SS.BA Fantasy Basketball liga - 3. sezona - 2. liga

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,BernardBarnjak,Epidaurus,kad_kako,Pasha

Avatar
SiamoNoi
Postovi: 17884
Pridružen/a: 04 maj 2012, 15:23
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

PostPostao/la SiamoNoi » 06 dec 2017, 21:13

Gallo se večeras vraća.To bi bilo to što se tiče prilika za dobit ga po sniženoj cijeni.Prva opcija Clippersa pa da vidimo.
"Nemre nikak stat i da hoće kad krene..."

1312
#Icardismo
#stillbreathing

#zakonosportu
100+ M € UKRADENIH iz Dinama and still counting #krimosZdravkoandUhljebi

Avatar
Sarmelino
Moderator
Postovi: 11016
Pridružen/a: 29 avg 2015, 11:58
Lokacija: Kneževina Tešanj
Kontakt:

PostPostao/la Sarmelino » 06 dec 2017, 21:18

SiamoNoi WroteColonGallo se večeras vraća.To bi bilo to što se tiče prilika za dobit ga po sniženoj cijeni.Prva opcija Clippersa pa da vidimo.

Ja ti nudio Crabbea ti tako..
Veliki fan Aluminija,Lantana i Vodika.

Avatar
AlphonseKauders
Postovi: 655
Pridružen/a: 21 jul 2015, 15:09
Kontakt:

PostPostao/la AlphonseKauders » 07 dec 2017, 08:04

SiamoNoi WroteColonGallo se večeras vraća.To bi bilo to što se tiče prilika za dobit ga po sniženoj cijeni.Prva opcija Clippersa pa da vidimo.


7 poena (2/13 šut), 4 skoka, 1 ukradena lopta, malo zahrđao, ali biće to ok kad počne pogađati..

Avatar
SiamoNoi
Postovi: 17884
Pridružen/a: 04 maj 2012, 15:23
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

PostPostao/la SiamoNoi » 07 dec 2017, 09:57

AlphonseKauders WroteColon
SiamoNoi WroteColonGallo se večeras vraća.To bi bilo to što se tiče prilika za dobit ga po sniženoj cijeni.Prva opcija Clippersa pa da vidimo.


7 poena (2/13 šut), 4 skoka, 1 ukradena lopta, malo zahrđao, ali biće to ok kad počne pogađati..

22pts,7r,2a,1u,43% FG,90% FT
"Nemre nikak stat i da hoće kad krene..."

1312
#Icardismo
#stillbreathing

#zakonosportu
100+ M € UKRADENIH iz Dinama and still counting #krimosZdravkoandUhljebi

Avatar
Bobadilla
Postovi: 1024
Pridružen/a: 15 mar 2016, 18:42
Kontakt:

PostPostao/la Bobadilla » 07 dec 2017, 10:53

Jose opet okrenu na 5-3 a vcrs bi ja trebo okrenut u moju korist. Mada kako je krenulo uzece mi poene i ubice me u standardnim kategorijama koje gubim :D
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

Avatar
AlphonseKauders
Postovi: 655
Pridružen/a: 21 jul 2015, 15:09
Kontakt:

PostPostao/la AlphonseKauders » 07 dec 2017, 11:24

Našao sam zanimljiv tekst o tome kako se dodjeljuju statistike igračima, pa rekoh da podijelim i ovdje:

1. Ukradene lopte (Steals):

Ukradena lopta se pripisuje kada obrambeni igrač agresivnim djelovanjem uzrokuje gubitak lopte:
- Uzimanjem lopte protivničkom igraču koji je imao loptu; ili
- Presijecanjem dodavanja; ili
- Izbijanjem lopte iz ruku protivničkom igraču:

Ključno - Ukradena lopta se uvijek pripisuje obrambenom igraču koji je inicijalno izbio/presjekao loptu. Nikada se ne pripisuje njegovom suigraču koji je samo pomogao u osvajanju lopte (npr. udvajanjem) ili koji je na kraju pokupio loptu.

Primjer: James Harden krene na ulaz, a obrambeni igrač koji ga čuva (npr. Kawhi) mu izbija loptu iz ruke. Lopta se kotrlja i možda dođe do naguravanja oko iste, i na kraju završi u rukama Tony Parkera, koji s njom trči kontru. U ovoj situaciji Kawhi-u se pripisuje ukradena lopta, a ne Tony Parkeru, obzirom da je Kawhi inicirao „lanac“ događaja koji su rezultirali izgubljenom loptom za Hardena, pa čak iako je ista na kraju završila kod Parkera.
S druge strane, ukoliko Harden neometano vodi loptu i bez uticaja odbrambenog igrača spetlja se u driblingu, te ista se otkotrlja u prazno, a npr. Kawhi je samo pokupi sa poda, tu se ne bi trebalo Kawhi-u pripisati ukradena lopta jer do osvajanja lopte nije došlo njegovom radnjom, tj. pripisala bi se samo izgubljena lopta Hardenu (u praksi, ipak mnogo statističara greškom pripisuje i ukradenu loptu onom ko je samo pokupi sa poda).

2. Blokade (Blocks):

Blokada se pripisuje svaki put kada obrambeni igrač izblokira ili skrene dodirom ruke pokušaj šuta. Šta se smatra pokušajem šuta? Pokušaj šuta je kada igrač s loptom napravi vertikalni i/ili horizontalni pokret s ciljem gađanja koša. Ovakva formulacija je ključna, jer to znači da može doći do blokade čak i ako lopta ne napusti ruke igrača s loptom, tj. lopta ni u kom slučaju ne mora biti u zraku.

Primjer: John Wall ulazi pod koš, s jasnim šuterskim pokretom, pripremajući se da napravi pokušaj šuta, i prije nego što uopšte uspije da digne ruke s loptom iznad ramena, DeAndre Jordan mu izbija loptu iz ruke. DeAndre Jordan-u se pripisuje blokada.

Blokada ili ukradena lopta: Ukoliko se lopta blokira ili skrene dok je u zraku, očigledno se radi o blokadi.
Ipak, ukoliko lopta nije napustila ruku šutera, postavlja se pitanje da li će se izbijanje/skretanje lopte smatrati iz ruku šutera smatrati blokadom ili ukradenom loptom.
Da bi se odgovorilo na to pitanje, statističar se mora zapitati da li je igrač s loptom pokušao šutirati ili ne. Ovdje može biti subjektivnosti i na kraju se sve svodi na procjenu statističara. Ako je procijenio da je bilo pokušaja šuta, onda se izbijanje/skretanje lopte rukom smatra blokadom. Ukoliko nije bilo pokušaja šuta, pripisuje se ukradena lopta.

Skok nakon blokade: Osim ako lopta ne izađe izvan terena nakon blokade, nekome se mora pripisati skok. Ukoliko je obrambeni igrač koji je izblokirao šut naknadno uspio sačuvati i kontrolu nad loptom, pripisuje mu se i blokada i skok. Ukoliko neki drugi defanzivni igrač ( a ne bloker) pokupi loptu nakon blokade, onda se njemu pripisuje skok.
Koš nakon pokušaja blokade: Čak i ako je lopta od strane obrambenog igrača-blokera značajno skrenuta dodirom ruke, a ipak završi u košu, blokada se naravno ne pripisuje nikome.

3. Skokovi (Rebounds)

Skok se pripisuje kada igrač iskontroliše povrat lopte u posjed nakon promašenog pokušaja šuta. Za razliku od ukradenih lopti, skok se pripisuje igraču koji „kontroliše“ loptu. „Kontrola“ je ključna ovdje. Ukoliko se lopta u zraku tapka od strane više igrača, skok se pripisuje posljednjem igraču koji je konačno iskontrolisao loptu.

Važno je napomenuti da igrač ne mora završiti sa loptom u rukama da bi mu se pripisao skok. Ako igrač usred skoka odluči da ne uhvati loptu već samo da je „kucne“ svom saigraču, njemu se pripisuje skok, ukoliko statističar procijeni da je imao „kontrolu“ nad loptom prije nego ju je dodao saigraču.

Skokovi u napadu i pokušaji šuteva: Često se može vidjeti da igrači poput Kevin Love-a samo kucnu loptu na obruču, promaše, ponovo kucnu, promaše, ponovo kucnu i na kraju postignu koš. Ako statističar procijeni da je svako „tapkanje“ lopte bilo pokušaj šuta, onda se svako takpanje/kuckanje smatra skokom, budući da ti je potrebna kontrola lopte prije nego šutiraš istu.
Napomena: Ako postoji dvojba da li se je ovo „kuckanje“ zaista pokušaj šuta (i uz to i skok), statističar pretpostavla da se radi o skoku ukoliko lopta dodirne obruč ili tablu.

4. Asistencije (Assists):
Asistencija se pripisuje igraču koji dodaje saigraču, a što direktno vodi do toga da saigrač poentira. Šta se smatra „direktnim vođenjem“ može biti upitno i otvoreno je intepretaciju statističara. Kako bi se pripisala asistencija, igrač koji poentira je morao pokazati neposrednu reakciju i kretnju prema košu nakon što je primio dodavanje.
Važno je napomenuti, da nije pitanje vremenskog trajanja radnje, već količina poduzetih radnji.

Primjer 1: Steph Curry dodaje loptu Kevinu Durantu na vrhu reketa, koji odmah neposredno šutira i pogađa. Curry-u se pripisuje asistencija.
Primjer 2: : Steph Curry dodaje loptu Kevinu Durantu na vrhu reketa, koji odmah driblingom prolazi pored svog čuvara i polaže. Durantu je trebalo 5 driblinga i 3 sekunde da ovo učini. Curry-u se svejedno pripisuje asistencija, jer je Durant otpočetka imao namjeru da pokuša šut nakon što primi dodavanje, pa čak iako mu je trebalo nešto vremena da to učini.
Primjer 3: Steph Curry dodaje loptu Kevinu Durantu na vrhu reketa. Durant pauzira, razmišlja da li da doda loptu Klay Thompsonu (jasno naznačeno polu-pokretom prema Thompsonu). Ipak, na kraju ipak sam uzme šut i pogađa isti. Steph Curry-u se ne pripisuje asistencija, obzirom da Durant nije pokazao nesporednu namjeru da šutira nakon što je primio dodavanje.
Primjer 4: Steph Curry krade loptu kod svog koša, i dodaje je Durantu koji je već na centru i trči kontru. Durant dribla pola terena i treba mu 3 sekunde da stigne do koša i zakuca. Steph Curry-u se ipak pripisuje asistencija, budući da da je Durant pokazao neposrednu reakciju i želju da postigne koš nakon primljenog dodavanja.

5. Izgubljene lopte (Turnovers):
Izgubljena lopta je bilo kakva greška napadača koja obrambenom timu daje posjed lopte, a bez pokušaja šuta. Ako se igraču šut blokira, to se ne smatra izgubljenom loptom, budući da se radi o pokušaju šuta. Ipak, ukoliko se igraču ukrade lopta, to se smatra izgubljenom loptom.
Važno je napomenuti da igrač mora prouzrokovati grešku, da bi mu se pripisala izgubljena lopta.
Ukoliko igrač ima loptu u rukama po isteku 24 sekunde za napad, izgubljena lopta se ne pripisuje igraču već timu.
S druge strane, ako se igraču svira 3 sekunde u reketu, njemu se pripisuje izgubljena lopta, jer je samo on uzrokovao gubitak lopte. Slično nešto važi i za faul u napadu.
Igrač koji je izgubio loptu, morao je biti u posjedu lopte da bi mu se pripisala izgubljena lopta.
Primjer: Damien Lillard dodaje loptu Jusufu Nurkiću malo prejako, i iako Jusuf pokušava uhvatiti loptu, pa čak je i dotakne, ona izađe van terena. Izgubljena lopta se pripisuje Lillardu, a ne Jusufu, budući da je Lillard posljednji igrač koji je imao kontrolu nad loptom.

Avatar
Tracy3McGrady
Postovi: 5310
Pridružen/a: 12 feb 2012, 02:47
Kontakt:

PostPostao/la Tracy3McGrady » 07 dec 2017, 13:24

Ovo sa asistencijama je zanimljivo, iako sam i ti znao ali nisam bas znao pravi razlog kad igeac primi loptu predribla igrača i zabije. Ostalo je sve kao i na 2k :D

Envoyé de mon Trekker-M1 en utilisant Tapatalk
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Avatar
AlphonseKauders
Postovi: 655
Pridružen/a: 21 jul 2015, 15:09
Kontakt:

PostPostao/la AlphonseKauders » 07 dec 2017, 14:02

Tracy3McGrady WroteColonOvo sa asistencijama je zanimljivo, iako sam i ti znao ali nisam bas znao pravi razlog kad igeac primi loptu predribla igrača i zabije. Ostalo je sve kao i na 2k :D

Envoyé de mon Trekker-M1 en utilisant Tapatalk


Ja recimo nisam znao da se igraču koji blokira šut i zadrži loptu u posjedu pripisuje i blok i skok (jer je bio pokušaj šuta).

Opet, na kraju dosta stvari je u procjeni statističara. Sjećam se kako su Rondo-u prije nekoliko sezona u Bostonu divljački nabijali asistencije, ali ono preofirno...

Avatar
Sarmelino
Moderator
Postovi: 11016
Pridružen/a: 29 avg 2015, 11:58
Lokacija: Kneževina Tešanj
Kontakt:

PostPostao/la Sarmelino » 07 dec 2017, 22:27

Da li je ovo jos jedan odlican pickup u mojoj karijeri :kafa:
Veliki fan Aluminija,Lantana i Vodika.

Avatar
AlphonseKauders
Postovi: 655
Pridružen/a: 21 jul 2015, 15:09
Kontakt:

PostPostao/la AlphonseKauders » 08 dec 2017, 08:01

Sarmelino WroteColonDa li je ovo jos jedan odlican pickup u mojoj karijeri :kafa:


Dobar je za 15ak pt, uz 50% šuta, 6-7 skokova, 1 blk.

Slobodna su tu negdje oko 60%, 2 TO, može se podnijeti.

Solidan centar, snaga je u FG% i ako konstantno bude držao 1 blk po meču. Može štetiti jedino ako bude izvodio previše slobodnih, a i br. skokova mu nije baš elitni za centra. Asistencije, ukradene i trice zanemarivo.

Avatar
SiamoNoi
Postovi: 17884
Pridružen/a: 04 maj 2012, 15:23
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

PostPostao/la SiamoNoi » 08 dec 2017, 09:45

Ako će igrat dovoljno minuta jer sad imaju tri centra u rotaciji,a sa dvojicom na parketu sigurno nece igrat.
"Nemre nikak stat i da hoće kad krene..."

1312
#Icardismo
#stillbreathing

#zakonosportu
100+ M € UKRADENIH iz Dinama and still counting #krimosZdravkoandUhljebi

Avatar
jose
Postovi: 5836
Pridružen/a: 20 okt 2009, 17:19
Kontakt:

PostPostao/la jose » 08 dec 2017, 09:55

Ja sam ovo poništio, jer mi se čini krađa. Ako smatrate da je trade ok, recite, pa nek ide ponovo.

slika
Velež, LA Lakers, Chelsea FC, Chievo Verona, Atletico Madrid, Scuderia Ferrari

Avatar
Bobadilla
Postovi: 1024
Pridružen/a: 15 mar 2016, 18:42
Kontakt:

PostPostao/la Bobadilla » 08 dec 2017, 10:01

jose WroteColonJa sam ovo poništio, jer mi se čini krađa. Ako smatrate da je trade ok, recite, pa nek ide ponovo.

slika

Koji trade je u pitanju ??
Edit: A evo vidio sam. Trade ko trade realno jest kradja :D
I Wall i Gobert su birani prije KP-a a Dion je obični filler. Ali eto da vidimo sta vecina misli :D
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

Avatar
JHam
Postovi: 3789
Pridružen/a: 18 jan 2013, 10:17
Kontakt:

PostPostao/la JHam » 08 dec 2017, 10:06

Meni Porzingis i Waiters, a saljem Goberta i Walla, statisticki je Porzingis najbolji igrac od trojice, a ni Waiters do sad nije lose odigrao sto se tice fantasy-a. Nezz, mozda grijesim al po meni nije kraca sto se tice fantasya, al jbji ga, ako ostali kazu da jest nek si ga odbio :mrgreen:

Avatar
AlphonseKauders
Postovi: 655
Pridružen/a: 21 jul 2015, 15:09
Kontakt:

PostPostao/la AlphonseKauders » 08 dec 2017, 10:24

čista krađa, oružana pljačka:)

Ok, neka je Porzingis u ovom trejdu dominantna figura, i razumio bih Porzingis+Waiters za Wall+Batum /Gobert+Batum / Wall+Mitchell i sl.. Ali Wall + Gobert?? Čini se kao poklon.

Ne znam, ne bih osporavao trejd ako je npr. očito da je neko blago bolje prošao u istom (može se desiti da nekome treba neka pozicija ili statistika npr. pa će dati boljeg igrača za nekog malo slabijeg), ali čini mi se da je ovdje prekoračena granica fer trejda.

Ne znam, evo nek i Sarmelinho i Denver kazu sta je ideja, mozda ima nesto sto ja ne vidim

Avatar
JHam
Postovi: 3789
Pridružen/a: 18 jan 2013, 10:17
Kontakt:

PostPostao/la JHam » 08 dec 2017, 10:30

Nista, nek ostane kako jeste onda

Avatar
SiamoNoi
Postovi: 17884
Pridružen/a: 04 maj 2012, 15:23
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

PostPostao/la SiamoNoi » 08 dec 2017, 10:57

Nisam za poništenje.Ne vidim smisla u poništenju trejda i da netko drugi namece ljudima šta će radit sa svojom ekipom.Taman bila krađa ono što je bitno je da nije u pitanju pokusaj varanja jer jedan odustaje od igre ili nešto.Kada bi išao gledat šta je krađa,a šta nije lupao bi veto na priličan broj do sada odrađenih trejdova.
"Nemre nikak stat i da hoće kad krene..."

1312
#Icardismo
#stillbreathing

#zakonosportu
100+ M € UKRADENIH iz Dinama and still counting #krimosZdravkoandUhljebi

Avatar
Slatinash_7
Postovi: 2742
Pridružen/a: 20 jun 2009, 17:56
Kontakt:

PostPostao/la Slatinash_7 » 08 dec 2017, 11:46

Ja nebi udarao veto na trejdove jer su svi u ligi aktivni,niko nije odustao od PO jos uvijek tako da mislim da nema namjestanja..Iako ja sam ovakav trade nebi prihvatio treba pogledati i kontekst,ali nemam ja sad vremena za to,da pregledam ekipe,statistike,kome sta fali,koliko je Wall povrijedjen,kako Porzingis izostaje itd itd sto se mene tice nek prodje trade iako mislim da je jedan od igraca pofino zakinut
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Avatar
SiamoNoi
Postovi: 17884
Pridružen/a: 04 maj 2012, 15:23
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

PostPostao/la SiamoNoi » 08 dec 2017, 12:06

slika
:D
"Nemre nikak stat i da hoće kad krene..."

1312
#Icardismo
#stillbreathing

#zakonosportu
100+ M € UKRADENIH iz Dinama and still counting #krimosZdravkoandUhljebi

Avatar
Sarmelino
Moderator
Postovi: 11016
Pridružen/a: 29 avg 2015, 11:58
Lokacija: Kneževina Tešanj
Kontakt:

PostPostao/la Sarmelino » 08 dec 2017, 12:08

**** ovakvu ligu,dok se ne stima a pase nam trade,sta ga branite. Ne smeta vam kad francuz daje dmc za sicu.
Da nemam ovakav omjer qrac bi se sprijecio
Veliki fan Aluminija,Lantana i Vodika.


Natrag na “NBA”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.