Košarkaška Reprezentacija Srbije

Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna

Avatar
djoleprijedor
Postovi: 2355
Pridružen/a: 20 jul 2012, 15:23
Kontakt:

Re: Košarkaška Reprezentacija Srbije

Post Postao/la djoleprijedor » 15 jan 2020, 11:13

U svakom slucaju zanimljiv potez,koliko ce biti djelotvoran i pozitivan-vidjecemo uskoro.
Mens sana in corpore sano.

Divos
Postovi: 493
Pridružen/a: 27 jan 2016, 20:31
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 21 jan 2020, 10:41

Српску националну селекцију чекају нова искушења, у фебруару почињу квалификације за ЕП, први ривали нису наивни, напротив, озбиљне селекције које су на задњим ЕП оставиле добар дојам, 20.фебруара наши гостују у Финској, 23.фебруара дочекују Грузију.
У тим мечевима "орлови" ће бити лишени помоћи НБА играча, на НБА српску шесторку се не може рачунати, евролигаши играју мечеве 20/21.фебруара, ни на те играче се против Финске не може рачунати, против Грузије на неке можда, зависи да ли ће их клубови пустити, реално осим можда неких Звездиних нема шансе. Најбољи играч најбоље НЦАА екипе унив.Гонзага, изузетно млади (год.2000.) и одлични Филип Петрушев има мечеве 20. и 22.фебруара, и он је "недоступан", као и Мирослав Радуљица који има меч 21.02.

Кога нема, без њега се мора. Да погледамо у каквој форми су преостали српски играчи. Неких 20 играча који би могли бити конкурентни за ове мечеве;

Плејмејкери и комбо бекови;
Милош Теодосић (Виртус) 16,6 поена и 5 ас. за 26 мин. по мечу у ЕК, 15 поена, 5,9 ас. за 24 мин. по мечу у Серији А
Стефан Марковић ? (Виртус) 8,3 поена и 5,9 ас. за 29 мин. по мечу у ЕК, 6,8 поена и 6,6 ас. по мечу за 28 мин. по мечу у Серији А
Никола Ребић (Јенисеј) 7,2 поена и 3 ас. за 19 мин. по мечу у ВТБ лиги
Алекса Аврамовић (Есудиантес) 11 поена и 2,2 ск. за 23 мин. по мечу у АЦБ лиги
Стефан Пот (ФМП) 8,4 поена, 5,4 ас. за 24 мин. по мечу у АБА
Огњен Јарамаз (Партизан) 8 поена и 3,1 ас. за 21 мин. по мечу у ЕК, 9,7 поена и 2,3 ас. за 20 мин. по мечу у АБА,

Бекови и ниска крила;
Дејан Тодоровић (Андора) 9,8 поена и 3,6 ск за 21 мин. по мечу у ЕК, 8,4 поена, 3,3 ск. за 19 мин. по мечу у АЦБ лиги
Алекса Раданов (ФМП) 11,6 поена, 4,1 ск., 2,4 ас. за 27 кин. по мечзу
Немања Дангубић (Естудиантес) 5,5 поена и 4,1 ск. за 20 мин. по мечу у АЦБ лиги
Војислав Стојановић (Ваноли) 8,1 поена, 4,8 ск, и 2,3 ас. за 21 мин. по мечу у Серији А,
Раде Загорац (Партизан) 9,4 поена и 4,2 ск, за 24 мин. по мечу у ЕК, 8,3 поена, 5,3 ск. за 25. мин. по мечу у АБА

Крилни центри и центри;
Стеван Јеловац (Газиантел) 14,1 поена, 5,2 ск. за 21 мин. по мечу у турској (БСЛ) лиги
Милан Мачван (Алварк Токио) 15,1 поена, 6,3 ск. за 26 мин. по мечу у (не баш јакој) јапанској лиги
Лука Митровић (Манреса) 8,3 поена и 3,4 ск, за 16 мин. по мечу у АЦБ лиги
Стефан Бирчевић (Партизан) 6,6 поена и 3,3 ск. за 15 мин. по мечу у ЕК, 5,6 поена и 2,3 ск. за 12 мин.по мечу у АБА лиги
Душан Ристић (Астана) 18,3 поена и 11,6 ск. за 34 мин. по мечу у ВТБ лиги
Дејан Кравић (Обрадоиро) 13,7 поена и 6,1 ск. за 28 мин. по мечу у АЦБ лиги
Никола Јанковић (Партизан) 5,5 поена и 3,5 ск. за 13 мин. по мечу у ЕК, 7,9 поена и 2,9 ск. за 15 мин. у АБА
Дејан Мусли (Андора) 8,3 поена и 4,2 ск. за 16 мин. по мечу у ЕК, 10,3 поена и 5,8 ск. за 18 мин. по мечу у АЦБ лиги
Стефан Ђорђевић (ФМП) 12,5 поена, 5,2 ск. за 20 мин. по мечу у АБА лиги

Ту сам уврстио и Пефија Марковића који се јесте "пензионисао" али верујем да ће га Кокошков покушати наговорити да помогне у овим мечевима, пуно би нам значио, ако успије, добро и јест.
Ваља поменути Душана Ристића који држи висок ниво игара, у другој по квалитети европској лиги, ВТБ, водећи је и то убједљиво по валоризацији.

То би било то, двојац из Болоње, Теодосић и Марковић (а ту се надам да ће Пефи играти, био би нам од велике помоћи), Ристић. Јеловац, Тодоровић, надам се и Мачван, уз Партизанову четворку, мислим да ће бити довољно да курталишемо мечеве квалификација у фебруару против нимало наивних противника.


Avatar
Heller
Postovi: 19176
Pridružen/a: 22 okt 2011, 14:10
Lokacija: Država Tuzla
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 11 feb 2020, 20:58

Kako smećarsko ponašanje KSS.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Divos
Postovi: 493
Pridružen/a: 27 jan 2016, 20:31
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 12 feb 2020, 20:02

Селектор Кокошков одредио је 15 кандидата (http://www.kss.rs/selektor-kokoskov-odr ... ba-prozor/) за фебруарски прозор квалификација за ЕП. На списку су следећи играчи
Милош Теодосић – Виртус Болоња (ИТА)
Мирослав Радуљица – Ђангсу Драгонс (КИН)
Никола Ребић – Јенисеј (РУС)
Дејан Тодоровић – Андора (ШПА)
Алекса Аврамовић – Естудиjантес (ШПА)
Марко Симоновић – Цедевита Олимпија (СЛО)
Дејан Кравић – Обрадоиро (ШПА)
Далибор Илић – Игокеа (БиХ)
Огњен Јарамаз – Партизан НИС
Урош Трифуновић – Партизан НИС
Раде Загорац – Партизан НИС
Новица Величковић – Партизан НИС
Алекса Раданов – ФМП
Стефан Ђорђевић – ФМП
Огњен Добрић – Црвена звезда МТС
На списку се нашао Марко Симоновић који се "пензионисао", Игор је дефинитивно с њим обавио разговор, и помоћи ће, захвалан и поуздан играч који је за репрезентацију увек одиграо на високом нивоу. Зато нема Стефана Марковића, Игор је сигурно и с њим разговарарао но изгледа његова одлука је коначна. Ту је и повратник Новица Величковић, имао је добрих партија ове сезоне, Игор му очигледно вјерује.

Е сад, они које је било очекивати а нису на списку. Нема пре свих одличног Стевана Јеловца који за екипу Газиентоп игра на високом нивоу. Нема ни Луке Митровића који такође добро игра за екипу Манресе, бићемо опасно "танки" на крилном центру, поред Новице ту ће ускочити млађани Далибор Илић који јесте потенцијал али још није формиран играч.
Од спољних пре Уроша Трифуновића који спада у оне играче који касније сазревају и којег ћемо сачекати још 2-3 године било је очекивати Војислава Стојановића (Ваноли), но Игор је сигурно то све пратио, ? је и какво је здравствено стање, Војо је муку мучио са повредама претходне сезоне.
На позицији центра нема најбољег по валоризацији играча ВТБ лиге Душана Ристића (Астана) који игра заиста на високом нивоу. Нема шансе да га Игор није контактовао, овај момак је игнорисао и позиве у млађе националне селекције, ? је да ли постоји жеља.

То би била четворица коју је било очекивати међу 15 или 16, но ту су и неке ствари, рецимо ровитост, и селектор је тај који је упознат са ситуацијом. Постоје још неки, рецимо Мусли, но ту је ствар процене коме би дали предност од два Дејана, Муслију или Кравићу, и мени Кравић делује конкретније, овде је Игоров избор коректан.

Први противник Финска, не знам у ком ће саставу наступити, покушаћу сазнати наредних дана, они већ годинама имају најстарију екипу у Европи, могуће се и у овим квалификацијама ослоне на ветеране, нису наиван противник, напротив.
Грузија ће бити опасна, базираће игру на најбољем европском центру у овом тренутку (од оних који ће играти овај прозор квалифкација наравно), одличном Шермадинију, којем ће Радуљица и Кравић тешко парирати, имаћемо проблема у рекету и требаће споља покушати надокнадитти тај дефицит, биће тешка утакмица.

Шта је ту је, Игор је овако изабрао, остаје нам да га подржимо, "орловима" пуно среће, биће то трновит пут.

Divos
Postovi: 493
Pridružen/a: 27 jan 2016, 20:31
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 17 feb 2020, 18:26

Како стоји у саопштењу КСС (http://www.kss.rs/pocinju-kvalifikacije ... sket-2021/) појавили су се проблеми
На окупљању репрезентације, појавио се и кошаркаш Црвене звезде МТС, Огњен Добрић, али он због повреде прста на који је стављен гипс, неће моћи да наступи за национални тим у овом квалификационом “прозору”. Уместо њега, селектор Кокошков је позвао кошаркаша Мега Бемакса, Луку Ашћерића.
Милош Теодосић извесно неће путовати са тимом у Финску, а његов наступ против Грузије је тренутно под знаком питања.

“Појавио се проблем око осигурања, да не улазимо у детаље, знаћемо сигурно за два дана да ли ће Теодосић бити у саставу за меч против Грузије”, појаснио је председник КСС, Даниловић.
Уместо повређеног Огњена Добрића ускочио је Лука Ашћерић.
Рјешење у нужди, ту би вјероватно предност имали неки други који играју у иностраним клубовима (В.Стојановић, Дангубић), но то је неизводиво у пар дана, Ашћерић је ту, доступан, играо је куп и ето га међу 14 кандидата, ко зна можда и заигра протов Финске.

Милош Теодосић због проблема са обештећењем неће играти против Финске.
У том мечу ћемо наступити са тек једним класичним плејом, Николом Ребићем, ту су додуше комбо бекови Алекса Аврамовић и Огњен Јарамаз, који ће повремено преузимати улогу плеја, могуће и Раданов који то такође у нужди може одиграти.
Није то као када је Тео у саставу, бићемо ту опасно ослабљени. Могуће је Игор могао уврстити Стефана Пота који је био на турниру у Нишу, доступан је, али нисам сигуран да би тим позивом нешто добили.

Avatar
Kristijan
Postovi: 339
Pridružen/a: 26 maj 2019, 10:40
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan » 21 feb 2020, 12:47

Prelako odrađeni Finci. Izgledali su u drugom poluvremenu kao grupa klošara iz osnovne škole.
Protiv Gruzije očekujem puno nezgodniju utakmicu.

Divos
Postovi: 493
Pridružen/a: 27 jan 2016, 20:31
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 21 feb 2020, 14:52

"Орлови" су добро одрадили посао у Финској (http://www.fiba.basketball/eurobasket/2 ... b=boxscore), што би рекао Мирослав је*ени Радуљица, изгледали су прилично пристојно.
Добро су "скенирали" противника, одбрана је урадила одличан посао, нису дозволили да Финци развију своју игру, најопаснији Финац Салин завршио је меч без поена, на крају сви "орлови" су добили шансу и "уписали" се у рубрици поени.

Следи Грузија. Имају за овај ниво добру петорку, али немају никакву ширину, против Швајцарске су брзо остварили велику предност али како би се заморили и како би уследиле измјене, уследио би велики пад, на крају је мало фалило да их Швајцарци изненаде.
Главна опасност Шермадини, понајбољи европски центар у овом "прозору" квалификација, имаће ту наши проблема. Опасан је и крилни центар Бурјанадзе. Ту имамо "лажну четворку" Симоновића и Величковића, Новица ће имати са Грузином проблема, верујем да ће ту Марко више потегнути, а могуће да и Загорац који је доста бржи од Новице одигра на тој позиција, Грузин воли да шутира са периметра.

И птотив Грузина ћемо без Милоша Теодосића. Обештећење је (https://www.sportske.net/vest/kosarka/p ... 01568.html) и то бесповратно, превисоко, 200.000 евра. У реду, Виртусу јесте Милош кључан играч, јесте и ровит, ал брате, претераше га.
То КСС једноставно није могао испунити. Имамо ми у роду српском и та "дежурна закерала" који одмах крену са заједљивим порукама "срамота за КСС што није плаћено осигурање", а да је плаћено иста та закерала би кренула са коментарима "срамота на што се арче државне паре", не мо'ш угодити тим ликовима па да си Бог.
Јарамаз и Ребић су добро одрадили посао против Финаца, али Тео је ипак Тео.
Шта је ту је, надати се да ће наши и против Грузина, што би рекао Мирослав је*ени Радуљица, изгледати прилично пристојно.

Avatar
Kristijan
Postovi: 339
Pridružen/a: 26 maj 2019, 10:40
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan » 27 feb 2020, 14:01

Sramotna partija protiv Gruzije.

Divos
Postovi: 493
Pridružen/a: 27 jan 2016, 20:31
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 14 sep 2020, 07:19

У ен-би-еју, Денвер којег због НИколе наравно готивимо, је и даље у животу, побједом (111:98) су изборили седми меч. Клиперси су и даље фаворити, али сада је психолошка предност на страни Денвера, Клиперси су контолисали и имали добијен меч, имали чак +19 почетком 3/4 (68;49), а онда је усиједио црни период и велики преокрет.
Никола Јокић 34 поена (шут из игре 13-22), 14 скокова и 7 адистенције. Погађао је неке нереалне шутеве, када одбрамбени играч уради све како треба, Никола би преко руке, ван баланса погађао такве претешке шутеве које само они највећи мајстори погађају.

Avatar
marconato
Postovi: 9837
Pridružen/a: 10 jan 2009, 11:33
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 14 sep 2020, 10:15

Уколико има вољу и мотив да игра, у репрезентацији од сада све треба да се врти око њега!
Човјек је у топ 10-15 играча свијета, прије свега је лидер и свако пресеравање као оно Ђорђевићево с њим на 4-ци и често клупирање је сувисло и аутодеструктивно... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

filip13
Postovi: 32790
Pridružen/a: 09 okt 2012, 18:26
Kontakt:

Post Postao/la filip13 » 14 sep 2020, 10:19

smijesno je njega stavljati na 4 u današnjoj košarci

Avatar
Kristijan
Postovi: 339
Pridružen/a: 26 maj 2019, 10:40
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan » 16 sep 2020, 15:58

Znali smo da je kvalitet, al da će dominirati na najvišem nivou sa toliko lakoće, teško da je to neko mogao predvidjeti. Majstor.

Avatar
marconato
Postovi: 9837
Pridružen/a: 10 jan 2009, 11:33
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 17 sep 2020, 09:07

Kristijan je napisao/la:
16 sep 2020, 15:58
Znali smo da je kvalitet, al da će dominirati na najvišem nivou sa toliko lakoće, teško da je to neko mogao predvidjeti. Majstor.
Bas me interesuje ima li jos likova na forumu koji su se prije 2-3 god smijali na nasu konstataciju da je Jokara novi Gasol?!
Lik ne da je to, nego ga je vec sada prepisao...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Avatar
Epidaurus
Postovi: 14474
Pridružen/a: 15 maj 2014, 14:37
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 17 sep 2020, 09:12

Treba on jos puno toga da osvoji da bi prepisao Pau Gasola. Prelako se zaboravlja o kakvom se monstrumu od igraca radilo.
#MambaOut
#ShineonYoucrazyDiamond
23.08.1978 - 26.01.2020
Zivis moj Boze. 8/24 forever.

Avatar
marconato
Postovi: 9837
Pridružen/a: 10 jan 2009, 11:33
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 17 sep 2020, 09:52

Epidaurus je napisao/la:
17 sep 2020, 09:12
Treba on jos puno toga da osvoji da bi prepisao Pau Gasola. Prelako se zaboravlja o kakvom se monstrumu od igraca radilo.
Ne pricam o titulama, nego o nivou na kojem igra...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

filip13
Postovi: 32790
Pridružen/a: 09 okt 2012, 18:26
Kontakt:

Post Postao/la filip13 » 17 sep 2020, 09:57

jokić,dončić,giannis su na dobrom putu da prešišaju nowitzkog,gasola,parkera,kad se priča o najboljim evropljanima ikad

Avatar
Epidaurus
Postovi: 14474
Pridružen/a: 15 maj 2014, 14:37
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 17 sep 2020, 10:17

marconato je napisao/la:
17 sep 2020, 09:52
Epidaurus je napisao/la:
17 sep 2020, 09:12
Treba on jos puno toga da osvoji da bi prepisao Pau Gasola. Prelako se zaboravlja o kakvom se monstrumu od igraca radilo.
Ne pricam o titulama, nego o nivou na kojem igra...
Igrao je i Pau na jako slicnom nivou u dvije titule s Lakersima. 2010. je brutalno nadigrao jednog KGa u reketu do te mjere da je komotno mogao dobiti FMVP pored Kobea.
#MambaOut
#ShineonYoucrazyDiamond
23.08.1978 - 26.01.2020
Zivis moj Boze. 8/24 forever.

Avatar
marconato
Postovi: 9837
Pridružen/a: 10 jan 2009, 11:33
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 17 sep 2020, 10:22

Da, u Lakersima,s Kobeom kao saigracem...

Ovaj s prosjecnim timom pravi show!

Nije u pitanju samo postignuce, nego nacin. Jokić je upgrade Gasola...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Avatar
Epidaurus
Postovi: 14474
Pridružen/a: 15 maj 2014, 14:37
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 17 sep 2020, 10:27

To jos ostaje da vidimo. Pau je igrao u puno drugacijoj eri gdje centri nisu imali ovakvu slobodu plus je citavu karijeru igrao cetvorku pored jos jedne petice. Vidjeli smo kako se Jokic snasao na cetvorci. Cisto sumnjam da bi se Pau ista losije snasao u ovakvom kontekstu. Plus je jos bio kud i kamo bolji defanzivac od Jokica obzirom da je odlican u zastiti obruca.
#MambaOut
#ShineonYoucrazyDiamond
23.08.1978 - 26.01.2020
Zivis moj Boze. 8/24 forever.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.