Košarkaška Reprezentacija Srbije

Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna

Divos
Postovi: 452
Pridružen/a: 27 jan 2016, 20:31
Kontakt:

PostPostao/la Divos » 11 apr 2019, 22:56

Завршена је регуларна сезона НБА лиге, и да сагледамо учинак српских играча до сада.

Никола Јокић (Денвер), импресивна сезона (https://www.basketball-reference.com/pl ... elog/2019/), пропустио тек 2 меча, један због казне, и један у финишу када га је Мелоун чувао за плеј-оф, 20,1 поена, 10,8 скокова и 7,3 асистенције за 31,3 минуте по мечу. У свим статистичким рубрикама то је више него добро. Ниџо је ове сезоне добио нову улогу, лидер екипе, онај који вуче тим, и који ће бити на посебном удару противника, не ријетко трпити и батине, тако треба гледати и % шута, увек је то из контакта, на јаку одбрану, но и поред тога јако добро.
Оно што је важно, четврта сезона и у свакој бележи напредак, поправио је ове сезоне и одбрану, иако ту има још доста простора. Сада следи плеј-оф, биће то и за Николу и за Денвер тренутак истине.

Бобан Марјановић (Ел-Еј Клиперс, Филаделфија), ове сезоне променуо је клуб, Боби своје минуте користи максимално (https://www.basketball-reference.com/pl ... elog/2019/), 7,3 поена, 4,6 скокова за 11,7 минута по мечу, добри и %. По продуктивности, напредној статистици учинка за 36 минута, годинама један од најбољих у читавој НБА, међутим варљив утисак јер то беше у времену необавезне кошарке, тек у Фили, иако наравно алтернатива Ембиду, је добио право поверење и почео играти такмичарску кошарку. Добро је одиграо, ту су ти проблеми у одбрани, но добро је одиграо.
И Филу чека плеј-оф, могли би бити добри, видећемо колико ће Боби добити прилика, довели су и Монроа. А видећемо и каква је судбина Бобија по завршеку сезоне, истиче му уговор, Ембид је ту неприкосновен, Монроу неће продужити уговор. Навијачи су га одлично прихватили, а навијачима се мора угодити, могао би остати, било би то јако добро за Бобија.

Немања Бјелица (Сакраменто), коначно дибра сезона (https://www.basketball-reference.com/pl ... elog/2019/), 9,6 поена, 5,8 скокова за 23,2 минуа по мечу, добри и %. Код Немање статистика није та која ће приказати његов допринос, он чини много корисних ствари за екипу коју статистика не бележи. У Минесоти беше запостављен, и у Сакраменту је доказао квалитет. У финишу је покварио бројке, долазак Барнса, који би играо и 3 и 4, је поприлично утицао на ротацију, но добра сезона за Немању.
Сакраменто је отпустио тренера, и видећемо наредне сезоне какав ће статус добити Немања, већ је ветеран, и ту пуно зависи од амбиција Сакрамента у наредној сезони.

Богдан Богдановић (Сакраменто), у овој сезони поправио је битно бројке за исту минутажу (https://www.basketball-reference.com/pl ... elog/2019/), 14,1 поена, 3,8 асистенција и 3,5 скокова за 27,8 минута по мечу, за спољног играча сасвим добри %. Он је одигао одлично први дио сезоне, а онда је доласком поменутог Барнса нарушена и ротација и његова офензивна улога (ишао би на 15,5 поена у просеку). Ипак сасвим добра сезона. На жалост већ завршена, Богдан је рођени такмичар и дуги пост од кошарке до светског купа неће се добро одразити. Но биће то све како треба.

Милош Теодосић (Ел-Еј Клиперс), одиграо ове сезоне тек 15 мечева (https://www.basketball-reference.com/pl ... elog/2019/), учинак није вредан помена. У претходној сезони Милош је доказао квалитет, и ту се показало колико је боља екипа када је он на паркету, Клипеси су са њим у постави остварили 29-16, без њега 13-24. Но на жалост, он је у ен-би-еј отишао већ ровит, повреде су се обнављале, ове сезоне у Клиперсима су дали шансу другима, прије свега перспективном плеју Шеи Гиџес-Александру.
За Милоша је ен-би-еј прича завршила. Он ће одиграти још коју сезону у Евро-лиги, ту ће зависити колико му тело то буде дозволило.

Србија има ове сезоне још двојицу играча са важећим уговором, Мирослава Радуљицу (Ел-Еј Клиперс) и Радета Загорца (Мемфис), но они као што знамо и поред важећих уговора нису ни били у саставима ове сезоне.

То би било то што се тиче српских играча и регуларног дела ен-би-еј сезоне.

Avatar
alan_kardec
Postovi: 12459
Pridružen/a: 19 jul 2008, 11:19
Lokacija: Medellín, Colombia
Kontakt:

PostPostao/la alan_kardec » 26 apr 2019, 07:45

А Јокић трпа ли трпа :tokralju:

43 поена, 12 скокова, 9 асистенција
RIP Adis Selmanović

'Моја љубав према Звезди, као и све највеће љубави, потиче из куће'!

Avatar
djoleprijedor
Postovi: 2242
Pridružen/a: 20 jul 2012, 15:23
Kontakt:

PostPostao/la djoleprijedor » 26 apr 2019, 11:02

alan_kardec WroteColonА Јокић трпа ли трпа :tokralju:

43 поена, 12 скокова, 9 асистенцијаMonstruozno je odigrao.Mislim da će proći SA u 7.meču.
Lider je ekipe i potencijalno najbolji igrač kojeg će Denver imati ikada.
Nego,ovo nije tema Nagetsa.
Koliko su realne šanse da Nikolu vidimo na SP?
Mens sana in corpore sano.

Divos
Postovi: 452
Pridružen/a: 27 jan 2016, 20:31
Kontakt:

PostPostao/la Divos » 26 apr 2019, 19:46

Селектор Александар Бућан одредио је кандидате (http://www.kss.rs/spisak-muske-u19-repr ... -na-kritu/) У-19 националне селекције за СП на Криту 29. јун – 7. јул 2019. На списку су следећи јуниори;
Павле Кузмановић (ОКК Београд)
Алтин Исламовић (ОКК Београд)
Матија Јовановић (ОКК Београд)
Зоран Пауновић (ФМП)
Урош Трифуновић (Партизан НИС)
Марко Пецарски (Партизан НИС)
Огњен Мићовић (Борац Чачак)
Срђан Крсмановић (Борац Чачак)
Лука Церовина (Мега Бемакс)
Тома Васиљевић (Динамик)
Немања Костић (Динамик)
Владимир Радомировић (Динамик)
Александар Шрајер (Војводина)
Лазар Грбовић (Динамик)
Аријан Лакић (Црвена звезда мтс)
Далибор Илић (Игокеа)
Филип Петрушев (САД)
Ален Смаилагић (САД)
На списку нема Балше Копривице, који је прекомандован у У-20 националну селекцију (логична одлука, ту смо са Пецарским и Петрушевим прејаки, зато у старијем годишту и немамо високих момака), зато су ту из САД Филип Петрушев (Гонзага) и Ален Смаилагић, овај задњи најмлађи играч који је заиграо у развојној НБА Г-лиги. Добро је своје минуте користио.
Ту је и тај присутан проблем календара СЛ и почетка припрема 27.маја. СЛ, онај регуларни дио траје до краја маја, плеј-оф до средине јуна, а већина ових јуниора, посебно они са важнијом улогом у националној селекцији, има обавеза у својим тимовима.
Могуће Тринкијери буде имао разумевања и пусти Уроша Трифуновића и Марка Пецарског јер нису толико битни у рптацији Партизана, но зато Д.Илић, Церовина (Мега), Пауновић (ФМП), Кузмановић, Исламовић (Београд) јесу битни у ротацији тих тимова.
Наравно тим јуниорима и сениорске минуте пуно значе, а са друге стране ваља се што квалитетније припремити и оставити бољи утосак на СП, посебно што ће ова екипа и поред приметног проблема на поз.плеја (на ЕП је ту улогу преузео Урош Трифуновић и добро одиграо), итекако бити конкурентна на СП.
Ваљаће то све извагати и одредити приоритете.

Divos
Postovi: 452
Pridružen/a: 27 jan 2016, 20:31
Kontakt:

PostPostao/la Divos » 26 apr 2019, 19:48

Селектор Оливер Поповић одредио је (http://www.kss.rs/spisak-muske-u20-repr ... tel-avivu/) 20 кандидата У-20 националне селекције, за ЕП у Тел Авиву 13.-21. јул 2019. На списку се налазе следећи кандидати;
Вук Вуликић (Динамик)
Михаило Јовичић (ОКК Београд)
Алекса Илић (Земун)
Филип Барна (Спартак)
Вања Газибеговић (Спартак)
Тадија Тадић (Слобода Ужице)
Вук Ђорђевић (Слобода Ужице)
Алекса Ускоковић (ФМП)
Стефан Момиров (ФМП)
Ранко Симовић (ФМП)
Андрија Марјановић (Мега Бемакс)
Никола Мишковић (Мега Бемакс)
Борис Ристановић (Канада)
Михајло Јерковић (Италија)
Лазар Николић (Италија)
Данило Петровић (Италија)
Филип Павићевић (Италија)
Алекса Поповић (САД)
Алекса Матић (САД)
Балша Копривица (САД)
Исто као и са селекцијом У-19, појавио се проблем календара СЛ и почетка припрема 10.јуна. Могуће да ће неки играчи каснити због обавеза према клубовима.
Од 20 кандидата чак је 8 играча из иностранства. То баш и није добро, показало се да млади играчи, у том узрасту, кудикамо боље напредују у Србији него играјући по белом свијету, но шта је ту је, беспарица узима данак.
Ова национална селекција, у овом излазном годишту (99.) је европски првак прије две године у У-18 узрасту, али снага те селекције беше на центарској позицији (Петрушев, Пецарски), момци који нису међу кандидатима, већ ће играти на СП У-19.
Видећемо на ЕП где су ови момци у односу на вршњаке из Европе.


Avatar
marconato
Postovi: 8131
Pridružen/a: 10 jan 2009, 11:33
Kontakt:

PostPostao/la marconato » 14 maj 2019, 08:34

filip13 WroteColonhttp://sportklub.rs/Kosarka/Reprezentacija/a286428-Jokic-Srbija-Odluka-posle-serije-razgovora.html


Ako sada ne zaigra, precrtat ga za sva vremena i cao... :kafa:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

filip13
Postovi: 29253
Pridružen/a: 09 okt 2012, 18:26
Kontakt:

PostPostao/la filip13 » 14 maj 2019, 08:36

malo mi je to preseravanje,hocu,necu

Avatar
marconato
Postovi: 8131
Pridružen/a: 10 jan 2009, 11:33
Kontakt:

PostPostao/la marconato » 14 maj 2019, 08:39

Ma treba se samo rascistit s njim! Hoces neces?!

Pretprosle godine mu se tolerisalo zbog individualnih treninga, ove nema opravdanja!

Pa nisu Bogdan, Bjelica, Bobi itd...budale, a on jedini pametan pa mora razmisljat 5 god. hoce li igrati ili nece. Ko kakva strina... :facepalm:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Divos
Postovi: 452
Pridružen/a: 27 jan 2016, 20:31
Kontakt:

PostPostao/la Divos » 14 maj 2019, 15:40

Медији су већ кренули да спинују злураде текстове, пре свега везано за изјаву неког Ниџе од Сомбора. Раније сам мислио да је то због непромишљености, оно да плебсу неку тему понуде, но данас знам да је то озбиљнија игра, и да воде смишљено "неки свој рат". Не уклапају се успешни спортисти у овом времену када право на медијски живот имају само ријалити садржаји, политичари и разни шљам које зову контроверзним бизнисменима.

И сам моменат када се потенцира дио Ниџине изјаве везан за националну селекцију је прилично покварено одабран. Њему је фокус био плеј-оф ен-би-еј лиге, ту постоји велико разочарење због пораза, у таквом стању тешко је сабрати мисли и одговарати о другим стварима. Посебно што је он пропустио квалификације, и било би, без обзира на тренутни рејтинг, надмено да каже "да, ја играм у Кини", и непоштено према играчима који су изнели квалификације. Ту је Сале који ће са њим обавити разговор, видети шта, како, и у коначници одлучити ко ће у Кину.

Међутим, медијска хајка против српске кошарке се наставља. Па је један портал пласирао (https://www.b92.net/sport/kosarka/vesti ... id=1541928) безобразан текст насловљен
Da li će Jokić igrati na Svetskom prvenstvu?
и анкету са понуђеним малициозним одговорима. Ту имамо и поплаву заједљивих коментара недовршених људи и пакосних душа (нормалан коментар тешко да може проћи), све то ће само огадити кошарку многима.

У ову причу су се укључили и неки бивши кошаркаши и функционери, извесни Драган Капичић (https://www.****.com/kosarka/ve ... vao/327081) ту мало дели моралне лекције па поручује
“Sada je potreban Srbiji, koja sa njim može do zlata u Kini. Da li će igrati, samo on zna, ali ako Jokić ili bilo ko direktno kaže da ne želi – jasno je da je sa Srbijom završio zauvek. Ja ga više nikad ne bih zvao“
Но проблем је што је овај Капичић био председник КСС 2007-10, и није то било како треба, "за његовог мандата" одступило се и од неких спортских начела, много је то данас боље него тада, тако да није он баш тај да дели моралне лекције.
Грба је испао веома коректан, зна он бити оштрији, но овде је веома корктан.

Огласио се и Јокићев менаџер
“Biće vremena, čućemo šta će Jokić da kaže, ali konačna odluka, kakva god da bude, isključivo je njegova“
који је наравно неодређен, и који је опет посебна прича. Није тајна да постоји нетрпељивост између тог лика и српског селектора.
Једном је (значи његова изјава да не би било сумње) баш због Николе "инервенисао" код Салета, што тада не само што беше дрско и безобразно него и једна логика, резон потпуно ван сваког здравог разума. Зализани има неке своје шеме, некад ту ни играчу није лако разабрати 2 и 2, и остати бистрог ума.

Како год, ровари ли се, ровари. Сада је на потезу Сале, апосолутно сам уверења, и поред бочних удара, биће то све како треба.

lumani
Postovi: 10667
Pridružen/a: 21 apr 2012, 10:15
Kontakt:

PostPostao/la lumani » 15 maj 2019, 11:01

pisao sam vam vec o tome..Kada Sale kaze ti si novi shef ove ekipe,tada ce doci.Nikola nece igrati ako ce Teodosic biti glavni.

Divos
Postovi: 452
Pridružen/a: 27 jan 2016, 20:31
Kontakt:

PostPostao/la Divos » 15 maj 2019, 12:23

Прича ко ће бити главни баја у екипи/репрезентацији је радо прихваћена међу неким љубитељима спорта, мање за кошарку, више за један други спорт, но када је српска кошарка у питању, није то прича која може проћи.
Присутан је култ репрезентације, захваљујући доброј хемији и чињеници да се играчи у националној селекцији подреде колективу, већ годинама оставили би иза себе селекције које су имале на папиру звучнија имена.
Лидер мора постојати, без лидера мрка капа, но лидера не одређује неко са стране, него ће ту улогу зарадити играма и односом према националнј селекцији и саиграчима.

Сад што ми у стотину позитивних примера методом "строге" селекције изаберемо оне рђаве, у "грехе" играчима бројимо и ако би били повређени, што немамо разумевања за оправдане разлоге (па ће неки замерити Ребрачи што 2007-е у 35-ој, када је већ завршио каријеру и праћен познатим прблемима са срцем, није био дио тзв Москитоса) други је пар опанака.

Ако тражимо оно лоше, и наћи ћемо. Као у овом тексту (https://www.****.com/kosarka/ve ... ica/327158) када је аутор ударио по гресима, пардон "гресима" од Кулина Бана.
Но права слика је другачија, постоји култ репрезентације и у сениорској селекцији, и у млађим категријама, то је итекако видљиво. Уосталом, зар неко мисли да су могући успеси које у свим категоријама у континуитету постижемо, а да нема култа репрезентације?

Наравно да има некад и сујете, прејаког ега, некад играчи премлади оду у бели свет, свет ен-би-еја и прихвате вредносни систем и матрицу поимања ствари који је ту већ усвојен, некад пренесен из америчког гета.
Ту имамо пример из приложеног текста Владе Радмановића из 2006-е када је поручио
“Nisam ni razmišljao o tome da li ću biti u reprezentaciji. Niko me nije kontaktirao ni prošle godine, nego sam na radiju saznao da nisam na spisku. Uvek sam spreman za reprezentaciju, ali pre nego što donesem neku definitivnu odluku, moram prvo da se sastanem sa selektorom Šakotom, da popričam sa njim, oko planova vezanih za nacionalni tim i njegovih očekivanja od mene. Ne želim da me neki pogrešno shvate, ali neću da se odazovem pozivu pa da gledam kako drugi igraju, a ja sedim na klupi. Ako imaju velika očekivanja od mene, prihvatiću“
Но то су ретки примери. Могуће и последица резигнираности играча, што медији радо пренесу и мало нахране радозналост светине.

Но, Јокић није у тој причи, да пати од тога да буде главни баја. Нема шансе. Уосталом, ако неко, било ко, заузме став "или ћу имати статус који ја кажем да морам имати, или не рачунај на мене", ту остаје само један одговор, врло добро, не рачунамо на тебе. Но како нашисах, Ниџо није у тој причи.

Поводом "случаја Јокић" поред подоста малициозних коментара, допало ми се резоновање Горана Грбовића (https://www.****.com/kosarka/ve ... vao/327081) који иначе зна итекако бити оштар и на перу и на језику
“Sa Nikolom i bez njega je skroz druga koncepcija igre. On ništa ne mora, ali ako je neko patriota i dobar momak, što Jokić jeste, onda je za očekivati da će se odazvati. Poštujem odluku kada je odbio poziv jer je potpisivao astronomski ugovor i to što ga je Denver očigledno uslovio. Sad isto tako verujem da će on poštovati sve što će mu prezentovati selektor Đorđević i da će ga ubediti da bude u dresu Orlova u Kini. U suprotnom, treba razmotriti sve opcije, ali nemojmo još o tome“, kaže Grbović
Како год, сада је на потезу Сале. Апсолутно сам уверења да ће Никола играти у Кини, биће то све како треба.

lumani
Postovi: 10667
Pridružen/a: 21 apr 2012, 10:15
Kontakt:

PostPostao/la lumani » 15 maj 2019, 13:43

Divos WroteColonПрича ко ће бити главни баја у екипи/репрезентацији је радо прихваћена међу неким љубитељима спорта, мање за кошарку, више за један други спорт, но када је српска кошарка у питању, није то прича која може проћи.
Присутан је култ репрезентације, захваљујући доброј хемији и чињеници да се играчи у националној селекцији подреде колективу, већ годинама оставили би иза себе селекције које су имале на папиру звучнија имена.
Лидер мора постојати, без лидера мрка капа, но лидера не одређује неко са стране, него ће ту улогу зарадити играма и односом према националнј селекцији и саиграчима.

Сад што ми у стотину позитивних примера методом "строге" селекције изаберемо оне рђаве, у "грехе" играчима бројимо и ако би били повређени, што немамо разумевања за оправдане разлоге (па ће неки замерити Ребрачи што 2007-е у 35-ој, када је већ завршио каријеру и праћен познатим прблемима са срцем, није био дио тзв Москитоса) други је пар опанака.

Ако тражимо оно лоше, и наћи ћемо. Као у овом тексту (https://www.****.com/kosarka/vesti/fobi ... ica/327158) када је аутор ударио по гресима, пардон "гресима" од Кулина Бана.
Но права слика је другачија, постоји култ репрезентације и у сениорској селекцији, и у млађим категријама, то је итекако видљиво. Уосталом, зар неко мисли да су могући успеси које у свим категоријама у континуитету постижемо, а да нема култа репрезентације?

Наравно да има некад и сујете, прејаког ега, некад играчи премлади оду у бели свет, свет ен-би-еја и прихвате вредносни систем и матрицу поимања ствари који је ту већ усвојен, некад пренесен из америчког гета.
Ту имамо пример из приложеног текста Владе Радмановића из 2006-е када је поручио
“Nisam ni razmišljao o tome da li ću biti u reprezentaciji. Niko me nije kontaktirao ni prošle godine, nego sam na radiju saznao da nisam na spisku. Uvek sam spreman za reprezentaciju, ali pre nego što donesem neku definitivnu odluku, moram prvo da se sastanem sa selektorom Šakotom, da popričam sa njim, oko planova vezanih za nacionalni tim i njegovih očekivanja od mene. Ne želim da me neki pogrešno shvate, ali neću da se odazovem pozivu pa da gledam kako drugi igraju, a ja sedim na klupi. Ako imaju velika očekivanja od mene, prihvatiću“
Но то су ретки примери. Могуће и последица резигнираности играча, што медији радо пренесу и мало нахране радозналост светине.

Но, Јокић није у тој причи, да пати од тога да буде главни баја. Нема шансе. Уосталом, ако неко, било ко, заузме став "или ћу имати статус који ја кажем да морам имати, или не рачунај на мене", ту остаје само један одговор, врло добро, не рачунамо на тебе. Но како нашисах, Ниџо није у тој причи.

Поводом "случаја Јокић" поред подоста малициозних коментара, допало ми се резоновање Горана Грбовића (https://www.****.com/kosarka/vesti/kapi ... vao/327081) који иначе зна итекако бити оштар и на перу и на језику
“Sa Nikolom i bez njega je skroz druga koncepcija igre. On ništa ne mora, ali ako je neko patriota i dobar momak, što Jokić jeste, onda je za očekivati da će se odazvati. Poštujem odluku kada je odbio poziv jer je potpisivao astronomski ugovor i to što ga je Denver očigledno uslovio. Sad isto tako verujem da će on poštovati sve što će mu prezentovati selektor Đorđević i da će ga ubediti da bude u dresu Orlova u Kini. U suprotnom, treba razmotriti sve opcije, ali nemojmo još o tome“, kaže Grbović
Како год, сада је на потезу Сале. Апсолутно сам уверења да ће Никола играти у Кини, биће то све како треба.Jokic je nesto drugo ;) nije on Rebraca niti Teo.Ovaj ne **** nikoga,libo ga racku za svima.Te price koje prica Sasa, da bi bio bolji da preko ljeta provede sa repkom ,njega ne zanimaju.Ako dode na pripreme,traziti ce da bude prvo ime ekipe,zivi bili pa vidjeli.Licno se nadam da ce doci i da ce momku prepustiti da bude prvo ime Srbije,jer je zasluzio.

Avatar
alan_kardec
Postovi: 12459
Pridružen/a: 19 jul 2008, 11:19
Lokacija: Medellín, Colombia
Kontakt:

PostPostao/la alan_kardec » 18 maj 2019, 12:00

lumani WroteColon

Jokic je nesto drugo ;) nije on Rebraca niti Teo.Ovaj ne **** nikoga,libo ga racku za svima.Te price koje prica Sasa, da bi bio bolji da preko ljeta provede sa repkom ,njega ne zanimaju.Ako dode na pripreme,traziti ce da bude prvo ime ekipe,zivi bili pa vidjeli.Licno se nadam da ce doci i da ce momku prepustiti da bude prvo ime Srbije,jer je zasluzio.mene samo zanima šta znači to tražiće da bude prvo ime u ekipi? Pa on samo ako se pojavi u reprezentaciji i zaigra u Kini, samim tim on će biti prvo ime u ekipi sviđalo se to nekome ili ne, jer on je najbolji srpski košarkaš trenutno, bez ikakve dileme. Biće ključni Sašin igrač ili jedan od ključnih. Uloga i minutaža, to uopšte neće dolaziti u pitanje, bar po meni. I ja nzm šta to još on može da traži od Đorđevića, ako uopšte i traži. Ili je ovo samo još jedna teorija o (ne)igranju Jokića za reprezentaciju.
RIP Adis Selmanović

'Моја љубав према Звезди, као и све највеће љубави, потиче из куће'!

filip13
Postovi: 29253
Pridružen/a: 09 okt 2012, 18:26
Kontakt:

PostPostao/la filip13 » 18 maj 2019, 12:14

da,smijesno je govoriti o tome da ima dileme ko bi mogao,trebao biti najvazniiji igrac srbije,kao da imaju jos nekog na nivou jokića

lumani
Postovi: 10667
Pridružen/a: 21 apr 2012, 10:15
Kontakt:

PostPostao/la lumani » 18 maj 2019, 17:49

filip13 WroteColonda,smijesno je govoriti o tome da ima dileme ko bi mogao,trebao biti najvazniiji igrac srbije,kao da imaju jos nekog na nivou jokića


Nemaju u tome i jeste problem... Nadam se da ce biti kompletni, I da doguraju sto duže

Avatar
alan_kardec
Postovi: 12459
Pridružen/a: 19 jul 2008, 11:19
Lokacija: Medellín, Colombia
Kontakt:

PostPostao/la alan_kardec » 19 maj 2019, 11:40

Nikakav to problem nije za Srbiju, jer ako za išta može reći da je zaštitni znak ove Đorđevićeve Srbije, to je timski duh, hemija unutar ekipe i podređivanje individualnih kvaliteta kolektivu. Jokićevo pojavljivanje u ekipi bio bi veliki upgrade za Srbiju, i ne samo za Srbiju već za svaku reprezentaciju na svijetu izuzev Amera, međutim i bez njega Srbija je jedan od legitimnih kandidata za polufinale i borbu za medalje. To pokauzuju i prethodna takmičenja gdje su se sa Jokićem a i bez njega, igrale same završnice turnira.

Jedini problem ovdje je što se oko njegovog (ne)igranja napravila prava tenovela. Više ni Miško nije problem, čitavu godinu izjavljuje da je optimista vezano za Jokićev nastup, sad nedavno se i otvoreno ogradio riječima kako je sve na Nikoli... Međutim Nikola ko zbunjeno dijete, kad ga pitaju za Kinu, samo ko papagaj ponavlja ne znam ne znam, ne znam, nisam o tome razmišljao... Dva puta je preskočio reprezentaciju, po meni imao je jake razloge i opravdavao sam ga, međutim sad... Opet ni sad ne bi bio toliki problem da čovjek javno kaže šta i kako hoće, reci neću i završi i za ovo ljeto, idi odmaraj, radi šta hoćeš, ali nemoj ljude vući za nos svojim izdrkavanjima. To neko prenemaganje i glumljenje ludila... goni se ba u tri pm više
Nekidan ide izjava Jokićevog oca, kao sješćemo porodično i vidjećemo šta je najbolje za Nikolu :tokralju: Od toga da prvi put nakon tri godine zaigra za reprezentaciju, oni su napravili takvu dramu kao da Jokić treba u Siriju da ide da se roka sa isil-om. Jadno, u najmanju ruku.
RIP Adis Selmanović

'Моја љубав према Звезди, као и све највеће љубави, потиче из куће'!

bombaysaphire
Postovi: 1500
Pridružen/a: 17 apr 2017, 00:36
Kontakt:

PostPostao/la bombaysaphire » 19 maj 2019, 12:07

Najbolje za Srbiju bi bilo da se Jokić ne pojavi, da nastavi sa "izbjegavanjem" reprezentacije.
"Printeeeeeezis
Evo šanse Aguero gooolll
Na kraju će Pedrosa osvojiti, kakva trkaaaaaa
To je ta njegova levica, šut iz kolena koji se ne brani
Ejjj "

Divos
Postovi: 452
Pridružen/a: 27 jan 2016, 20:31
Kontakt:

PostPostao/la Divos » 19 maj 2019, 20:21

Одређени су кандидати националне У-18 селекције (http://www.kss.rs/spisak-u18-reprezenta ... eme-za-ep/) за учешће на Европском првенству у грчком граду Волосу 27. јул – 4. август 2019.

На списку се налазе следећи јуниори
Ђорђе Ђорђевић (Динамик)
Душан Танасковић (Партизан НИС)
Ђорђе Пажин (Партизан НИС)
Лазар Стефановић (Партизан НИС)
Лука Тарлаћ (Партизан НИС)
Никола Манојловић (Црвена звезда мтс)
Стеван Карапанџић (Црвена звезда мтс)
Лазар Васић (Црвена звезда мтс)
Немања Поповић (ФМП)
Марко Павићевић (ФМП)
Александар Ланговић (ОКК Београд)
Алекса Марковић (Мега Бемакс)
Михаило Мушикић (Мега Бемакс)
Марко Андрић (Мега Бемакс)
Марко Брекић (Мега Бемакс)
Алексеј Покушевски (Грчка)
Филип Шкобаљ (Немачка)
Десеторица (5 из Звезде, 5 у Меге) од 17 кандидата су претходних дана наступили на финалном турниру АНГТ Евро-лиге и оставили изванредан дојам. Победили су све ривале изузев Реала који је покупио бројне таленте у овом узрасту по Африци и Европи, и који је једноставно предоминантан.

Оно што је приметно, превладавају јуниори из 3 клуба, Звезде, Меге и Партизана, осим њих ту је тек Ђорђевић из Динамика те Покушевски из Олимпијакоса и Шкобаљ из Бајерна.

Ова генерација пре 2 године је освојила бронзу на ЕП У-16, у међувремену су неки из те екипе испали из конкуренције, а наметнули су се неки други клинци, углавном они годину млађи од излазног годишта.

Свакако врло перспективна генерација, и по порталу (https://eurospects.com/?page_id=9267) најперспективнијих европских проспеката, ту је чак 5 (од 30) клинаца из Србије, иако овај портал баш и не готиви потенцијале са наших простора и има чудне критерујуме код рангирања.

Но опет ту на списку нема најперспективнијег, барем за сада, Мариа Накића, играча Реала који беше понајбољи (уз Гарубу свакако) на поменутом финалном тирниру ЕЛ и који је пропустио и ЕП У-16 2017-е и СП У-17 прошле године.

Тако да је нејасна ситуација око будућности овог момка у дресу Србије. Рођени Београђанин, син бившег кошаркаша Партизана Иве, је по најавама загријан да обуче дрес Србије, но могуће да су се уплели Шпанци (било би чудо да нису), посебно што немају квалитетних спољних јуниора у том узрасту.

Видећемо шта ће донети будућност, како припреме ове селекције почињу за месец дана, 17.јуна, могуће су "корекције" и да неки јуниори (имали смо прошле године ту ситуацију са Алексејом Покушевским) буду накнадно уврштени у списак.

Видећемо и на ЕП где су наши јуниори у односу на вршњаке у Европи.Natrag na “Ostalo”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.