pa gdje? samo mlatiš, a ustvari nema bitne utakmice koja bi potvrdila tvoju izjavu.. ali dobro madridista si.. vama je sve guranje đe ne guraju vas..Kawhi je napisao/la: Nema gdje nisu.
Nažalost. Ne volim ga ni sekunde iako je najbolji.

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
pa gdje? samo mlatiš, a ustvari nema bitne utakmice koja bi potvrdila tvoju izjavu.. ali dobro madridista si.. vama je sve guranje đe ne guraju vas..Kawhi je napisao/la: Nema gdje nisu.
Nažalost. Ne volim ga ni sekunde iako je najbolji.
Zar stvarno treba dodatno objasnjenje za moje postove.TheChief je napisao/la:A šta tačno ti hoćeš da dokažeš ?FRANK RIBERY je napisao/la:A znas li zasto sam ih poredio? Posto je pojedincima ovdje na forumu presudna statistika, Wiggins ( priblizno 24 poena po ) i Curry (25 poena) su statisticki mnogo blizi nego Bogdan i Luwawu.TheChief je napisao/la: Bogdanović i Luwawu se itakako mogu porediti, dok se za Curryja i Wigginsa to ne može reći. To je isto kao da ja sad napišem "Korver ima šut, Westbrook fizikalije. Ko je bolji igrač ?" To je poenta onog što sam htio reći ovim smajlijima.
Imali bi 20-tak pobjeda, bili bi na nekoj od tri posljednje pozicije na IstokuTheChief je napisao/la:Po tvom mišljenju koji bi po broju pobjeda u NBA bio Fener i koliko bi ih imao, naravno ?akisarajevo92 je napisao/la:ne igra ni Cleveland uvijek ovako, gubili su po 30 razlike od Clippersa, Heata, Bullsa kuci, ha yaDANTES je napisao/la: prvo fener ne igra stalno ovako, kad obore formu gube od uniksa i makabija, 30 razlike od cedevite
Ko je rekao da ce Luwawu biti bolji igrac?FRANK RIBERY je napisao/la: Zar stvarno treba dodatno objasnjenje za moje postove.
Luwawu ce biti bolji igrac od Bogdana jer je bolji atleta, neciji zakljucak. Ja smatram da je Bogdan mnogo inteligentniji igrac i daleko bolji suter i da ce razlika izmedju ova dva igraca biti ko izmedju Currya i Wigginsa. Nadam se da ti je sad jasnije.
Wiggins je bolji atleta od Currya, ali nikad nece biti na njegovom nivou i tu je kraj svake diskusije.
Meni je bas neumjesno porediti ova dva igrac, jedan vec izgradio karijeru, uz lulla ponajbolji suter u Euroligi, a drugi jos uvijek na nivou talenta sa atletikom iz koga je prosjecna, da ne kazema epizodna uloga u Fili.
bombaysaphire je napisao/la:kobe24 je napisao/la:Dobro jaro, shvatio sam sta hoces reci, nema potrebe da me 3x citiras. Pricamo o nekim bitnim utakmicama sa nabojem, a ne predsezonskim koje nemaju nikakav naboj i koje se igraju samo za publiku po Evropi. Ako cemo porediti petorku Fenera sa petorkom Wolvesa, slozices se valjda da je to kao nebo i zemlja.bombaysaphire je napisao/la: Pa u NBA je svaka ekipa sposobna pobijediti sve protivnike , pa i Brooklyn Clevelanda....A što se tiče Minnesote njihovi omjeri prošle i ove sezone govore o njima....I oni bi uzeli Fenera 20razlike ??? IJAOOOO ijaoooo![]()
![]()
![]()
Imaš predsezonske utakmice u kojima evropske ekipe redovno uzimaju NBA ekipe, čudi me da to ne spominješ...Danny Green igrao u Olimpiji desno smetalo , a šta je u Spursima? Jennings igrao u Romi ništa onako , ode u NBA 55 poena zavali...Onaj presmiješni Tucker što igra u petorci Toronta igrao negdje u Izraelu , vjerovatno ni sam ti ne znaš gdje....Rubio - Dixon, LeVine - Bogdanovic, Wiggins - Kalinic, Vesely - Dieng, Udoh - Towns. De mi samo nakon ovoga reci na osnovu cega temeljis svoju tvrdnju, jer nema potrebe nista drugo uzimati u obzir.
Moram 3X po naški , ma zezao me internet pa ode tipkaRubio - Dixon ili ti ga Muhamed Ali , pa evo Rubio samo asistencije i to je to... Dixon i bolji šuter , a o odbrani gledao si pa sam skontaj....Le Vine klasični silovatelj , poznat po zakucavanjima , po meni Bogdan u prednosti , puno je raznovrsniji...Wigins sa Kalinom na ledjima , opet bi 30 trpao bez problema...Vesely - Dieng , obojica fizikaneri , zavise od trenera i stila ekipe... Towns naravno , pojeo bi Udoha..Petorka Minnseote je OK , ali pratiš NBA znaš kad igraju da je to FUJ košarka , ko prvi dodje do lopte samo na koš , aj razumijem Wiginsa i KAT I TREBA TAKO , ali jedan Le Vine ili Dieng!?!?!Zato su im takvi rezultati , džaba imena na papiru...Znam da se razumiješ u košarku , zato me i čudi da pišeš da su petorke nebo i zemlja, po meni samo Wigins i KAT imaju prednost...
Federer17 je napisao/la:Znaci, fizicka superiornost, atleticizam, brzina, nevjerovatan tempo, sve to pada u vodu kad ti dodje timska odbrana euroligaskih timova? Neka na strani ostane talenat, kvalitet, znanje. Pa gdje su ti toliki niski Evropljani (bijelci) koji haraju NBA-om? A da, nema timske igre, igra se divlja kosarka. Ne mogu doci do izrazaja.
Evo sad malo gledao statistiku, Darussafaka ove sezone u EL oba puta pobijedila Fener. Ekipa za koju se moze reci sve, osim da je losa. A, kostur tima cine Ameri, koji vidjeli NBA karijere nisu (osim Jamesa) - Wanamaker, Wilbekin, Clyburn i vec pomenuti James Anderson (oko 6 pts prosjek u NBA). Sta reci, sama krema americke kosarke.
bombaysaphire je napisao/la:Federer17 je napisao/la:Znaci, fizicka superiornost, atleticizam, brzina, nevjerovatan tempo, sve to pada u vodu kad ti dodje timska odbrana euroligaskih timova? Neka na strani ostane talenat, kvalitet, znanje. Pa gdje su ti toliki niski Evropljani (bijelci) koji haraju NBA-om? A da, nema timske igre, igra se divlja kosarka. Ne mogu doci do izrazaja.
Evo sad malo gledao statistiku, Darussafaka ove sezone u EL oba puta pobijedila Fener. Ekipa za koju se moze reci sve, osim da je losa. A, kostur tima cine Ameri, koji vidjeli NBA karijere nisu (osim Jamesa) - Wanamaker, Wilbekin, Clyburn i vec pomenuti James Anderson (oko 6 pts prosjek u NBA). Sta reci, sama krema americke kosarke.
Vidi malo buraz NBA je druga dimenzija . Zašto? Zbog sistema .Igra se 82 utakmice plus play off, znači ludilo....Evo primjer Jokić , kad je došao u NBA odmah na režim trening prehrana trening prehrana oporavak....Jede svako 3 sata kuhane piletine sa rižom , kaže da bude i po dva kilograma , pa trening , pa opet jedi , pa teretana , pa hemija ( neke hemije koji NBA igrači koriste su zabranjene u Evropi), pa oporavak, i tako čitavo ljeto....Ovo ljeto su mu savjetovali da ne igra za Srbiju nego da ga još više "unaprijede"... Pa naš Juka kako je bio spreman za ovu sezonu , kaže jedan od pomoćnih trenera Denvera da je Juka među top 3 CENTRA LIGE ŠTO SE TIČE SNAGE....Euroliga pokušava da se što više približi NBA , zato su i napravili ovakav sistem...Moja poenta je kada bi Euroleague imala približne sulove i sitem kao u NBA bili bi vrlo , vrlo blizu![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.