RIO 2016 - Gimnastika

Moderatori/ce: insider,ribery,rio_Ferdy88

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 36835
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
Kontakt:

RIO 2016 - Gimnastika

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 avg 2016, 00:53

slikaslikaslika

Sva natjecanja u gimnastici će se održavati od 6.8 do 21.8 u Olimpijskoj areni Rio ili HSBC areni koja je izgrađena za potrebe Panameričkih igara 2007, kapaciteta 15 000 mjesta.

slika

Raspored natjecanja:

slika

Sportska gimnastika

Sportska gimnastika je bila na programu prvih modernih igara u Atini, i od tada je na svakim igrama bila dio programa, a od 1928. dozvoljeno je takmičenje i ženama. U Grčkoj 1896. je učestvovalo devet zemalja, ukupno 71 sportista, dominirala je Nemačka sa pet zlata u osam disciplina, od toga dva ekipna. Četiri godine kasnije u Parizu, gimnastika je bila dio osnova šireg programa, uz gimnastičke discipline bodovani su skok u dalj i dizanje tegova, a u konkurenciji više od 70 takmičara, zlato je osvojio Francuz Sandras.

Olimpijski program se mijenjao, današnji standardni se sastoji od šest muških i četiri ženske discipline. Muške su parter, konj s hvataljkama, karike, preskok, razboj i vratilo, kod dama to su preskok, dvovisinski razboj, greda i parter.

Medalje se osim u ovim pojedinačnim disciplinama, dijele i u višeboju gdje se gimnastičari takmiče na svim spravama i disciplinama i to njih 32 u kvalifikacijama. Postoji i ekipna konkurencija za muškarce i žene. Ukupno je dakle 14 disciplina u kojima se dijele medalje.

Ovaj sport je rađao velike olimpijske šampione, poslije drugog svjetskog rata dominirale su istočnoevropske zemlje, kasnije su Kinezi preuzeli primat. Imena velikih šampiona Larise Latinjine koja je sa 18 medalja najuspešniji pojedinac u historiji igara, ne samo gimnastike, zatim Vitali Ščerbo, Andrijanov, Boris Šahlin, Aleksej Nemov, Savao Kato, nekoliko sjajnih Kineza, Nađa Komaneči, zatim junakinja OI 1984. Mari Lu Reton ušla su u istoriju.

Jedna nacija ne može imati više od pet olimpijaca odnosno olimpijki. Svi učesnici se takmiče u kvalifikacijama, u timskoj konkurenciji najboljih osam ekipa ide u finale u kome se trojica gimnastičara nadmeću na svakoj spravi. Bodovi se sabiraju i na taj način se dobija pobjednik u ekipnoj konkurenciji. Kod muškaraca u timskoj konkurenciji se u zadnje vrijeme sve vrti između Japanaca i Kineza, Kinezi brane naslov a u Londonu su na postolju bili još upravo Japanci i Britanci. Britanija je na zadnjem SP-u bila srebrna što znači da se mogu umiješati u borbu za sam vrh. Kod žena Amerikanke dominiraju zadnjih godina, te brane zlato iz Londona, kao i dva zadnja SP-a. Iz njih su ostajale Kineskinje te Britanke.

Što se konkurencije u višeboju tiče, najboljih 24 (maksimum dvojica iz jedne zemlje) idu u finale na kome se takmiče na svakoj spravi. Kod muškaraca najveći favorit je Japanac uchimura koji brani zlato iz Londona i višestruki je prvak svijeta. Prošle godine je na SP-u drugi bio Kubanac Manrique Larduet, treći Kinez Deng Shudi. Kod žena se očekuje bitka između Amerikanki Biles i Douglas, na zadnjem SP-u ova prva je odnijela zlato, dok Gabby brani zlato iz Londona.

U finalu po spravama, najboljih osam ide poslije kvalifikacija u finale. Kod muškaraca na parteru je u zadnje vrijeme najbolji Japanac Kenzo Shirai koji brani zlato sa SP-a, gdje su iza njega ostali Britanac Whitlock i Španac Zapata, ne treba otpisati ni Rusa Ablyazina te spomenutog Uchimuru. Što se tiče konja sa hvataljkama tu nade za medalju gaje i komšije koje predstavlja Ude, koji je bio srebreni na pretposljednjem SP-u, a na zadnjem zlato i srebro su otišli u Britaniju, Whitlock i Smith, koji brane i medalje iz Londona gdje su bili srebreni i brončani. Na karikama zlato iz Londona brani najveća domaća nada za medalju Zanetti, dok su Kinezi Hao i Yang podijelili medalje na posljednja dva SP-a, dok je zlatni upravo bio Grk Petrounias. Na preskoku favorit je Ri Se-gwang iz Sjeverne Koreje, koji je zlatni sa posljednja dva SP-a, dok će svoju šansu za medalju tražiti opet Rus Ablyazin, koji brani srebro iz Londona, zatim Rumun Dragulescu i Amerikanac Whittenburg, koji su bili srebreni i bronačani na zadnjem SP-u. Na razboju o zlatu će odlučivati Kinezi Hao i Shudi, a tu je i Ukrajinac Vernyayev srebreni sa posljednjeg SP-a, te Azer Oleg Stepko. Na vratilu/preči Uchimura brani zlato sa SP-a, dok će glavni konkurent biti Amerikanac Leyva te Holanđanin Zonderland koji brani zlato iz Londona. Kod žena spomenuta Simone Biles osim zlata u višeboju, brani zlato i na parteru te gredi, sa posljednjeg SP-a. Na dvovisinskom razboju dominiraju Kineskinje, zlate sa zadnja dva SP-a Fan Yilin i Yao Jinnan. Na preskoku je svjetska prvakinja Ruskinja Maria Paseka, brončana iz Londona, Sjevernokoreanka Hong Un-jong ima srebro i zlato sa zadnja dva SP-a, a Biles broncu i srebro.

SSSR je dominirao u gimnastičkim takmičenjima na Olimpijadi, osvojili su 182 medalja, od toga 72 zlata. Daleko iza sebe ostavili su Amerikance i Japance koji su također velesile, a Rumuni i Kinezi su četvrti odnosno peti na toj vječnoj listi. U Londonu su Kinezi uzeli 5 zlatnih medalja, te 12 ukupno, dok su Rusi imali isto 12, ali dva zlata manje. Igre su obilježile i optužbe da je polovina njihove ženske ekipe mlađa od 16 godina koliko je potrebno prema pravilima da bi se učestvovalo na igrama.

Na zadnjem Svjetskom prvenstvu u Glasgowu SAD je imao 10 medalja od čega 5 zlata, Kina je uzela 8 odličja, Japan 5, Rusija 4.

slika


Ritmička gimnastika

Jedna od dvije ekskluzivno ženske discipline na Olimpijskim igrama, ritmička gimnastika je u programu igara od 1984. u Los Anđelesu. Do 1996. bila su održavana samo pojedinačna takmičenja, od Atlante je na programu i ekipno nadmetanje.

Takmičenje je podijeljeno na individualni i ekipni višeboj. Ritmičke gimnastičarke se takmiče, ili bolje rečeno vježbaju uz muziku sa vijačom, obručom, loptom, čunjevima, trakom. Dijele se medalje u individualnoj i grupnoj konkurenciji, poslije kvalifikacija deset takmičarki ide u finale u pojedinačnom takmičenju. Kod grupnog šest takmičarki je u timu, od toga pet u kvalifikacijama vježbaju sa pet lopti, da bi zatim vježbale sa tri trake i dva kruga. Osam najboljih ide u finale, gdje izvode još po jednu vježbu.

Ruskinje su najuspješnija nacija, od 1996. u ekipnoj konkurenciji osvojile su 4 zlata, jedino je Španija slavila 1996. u Atlanti, te brane i zlato iz Londona, kao i zadnjeg SP-a, a uz njih favoriti za medalje su i Bjeloruskinje. U pojedinačnoj konkurenciji od 1988. samo dva puta se desilo da pojedinačno zlato ne završi u rukama, prvo SSSR, pa Nezavisnih država (1992.) i zatim Rusije. Jedino je taj niz prekinula Ukrajinka Serebrijanska u Atlanti. Ovaj puta najveći favort bit će Ruskinja Kudryavtseva, zlatna sa SP-a, a najveća konkurencija će joj biti zemljakinja Mamun.

slika

Trampolin

Jedan od novijih sportova na igrama, prvi put je bio u programu u Sydneyu 2000. godine. Održava se u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Skače se na dvije trampoline koje su udaljene jedna od druge dva metra, vježbač mora da izvede što više gimnastičkih elemenata, salta, okreta, itd. Sudije ocjenjuju težinu, način izvođenja, postoje i kazne za prekoračenje vremena.

Kod dama, od Sydneya, trijumfovale su Ruskinja Karavejeva, Njemica Dogonanze i Kineskinje Wenna, te prije četiri godine Kanađanka MacLennan. Kineskinje Li Dan i Liu Lingling su zlatne sa zadnja dva prvenstva. Kod muškaraca, Rus Moskalenko je prvi pobjednik, u Atini je zlato otišlo u Ukrajinu, slavio je Yuri Nikitin da bi Lu Čunlong donio zlato domaćinu u Pekingu, a njegov sunarodnjak Dong je bio zlatni u Londonu. Na zadnja dva SP-a su zlatni bili opet Kinezi Gao Lei i Tu Xiao.

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Avatar
branimir85
Postovi: 11630
Pridružen/a: 05 jul 2015, 20:17
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 01 avg 2016, 01:15

bravo za temu ,samo da napomenem da se 2006 uvodi novi sistem bodovanja, kako bi se što manje zloupotrebljavali pokušaji sudaca da se nekoga favorizuje posebno domaćine,što je se prije jako često dešavalo čak i na najvećim sportskim događajima,tako da je u naftalin povijesti otišla desetka ,ocijena koju je Nadiu učinila besmrtnom :)
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Avatar
branimir85
Postovi: 11630
Pridružen/a: 05 jul 2015, 20:17
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 03 avg 2016, 15:02

Iako je danas gimsnastika u nekom drugom dobu što se ocjenjivanja vježbi tiče-nema apsolutnog perfektnog rezultata,gimnastika svoju popularnost može zahvaliti jednoj staroj ocjeni, a to je 10.00.
I većina onih koji uopće ne prate gimnastiku čuli su za Nadiu Comaneci i njezinih 10.00, a to je se dogodilo 1976 na OI u Montrealu,tada je imala samo 14 godina,a zanimljivo je to da je semafor pokazao 1.00-jer nije mogao pokazivati 4 znamenke :) poslije nje to su uradile Mary Lou Retton -1984god L.A i Daniela Silivaș 88god Seul ,prvi muškarac koji je dobio 10.00 na OI je Alexander Dityatin na OI u Moskvi, a prva osoba koja je na bilo kakvom takmičenju dobila 10.00 je Vera Caslavska na Europskom prvenstvu 1967 :kafa:
edit nije copy paste :)
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Avatar
branimir85
Postovi: 11630
Pridružen/a: 05 jul 2015, 20:17
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 04 avg 2016, 12:48

"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Avatar
branimir85
Postovi: 11630
Pridružen/a: 05 jul 2015, 20:17
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 04 avg 2016, 12:51

subota 6.8 prvi službeni dan
15:30 Gimnastika, muškarci, kvalifikacije pojedinačno/ekipno
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Avatar
branimir85
Postovi: 11630
Pridružen/a: 05 jul 2015, 20:17
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 04 avg 2016, 18:39

tko ne prati gimnastiku nek pogleda Epke-a na preči,definitivno najatraktivniji gimnastičar današnjice
https://www.youtube.com/watch?v=K07RN76LogA
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Avatar
branimir85
Postovi: 11630
Pridružen/a: 05 jul 2015, 20:17
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 07 avg 2016, 00:19

"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Avatar
branimir85
Postovi: 11630
Pridružen/a: 05 jul 2015, 20:17
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 07 avg 2016, 02:10

završila su cijelo dnevne kvalifikacije za muškarce
ekipno-finalisti
1 CHN China 270.461 Qualified
2 USA United States 270.405 Qualified
3 RUS Russian Federation 269.612 Qualified
4 JPN Japan 269.294 Qualified
5 GBR Great Britain 268.670 Qualified
6 BRA Brazil 268.078 Qualified
7 UKR Ukraine 263.002 Qualified
8 GER Germany
višeboj
1 191 UKR VERNIAIEV Oleg 91.964 Qualified
2 154 JPN UCHIMURA Kohei 90.498 Qualified
3 176 RUS BELYAVSKIY David 89.799 Qualified
4 116 CHN DENG Shudi 89.665 Qualified
5 139 GBR WILSON Nile 89.240 Qualified
6 151 JPN KATO Ryohei 89.232 Qualified
7 195 USA MIKULAK Samuel 89.041 Qualified
8 112 BRA SASAKI Sergio 88.898 Qualified
9 178 RUS KUKSENKOV Nikolai 88.848 Qualified
10 117 CHN LIN Chaopan 88.631 Qualified
11 111 BRA MARIANO Arthur 88.465 Qualified
12 138 GBR WHITLOCK Max 88.232 Qualified
13 121 COL CALVO MORENO Jossimar Orlando 87.506 Qualified
14 164 NED DEURLOO Bart 86.990 Qualified
15 123 CUB LARDUET Manrique 86.814 Qualified
16 108 BLR LIKHOVITSKIY Andrey 86.765 Qualified
17 135 GBR BEVAN Brinn 86.764
18 109 BRA BARRETTO JUNIOR Francisco 86.532
19 192 USA BROOKS Christopher 86.331 Qualified
20 106 AZE STEPKO Oleg 86.208 Qualified
21 181 SUI BRAEGGER Pablo 86.199 Qualified
22 143 GER NGUYEN Marcel 86.098 Qualified
23 131 FRA AUGIS Axel 86.032 Qualified
24 140 GER BRETSCHNEIDER Andreas 85.698 Qualified
25 184 SUI YUSOF Eddy 85.365 Qualified
26 125 CYP GEORGIOU Marios 85.289 Qualified
edit brazilac Baretto i britanac Bevan nisu se kvali. radi pravila samo dva iz iste zemlje
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Avatar
branimir85
Postovi: 11630
Pridružen/a: 05 jul 2015, 20:17
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 07 avg 2016, 02:18

po spravama
konj s hvatajlkama
1 138 GBR WHITLOCK Max 15.800 Qualified
2 136 GBR SMITH Louis 15.700 Qualified
3 134 FRA TOMMASONE Cyril 15.650 Qualified
4 104 ARM MERDINYAN Harutyun 15.583 Qualified
5 191 UKR VERNIAIEV Oleg 15.566 Qualified
6 178 RUS KUKSENKOV Nikolai 15.383 Qualified
7 196 USA NADDOUR Alexander 15.366 Qualified
8 176 RUS BELYAVSKIY David 15.300 Qualified
karike
1 118 CHN LIU Yang 15.900 Qualified
2 146 GRE PETROUNIAS Eleftherios 15.833 Qualified
3 119 CHN YOU Hao 15.800 Qualified
4 175 RUS ABLIAZIN Denis 15.633 Qualified
5 113 BRA ZANETTI Arthur 15.533 Qualified
6 130 FRA AIT SAID Samir 15.533 Qualified
7 107 BEL GOOSSENS Dennis 15.366 Qualified
8 166 NED VAN GELDER Yuri 15.333 Qualified
preskok
1 171 PRK RI Se Gwang 15.433 Qualified
2 175 RUS ABLIAZIN Denis 15.416 Qualified
3 152 JPN SHIRAI Kenzo 15.283 Qualified
4 188 UKR RADIVILOV Igor 15.283 Qualified
5 172 ROU DRAGULESCU Marian 15.283 Qualified
6 179 RUS NAGORNYY Nikita 15.283 Qualified
7 191 UKR VERNIAIEV Oleg 15.183 Qualified
8 115 CHI GONZALEZ Tomas 15.149 Qualifie
paralerne ruče
1 191 UKR VERNIAIEV Oleg 16.166 Qualified
2 176 RUS BELYAVSKIY David 15.933 Qualified
3 116 CHN DENG Shudi 15.800 Qualified
4 123 CUB LARDUET Manrique 15.766 Qualified
5 119 CHN YOU Hao 15.733 Qualified
6 117 CHN LIN Chaopan 15.700
7 194 USA LEYVA Danell 15.600 Qualified
8 151 JPN KATO Ryohei 15.500 Qualified
9 173 ROU MUNTEAN Andrei Vasile 15.466 Qualified
preča
1 142 GER HAMBUECHEN Fabian 15.533 Qualified
2 139 GBR WILSON Nile 15.500 Qualified
3 168 NED ZONDERLAND Epke 15.366 Qualified
4 194 USA LEYVA Danell 15.333 Qualified
5 109 BRA BARRETTO JUNIOR Francisco 15.266 Qualified
6 195 USA MIKULAK Samuel 15.133 Qualified
7 191 UKR VERNIAIEV Oleg 15.133 Qualified
8 123 CUB LARDUET Manrique 15.116 Qualified
tlo
1 195 USA MIKULAK Samuel 15.800 Qualified
2 193 USA DALTON Jacob 15.600 Qualified
3 154 JPN UCHIMURA Kohei 15.533 Qualified
4 110 BRA HYPOLITO Diego 15.500 Qualified
4 138 GBR WHITLOCK Max 15.500 Qualified
6 152 JPN SHIRAI Kenzo 15.333 Qualified
7 137 GBR THOMAS Kristian 15.233 Qualified
8 153 JPN TANAKA Yusuke 15.233
9 111 BRA MARIANO Arthur 15.200 Qualified
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Avatar
Kawhi
Postovi: 24032
Pridružen/a: 04 nov 2013, 17:36
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 07 avg 2016, 03:44

Nisam upratio nikako jesu li ovi naši gimnastiku kako prenosili i kada će ubuduće? To mi je rame uz rame s atletikom na OI kao 2 najjača takmičenja.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Avatar
branimir85
Postovi: 11630
Pridružen/a: 05 jul 2015, 20:17
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 07 avg 2016, 03:45

Kawhi je napisao/la:Nisam upratio nikako jesu li ovi naši gimnastiku kako prenosili i kada će ubuduće? To mi je rame uz rame s atletikom na OI kao 2 najjača takmičenja.

gledao sam na stream-u ,pa ti nemam pojma NBC ili BBC :thumbup:
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Avatar
Kawhi
Postovi: 24032
Pridružen/a: 04 nov 2013, 17:36
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 07 avg 2016, 03:48

branimir85 je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Nisam upratio nikako jesu li ovi naši gimnastiku kako prenosili i kada će ubuduće? To mi je rame uz rame s atletikom na OI kao 2 najjača takmičenja.

gledao sam na stream-u ,pa ti nemam pojma NBC ili BBC :thumbup:

I ja budala u 2016. pitam je li BHT šta prenosio. Od ponedjeljka finala, to mi se sviđa. Taman ću imati i vremena. :D
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Avatar
branimir85
Postovi: 11630
Pridružen/a: 05 jul 2015, 20:17
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 07 avg 2016, 03:50

Kawhi je napisao/la:
branimir85 je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Nisam upratio nikako jesu li ovi naši gimnastiku kako prenosili i kada će ubuduće? To mi je rame uz rame s atletikom na OI kao 2 najjača takmičenja.

gledao sam na stream-u ,pa ti nemam pojma NBC ili BBC :thumbup:

I ja budala u 2016. pitam je li BHT šta prenosio. Od ponedjeljka finala, to mi se sviđa. Taman ću imati i vremena. :D

sutra su ti za žene Q-mislim danas
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Avatar
branimir85
Postovi: 11630
Pridružen/a: 05 jul 2015, 20:17
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 07 avg 2016, 14:36

danas cjelodnevne Q za žene,ekipno ,višeboj, po spravama -naporan dan
Q počinje u 14.45
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Avatar
SiamoNoi
Postovi: 25287
Pridružen/a: 04 maj 2012, 15:23
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 07 avg 2016, 16:38

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Wo1WKuYXimM[/youtube]
Ude pao,a sad i Ana odustala...Šteta :(
37. kolo Joma-Inter,proslava 19. naslova

#noexcuses
#olujasaistoka
#vjetaridaljepuše

MCOIS

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 36835
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 07 avg 2016, 16:44

Ceka se Simona Biles i americki dream team, minimalno 3 zlata za nju.

Aly Raisman je slatkish.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Avatar
branimir85
Postovi: 11630
Pridružen/a: 05 jul 2015, 20:17
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 07 avg 2016, 19:13

rio_Ferdy88 je napisao/la:Ceka se Simona Biles i americki dream team, minimalno 3 zlata za nju.

Aly Raisman je slatkish.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

da ona će izdominirati,jeli ovo Rumunjska ženska ekipa ne nastupa u timskom natjecanju :shock:
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Avatar
pinoglavi
Postovi: 10742
Pridružen/a: 09 sep 2012, 15:47
Lokacija: Tuzla
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 avg 2016, 21:01

Jel mi može neko objasniti koji je fazon sa onim grupnim kvalifikacijama
Nad tobom sunce najljepše sja

Avatar
branimir85
Postovi: 11630
Pridružen/a: 05 jul 2015, 20:17
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 07 avg 2016, 21:09

pinoglavi je napisao/la:Jel mi može neko objasniti koji je fazon sa onim grupnim kvalifikacijama

imaš u uvodu,skrolaj na vrh
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Avatar
pinoglavi
Postovi: 10742
Pridružen/a: 09 sep 2012, 15:47
Lokacija: Tuzla
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 avg 2016, 21:12

branimir85 je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Jel mi može neko objasniti koji je fazon sa onim grupnim kvalifikacijama

imaš u uvodu,skrolaj na vrh

Shvatio sada, hvala
izgleda nikad nisam gledao prije ove kvalifikacije nego samo finala :lol:
Nad tobom sunce najljepše sja

Odgovori

Natrag na “Ljetne olimpijske igre - Rio 2016”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.