Košarkaška Reprezentacija Srbije

Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna

Sjevernokorejskipas
Postovi: 172
Pridružen/a: 19 feb 2021, 19:13
Kontakt:

Re: Košarkaška Reprezentacija Srbije

Post Postao/la Sjevernokorejskipas » 05 jul 2021, 13:09

Upravo o tome je riječ: pretjerivanju, silnim riječima, megalomaniji, mitomaniji, vezivanju svega i svačega uz obično nadmetanje snage i spretnosti. A onda? KRAH!! Po tome su a i po mnogo čemu drugom Srbalji i Kroate braća i to blizanci. Budimo ponizni i uljuđeni pa će svima biti ljepše.

Avatar
Kristijan
Postovi: 385
Pridružen/a: 26 maj 2019, 10:40
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan » 05 jul 2021, 13:54

Kakve gluposti.

Čuj megalomanija i mitomanija... A zemlja košarke već 50 godina. MVP NBA, MVP Evrolige, MVP Eurocupa, MVP Aba.

Svašta...

Ako nemate o košarci šta napisati, bolje zaobiđete temu.

Divos
Postovi: 549
Pridružen/a: 27 jan 2016, 20:31
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 05 jul 2021, 22:14

Очекивано, медији у Србији, они који су и прије ОКТ Србију "пласирали" на ОИ, искористиће овај неуспјех (а неуспјех јесте чим није остварен циљ, али није и крах како они потенцирају) како би поплавом малициозних текстова загадили односе у српској кошарци, простор ће добити сваки знани и незнани лик који упути коју злураду и пакосну поруку, повремено ће то прелазити у пљувачину и "лов на вјештице".
Истина јесте да у најважнијем мечу нисмо имали игру, нисмо имали ништа, били смо тотално надиграни, надскакани, боља игра у пољу противника, бољи проток лопте противника, већа енергија, агресија, меч у којем и нисмо имали шанси.
Истина јесте да се Игор сусрео са брдом проблема, остао је без шесторице важних играча, тешка повреда Јовића, ровити Калинић, Мицићу на загријевању пукне мишић, малерима никад краја, ту је ? да ли би и Жоц нешто могао учинити, можда онај Жоц који је из екипе на СП 1998-е извукао 120%, овај данас тешко.

Идемо даље. И шта даље? Од јадиковања и нарицања вајде никакве, ваља сагледати све, видјети гдје се све омашило, погрешило.
ОКТ нам треба и отворити очи, мада је то струка требала и раније пресјећи (а није лако пресјећи и неким играчима поручити "нисте више за репрезентацију", посебно ако су миљеници нације), неки играчи више нису тај ниво да могу испунити оно што се од њих очекује, а и оно што нација, гдје превладавају они који виде само поене и ништа друго, очекује, а нација када када види да то није оно у што су увјерени, лако оде из крајности у крајност, лако играче узме на зуб, и оне који су били омиљени.

Ако се играчу и против нешто слабијих противника понавља да у боксу +/- има константно -, говори да имамо ту проблем, нација види само поене, колико ће добро шутирати, али кошарка је пуно више од шутирања, ако Калинић против Италијана за 17 минута у боксу +/- има +20, кога брига како је шутирао, и колико ће се допасти онима који спорт гледају између ријалити садржаја.

Теодосић, Марјановић и уопште више ти играчи од 33+ година не могу више испунити оно што селекција која кани бити конкурентна на ЕП од њих очекује, сурова истина, али је тако.
Могуће Бјелицу задржати до ЕП јер смо на тој позицији дефицитарни, но ако се буде Покушевски добро развијао, а њему је на поз.4 будућност, Алексеј мора добити шансу, самим тим захвалити се и Немањи.

Окосницу српске националне селекције у наредном времену, посебно за ЕП, требају чинити Богдановић и генерација играча са СП У-19 у Прагу 2013.године, Мицић, Јокић и Милутинов. Уз још неколика вршњака, Гудурића, Давидовца, Добрића, Јарамаза, Аврамовића. У селекцији су неопходнии Стефан Јовић који ће на ЕП имати 32 године и Калинић (31) јер за сада немамо играча који имају тај дефанзивни потенцијал. Такве играче попут ове двојице и Пефија Марковића нација не види, омаловажавају их, радо би их елиминисали из репрезентације, али без таквих играча нема успјеха. Но то су играчи који се пуно троше, гиљаају у одбрани и чешће су повреде, ту је увијек велико ? какво ће бити здравствено стање.
Све то попуњавати млађим играчима, углавном онима рођеним 2000.године и касније. Петрушев и Покушевски се изванредно развијају, напредују, но ваља пратити и остале, има ту материјала, видјећемо за 6 дана шта ће нам донијети свјетско првенство (У-19) у Летонији, има ту неколико јако занимљивих српских јуниора који обећавају, баш обећавају.
Игор по мени треба остати, вјерујем да је извукао поуке, било би глупо олако га "потрошити". Истина, мораће "пресјећи" око многих играча, неће бити лако, и медији ће га разапети, посебно због овог неуспјеха, али мораће се "пресјећи".
Једно такмичење никад неће драматично ствари промијенити, некад и неуспјех ако се извуку поуке, може бити од користи, апсолутно вјерујем да је песрпективна српске кошарке добра и да ће се српска кошарка наредних година, надам се већ на ЕП, вратити на стазу успјеха.

Sanfrancisco
Postovi: 440
Pridružen/a: 28 mar 2018, 22:57
Kontakt:

Post Postao/la Sanfrancisco » 07 jul 2021, 01:01

Sjevernokorejskipas je napisao/la:
05 jul 2021, 13:09
Upravo o tome je riječ: pretjerivanju, silnim riječima, megalomaniji, mitomaniji, vezivanju svega i svačega uz obično nadmetanje snage i spretnosti. A onda? KRAH!! Po tome su a i po mnogo čemu drugom Srbalji i Kroate braća i to blizanci. Budimo ponizni i uljuđeni pa će svima biti ljepše.
Ti slobodno budi ponizan, ko ti brani. Kad si vec antitalenat za sport i mnogo stosta.

Avatar
salex90
Postovi: 264
Pridružen/a: 24 maj 2018, 15:29
Lokacija: RS
Kontakt:

Post Postao/la salex90 » 07 jul 2021, 20:08

ocekujete li da ce Kokoskov ostati selektor?

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.