Hoće li mi iko objasniti kako smo u back2back utakmici uspjeli uzeti Pelicanse, nakon one patnje sa Hornetsima?
Ja sam preksinoć gledao tekmu, blago rečeno poludio zbog sudija i odluka, tipa ne sviranje clear path faula nad Simmonsom. (ko je gledao, sigurno se sjeća detalja i zna o čemu pričam)
Za ovu sinoć nisam imao vremena, a ni snage, samo sam neke klipove pregledao.
Grehota je samo što nemamo apsolutno nikakvog respekta kod sudija. Pogledah malo klipova po realgm forumu, pa ono je smiješno kakve je faulove dobijao Davis. Samo ga ružno pogledaj, i poslat će ga da izvede bacanja. Nije ni čudo da je Gordon bio samo 18 minuta na parketu...
ALI... Ko je očekivao da ćemo u prvih 7 utakmica imati 3 igrača sa preko 20ppg? I još jednog Simmonsa koji sa klupe zabija skoro 17 poena, haman onoliko koliko je naš prvi strijelac Fournier zabijao po utakmici prošle sezone?

Mnogi ljudi spominju onaj 19-13 start sa Skilesom, ali za razliku od tad, nemamo očiglednu manu koju svako može iskoristiti. Tad smo na svakom pick-u u odbrani preuzimali igrača, što je kasnije dovelo do katastrofe. Sad imamo problema sa dva tipa igrača: fizički jaki centri koji su lob meta u pick'n'rollu, i brzi bekovi koji mogu iz pick-a direktno napasti Vučevića. Za nadati se da je Payton popravio odbranu pick-a, i da će bar malo bolji posao odrađivati, da neće ubijati Vučevića opet kao što su ga ubijali Kemba i Howard.
Sve u svemu, odličan start, mnogo bolje nego što sam očekivao.

Chicago se mora uzeti, a za Mede mi je iskreno sad svejedno, možemo je izgubiti što se mene tiče, neću zamjeriti našim momcima.