camparinho je napisao/la:
Strasan trade.
Od ovih sto hejtaju, samo @nez ima postovanje od mene, posto momak/covjek zna. Ostali koji su ubijedjeni da je ovo los trade su izgoreni. Jel bolje tradeat Paula za nekog u rangu Tylera Johnsona i ekipe ili za Westbrooka. Kakav god da je i kakvi god da su mu triple doublovi on ih i dalje biljezi. Moze biti strasan fit i ne zaboravimo ovaj put on dolazi Hardenu u ekipu, a koliko sam upoznat on sa tim nece imati problem, navodno je mnogo bolji i prisniji sa Hardenom nego tipa sa Durantom sto je ikad bio.
Pazi nesto.Nema dileme da je ovo trenutni upgrade.Svako ko kaze suprotno laze,jer se CP3 raspao.
Medjutim,treba postaviti neka pitanja:Da li je ovo potez koji vam povecava sanse za titulu?Vjerovatno malo da,ali nedovoljno,po meni.
Zatim,kako ce se uklopiti on s Bradom?Westbrook nije CP3 da stoji u cosku i gleda kako ovaj dominira 60% posjeda.To budi siguran,jer on nije coskario jednom Durantu,a ne ovome.Trece,kako ce se uklopiti kad igra od lopte?Igra mu je u blagom padu,trojka mu je ocajna,a to je pod must u petorci HOU.
Znaci,da bi on bio uspjesan u HOU,MDA ce morati promijeniti stil igre malo,smanjiti usg% Hardenu da bi ovaj odrzao svoje.
U pogledu pikova,to nije samo 2 pika,vec mogucnost zamjene pika koju je HOU,cini mi se,imao sa MIA i LAC,te jos jedna mogucnost zamjene,koja ce se skoro sigurno desiti,jer je iza prjma Hardena u 2025oj.To su 4 pika 1.runde potencijalno.Nikako malo.