Ne može baš tako. Ne može klub prodati igrača u Češku ako Česi nude, lupam 200 hiljada eura, a Turci milion.bh22 je napisao/la: ↑05 avg 2026, 18:05To se gleda samo novac i za igraca i za agenta. Umjesto da se kladi na sebe pa da ode u jednu Cesku (kao Memic naprimjer), ovi izaberu zagarontavan novac. Naravno veliki je rizik izabrati ovu prvu opciju, tako da mozda i neke nemozes kriviti, al je steta zaista jer se to desi kod 90% domaci talenata. Da bude obrnuto, mozda bi imali redovno talenti sto su uzrasli u domacu ligu koji bi mogli za repku. Od svaki pet sest pojavi se jedan. Ovako skoro niko. Isto tako nemora odma proraditi. Dosta se desi da tek pronadze formu u neki 25+ godina. A u Turskoj, nema sanse ni za to, cim odes tamo, ode ti karijera.
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
- PeppermintSA
- Kontakt:
Tarik Muharemović je bio dvije godine stariji od Ličine i zaigrao je prvu seniorsku sezonu u 22. godini, i to u Serie B.MiranGlasnic je napisao/la: ↑05 avg 2026, 18:45Tarik Muharemović je bio najbolji igrač u21 selekcije dok je igrao za NextGen. I tako je zaslužio poziv. Adin je igrač rotacije za u19 njemačke uz tek desetak nastupa za NextGen.PeppermintSA je napisao/la: ↑05 avg 2026, 18:20Šta lažem? Je li igrao za prvi tim Juventusa ili je igrao za Next Gen? Frajer s kojim polemišem, dakle ne s tobom gospodine poklopac, je tvrdio da se ne treba zvati igrač u A reprezentaciju ako igra za Next Gen, odnosno u Serie C. Ja sam ga samo podsjetio da je Muharemović pozvan u A reprzentaciju iz Next Gena.MiranGlasnic je napisao/la: ↑05 avg 2026, 17:39
Lažove. Tarik Muharemović je bio naš najbolji u21 reprezentativac. Igrao je redovno za tu NextGen ekipu i zaslužio poziv. Lažovčino.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
PeppermintSA je napisao/la: ↑05 avg 2026, 19:12Tarik Muharemović je bio dvije godine stariji od Ličine i zaigrao je prvu seniorsku sezonu u 22. godini, i to u Serie B.MiranGlasnic je napisao/la: ↑05 avg 2026, 18:45Tarik Muharemović je bio najbolji igrač u21 selekcije dok je igrao za NextGen. I tako je zaslužio poziv. Adin je igrač rotacije za u19 njemačke uz tek desetak nastupa za NextGen.PeppermintSA je napisao/la: ↑05 avg 2026, 18:20
Šta lažem? Je li igrao za prvi tim Juventusa ili je igrao za Next Gen? Frajer s kojim polemišem, dakle ne s tobom gospodine poklopac, je tvrdio da se ne treba zvati igrač u A reprezentaciju ako igra za Next Gen, odnosno u Serie C. Ja sam ga samo podsjetio da je Muharemović pozvan u A reprzentaciju iz Next Gena.
Tarik Muharemović je dobio poziv kao najbolji igrač u21 selekcije. Ne znam koji ti je dio nejasan. Mogao je biti igrač Milsamia. On je dobio poziv kao najbolji igrač u21 selekcije.
Karijera Licine zavisi od njegovog napadačkog potencijala a ne od yebene odbrane.
Naravno da zavisi i osnova defanzive i od trke i duel igre. Ne trpi niko virtuoza kojeg svako u duelu otrese i koji potrcati ne moze. Jedino ako si Messi moze tako u danasnjem fudbalu. Ali sta bi ti znao o tome.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
.
Zadnja izmjena: bh22, dana/u 05 avg 2026, 20:47, ukupno mijenjano 1 put.
Tacno, al uvijek je igrac u kontrolu svojoj karijeri. On moze odbiti transfer bilo gdje, i cekati ili kraj ugovora ili da demantuje klubu da pronadze drugog kupca. Niko nije forsiran da ide u Tursku, to je samo zbog novca, i zato dobijaju pritisak od kluba i od agenta. I zaista nemozes i kriviti nekoga ako ima taj prioritet, i ako bi mozda vise zaradio da se kladi na sebe pa izgradi karijeru na drugaciji nacin, taj nacin je veliki rizik, a Turska garantovano.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑05 avg 2026, 19:00Ne može baš tako. Ne može klub prodati igrača u Češku ako Česi nude, lupam 200 hiljada eura, a Turci milion.bh22 je napisao/la: ↑05 avg 2026, 18:05
To se gleda samo novac i za igraca i za agenta. Umjesto da se kladi na sebe pa da ode u jednu Cesku (kao Memic naprimjer), ovi izaberu zagarontavan novac. Naravno veliki je rizik izabrati ovu prvu opciju, tako da mozda i neke nemozes kriviti, al je steta zaista jer se to desi kod 90% domaci talenata. Da bude obrnuto, mozda bi imali redovno talenti sto su uzrasli u domacu ligu koji bi mogli za repku. Od svaki pet sest pojavi se jedan. Ovako skoro niko. Isto tako nemora odma proraditi. Dosta se desi da tek pronadze formu u neki 25+ godina. A u Turskoj, nema sanse ni za to, cim odes tamo, ode ti karijera.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Vidi se da ne živiš u Bosni. Čuj trebaju odbiti transfer i čekati da istekne ugovor.bh22 je napisao/la: ↑05 avg 2026, 20:37Tacno, al uvijek je igrac u kontrolu svojoj karijeri. On moze odbiti transfer bilo gdje, i cekati ili kraj ugovora ili da demantuje klubu da pronadze drugog kupca. Niko nije forsiran da ide u Tursku, to je samo zbog novca, i zato dobijaju pritisak kluba i agenta. I zaista nemozes i kriviti nekoga ako ima taj prioritet, i ako bi mozda vise zaradio da se kladi na sebe pa izgradi karijeru na drugaciji nacin, taj nacin je veliki rizik, a Turska garantovano.bh22 je napisao/la: ↑05 avg 2026, 20:35izdzezveubrazil je napisao/la: ↑05 avg 2026, 19:00
Ne može baš tako. Ne može klub prodati igrača u Češku ako Česi nude, lupam 200 hiljada eura, a Turci milion.
Ti možeš samo preko sofe pratiti fudbal.
Ne znam piše li na sofi, ali duel igra i trčanje ne znaci defanziva. Duel igru i radijus kretanja mora popraviti zbog ofanzive. Ali dobro, ti si jedan od onih koji misle da je Memic bolji izbor za lijevo krilo od Kerima jer vise trci.
Drzi se sofe.
Sam sam napisao da je to veliki rizik, ti i ako zivis u Bosni slabo citas, tako da uzivaj u ovom bloku, takvi ko ti samo gledate gdje ce te nekome nesto pamento nabrojati. zato si stalno na forumu, sigurno si dosadan ko proljev u pravom zivotuMiranGlasnic je napisao/la: ↑05 avg 2026, 20:40Vidi se da ne živiš u Bosni. Čuj trebaju odbiti transfer i čekati da istekne ugovor.bh22 je napisao/la: ↑05 avg 2026, 20:37Tacno, al uvijek je igrac u kontrolu svojoj karijeri. On moze odbiti transfer bilo gdje, i cekati ili kraj ugovora ili da demantuje klubu da pronadze drugog kupca. Niko nije forsiran da ide u Tursku, to je samo zbog novca, i zato dobijaju pritisak kluba i agenta. I zaista nemozes i kriviti nekoga ako ima taj prioritet, i ako bi mozda vise zaradio da se kladi na sebe pa izgradi karijeru na drugaciji nacin, taj nacin je veliki rizik, a Turska garantovano.pa da mu neko syebe karijeru i klupiraju ga ili unište mu priliku da se obezbijedi. Svaka ti je na mjestu…
![]()
- Beduin
- Kontakt:
Malic na klupi, dere im guzove Fener.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Bravo inteligencijo. Na brdovitom balkanu igrači završe na tribini ako odbiju da produže ugovor ili da budu prodati. I igrač bi trebao ugroziti svoju karijeru i egzistenciju jer ne ide mu se u Tursku.bh22 je napisao/la: ↑05 avg 2026, 20:45Sam sam napisao da je to veliki rizik, ti i ako zivis u Bosni slabo citas, tako da uzivaj u ovom bloku, takvi ko ti samo gledate gdje ce te nekome nesto pamento nabrojati. zato si stalno na forumu, sigurno si dosadan ko proljev u pravom zivotuMiranGlasnic je napisao/la: ↑05 avg 2026, 20:40Vidi se da ne živiš u Bosni. Čuj trebaju odbiti transfer i čekati da istekne ugovor.bh22 je napisao/la: ↑05 avg 2026, 20:37
Tacno, al uvijek je igrac u kontrolu svojoj karijeri. On moze odbiti transfer bilo gdje, i cekati ili kraj ugovora ili da demantuje klubu da pronadze drugog kupca. Niko nije forsiran da ide u Tursku, to je samo zbog novca, i zato dobijaju pritisak kluba i agenta. I zaista nemozes i kriviti nekoga ako ima taj prioritet, i ako bi mozda vise zaradio da se kladi na sebe pa izgradi karijeru na drugaciji nacin, taj nacin je veliki rizik, a Turska garantovano.pa da mu neko syebe karijeru i klupiraju ga ili unište mu priliku da se obezbijedi. Svaka ti je na mjestu…
![]()
- Beduin
- Kontakt:
Nisu na njega racunali ni za SP, ali eto spletom nesretnih okolnosti ga pozvase. Mislim da ga se nece ni pozivati neko vrijeme, dato mu je do znanja da racunaju na njega ako bude igrao i napredovao.
Ne znam ni ko mu je konkurencija ove sezone, jer nema Jusufa. Vidim Heil igra desno izgleda, a i nije cak desni bek. A Malic u prosle 2 tekme ulazi kao zamjena lijevom beku. J3be lud zbunjenog. Sreca njegova sto je mlad, medju najmladjim u ekipi, a i po cijeni je gu negdje medju skupljima.
I prosle sezone je poceo po par minuta, kasnije je dobio odlicnu minutazu. Samo jos da hoce napraviti neki progres u igri.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Ma samo da krene igrati, makar u cvajti kao Burnic. Da imamo koristi od njega jer može pokriti vise pozicija. Ovakav trenutno ne može pomoći, pokazao je to i na mundijalu.Beduin je napisao/la: ↑05 avg 2026, 21:15Nisu na njega racunali ni za SP, ali eto spletom nesretnih okolnosti ga pozvase. Mislim da ga se nece ni pozivati neko vrijeme, dato mu je do znanja da racunaju na njega ako bude igrao i napredovao.
Ne znam ni ko mu je konkurencija ove sezone, jer nema Jusufa. Vidim Heil igra desno izgleda, a i nije cak desni bek. A Malic u prosle 2 tekme ulazi kao zamjena lijevom beku. J3be lud zbunjenog. Sreca njegova sto je mlad, medju najmladjim u ekipi, a i po cijeni je gu negdje medju skupljima.
I prosle sezone je poceo po par minuta, kasnije je dobio odlicnu minutazu. Samo jos da hoce napraviti neki progres u igri.
sta je s ovim Sean Dulic sto je presao u hoffenheim? izgleda kao talentovani stoper
Ličina ni po čemu nije pokazao da je materijal da igra kontinuirano na seniorskom nivou u Seriji A, a pri tome ni u našoj reprezentaciji. To što dobija poziv i ponekad minute u ljetnim prijateljskim mečevima za seniorski tim Juventusa je smiješno ozbiljno shvatati.
Pozvati njega u našu seniorsku ekipu bi bilo smisleno u kontekstu kaparisanja za budućnost kad eventualno postane ozbiljan seniorski igrač. To bi doduse, ako se ne varam, značilo da mora četiri službena nastupa imati prije 21. godine za našu selekciju. Dakle mora ga se nauštrb nekog drugog igrača pozivati i davati mu ponekad prilika da uđe. Pojedinci ovdje žive u nekoj fantaziji kao da su utakmice lige nacija i kvalifikacija neke prijateljske ili beznačajne pa ćemo 5-6 igrača samo izbacit za cijeli jedan ciklus da bismo ovoj djeci dali dovoljno nastupa da ih sebi za budućnost osiguramo. Ne kažem da je nemoguće da će se desit veći rez u kadru, ali smirit doživljaj bi bilo dobro. Da se samo jedan od ovih juniora pozove za ligu nacija bi meni bilo ogromno iznenađenje.
Pozvati njega u našu seniorsku ekipu bi bilo smisleno u kontekstu kaparisanja za budućnost kad eventualno postane ozbiljan seniorski igrač. To bi doduse, ako se ne varam, značilo da mora četiri službena nastupa imati prije 21. godine za našu selekciju. Dakle mora ga se nauštrb nekog drugog igrača pozivati i davati mu ponekad prilika da uđe. Pojedinci ovdje žive u nekoj fantaziji kao da su utakmice lige nacija i kvalifikacija neke prijateljske ili beznačajne pa ćemo 5-6 igrača samo izbacit za cijeli jedan ciklus da bismo ovoj djeci dali dovoljno nastupa da ih sebi za budućnost osiguramo. Ne kažem da je nemoguće da će se desit veći rez u kadru, ali smirit doživljaj bi bilo dobro. Da se samo jedan od ovih juniora pozove za ligu nacija bi meni bilo ogromno iznenađenje.
zar postoje ta neka pravila o 4 tekme prije 21. godine...ja sam bio ubijedjen da jednom kad promijenis repku, odigras minut sluzbene tekme za A selekciju , da je to gotova stvar...viKK je napisao/la: ↑05 avg 2026, 22:05Ličina ni po čemu nije pokazao da je materijal da igra kontinuirano na seniorskom nivou u Seriji A, a pri tome ni u našoj reprezentaciji. To što dobija poziv i ponekad minute u ljetnim prijateljskim mečevima za seniorski tim Juventusa je smiješno ozbiljno shvatati.
Glupko sa sofom samo potvrdim ono sto vec i napisem. Ali ti si previse glup da uopste razumijes da citas fudbalske statistike ili analiziras utakmicu na iole vecem nivou od prosjecnog brdjanina kakav i jesijasmin10 je napisao/la: ↑05 avg 2026, 20:42Ti možeš samo preko sofe pratiti fudbal.
Ne znam piše li na sofi, ali duel igra i trčanje ne znaci defanziva. Duel igru i radijus kretanja mora popraviti zbog ofanzive. Ali dobro, ti si jedan od onih koji misle da je Memic bolji izbor za lijevo krilo od Kerima jer vise trci.
Drzi se sofe.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
To na sto se ti pozivas je vazilo podavno, i ja se sjecam npr. sa Begovicem da je slicna situacija bila kad smo ga uzeli Kanadi gdje ga je Ciro ako se ne varam ubacio par minuta da igra, nesto smijesno uglavnom. To ustvari dijelom i dalje vazi ali samo ako je u pitanju nastup na finalnom turniru (npr, Mahmic da je godinu mladji, cim je usao na teren na SP bi zauvijek bio izgubljen Austrijancima).babino je napisao/la: ↑05 avg 2026, 23:22zar postoje ta neka pravila o 4 tekme prije 21. godine...ja sam bio ubijedjen da jednom kad promijenis repku, odigras minut sluzbene tekme za A selekciju , da je to gotova stvar...viKK je napisao/la: ↑05 avg 2026, 22:05Ličina ni po čemu nije pokazao da je materijal da igra kontinuirano na seniorskom nivou u Seriji A, a pri tome ni u našoj reprezentaciji. To što dobija poziv i ponekad minute u ljetnim prijateljskim mečevima za seniorski tim Juventusa je smiješno ozbiljno shvatati.
Od 2020. godine su uvedena strozija pravila, moraju vaziti sve ove stavke da bi igrac mogao promijeniti seniorsku reprezentaciju za koju igra, tj ono sto mi zovemo "sportsko drzavljanstvo".
- Igrac smije maksimalno tri seniorska sluzbena nastupa imati za prvobitnu reprezentaciju
- Svaki od ta max. 3 nastupa moraju biti prije napunjenje 21. godine
- Makar 3 godine moraju proci od zadnjeg sluzbenog nastupa za prvobitnu selekciju
- Nastupi ne smiju biti na zavrsnici nekog turnira (SP, EP, AFCON, itd.), ali nastupi u kvalifikacijama su dozvoljeni
- Igrac je vec imao oba drzavljanstva pri prvom seniorskom nastupu za prvobitnu selekciju.
Ruku na srce, nije ni toliko rigorozno koliko sam ja prvobitno opisao jer sam zaboravio na trecu stavku gore.
To znaci da teoretski, ako bi Licina, Catovic ili ko vec napravio samo jedan nastup za nasu seniorsku reprezentaciju, bili bi "nasi" naredne tri godine, jer toliko bi moralo proci od tog nastupa da se vrate prvobitnoj reprezentaciji. S obzirom da je njima, a i vecini potencijalnih igraca koji su u prici, otprilike 19 godina, ocekivalo bi se da se do njihove 22. godine i iskristalizira imaju li pravi kvalitet i vjerovatno bi i nastavili dobijat poziv kod nas. Ako propadnu, onda ih svakako ni Njemci nece zvati.
Tako da, ukoliko sve ove informacije nas strucni stab zna (a pretpostavljam da znaju), mozda i nije toliko nerealno da, pod uslovom da momci imaju nase drzavljanstvo, neki od njih dobiju poziv za nasu A selekciju da ih se obezbijedi makar na naredne 3 godine. Svakako su oni svi daleko od A selekcije Njemacke (osim Pejcinovica koji je kompletno druga prica).
Problem je takodjer po meni sto bi to donekle dalo cudan signal ostatku selekcije, jer u pitanju su objektivno i dalje igraci koji kvalitetom nisu za seniorskih reprezentacija, zbog cega sam i dalje skeptican da ce se to dogoditi. Jedino Catovic mozda. Ponavljam, ako su mu nasi papiri zavrseni.