Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
fiftisent WroteColonnije to što govorim za Stojkovića na nacionalnoj, nego na partiotskoj osnovi.
čovjek je bio najbolji igrač slobode, kad je ona bila na samom dnu i ne vidim da je time nešto posebno zadužio slobodu.
A odveo vas tamo gdje ste bliži zvezdi nego bosni... a to je tek sramota, zar nije?
i ja ne kažem da je sloboda jadna, niti sam čuo od navijača bosne tako nešto. čak, kao što sam i bio rekao, mislim da većina ljudi koji sjede na utakmicama u skenderiji poslije bosne najviše vole slobodu.... to je nešto što ste vi sami umislili, ili su vas likovi kao stojković u to ubjedili.
fiftisent WroteColonsloboda je simpatična ekipa, ali ne mislim da ima ikakve šanse za titulu o kojoj govoriš.
budimo realni, pa recimo da je sloboda bosnu dobila u utakmici koju će teško ponoviti, i to sa poenom razlike, tricom u zadnjoj sekundi, i to u punom mejdanu u utakmici bez ikakvog značaja. U sarajevu ste glat izgubili, i to pred 200 posmatrača.
bosna je dosta promijenila ekipu u odnosu na onu koja je ugrala uleb, a i široki radi ozbiljne izmjene. mislim da će se prvak opet odlučivati između ove dvije ekipe, mada bih ja iskreno volio da je bosnin glavni konkurent sloboda, a ne široki.
međutim, i te simpatije koje gajim prema slobodi (navijam za bosnu) su manje iz sezone u sezonu. molim te,razjasni mi u čemu je problem, pa da toliko mrzite bosnu? kako tuzlaci mogu sebi dopustiti da im srbijanski seljak stojković određuje politiku kluba?
Com_ultras_MARSEILLE WroteColonje li sloboda ide bosni ili nama dolazi bosna moz eli mi ko reci ne znam tu informaciju
Ninoslav Milošević, košarkaš Sloboda Dite od uprave tuzlanskog kluba tražio je reviziju ugovora kako bi zarađivao više novca, a dobio je otkaz!
«Tražio je ugovor prema kojem bi njegova primanja bila veća za ni manje, ni više, nego 100 posto. Nismo u mogućnosti ispuniti njegov zahtjev, te što se nas tiče može ići iz kluba», ističe Žarko Vujović, direktor Slobode.
Da Tuzlaci prave čistku u svom timu, govori i podatak da su raskinuli ugovore s Rosom, Vladanom Jocovićem i Veljkom Tomovićem. Htjeli bi zadržati Milana Miloševića, no teško da će uspjeti. Prema pisanjima beogradske štampe za ovog igrača Sloboda Dite „otimaju“ se Crvena zvezda i Partizan.
elvir.vogosca WroteColonLjudi vec razmisljaju o novoj sezoni dok svi ostali pakuju kofere za ljetovanje. Nije se ni smirila ova sezona a potpisali su ugovore sa Lericem i Zlajom Jovanovicem. I jedan i drugi su vec igrali u Slobodi a u protekloj sezoni bili su vrlo vazni igraci u domacem prvenstvu. Leric je do odlaska u Crnu Goru bio najbolji igrac Lige 13. I u Crnoj Gori je bio vise nego odlican.
Ako uspiju zadrzati pod nekim uslovima i Milana Milosevica te pojacaju se sa jos nekim kvalitetnim igracem (a znaju ga pronaci, to su dokazali) eto njih u borbu za titulu sljedece sezone.
nerminh74 WroteColonfiftisent
ocigledno me ne poznajes, ali ima dosta ovdje onih koji znaju koliki sam i koliko sam veliki fanatik bosne, ali sam ipak i realan
KK Bosna je sampion (hvala bogu) ali i KK Bosna u ove dvije godine ima budzet koji varira izmedzu 1,5-1,6 mil. KM, dok je ovogodisnji budzet Slobode 500 000 KM, a proslogodisnji 300 000, razliku su napravili jer su prodali kikanovica za 400 000 € u periodu od 4 god., pa su bili 4 obije godine za redom sa 4 puta manjim budzetom, u medzuvremenu bosna je prosle godine sa duplo vecim budzetom izgubila od momcadi Sirokog, takodzer uzadnje 2 godine kojeg je bosna izbacila djedovic za kojeg je bosna uzela 400 000 KM (znaci duplo manje od kikanovica), umjesto da je sacuvan i sakrivan pa kada je potpisao sa 18 visegodisnji ugovor mogla uzeti 3x toliko (pogledaj za baraca je uzeto 1,2 mil.€), dok je sloboda izbacila kikanovica za gore navedenu sumu, sada moze prodati milosevica za 200 000 €, za god-dvije ce moci prodati halilovica za istu sumu kao kikanovica, ako ne cak 2-3 puta vecu (kazu mali je nevidzeni talenat)
zatim kroz bosnu u zadnje 3-4 god je proslo oko 70-tak igraca i uvjek se sljedece sezone pravila nova ekipa, dok je kod slobode uvjek ostajao kostur koji se nadopunjavao sa 2-4 igraca, zatim sloboda je napravila jasan plan koji predvidza da se vrate u nlb ligu za 2-3 godine i puno rade na tom planu
dok se kod bosne do pred sami pocetak sezone ne zna koliki je budzet sloboda najcesce zna na samom pocetku, pa cak se mjenja vise puta u toku sezone (najbolji je primjer ova sezona kada se bufzet promjenio otprilike 4 puta)
evo ti jos bolji primjer ova sezona sto se zavrsila, sloboda je vec otpustila 3 igraca + 4 zato sto je trazio previse para, ali je vec nabavila najboljeg BiH pleja u BiH ligi (jovanovica), dovela starog, ali kao sto je ova sezona pokazala veoma iskusnog centra lerica, tako da mogu izgurati ligu 14 dobro, a onda dovesti neko pojacanje pred ligu 8 jer ce sa lericem i ustediti i vec su rekli da ce mladi halilovic dobijati 15-20 minuta sljedece godine, jos im fali 1-2 igraca i oni su zakljucili kompletan roster, a kod nas se nezna imamo li uopste trenera, 80% igraca i uopste koliki ce nam biti budzet!!!
nekazem da kod njih cvatu ruze jer zare je jedan veliki fakin i ima on dobrog udjela u talovima (ali u slobodi je jedini on koji ima 80% talova dok u bosni ima daleko veci broj parazita), a stojkovic je najvise kriv zasto je rossova forma pala radi njgovih vredzanja i zasto sloboda daleko vise saradzuje sa srbijom nego BiH, a muminovic radi njihovih talova nije mogao dovesti iz leotara veoma perspektivnog BiH U18 reprezentativca vrecu nego su morali dovesti mladzu krampu tomovica
ukratko drago mi je sto sloboda skoro svake godine izbaci jednog perspektivnog reprezentativca (hukic, teletovic, kikanovic, sada milosevic, ...), ali me neraduje uopste kako radi njihova uprava, ali da je sposobnija od nase jeste mada je i lakse jer oni nemaju pritisak rezultata kao sto imamo mi, a ako nastave ovako dizati stepenicu svake godine, eto njih za koju godinu u nlb lizi i iskreno jedva cekam jer njih najvise favorizujem poslje bosne
fiftisent WroteColontek sad vidim da si samira lerica naveo kao pojačanje.
e stvarno bih volio da vidim sta bi se pisalo da je bosna dovela lerica u svoje redove. eto toliko o objektvnim rezonima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.