, jer savez nigdje nije objavio ni rezultate, ni najbolje strijelce, ni nista u vezi tih utakmica. To je u startu veliki minus s kojim ova djeca dolaze na prvenstvo u odnosu na susjede, ali otom potom...
Sto je Maku falilo to ga je sad Boban na pripremama sigurno naucio

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 06 avg 2026, 11:15

Kylian je napisao/la:
slika

Ali kad budem imao vremena da sjednem, napravicu stvarnu analizu domaćih i dijaspore, na ovome Eurobasketu, posebno njihovog učešća u ovoj U18 i šta nam je u košarci omladinskih donijelo njihovo ucesce u sveukupnom rezultatu za košarku BiH. Ako je ipak nekome donijelo u džep lovu, jer oni platiti mogu, ne bih to komentarisao ni uzimao za naše ukupno zadovoljstvo BH košarkom. Mene samo zanima šta smo dobili mi (BiH) od njihovog učešća.
Nepravi nikakve analize i podjele djece na domace i dijasporu, ja prvi to nebih svatio kao nimalo dobronamjerno!

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 06 avg 2026, 11:56

I mene samo zanima da li je Mak takav talalenat kakvim se predstavlja, a Halilovic i Becarevic su mi poznati individualno ali ne svi zajedno kao tim. Gledamo ih danas :bih: za dva sata će sve biti jasno

slika

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 06 avg 2026, 12:04

Od reprezentacije gdje je nasilu uguran sin od clana UO nema hajra.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 06 avg 2026, 12:08

DirkNowitzki je napisao/la:
06 avg 2026, 12:04
Od reprezentacije gdje je nasilu uguran sin od clana UO nema hajra.
Trenutno se pravimo da to ne primjećujemo i da nam to nije važno :mrgreen:
Pitanje je i ko bi bio selektor da nije pristao to uraditi. Dakle sin je već bio konstanta sve ostalo je bilo promjenjivo

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []