Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: Monolog,insider,TaRgEt_,_dreamer_,ribery
-
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Maestralnom utakmicom, Ivan Basic jos jednom dokazao ono sto sam danima prije pricao da bi kod svakog selektora koji se imalo razumije u fudbal ...vec trebao biti priključen A timu, posebno kada imas,najblaže rečeno, ispodprosjecan vezni red, s igracima koji ne znaju šutirati sa 20m na gol protivnika
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
kopija dragana blatnjaka, ni manje ni vise...
Na sta misliš pod "vec".Imajednabrigada je napisao/la: ↑17 sep 2023, 22:30Maestralnom utakmicom, Ivan Basic jos jednom dokazao ono sto sam danima prije pricao da bi kod svakog selektora koji se imalo razumije u fudbal ...vec trebao biti priključen A timu, posebno kada imas,najblaže rečeno, ispodprosjecan vezni red, s igracima koji ne znaju šutirati sa 20m na gol protivnika
Nije postojalo ni pola argumenta da ga se priključi A-timu do sada.
On tek zadnjih 5 utakmica igra na obecavajucem nivou i to uključujući ove 2 za mladu reprezentaciju gdje je bio najbolji pojedinac.
Prošla sezona mu je propala, samo 700+ minuta u ruskoj ligi. Doduše bila je i povreda. U ovu sezonu je loše ušao, malo klupa, malo na kapaljku, kiksovi. Tek zadnje 3,4 sedmice igra na zavidnom nivou gdje pokazuje da ga se treba itekako isprobati, a ponajviše zahvaljujući situacijama u A-reprezentaciji gdje treba isprobati nesto za baraz, ali i u U21 gdje smo već izgubili šanse faktički i on tu ne treba da gubi vrijeme, a takodjer i zbog toga što bi nam on bio najofanzivniji veznjak kojeg imamo - tim prije ga treba probati jer zna stati na loptu i zagraditi je, smiren, tehnički veoma potkovan.
Medju 20, i 19-godisnjacima je bio dominantan. Bilo bi dobro vidjeti koliko moze na najvišem nivou jer ove zadnje partije stvarno obećavaju.
-
- Kontakt:
hurem je napisao/la: ↑17 sep 2023, 23:15Na sta misliš pod "vec".Imajednabrigada je napisao/la: ↑17 sep 2023, 22:30Maestralnom utakmicom, Ivan Basic jos jednom dokazao ono sto sam danima prije pricao da bi kod svakog selektora koji se imalo razumije u fudbal ...vec trebao biti priključen A timu, posebno kada imas,najblaže rečeno, ispodprosjecan vezni red, s igracima koji ne znaju šutirati sa 20m na gol protivnika
Nije postojalo ni pola argumenta da ga se priključi A-timu do sada.
On tek zadnjih 5 utakmica igra na obecavajucem nivou i to uključujući ove 2 za mladu reprezentaciju gdje je bio najbolji pojedinac.
Prošla sezona mu je propala, samo 700+ minuta u ruskoj ligi. Doduše bila je i povreda. U ovu sezonu je loše ušao, malo klupa, malo na kapaljku, kiksovi. Tek zadnje 3,4 sedmice igra na zavidnom nivou gdje pokazuje da ga se treba itekako isprobati, a ponajviše zahvaljujući situacijama u A-reprezentaciji gdje treba isprobati nesto za baraz, ali i u U21 gdje smo već izgubili šanse faktički i on tu ne treba da gubi vrijeme, a takodjer i zbog toga što bi nam on bio najofanzivniji veznjak kojeg imamo - tim prije ga treba probati jer zna stati na loptu i zagraditi je, smiren, tehnički veoma potkovan.
Medju 20, i 19-godisnjacima je bio dominantan. Bilo bi dobro vidjeti koliko moze na najvišem nivou jer ove zadnje partije stvarno obećavaju.
Nije bilo argumenata za mnoge druge tipa da ih sada ne nabrajamo koji nisu ni jedan segment igre imali dobar.
Selektor mora upratit svakog igraca Koji se igra na pribliznoo ozbiljnom nivou da bi uvidio ima li taj igrac sta da ponudi, dakle bitann je profil igraca da li se radi o dobrom suteru, igracu poteza ili organizatoru igre.
Kod ovakvih igraca koji ima sut i okomitost ti ne treba da igra 90min u klubu vec ti treba da je tu, daš mu 20 min i on odluci utakmicu ili uradi nesto korisno.
A ovi ostali koji to nisu sposobni neka trce i pokrivaju teren 90min
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Dal, saric protiv fenera, zolotic protiv arouce po 90 minuta...hajra 72 protiv alanyaspora.. dzumic 105 minuta protiv Espanyola, doslovice se igralo dok espanyol ne izjednaci.. ivan basic 86 minuta protiv lokomotive.. jasic I omic po 45 minuta tj zamjenili su jedan drugog.. kola 90, hadzikadunic zsmjenjen cini mi se 70ti minut.. benjamin kanuric usao na poluvremenu za ingolstadt I zamjenjen pred kraj.. prcic ni u protokolu.. dedic I gazibeg po 90... adi nalic 62 minute..
Becir omeragic je standardan za montpellier mozda bi ga trebali opet zaganjati... huseinbasic je imao asistenciju za koln..
Becir omeragic je standardan za montpellier mozda bi ga trebali opet zaganjati... huseinbasic je imao asistenciju za koln..
Gdje se Blatnjaka sjeti ...

"Kada je u pitanju BH fudbal, o pritisku se previše priča. Pod pritiskom je rudar koji silazi svaki dan u jamu i ne zna hoće li živ izaći, a treba da zaradi platu. Problem s pritiskom nastaje kod onih fudbalera koji nemaju kvalitet." by M. Dogan
-
- Kontakt:
Renato Gojkovic je nepravedno zapostavljen, a stoper koji ima veliku minutazu
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
-
- Kontakt:
Fudbal nisu imena. Ko god iole zna nesto, treba ga pozvati i dati mu priliku. Radi se o timskoj igri, nekad manje zvucnija imena se puno bolje uklope u neki sistem. Nasi selektori su se skacili istih igraca, pokusavaju nemoguce... da postoji bolja hemija ne bi se mi patili protiv Lihtenstajna i Islanda sada, a vec nekoliko godina i sa ostalim slicnim reprezentacijama. Koliko ima primjera igraca koji briljiraju u reprezentaciji samo ili samo u klubu , nema tu pravila. Zadatak selektora je da prati, poziva i proba. Mi ovo sto imamo zadnjih godina na klupi, to su strucnjaci koji cesu jaja ostatak godine i pozivaju igrace koje im mediji i Savez serviraju. Nasi selektori ne znaju sta rade uopce. Pa zar treba neka pamet pa da se u prijateljskim utakmicama malo eksperimentise, da se probaju neka nova imena i taktika ? Ne treba, ali kad postavljas idiote za selektore imas ovo sto danas imamo. Mi jesmo cudan narod, velika ocekivanja imamo uvijek ali svjesni smo da nismo Francuska, Brazil ili Spanija. Niko ne ocekuje da budemo svjetski prvaci. Ljudi zele samo neki sistem, bolju organizaciju, rad i trud pa sta Bog da kad se pojavimo na velikim takmicenjima. Kad imas ovo sve, onda ce i sreca da nas pogleda. Ovako, nema nama nikud iz ovog blata. Vicu treba maknuti, i Vahu za predsjednika Saveza. Nece selektor nista rijesiti, sve je to instant. Dat covjeku svu moc, pa da krene u reorganizaciju svega. Od lige pa do reprezentacije. Jednog bez drugog nema.
-
- Kontakt:
Kad smo imali posljednju prijateljsku utakmicu?tersnakvadrat je napisao/la: ↑18 sep 2023, 09:47Fudbal nisu imena. Ko god iole zna nesto, treba ga pozvati i dati mu priliku. Radi se o timskoj igri, nekad manje zvucnija imena se puno bolje uklope u neki sistem. Nasi selektori su se skacili istih igraca, pokusavaju nemoguce... da postoji bolja hemija ne bi se mi patili protiv Lihtenstajna i Islanda sada, a vec nekoliko godina i sa ostalim slicnim reprezentacijama. Koliko ima primjera igraca koji briljiraju u reprezentaciji samo ili samo u klubu , nema tu pravila. Zadatak selektora je da prati, poziva i proba. Mi ovo sto imamo zadnjih godina na klupi, to su strucnjaci koji cesu jaja ostatak godine i pozivaju igrace koje im mediji i Savez serviraju. Nasi selektori ne znaju sta rade uopce. Pa zar treba neka pamet pa da se u prijateljskim utakmicama malo eksperimentise, da se probaju neka nova imena i taktika ? Ne treba, ali kad postavljas idiote za selektore imas ovo sto danas imamo. Mi jesmo cudan narod, velika ocekivanja imamo uvijek ali svjesni smo da nismo Francuska, Brazil ili Spanija. Niko ne ocekuje da budemo svjetski prvaci. Ljudi zele samo neki sistem, bolju organizaciju, rad i trud pa sta Bog da kad se pojavimo na velikim takmicenjima. Kad imas ovo sve, onda ce i sreca da nas pogleda. Ovako, nema nama nikud iz ovog blata. Vicu treba maknuti, i Vahu za predsjednika Saveza. Nece selektor nista rijesiti, sve je to instant. Dat covjeku svu moc, pa da krene u reorganizaciju svega. Od lige pa do reprezentacije. Jednog bez drugog nema.
Luksemburg prijateljska. Pobijedili 1-0, u martu 2022 godine
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Glup - gluplji - Hadzibegic
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
G.B.
Glup - gluplji - Hadzibegic
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
-
- Kontakt:
Znam ja vrlo dobro kad smo, u tom je i poenta. Prijateljske skoro da i ne postoje, što se isproba, može se isprobati samo u hodu.
Pa zato sto nema vise prostora za prijateljske utakmice kao ranije, zahvaljujući Ligi nacija.
-
- Kontakt:
Tabakovic moze igrat za nas ili ne?
Ako ne ,sta mu je potrebno pored poziva selektora?
- ASD
- Kontakt:
PapiriPozitivanstav je napisao/la: ↑21 sep 2023, 15:02Tabakovic moze igrat za nas ili ne?
Čeka se još jedan papir iz Švicarske kako bi mogao promijeniti sportsko državljanstvo. Ne vjerujem da će se papirologija uspjeti završiti do narednih utakmica, ali u novembru možemo računati na njega rekao je MisimovicASD je napisao/la: ↑21 sep 2023, 15:13PapiriPozitivanstav je napisao/la: ↑21 sep 2023, 15:02Tabakovic moze igrat za nas ili ne?

Riki Bajic strijelac za Ankaragucu protiv Konyaspora u turskoj superligi, Mujakic i Djokanovic starteri
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.