Dobro to, ali nije da mu Marokanci nisu psovali ili Alzirci, a gora su mraka od nas 50 putadinoze je napisao/la: ↑15 sep 2023, 15:40Mozda su problem nasa ocekivanja prema njemu.Zastone je napisao/la: ↑15 sep 2023, 14:51hurem je napisao/la: ↑15 sep 2023, 14:45Inicirati kahvu i sastanak i doći istu popiti bez namjere da budeš selektor, i to već po ko zna koji put = biti se.ronja prve klase.
Koji vrag imaš kenjati i nagovještavati nesto ako do toga neće doći i ne želiš. Epizoda 777.
U očima mi je od sportista Vaha mozda najomrazeniji lik, omraženiji čak i od Hadzibegica...ma omraženiji i od Vice i Colpe i ostale ekipe.![]()
Jos nema koga nije trenirao i sa kakvim se stvarima susretao ali problem je nas preuzeti.. tu mora biti sve uredjeno![]()
Raja mislio doci ce Vaha i zagarntovan uspjeh.
Sta bi se desilo da Vaha se npr ne uspije kvalifikovati, bil onda za nase navijace bio neznalica i bil mu psovali, naravno da bi. On tu vaga i konta se, zasto da mi moji psuju tu gdje mi je porodica itd.
A za nase navijace su svi treneri neznalice.
Potencijalni selektori
Moderatori/ce: Monolog,insider,TaRgEt_,_dreamer_,ribery
Re: Potencijalni selektori
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Glup - gluplji - Hadzibegic
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
G.B.
Drugo je kada si u svojoj zemlji, kada razumijes i kada ti je porodica tu.DamirT je napisao/la: ↑15 sep 2023, 15:52Dobro to, ali nije da mu Marokanci nisu psovali ili Alzirci, a gora su mraka od nas 50 putadinoze je napisao/la: ↑15 sep 2023, 15:40Mozda su problem nasa ocekivanja prema njemu.
Sta bi se desilo da Vaha se npr ne uspije kvalifikovati, bil onda za nase navijace bio neznalica i bil mu psovali, naravno da bi. On tu vaga i konta se, zasto da mi moji psuju tu gdje mi je porodica itd.
Razumije on I tamo jer svi govore francuskidinoze je napisao/la: ↑15 sep 2023, 16:02Drugo je kada si u svojoj zemlji, kada razumijes i kada ti je porodica tu.DamirT je napisao/la: ↑15 sep 2023, 15:52Dobro to, ali nije da mu Marokanci nisu psovali ili Alzirci, a gora su mraka od nas 50 putadinoze je napisao/la: ↑15 sep 2023, 15:40
Mozda su problem nasa ocekivanja prema njemu.
Moram uzeti primjer Albanije, šta ti je reći kad imaš jasan cilj i uređen sistem.
Na klupi legenda Barcelone, Sylvinho, pomoćnici Doriva i legenda Citya, Pablo Zabaleta. Godinu ipo dana saradnja, 500k plata, 100k stručni štab, bonus 1.1 milion ukoliko se plasiraju na EP.
Poljska - Albanija (1:0)
Albanija - Moldavija (2:0)
Farski Otoci - Albanija (1:3)
Češka - Albanija (1:1)
Albanija - Poljska (2:0)
Preostale su im tri utakmice još do kraja ciklusa, kod kuće Češka i Farski Otoci, u gostima Moldavija.
Na klupi legenda Barcelone, Sylvinho, pomoćnici Doriva i legenda Citya, Pablo Zabaleta. Godinu ipo dana saradnja, 500k plata, 100k stručni štab, bonus 1.1 milion ukoliko se plasiraju na EP.
Poljska - Albanija (1:0)
Albanija - Moldavija (2:0)
Farski Otoci - Albanija (1:3)
Češka - Albanija (1:1)
Albanija - Poljska (2:0)
Preostale su im tri utakmice još do kraja ciklusa, kod kuće Češka i Farski Otoci, u gostima Moldavija.
Dok god mi izdvajamo mizernih 30 000 maraka, trebamo se zadovoljiti Rukfasima i slicnim. Ne postoji bukvalno nijedan trener na svijetu koji ce trenirati reprezentaciju za te pare. Naravno ako mislimo ista postici.
G.B.
G.B.
Mora se rizkovati. Platis dobrog trenere, das mu auto i platis smjestaj nek lik putuje po europi i gleda utakmice sadasnjih i potencijalnih igraca. Tesko da ovi nasi to sad rade, dobro Meho nije bas ni imao vremena al ovi ostali sto su bili duze sigurno nisu
Slazem se, da makar malo rizikuju, isplatilo bi im se troduplo. Jbt 10 miliona eura dobijes samo za plasman. Pa da na selektora izdvojis milion, ostade ti opet bruka para, cak i da podijelis izmedju sebe u savezu. Al dzaba kad nasi nemaju mozga nimalo. Misle sa pisljivih 200, 300 hiljada godisnje da idemo na EP. Pa neces taman da su nam protivnici Moldavija i Farska Ostrva
G.B.
G.B.
Da smo imali normalnog i kvalitetnog selektora, garantujem da bi sad bili drugi, eventualno treći u bod možda sa drugim. Tačno je da nismo velika repka i neka fudbalska sila, ali ne može me niko ubijediti da nismo mogli biti bolji od Lihteštajna, Luksemburga i Islanda samo da je bio kvalitetan selektor.
Isto tako priča o plati, kad može onaj savjetnik imati 5k platu i Misimović 10-15k, onda mogu ponuditi i selektoru 20-25k sigurno, ali neće i ne žele to.
Ako mu nećeš dati veliku platu, obećaj mu bonus i vjeruj da će se mnogi treneri koji su eto kao veća imena upecati na milion bonusa itekako. Nema tog domaćeg onda daj stranca, dosta je i Meše, Papeta, Hadžibegića, Muslina, Kodre, Krstajića i ostalih.
Franco Foda, dok je bio selektor Austrije imao je 500k godišnje. Trenutno je slobodan. Marco Rossi na klupi Mađarske ima 400k godišnje. Selektor Finske godišnje plaćen je 200k godišnje, što je 16k mjesečno. Silhavy na klupi Češke, 300k. Onaj što je bio u Hajduku, Paolo Tramezzani, košta 20k mjesečno.
Rajevac na klupi Gane, 30k mjesečno, Dussuyer na klupi Benina oko 28k, Beaumelle na klupi Obale Bjelokosti tačno 35k.
Npr. slobodan je Mangia, nekadašnji selektor Malte, dok je bio trener Palerma imao 9k platu, na klupi Malte između 10 i 13k mjesečno.
Za nas vrhunski treneri, znači samo malo pojačaš prag plate ili veliki bonus, i imaš sigurno odličnog selektora na klupi.
Isto tako priča o plati, kad može onaj savjetnik imati 5k platu i Misimović 10-15k, onda mogu ponuditi i selektoru 20-25k sigurno, ali neće i ne žele to.
Ako mu nećeš dati veliku platu, obećaj mu bonus i vjeruj da će se mnogi treneri koji su eto kao veća imena upecati na milion bonusa itekako. Nema tog domaćeg onda daj stranca, dosta je i Meše, Papeta, Hadžibegića, Muslina, Kodre, Krstajića i ostalih.
Franco Foda, dok je bio selektor Austrije imao je 500k godišnje. Trenutno je slobodan. Marco Rossi na klupi Mađarske ima 400k godišnje. Selektor Finske godišnje plaćen je 200k godišnje, što je 16k mjesečno. Silhavy na klupi Češke, 300k. Onaj što je bio u Hajduku, Paolo Tramezzani, košta 20k mjesečno.
Rajevac na klupi Gane, 30k mjesečno, Dussuyer na klupi Benina oko 28k, Beaumelle na klupi Obale Bjelokosti tačno 35k.
Npr. slobodan je Mangia, nekadašnji selektor Malte, dok je bio trener Palerma imao 9k platu, na klupi Malte između 10 i 13k mjesečno.
Za nas vrhunski treneri, znači samo malo pojačaš prag plate ili veliki bonus, i imaš sigurno odličnog selektora na klupi.
Simon Rozman bi selektoris'o za 30K ... jos bi Dzeki doveo Ibricica gratis pride ... 

"Kada je u pitanju BH fudbal, o pritisku se previše priča. Pod pritiskom je rudar koji silazi svaki dan u jamu i ne zna hoće li živ izaći, a treba da zaradi platu. Problem s pritiskom nastaje kod onih fudbalera koji nemaju kvalitet." by M. Dogan
- BosniaBoston
- Kontakt:
1STappen/Beantown/King of clay/Lione7/Barça
#TradeJayJay
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
#TradeJayJay
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Sergej Barbarez učestvovao na poker turniru nagradnog fonda od miliona eura

-
- Kontakt:
Šuška se šuška... 

"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Halilhodžić i Zeljković su se ranije sastali u Dohi. Tada je oko reprezentacije bilo sve OK. Danas je “vanredno stanje”. Kvalifikacije skoro propale, a neizvjesno je šta nas čeka u baražu. Premda je Vaha poručio da je spreman pomoći, ma šta to značilo, Zeljković i Miličić u Dubrovnik idu s konkretnom ponudom. Idu nagovoriti Vahu da preuzme reprezentaciju. Najmanje desetak miliona eura je u igri ako Bosna i Hercegovina izbori plasman na Euro. Velike su to pare za Savez. Stalo im je da odemo. Da nije, ne bi išli Vahi na noge. Znam pouzdano da su spremni dati najveću plaću koju je ikad jedan selektor BiH imao. Da mu daju odriješene ruke da zove koga hoće. Da otpiše koga želi. Tu je i velika nagrada ako se izbori plasman, kaže Sinanović
Sinan tipka k'o forumski insajder ... zvuci k'o @brigada, samo manje upucen ...

"Kada je u pitanju BH fudbal, o pritisku se previše priča. Pod pritiskom je rudar koji silazi svaki dan u jamu i ne zna hoće li živ izaći, a treba da zaradi platu. Problem s pritiskom nastaje kod onih fudbalera koji nemaju kvalitet." by M. Dogan
Jel' nam to novi strucni stab ... Emir pomocnik za propagandu i shuplju a Sinan za moral i logistiku ...

Treba vam trener stranac, ali ne tipa ovog Bugarina sto je bio, vec trener iz zapadne Evrope, Njemac, Englez, Francuz, Spanac... Ne mora biti neko veliko ime ali samo da dolazi iz tog nekog sistema i da zna sta radi. A ove domace isluzene zaboravite, nista necete dobiti sa njima, o Barbarezu kome bi to bio prvi ozbiljan trenerski posao ne vrijedi trositi rijeci. Eto jedno objektivno misljenje, onako bez ikakvih opterecenja. Ako hocete da kazem Vici pa mozda i poslusa. 
Kako ćeš mu reć kad ti je njegova kita u ustima konstantno.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.