Odgledao sa zakasnjenjem i prvu utakmicu predsezone protiv Portlanda, bez Aldridge-a, lagano se dobilo, vodili cijelu utakmicu. Tesko je davati neke ocjene nakon jedne utakmice, imajuci jos i u vidu da Redick i Barnes nisu igrali, ali generalno sam zadovoljan sa onim sto sam vidio.
Vidi se kad udje druga petorka da je to jos uvijek neustimano, malo skripi, ali doce i to na svoje, mislim da ce Collison dostojno zamijeniti Bledsoa i po meni odlican potez dovodjenje Jamisona, pa cak i Amundsona da unese ponekad dodatne energije. Lijepo vidjet Vilija opet sa velikom minutazom, oduvijek sam cijenio takve igrace, koji ucine sve sto trazis od njih, covjek je odigrao oko 50tak utakmica kao starter i onda presjedio nekih 20, nije vidio terena prosle sezone, vrlo zahvalan igrac. Dudley danas samozatajan, on mi je od pridoslih jedina nepoznanica kako ce se uklopit.
Glavna prica je ipak napredak DJ-a, navodno je malo smrsao i radio jos vise na fizickoj spremi, sad je jos veca zivotinja

, za par minuta odma 3 blokade, lijepi manje poznatog blizanca Lopeza dva put u jednom napadu

, radio je i na nekim napadackim potezima u reketu i pogadjo slobodna

. Kad bi takav patern prenio u sezonu, bilo bi idealno.
Blake ce valjda opet sutat sa 5,6 metara kad god je slobodan, danas skoro nista nije pogodio.
Sto se tice promjene sistema, tesko je jos govoriti, vidi se da se radilo na odbrani intenzivnije, a primijetio sam i brzi protok lopte u napadu, nema carinjenja lopte po desetak sekundi kao sto je bio slucaj prosle sezone sa Paulom i Dzemom. Ipak ne sumnjam da je Doc ipak veliki upgrade u odnosu na Del Negra i da ce vrijeme to pokazati.
CP3 je i dalje CP3, mogli bi asisti jos malo porast ove sezone sa Redickom, koji je presretan sto konacno igra sa pass-first play-om.
I jos jedna zanimljivost, Blake i decki ne zele vise da ih zovu LOB-city, ne zele da budu prepoznatljivi samo po tome, iako je ih je i danas bilo par atraktivnih