FK Tuzla City

Moderator/ica: staragarda

tcity055
Postovi: 194
Pridružen/a: 13 mar 2020, 12:44
x 41
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tcity055 » 16 maj 2020, 17:05


tuzlac
Postovi: 1139
Pridružen/a: 15 avg 2019, 17:31
x 134
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 16 maj 2020, 19:04

PLAVI TESTIRANI NA COVID-19, OD PONEDJELJKA TRENINZI

16. Maja 2020.
Fudbaleri Tuzla Cityja, stručni štab te adminstracija kluba kao i ostali uposlenici su testirani na Covid-19, a rezultati testiranja su pokazali da su svi nalazi negativni, te će isti u ponedjeljak biti dostavljeni NSBiH.

slika

Testiranju jedino nisu prisustvovali šef stručnog štaba Zlatan Nalić koji se nalazi u Švedskoj, zatim Nermin Crnkić koji je u Americi te Filip Arežina koji iz privatnih razloga nije mogao prisustvovati testiranju.

Testiranja su bili preduslov za početak grupnog treniranja koji počinju u ponedjeljak.

Također, održana je i sjednica Izvršnog odbora Kluba povodom novih smjernica UEFA-e za nacionalne saveze, a stav Kluba je da je UEFA olakšala posao nacionalnim savezima kao i NSBiH, te da sada ne bi trebalo biti nikakvih prepreka za nastavak sezone.

Iz našeg kluba su prije 20-ak dana izašli sa prijedlogom da se prvo odigra Kup i to u periodu od 20.-26.06. a da se prvenstvo nastavi 01.07. i da se završi 05.08.

Ovakav prijedlog se uklapa u odluke entitetskih ministarstava zdravlja o datumima nastavka sezone kao i novu odluku UEFA-e o pomijeranju termina nastavka sezone.

S obzirom da većina klubova Premijer lige želi nastavak sezone i da su klubovi započeli sa testiranjem na Covid-19 među kojima je i Tuzla City, ne vidimo razlog da se ne iznađe rješenje u Savezu kako bi se nastavila sezona.

press Služba F.K.Tuzla City

tuzlac
Postovi: 1139
Pridružen/a: 15 avg 2019, 17:31
x 134
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 16 maj 2020, 19:28

Azmir-Husic:izbora nece biti u savezu ostaje sve isto samo ce se upravljati iz Banjaluke

https://sportsport.ba/fudbal/azmir-husi ... 361282#_=_

tuzlac
Postovi: 1139
Pridružen/a: 15 avg 2019, 17:31
x 134
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 17 maj 2020, 13:45

SAD JOŠ VIŠE PRIŽELJKUJEM POVRATAK JUGO-LIGE

- Mučan osjećaj nakon saznanja da se prvenstvo u fudbalu u BiH NEĆE NASTAVITI NITI ZAVRŠITI NA REGULARAN NAČIN NEGO ZA ZELENIM STOLOM.
I malom djetetu je jasno šta imamo na djelu.Umjesto viteške borbe na terenu ljudi koji vode klubove koji su se u trenutku prekida našli u vrhu ili borbi za opstanak namignuli su jedni drugima i na mučki način odlučili da izmišljajući razne razloge bolje reći lažući,ne nastave sa prvenstvom.Savez koji uglavnom čine predstavnici "velikih"klubova je prihvatio ovo objeručke na svojim tobože video sjednicama.UEFA sa šeprtljom od predsjednika ,nikakav jasan stav nije zauzela po pitanju evropskih liga.Poput sinje kukavice se zavukla u mišiju rupu ,podijelila nešto para saavezima, na žalost i našem i nije se više miješala u svoj posao.Francuska,Belgija i Holandija su prekinule svoja prvenstva.Ostale države ,pogotovo granične sa BiH ,ODLUČILE SU DA SVOJE LIGE ZAVRŠE NA TERENIMA IGRAJUĆI FUDBAL.
- Čovjek može donekle razumiti klubove koji se grčevito bore za opstanak da žele produžiti svoj boravak u Pl još jednu sezonu.Cijena je istina preskupa jer to automatski znači da se liga proširuje sa 12 na 14 klubova u narednoj sezoni 2020/21, ako je bude uopšte.
- Sarajevo se spišalo sa Zrinjskim otprije ,ali sad su im braća i iz Banja Luke.Dodikov sestrić predsjednik Borca hoće u Evropu pa makar i nazor.Makar i po cijenu 11 neodigranih kola.Sarajevo ,stari udbaški klub sada u rukama Vijetnamca i Kineza iz Malezije, onako fakinski, nakon 8 primjenih golova od gradskog rivala u 2 susreta, tako reći preko leševa, hoće titulu za zelenim stolom.Poput kakve jajare bez ikakvog obzira prema činjenici da se Bh liga na ovaj način prekida možda za sva vremena a time stvara prva pukotina za otcjepljenje manjeg entiteta.
- Svijet se dobro zaljuljao nakon lažne uzbune o "smrtonosnom virusu".Na svjetskoj sceni će očito doći do preraspodjele moći, kako privredne tako i vojne i geopolitičke.Ko sad može znati šta će biti sa Bosnom ? Pod čiju će zonu uticaja doći? Hoće li na nekoj novoj Jalti biti podijeljena ili cijela data pod Ruski patronat? Amerika je prilično istrošena nakon bespotrebnih ratova od 1990 pa na ovamo.U Siriji su im Rusi pokazali svoju vojnu moć.Eventualni dolazak Srbije i BiH pod Ruski uticaj donijet će velike promjene za BiH.Bosanskohercegovačka cjelovitost će doći pod ogroman znak pitanja.
- Dalje o politici neću špekulirati, ali ću reći ovo .Sarajevski zulum je napunio zemlju Bosnu do neba.Krađe, lopovluci i pretvaranje ostatka Bošnjačkog dijela BiH u robovlasnički položaj, sve su to sarajevski marifetluci.Ovaj jadni i čemerni prekid fudbalske lige kod mene je prevršio svaku mjeru trpljenja.Postalo mi je sve jedno šta će biti u budućnosti, jer gore od ovog sigurno neće biti.Eto zato sam napisao naslov , kakav sam napisao.I zaista ,od sada priželjkujem povratak Jugo- lige.Do Slovenije i Hrvatske sigurno ne možemo dobaciti ,ali do Srbije i Makedonije možemo.Samo da se kutarišemo sarajevskog lopovluka,otimačina i zuluma koji traje 24 godine.

tuzlac
Postovi: 1139
Pridružen/a: 15 avg 2019, 17:31
x 134
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 17 maj 2020, 14:54

Pokoj duši desnom fudbaleru Sarajeva koji je ostavio dubok trag u ex yu fudbalu.

Želimir Vidović Keli: Sjećanje na heroja u kopačkama
17.05.2020
Poginuo na današnji dan 1992. godine

slika

Želimir Vidović Keli: Sjećanje na heroja u kopačkama
- Na današnji 17. maja 1992. godine poginuo je Želimir Vidović - Keli. Bio je to jedan od zapaženijih igrača FK Sarajevo, igrač zbog čijih poteza su navijači dolazili na utakmice. U jednom od martovskih dana 1992. godine, popularni "Keli" je iz svoje kafane na Lukavičkoj cesti, pesnicama istjerao grupu razularenih četnika kad su pretjerali u svom orgijanju, a to je bio razlog da ubrzo napusti svoj lokal i kuću.

- Ubrzo nakon toga njegova kuća postala je snajpersko gnijezdo, koje je kasnije uz velike napore eliminisano. Kada su otpočele borbe, Vidović je, kao i većina istinskih sportista stao u odbranu domovine. Prepričavale su se situacije u kojima je Vidović, kao dobrovoljac s velikom hrabrošću, pomagao ranjenicima, te da je, iako su mnogi od njega tražili da, zbog ranijeg sukoba sa četnicima, to ne čini, Vidović ostao pri svojoj odluci i tako jednom prilikom između mnogobrojnih barikada i kroz kišu granata odvezao ranjenike u bolnicu "Koševo".

- Kada se javio iz grada nakon uspješno obavljenog zadatka, svi su od njega tražili da ostane u gradu dok se situacija koliko - toliko ne smiri, a prolaz između barikada ne bude barem malo sigurniji. Nažalost, tom prilikom "Keli" nije poslušao prijatelje, niti komandanta, te je krenuo "na put bez povratka", možda vjerujući u ratnu sreću i mogućnost da mu, bez ikakvog razloga, četnici neće ništa. Na jednoj od barikada je i zaustavljen, a potom i odveden u zloglasnu kasarnu Nedžarićima, gdje ga je nakon mučenja likvidirao poznati zločinac, Željko Ražnatović - Arkan.

tuzlac
Postovi: 1139
Pridružen/a: 15 avg 2019, 17:31
x 134
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 18 maj 2020, 16:38

PLAVI POČELI S GRUPNIM TRENINZIMA ZATVORENIM ZA JAVNOST

slika
18. Maja 2020.

Nakon testiranja na Covid-19 fudbalera, članova stručnog štaba i uposlenika Kluba, Plavi su danas započeli s treninzima.

Stručni štab je organizovao trening u dvije grupe uz stroge mjere koje je propisao Krizni štab Civilne zaštite FBiH.

– Momci su u dobrom stanju došli na trening. Zaželjeli su se rada, treninga i novih izazova. Sve je ovo pomalo neobično za sve nas ali moramo se prilagođavati situaciji, kazao je trener u Stručnom štabu, Samir Adanalić.

Plavi će nastaviti sa svakodnevnim treninzima na stadionu Bare, koji će biti zatvoreni za javnost zbog epidemiološke situacije te nadati se kako će Nogometni savez BiH donijeti jedinu razumnu odluku, a to je da se sezona nastavi i na terenu ostvare konačni rezultati.

press Služba F.K.Tuzla City
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 18 maj 2020, 22:57, ukupno mijenjano 2 puta.

tuzlac
Postovi: 1139
Pridružen/a: 15 avg 2019, 17:31
x 134
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 18 maj 2020, 19:45

Lopta se opet zakotrljala - maš'allah
- Dobro je da je počeo ozbiljan rad u našem klubu.Naravno ,nemamo više nikakvih iluzija o nastavku tekuće fudbalske sezone .Ovo je početak priprema za narednu 2020/21 fudbalsku sezonu.Normalno je da je započeo danas 18.maja a ne polovinom juna jer je pauza i neigranje predugo na snazi.Stoga je potrebno krenuti iznova i polako dodavati gas da bi ekipa bila fit za sezonu koja slijedi i koja obično počinje prvog vikenda u mjesecu avgustu ili zadnjeg u julu.
- U tekućoj sedmici do petka, barabe u savezu će i konačno proglasiti završenim ovo prvenstvo koje je prekinuto zbog t.zv. "virusa" a koje su većina fudbalskih klubova jedva dočekali.
- Sad se nameće pitanje ko će voditi našu ekipu s klupe u narednoj sezoni.Ugovor s Zlatanom Nalićem napravljen je do kraja ove sezone.Pošto će se sezona i zvanično završiti u ovoj sedmici, taj ugovor više neće biti na snazi i klub formalno ostaje bez šefa struke.
- Iskreno se nadam da je rukovodstvo kluba sve vrijeme bilo na vezi sa Husrefom Museićem i da će on uskoro postati naš šef struke.Nije potrebno posebno obrazlagati zašto.Husref Musemić je trener koji ulijeva povjerenje i koji je garant da će FK Tuzla City u narednim godinama biti u gornjem domu kad je pitanju naša liga.Obzirom da smo klub koji je svim igračima uredno isplatio sve plate za minuli period , očekujem da čemo zadržati sve fudbalere koji su na raspolaganju .Naravno i one kojima ističu ugovori.Ukoliko neko od takvih igrača ipak odluči da ide poželit ćemo mu sreću i pojačati se adekvatnim pjačanjima
- Vjerujem da ćemo u junu i julu mjesecu ostati u Tuzli osim ako struka ne predloži drugačije.Na prostoru Kantona i šire imamo na raspolaganju dovoljno rivala za prijateljske utakmice .
- Politička situacija u svijetu i dalje je rovita i pitanje je hoće li biti još kakvih "potresa" koji će uticati i na fudbalski sport ili će oni biti druge naravi, barem bez pandemija.Život je od Boga i nikakvi moćnici ovoga svijeta kroz njegovu istoriju nisu uspjeli navući omću oko vrata cijelom čovječanstvu.Neće ni ovi sada,to je sigurno.Ali da mogu napraviti zla jer su veliki maheri ,to je sigurno.Ekonomija BiH ionako je na niskim granama a sada će uslijediti novi ekonomski negativan udar koji će je svesti na manofakturu.Političari će uredno dobivati pare od MMF kako bi i dalje bili poslušni svjetskim centrima moći.Taj novac će ići njima u džepove i od njega neće biti nikakva hajra za privredu pa ni sport i fudbal.Klubovi su prepušteni sami sebi.Ne bih sad da prognoziram kako će izgledati finansijska slika fudbalskih klubova u narednoj sezoni, to ćemo ionako vidjeti.
- Želim da čestitam ovaj početak rada i zamolim Boga da se stanje stabilizuje kako bi naredna sezona bila odigrana normalno a ne da ostane crna rupa kao prošla sezona.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 19 maj 2020, 18:53, ukupno mijenjano 3 puta.

tuzlac
Postovi: 1139
Pridružen/a: 15 avg 2019, 17:31
x 134
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 19 maj 2020, 14:57

https://****/300629-alen-s ... alnih-liga

15. maja 2020.
Alen Šeranić: Do 1. jula nema nastavka profesionalnih liga
MInistar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je novinarima u Banja Luci kako prije prvog jula neće biti moguće nastaviti ligu


Klubovi Premijer lige BiH glasali su 9:3 da sezona bude nastavljena, što je bila i odluka FS BiH, koji je kao krajnji datum do kojeg bi trebalo da se nastavi elitno fudbalsko takmičenje u BiH odredio 6. juni.

Međutim, sudeći prema izjavi koju je u petak dao ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić to neće biti moguće.

On je istakao da je zbog preventivnih razloga odlučeno da do 1. jula ne razmatraju nastavak profesionalnih liga, već da isprate kakvo će biti zdravlje sportista nakon nastavka treninga, a da potom razmotre i nastavak takmičenja.

“Šta će se desiti ako u okviru profesionalne lige utvrdimo da je neko pozitivan? Bilo bi veoma teško utvrditi kontakte i onda bismo morali zaustaviti ligu i poslati sve u kućnu izolaciju. Zato je naša preporuka da do 1. jula ne razmatramo nastavak profesionalnih liga“, rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio da je data preporuka da od sljedeće sedmice počnu treninzi profesionalnih sportista i individualni sportovi.

“Vi ste naveli gdje počinje prvenstvo, ali niste naveli da je prvenstvo završeno u Belgiji, Francuskoj i Holandiji. U zemljama u kojima se nastavljaju prvenstva izdvajaju velika sredstva da bi obavili testiranja svih sportista i potom dozvolili nastavak profesionalnih liga“, naveo je Šeranić, odgovarajući na pitanje da li će u Srpskoj biti dozvoljeno da fudbalske lige i druga takmičenja počnu prije 1. jula jer počinju i u Njemačkoj, Italiji, Engleskoj i zemljama u okruženju.

tcity055
Postovi: 194
Pridružen/a: 13 mar 2020, 12:44
x 41
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 19 maj 2020, 17:45

tuzlac je napisao/la:
19 maj 2020, 14:57
[url]https://****/300629-alen-seranic-do-1-jula-nema-nastavka-profesionalnih-liga[/url]

15. maja 2020.
Alen Šeranić: Do 1. jula nema nastavka profesionalnih liga
MInistar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je novinarima u Banja Luci kako prije prvog jula neće biti moguće nastaviti ligu


Klubovi Premijer lige BiH glasali su 9:3 da sezona bude nastavljena, što je bila i odluka FS BiH, koji je kao krajnji datum do kojeg bi trebalo da se nastavi elitno fudbalsko takmičenje u BiH odredio 6. juni.

Međutim, sudeći prema izjavi koju je u petak dao ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić to neće biti moguće.

On je istakao da je zbog preventivnih razloga odlučeno da do 1. jula ne razmatraju nastavak profesionalnih liga, već da isprate kakvo će biti zdravlje sportista nakon nastavka treninga, a da potom razmotre i nastavak takmičenja.

“Šta će se desiti ako u okviru profesionalne lige utvrdimo da je neko pozitivan? Bilo bi veoma teško utvrditi kontakte i onda bismo morali zaustaviti ligu i poslati sve u kućnu izolaciju. Zato je naša preporuka da do 1. jula ne razmatramo nastavak profesionalnih liga“, rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio da je data preporuka da od sljedeće sedmice počnu treninzi profesionalnih sportista i individualni sportovi.

“Vi ste naveli gdje počinje prvenstvo, ali niste naveli da je prvenstvo završeno u Belgiji, Francuskoj i Holandiji. U zemljama u kojima se nastavljaju prvenstva izdvajaju velika sredstva da bi obavili testiranja svih sportista i potom dozvolili nastavak profesionalnih liga“, naveo je Šeranić, odgovarajući na pitanje da li će u Srpskoj biti dozvoljeno da fudbalske lige i druga takmičenja počnu prije 1. jula jer počinju i u Njemačkoj, Italiji, Engleskoj i zemljama u okruženju.
Nisu samo oni krivi. Ovi nasi iz Saveza su to sve dogovorili. Izmedu ostalog vazno je ugurat i Olimpik u PL. Sve je to sprega.

tuzlac
Postovi: 1139
Pridružen/a: 15 avg 2019, 17:31
x 134
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 19 maj 2020, 19:51

dzemidzic de facto fudbalska sezona u bih nece se nastaviti

https://****/dzemidzic-de-facto- ... nastaviti/

tuzlac
Postovi: 1139
Pridružen/a: 15 avg 2019, 17:31
x 134
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 21 maj 2020, 19:22

NFSBiH se vraća u žabokrečinu tročlanog predsjedništva
Maj 20, 2020 18:05

Piše: Mladen BOŠNJAK

Ako Nogometni savez Bosne i Hercegovine popusti političkim pritiscima iz RS-e i prekine natjecanje u Premijer ligi, organizacijski će se vratiti daleko unatrag, u vrijeme prije Komiteta za normalizaciju, u vrijeme troglavog predsjedništva učahurenog u ljušturu privatnih i uskonacionalnih interesa. Ljudi koji trenutno vode Nogometni savez u tom će slučaju izgubiti svaki kredibilitet i ostati će upamćeni kao sastav koji je zadao najbolniji udarac našem nogometu.

Kažu, tri kluba ne žele da se natjecanje nastavi, ostali su za igru, za regularnost, za nogomet. Zbog čega Izvršni odbor sluša ta tri kluba naspram ostalih, zbog čega pada na koljena pred manjinom? Zbog čega Džemidžić zamuckuje, zbog čega lomi prste? Zašto ne skupi mrvu dostojanstva i ne ode!? Misli je Begić i dalje ostati predsjednikom? Šta ako se ostvare crne slutnje onih epidemiloga iz Zenice koji tvrde da nas na jesen očekuje znatno gori i opasniji udar korona virusa? Hoće li to biti konačni slom našeg ligaškog nogometa? Hoće li i tada Džemidžić mucati „de facto“, ili će de iure napustiti kancelariju saveza koja ponovno postaje gnijezdo smutnje i destrukcije?

Preko puta NS-a netko je na mostu objesio dobar komad čaršafa sa kojeg strši nemušta i nevješto sročena poluprijetnja: Poruka za krovnu elitu: Fudbal i navijači u rečenicu istu. Ovaj naivni i besmisleni stih podsjetio je na činjenicu da se proteklih dana, poput kristalne čaše, razbila iluzija o važnosti navijača, podsjetio je na neumitnost odlaska u ropotarnicu mitske besmislice da se „nogomet igra zbog navijača“! Evo, vidjeli smo da se ne igra zbog njih, vidjeli smo prazne stolice, vidjeli smo – tu i tamo – kako su živi navijači zamjenjeni gumenim lutkama. I, igralo se! Igralo se – zapamtite – sebet novca! Zbog para! Kakvih navijača!?

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine nebi smio donijeti tako pogubnu i samoubojstvenu odluku kakva je prekid natjecanja u Premijer ligi. Na koncu, kad bude stani/pani, neka se natjecanje nastavi poslije tog famoznog Šeranićevog „prvog jula“, neka se igra svako drugi dan. Jer, licemjerna je briga iz saveza „za zdravlje“, licemjerna je teorija o premorenosti i izdržljivosti igrača. Naši (polu)amateri koji i inače rekreativno trčkaraju domaćim ledinama, mogu bez ikakvih problema odigrati tri utakmice tjedno. Tempom i ritmom kakvim su odradili dosadašnje utakmice. Bez ikakvih bojazni od ozljeda, od premorenosti i sličnih izgovora. Samo, Premijer ligu treba završiti!

U protivnom, natjecanje će prekidati kako se tko sjeti, zbog gripe, stomačnih tegoba, poplava, smetova, kiša…. Previše je destrukcije u našem nogometu, nju, destrukciju, samo čvrsta ruka (dakako, uz pomoć UEFA-e) može donekle držati u boci, vodeći računa o nesalomivoj latentnoj opasnosti izlaska iz iste.

tuzlac
Postovi: 1139
Pridružen/a: 15 avg 2019, 17:31
x 134
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 22 maj 2020, 21:12


tuzlac
Postovi: 1139
Pridružen/a: 15 avg 2019, 17:31
x 134
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 22 maj 2020, 22:01

02.JUNI 2018 - 02.JUNI 2020 ;SJEĆANJE NA VELIKO SLAVLJE I ULAZAK U PL BIH.

https://sportsport.ba/fudbal/simin-han- ... igi/278714BLAGOSLOVLJEN BAJRAM NEKA JE SVIMA ČIJE SRCE KUCA ZA TUZLA CITY.

tcity055
Postovi: 194
Pridružen/a: 13 mar 2020, 12:44
x 41
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 24 maj 2020, 08:27

Bajram Serif Mubarek Olsun svim forumasima i clanivima TC.

tuzlac
Postovi: 1139
Pridružen/a: 15 avg 2019, 17:31
x 134
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 25 maj 2020, 13:40

SAZNAJEMO Stiglo usmeno obavještenje
UEFA pomjerila rok za odluku o nastavku Premijer lige BiH

Ranije trebalo odlučiti do 25. maja
prije 1 sat


Ono što je "Avaz" najavio u subotu, danas se i dogodilo. Pomjeren je rok za nastavak ili prekid nacionalnih fudbalskih takmičenja. Kako saznajemo, čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, danas su usmeno obaviješteni iz Evropske fudbalske federacije (UEFA) da se konačan rok za odluku o nastavku ili prekidu takmičarskih sezone pomjera za sedam dana.

Podsjetimo, raniji rok je bio 25. maj, a sada je Savezu ostavljena mogućnost za manevar. Prema informacijama našeg izvora iz NS BiH, krajem ove sedmice ili početkom naredne, održat će se sjednicu Izvršnog odbora na kojoj će biti donesene konačne odluke vezane za nastavak takmičerskih sezona.

tcity055
Postovi: 194
Pridružen/a: 13 mar 2020, 12:44
x 41
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 25 maj 2020, 16:40

tuzlac je napisao/la:
25 maj 2020, 13:40
SAZNAJEMO Stiglo usmeno obavještenje
UEFA pomjerila rok za odluku o nastavku Premijer lige BiH

Ranije trebalo odlučiti do 25. maja
prije 1 sat


Ono što je "Avaz" najavio u subotu, danas se i dogodilo. Pomjeren je rok za nastavak ili prekid nacionalnih fudbalskih takmičenja. Kako saznajemo, čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, danas su usmeno obaviješteni iz Evropske fudbalske federacije (UEFA) da se konačan rok za odluku o nastavku ili prekidu takmičarskih sezone pomjera za sedam dana.

Podsjetimo, raniji rok je bio 25. maj, a sada je Savezu ostavljena mogućnost za manevar. Prema informacijama našeg izvora iz NS BiH, krajem ove sedmice ili početkom naredne, održat će se sjednicu Izvršnog odbora na kojoj će biti donesene konačne odluke vezane za nastavak takmičerskih sezona.
Nema to nikakve veze da pomjere do Nove fodine odgovor našeg Saveza će biti NE. Nažalost, glavne konce vuku predstavnici politike Dodik - Čović potpomognute sa ovim iz Vijetnama. Savez ubrzano radi na gašenju bh fudbala koji je ionako tinjao. Jučer Makedonija, danas Kosovo znači apsolutno svi mogu osim mi. Liga zrela za gasit što i jest cilj nekih snaga a našli su dobru potporu u FK Sarajevo.

tuzlac
Postovi: 1139
Pridružen/a: 15 avg 2019, 17:31
x 134
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 maj 2020, 12:54

tcity055 je napisao/la:
25 maj 2020, 16:40
tuzlac je napisao/la:
25 maj 2020, 13:40
SAZNAJEMO Stiglo usmeno obavještenje
UEFA pomjerila rok za odluku o nastavku Premijer lige BiH

Ranije trebalo odlučiti do 25. maja
prije 1 sat


Ono što je "Avaz" najavio u subotu, danas se i dogodilo. Pomjeren je rok za nastavak ili prekid nacionalnih fudbalskih takmičenja. Kako saznajemo, čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, danas su usmeno obaviješteni iz Evropske fudbalske federacije (UEFA) da se konačan rok za odluku o nastavku ili prekidu takmičarskih sezone pomjera za sedam dana.

Podsjetimo, raniji rok je bio 25. maj, a sada je Savezu ostavljena mogućnost za manevar. Prema informacijama našeg izvora iz NS BiH, krajem ove sedmice ili početkom naredne, održat će se sjednicu Izvršnog odbora na kojoj će biti donesene konačne odluke vezane za nastavak takmičerskih sezona.
Nema to nikakve veze da pomjere do Nove fodine odgovor našeg Saveza će biti NE. Nažalost, glavne konce vuku predstavnici politike Dodik - Čović potpomognute sa ovim iz Vijetnama. Savez ubrzano radi na gašenju bh fudbala koji je ionako tinjao. Jučer Makedonija, danas Kosovo znači apsolutno svi mogu osim mi. Liga zrela za gasit što i jest cilj nekih snaga a našli su dobru potporu u FK Sarajevo.
JA ISTO SLUTIM DA SE OVA LIGA NIKAD VIŠE NEĆE NASTAVITI.OVO JE NAGOJEŠTAJ PODJELE DRŽAVE BIH.

tuzlac
Postovi: 1139
Pridružen/a: 15 avg 2019, 17:31
x 134
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 maj 2020, 13:06

ŠTA KRIJE FUDBALSKI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE ?

UEFA UMJESTO 25.05 . ROK POMJERILA NA 17.06.2020.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i njegovi administrativci izgleda da vole da se igraju sa žmire sa novinarima, ali i članovima svog Izvršnog odbora. To što se ''varakaju'' sa sedmom silom, moglo bi da im se osveti.

Danima su od njih čuvali dopis UEFA (navodno su ga dobili, a bilo bi lijepo i da ga pokažu) u kojem im se daje dozvola za produženje roka oko odluke o (ne)nastavka fudbalskog šampionata Bosne i Hercegovine. Sve dok ga (pismo UEFA) ne budu ''postavili'' na sajt FS BiH imamo pravo da sumnjamo da ga imaju.

Ono što vjerovatno posebno iritira je činjenica da niko od članova Izvršnog odbora nije mogao tačno da nam kaže da je rok o izjašnjavanju pomjeren. Nisu, ni oni, imali informaciju. Pitamo se da li je dozvoljeno takvo ponašanje administracije FS BiH. To što ne poštuju novinare na njihov obraz, ali da svojim članovima uskraćuju informaciju, to je već za povlačenje ozbiljnih poteza.

Svi ljubitelji fudbala su veoma zainteresovani oko eventualnog nastavka šampionata, a u krovnoj bh kući fudbala se sa time igraju. Kako je moguće da se tek danas u 16 časova i 50 minuta pojavi saopštenje u kojem stoji:

- S obzirom na to da je sjednica Izvršnog odbora UEFA prolongirana za 17. 06. 2020. godine, produžen je i rok do kojeg nacionalne asocijacije trebaju dostaviti prijedloge o eventualnom nastavku svojih takmičenja. Savez je preuzeo sve aktivnosti u cilju pravovremenog odgovora na UEFA-in zahtjev za dostavu konačne odluke. Izvrsni odbor NS/FS BiH će na svojoj narednoj sjednici donijeti konačnu odluku o takmičenjima PL BIH, a sve u skladu sa rokom koji je propisala UEFA u svom posljednjem dopisu NS/FS BiH.

U ovom saopštenju opet nema datuma, do kada se mora donijeti konačna odluka. Opet se neko igra sa javnošću…Da li je Fudblski savez Bosne i Hercegovine savez svih nas? Ili samo pojedinaca koji su zaposleni u njemu!!! Navikli smo mi (novinari) već na ovakvo ponašanje i sakrivanje podataka. Navikli smo i na tajanstvena i tajna pisma koja su putovala u ime FS BiH ka UEFA, a za koje niko nije znao…

Sada su otišli i stepenicu više – sada pisma kriju i od članova Izvršnog odbora! Napreduje, FS BiH.

tuzlac
Postovi: 1139
Pridružen/a: 15 avg 2019, 17:31
x 134
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 maj 2020, 13:29

BANDA VLADA - ĆEFERIN SA DOMAĆIM DESPERADOSIMA
slika
slika
slika
slika
slika
slika

tuzlac
Postovi: 1139
Pridružen/a: 15 avg 2019, 17:31
x 134
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 maj 2020, 14:17

30. aprila 2020. FUDBAL / NOGOMET
Šef medicinske komisije UEFA-e kaže da je moguće nastaviti tekuću sezonu
Tim Mayer je uvjeren da će UEFA učiniti sve da se nacionalni šampionati nastave, a naglašava da je zdravlje fudbalera na prvom mjestu.

Šef medicinske komisije UEFA-e Tim Mayer smatra da je moguće nastaviti tekuću fudbalsku sezonu u Europi, iako situacija u većini europskih država nije idealna zbog korona virusa.

Mayer je uvjeren da će UEFA učiniti sve da se nacionalni šampionati nastave, a naglašava da je zdravlje fudbalera na prvom mjestu.

“U raspravi oko povratka elitnog takmičarskog fudbala istakli smo da je najvažnije zdravlje onih koji učestvuju. Sve organizacije koje planiraju nastavak takmičenja preduzet će sve predviđene protokole. Pod tim uslovima definitivno je moguće planirati nastavak takmičenja za prekinutu sezonu 2019. / 2020.”, istakao je Mayer.

Francuska i Holandija su zvanično otkazale prvenstva do septembra ove godine, dok su Švicarci saopštili da će 8. juna nastaviti ligu.

U Španiji i Italiji će klubovi početkom maja početi sa individualnim treninzima, a Premijer liga BiH bi se mogla nastaviti u junu ove godine.

Odgovori

Natrag na “FK Tuzla City”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.