Svašta-RA
- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:
Re: Svašta-RA
Dobar sam mu bio sa dedom, ali ja nisam taj.
Ja sam u Koreju stigao 1977 kao radnik UDBE na obezbeđenju najdražeg hrvatskog gosta u Koreji. Velež je bio jako popularan u Koreji kao i Hajduk.
"Bili" su imali plaho veliku zvijezdu na dresu, puno veću od naše i bila je javna tajna da je Tito bio njihov najdraži navijač i nije bilo teorije da Velež osvoji koju titulu. Mantra je bila ko pobijedi Ajduka taj je protiv Tita i Partije pa ti vidi. Uostalom Tito je bio i predsjednik Hajduka. I Korejcima je to bilo normalno. I ovdje ima Partija i ljudi samo kažu "zna se". Posebne simpatije je hrvatski klub pobrao poslije onog masovnog plača na Poljudu. Ni u Koreji ono viđeno nije bilo kad je Kim umro.
Ja sam u Koreju stigao 1977 kao radnik UDBE na obezbeđenju najdražeg hrvatskog gosta u Koreji. Velež je bio jako popularan u Koreji kao i Hajduk.
"Bili" su imali plaho veliku zvijezdu na dresu, puno veću od naše i bila je javna tajna da je Tito bio njihov najdraži navijač i nije bilo teorije da Velež osvoji koju titulu. Mantra je bila ko pobijedi Ajduka taj je protiv Tita i Partije pa ti vidi. Uostalom Tito je bio i predsjednik Hajduka. I Korejcima je to bilo normalno. I ovdje ima Partija i ljudi samo kažu "zna se". Posebne simpatije je hrvatski klub pobrao poslije onog masovnog plača na Poljudu. Ni u Koreji ono viđeno nije bilo kad je Kim umro.
- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:
Dobar sam mu bio sa dedom, ali ja nisam taj.
- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:
- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:
Ja sinoć popričao sa A.I. umjetnom intligencijom. Rečeno mi bi da će u polufinalu pobijediti ona ekipa koja bude imala manje muslimana vjernika.
Razlog je težak post i nedostatak snage. Navodi primjer Vahe i Alžira koji gube snagu na SP zbog posta, igrači mu tajno postili. Ne znam da li Štab ima ovo u vidu i kako će prihvatiti neofansi Veleža. Oni bi sve izbrisali gumicom, taman ko i Bakir, igrač sa brojem 8. Na moje pitanje AI ga stavio kao najboljeg igrača svih vremena veleža uz Papeta, Škiju, Mešu, Osima i Duška. Toliko o AI, verziji 3,6.....kad sam mu prigovorio da oni nisu nosili dres Veleža izvinuo se lijepo i dodao Z. Cvetkovića. Pitati ću ga za Hasana Škrbu, Mirka Dubovinu večeras pa da vidim šta će reći....
Razlog je težak post i nedostatak snage. Navodi primjer Vahe i Alžira koji gube snagu na SP zbog posta, igrači mu tajno postili. Ne znam da li Štab ima ovo u vidu i kako će prihvatiti neofansi Veleža. Oni bi sve izbrisali gumicom, taman ko i Bakir, igrač sa brojem 8. Na moje pitanje AI ga stavio kao najboljeg igrača svih vremena veleža uz Papeta, Škiju, Mešu, Osima i Duška. Toliko o AI, verziji 3,6.....kad sam mu prigovorio da oni nisu nosili dres Veleža izvinuo se lijepo i dodao Z. Cvetkovića. Pitati ću ga za Hasana Škrbu, Mirka Dubovinu večeras pa da vidim šta će reći....
- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:
Daj Bože da sve tkz.navijačke ultras grupe počnu bojkot i prestanu dolaziti na stadione. Tkz. navijači su zapravo militarističko-huliganske grupe koje se koriste u najprljavije svrhe. Što bi mi u Koreji rekli vidi im glave, niđe zuba, niđe pameti. Nomen est omen.Manijaci, Horde, Leševi, Grobari, Robijaši,Kohorte, Armije, Armade.... Samo ove nedelje rat u N.Sadu, u Šibeniku sahranili živu legendu Hajduka. Ma dajte....Oni ne finansiraju klubove, smo prazne blagajnu i čine blamažu. Otvoriti bordele da bubuljičavi momci jakih mišića prazne muda a normalan svijet sa obitelji dolazi na stadion. Pričate o pozorištu a boga pitaj kada ste dobrovoljno tamo bili i nemate pojma kakve ovacije znaju biti. Važna je predstava. Ne može niko poreći žestinu Atletikovih navijača a sinoć mrtvilo jer je predstava bila loša. A ovo što mi gledamo po bosanskim njivama i kamenju hercegovskom je baš pravi odron, neka varijacija na ovu igru, te u wikipediji mogu slobodno navesti američki, australski i bosanski fudbal/nogomet. Kažem ja !
Sjevernokorejskipas je napisao/la: ↑03 apr 2023, 22:36Daj Bože da sve tkz.navijačke ultras grupe počnu bojkot i prestanu dolaziti na stadione. Tkz. navijači su zapravo militarističko-huliganske grupe koje se koriste u najprljavije svrhe. Što bi mi u Koreji rekli vidi im glave, niđe zuba, niđe pameti. Nomen est omen.Manijaci, Horde, Leševi, Grobari, Robijaši,Kohorte, Armije, Armade.... Samo ove nedelje rat u N.Sadu, u Šibeniku sahranili živu legendu Hajduka. Ma dajte....Oni ne finansiraju klubove, smo prazne blagajnu i čine blamažu. Otvoriti bordele da bubuljičavi momci jakih mišića prazne muda a normalan svijet sa obitelji dolazi na stadion. Pričate o pozorištu a boga pitaj kada ste dobrovoljno tamo bili i nemate pojma kakve ovacije znaju biti. Važna je predstava. Ne može niko poreći žestinu Atletikovih navijača a sinoć mrtvilo jer je predstava bila loša. A ovo što mi gledamo po bosanskim njivama i kamenju hercegovskom je baš pravi odron, neka varijacija na ovu igru, te u wikipediji mogu slobodno navesti američki, australski i bosanski fudbal/nogomet. Kažem ja !

Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."
- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:
- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:
- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:
Je li Sarajvo đe je nekad bilo?
Niđe veze, taman koliko i moj rodni grad. Došle neke invazivne vrste u ova dva grada i izmijenili pejzaž, boju, miris,riječ i misao.
Ja sam bio spreman prije skoro 50 ljeta ženiti se u Sarajvo ali ona neće u Koreju. Samo Zapad. Što bi Hare reko pametna je žena bila. I ode u Montreal a od tamo u nebesa. Koliko god sam tada bio jadan danas sam sretan jer kakvih hajvana danas u Šeheru ima, ne može ih ni A.I. prebrojati.
Upravo, napravite Invazivnim ha tribinu, sa anatomskim stolicama i obavezno priključite struju, po potrebi puštati.
Pušćaj trofaznu i jaku po Manijaku!
Niđe veze, taman koliko i moj rodni grad. Došle neke invazivne vrste u ova dva grada i izmijenili pejzaž, boju, miris,riječ i misao.
Ja sam bio spreman prije skoro 50 ljeta ženiti se u Sarajvo ali ona neće u Koreju. Samo Zapad. Što bi Hare reko pametna je žena bila. I ode u Montreal a od tamo u nebesa. Koliko god sam tada bio jadan danas sam sretan jer kakvih hajvana danas u Šeheru ima, ne može ih ni A.I. prebrojati.
Upravo, napravite Invazivnim ha tribinu, sa anatomskim stolicama i obavezno priključite struju, po potrebi puštati.
Pušćaj trofaznu i jaku po Manijaku!
- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:
Opet novi slučaj Creutzfeldt-Jacobove bolesti u Međugorju ! Uzrok? Konzumiranje goveđeg gulaša od zaraženog govečeta.¨Međugorci izjedoše svu govedčad, posebna ugroza je za autohtono hercegovačko gatačko govedo. Bolest uništava mozak ali srećom nije zarazna.
- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:
- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:
Upravo sa brifinga kod Mladog vođe. Veli da nema nijedan razlog da se sutra ne napuni stadion a posebno da se ne pojavi cijela RA. U protivnom više mu neću smjeti pominjati taj izraz nego će prema viđenom on odlučiti kako će se ta tribina zvati. Kaže zasad niste ni za odreda. Malo vas i **** ste. Ja ga kontam. Ovdje su stadioni puni, nema da neko neće doći. Ko ne može ide u bolnicu odmah a ko neće u aps. Ponavljanje neodziva donosi strijeljanje .

- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:

- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:
Na danasnji dan je otisao Veliki Hase.
Slava mu!
Slava mu!
- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:
Danas slavi Evropa i promicatelji evropskih vrijednosti.Valjda.
Rat je prestao a jedino naši stari, hrabri hrvatski mužeki, borili su se do kraja, do žalosnog i gorkog kraja. Zabranilo im mjerenje visine kukuruza rukama čak i djelovanje klubova iz kvislinških liga. Samo zbog nacionalnog predznaka (i još ponečeg) zabranilo Obilića, Srpski mač, Djerdjelez, Svinjski....
OZNA je očito bila jako površna i aljkava. Nacista, fašista, domaćeg izroda ispod svakog kamena.
Rat je prestao a jedino naši stari, hrabri hrvatski mužeki, borili su se do kraja, do žalosnog i gorkog kraja. Zabranilo im mjerenje visine kukuruza rukama čak i djelovanje klubova iz kvislinških liga. Samo zbog nacionalnog predznaka (i još ponečeg) zabranilo Obilića, Srpski mač, Djerdjelez, Svinjski....
OZNA je očito bila jako površna i aljkava. Nacista, fašista, domaćeg izroda ispod svakog kamena.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."
Ma on i tutankamon redovni pravo kod nas na temi. I ja sam tako bivsoj na profil ulazio nonstop dok me nije popustilo

al' su došle godine teške, nisam vjerov'o
šta se izdešavalo sa mojim Veležom
gazili su njega redom, htjeli da ga unište
al' crvena se boja umiriti ne može
šta se izdešavalo sa mojim Veležom
gazili su njega redom, htjeli da ga unište
al' crvena se boja umiriti ne može
- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:
Ljubav je kompleksna stvar, tesko se zaboravlja, lako oboljeva od nje.Velika ljubav dovodi i do velike mrznje kod nekih pa time ja objasnjavam patolosko stanje kod nasuh konvertita.
Cijenim po pisanju na forumu da je potrebna dalja difuzija navijackog tabora, potreban je i jedan MOSK pored HSK jer patnja je da klub jedan ima koji nece da umre vec jos prkosi, ne mijenja dresove i fura svoj fazon.
Cijenim po pisanju na forumu da je potrebna dalja difuzija navijackog tabora, potreban je i jedan MOSK pored HSK jer patnja je da klub jedan ima koji nece da umre vec jos prkosi, ne mijenja dresove i fura svoj fazon.
-
- Kontakt:
Vrijedno čitanja, Dežulović o Oblaku, pa između ostalog i sezoni kad smo bili najbliže tituli,.poravnati s Hajdukom
Prvi dio
https://telesport.telegram.hr/kolumne/p ... d-splitom/
Drugi dio
https://telesport.telegram.hr/kolumne/p ... -gnijezdu/

Prvi dio
https://telesport.telegram.hr/kolumne/p ... d-splitom/
Drugi dio
https://telesport.telegram.hr/kolumne/p ... -gnijezdu/

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.