Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

Divos
Postovi: 493
Pridružen/a: 27 jan 2016, 20:31
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Post Postao/la Divos » 01 mar 2019, 17:56

ГРУПА К

БиХ је добро одиграла прву фазу квалификација, појавила се шанса, важан беше меч са Белгијом, но ту се појавио изостанак неких играча, пре свих Гордића, из чудних разлога, кренула су прозивања, и тако скромна база играча је сужена, и т се нипта није могло више урадити.
Има младих, занимљивх играча, но видећемо наредних гидина како ће се развијати.

Бугарска, стандардно, коме наметну своју игру, успеју откинути коју победу, знају и бити неугодни у игри на мали број поседа, но генерално дружина лимитираних играча где стрши Везенков, и тако ће остати.

Финска беше лишена неких играча, пре свих Марканена, одгађају смену генерације, превише времешних играча, имали су шансу у овим квалификацијама, у одлучујећем мечу пораз од Руса. Сада ће морати напокон спровести смену генерације.

Чешка је одиграла добро квалификације, имају играча Ширину, али немају ширину, играју са суженом ротацијом, но добро то изгледа, они су искористили добру генерацију у год 92/93. Са Саторанским и Веселим могли би на СК неком помрсити рачуне, но нису екипа за високе домете.

Русија беше лишена неких играча из ЕЛ, то би био шарен састав, неке би пустили, неке не би, но у одлучујем мечу добили су Финску, иду заслужено на СК.

Француска је рутински одрадила квалификације, иако су уз Србију екипа која беше највие погођена неиграњем играча из НБА и ЕЛ, на неким мечевима нису могли рачунати и на 20ак играча који би у нормалним околностима били у конкуренцији.
Но они заиста имају прешироку базу. Биће занимљиво какву ће екипу изабрати за СК:

Divos
Postovi: 493
Pridružen/a: 27 jan 2016, 20:31
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 01 mar 2019, 19:45

ГРУПА Л

За Естонију је сам пласман у другу фазу успех. Они и немају велику базу играча, у овим квалификацијама убацили су неке младе од 19/20 година, овај Куламе (год.99.) би се могогао наметнути као лидер наредних година у њиховој селекцији, могу бити задовољни.

Израел је одиграо у складу са могућностима, они су извршили смену генерације, и неки млади, пре свих овај Блат, син познатог тренера и Зосман, намећу се као носиоци нове израелске репрезентације. Мислим да они овим квалификацијама могу бити задовољни.

Грузија већ годинама постиже добре резултате, но и морају се ослонити на сужену рптацију, 7 највише 8 играча на које могу рачунати, а када им неки буде "недоступан" попут Шенгелије, настаје озбиљан проблем. Добијају новог класног центра, Битадзеа, који ће у ен-би-еј, видећемо како ће се развијати, обећава.

О Србији сам више написао на другом подфоруму.

Немачка је сигурно пропшла кроз квалификације, баш као у случају Шпаније и Турске, показало је колико је важно да играчи на које рачунају играју у јакој националној лиги, иако ту у клубовима имају не ретко епизодну улогу. Имаће добру екипу на СК, можда не за највише домете, но добра екипа попуњена и споља и у рекету, са доста атипичних играча.

Грчка је помало и неочекивано сигурно деловало у квалификаџијама, 11-1, имали су доста "недоступних" и играли би у "шареном" саставу. Имају доста младих играча, но грчка лига је најгора лига за развој младих, зато су се више ослонили на ветеране, Бурусиса (36), Маргаритиса (37), Василопулоса (35), Мавридиса (34) итд, осим можда Бурусиса неће се ови ветерани наћи у екипи за СК, но биће опасно јаки, прејаки, попуњени на свим поз са 2 одлична решења, са Јанисом Адетокунбом екипа за највише домете, екипа за медаљу, но њихов проблем је на клупи, у виду селектора који нема ауторитет. То их је коштало на задњем ЕП, могло би опет.Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.