Haris Tabaković
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Haris Tabaković
I ovaj gol sto je postigao, ubio protivnike i mrežu. Terminator.
Zbog ovoga mi je i bilo nenormalno zao kad se povrijedio pred Mundijal, a i poslije sto nije bio spreman da da konkretan doprinos. Kad je full spreman, on je doslovno masina za golove. Zabija desnom, lijevom, glavom, s peterca, izvan 16, penale itd. Opet ponavljam ono sto sam vec pisao: njegov odlazak u Salzburg je odlicna odluka i za reprezentaciju i za njega. U EL ce imati mozda i jacih utakmica nego u BL, a igra u klubu koji konstantno napada i stvara prilike - nesto o cemu sanja svaki napadac. To ne bi imao ni u jednom bundesligasu koji bi ga mozda zelio dovesti. Igrac u njegovim godinama je gotov paket i najbitnije je da bude u golgeterskoj formi, a prica da bi vise napredovao ovdje ili ondje je samo za bajke. Samo da ga dragi Bog sacuva novih povreda...
Nadam se da u ugovoru ima bonuse za golove 
Prvi gol pravi kilerski.
Drugi dzekovski izvan 16 - nekarakteristično za Harisa ali lijepo za vidjeti. On ima snage u šutu i trebao bi to češće koristiti.
@Ghuraba, meni se svidjala ideja da ode u Lille, imao bi veliki motiv i mislim da bi tamo imao dobru ulogu i da bi većinu utakmica bio starter a pričamo o mnogo većem nivou, tj. dodatno bi ojačao i napredovao (Ligue 1, LP, kup)…jer on je razbijač u duelu i 16-ercu a za svoju konstituciju mnogo trci i sasvim dovoljno je brz. Može biti da pretjerujem ali ja ga tako dozivljavam i to sam nekoliko puta ranije naglašavao.
Salzburg je dobar i razumljiv izbor zbog nekih drugih razloga.
Drugi dzekovski izvan 16 - nekarakteristično za Harisa ali lijepo za vidjeti. On ima snage u šutu i trebao bi to češće koristiti.
@Ghuraba, meni se svidjala ideja da ode u Lille, imao bi veliki motiv i mislim da bi tamo imao dobru ulogu i da bi većinu utakmica bio starter a pričamo o mnogo većem nivou, tj. dodatno bi ojačao i napredovao (Ligue 1, LP, kup)…jer on je razbijač u duelu i 16-ercu a za svoju konstituciju mnogo trci i sasvim dovoljno je brz. Može biti da pretjerujem ali ja ga tako dozivljavam i to sam nekoliko puta ranije naglašavao.
Na kontu vec ima 8 postignutih golova a tek u septembru. Mozda on i ostvari transfer na ljeto, da li bi bio od kakve ispomoci nekoj EPL ekipi tipa Leeds?
Tako je. 3 nasa ubjedljivo najbolja igraca, u najboljoj formi! Haris je napravio extra potez odlaskom u RBS, ali tesko ce oni njega zadrzati..
Ma ne, treba trčkarlo Demirović da igra a Haretu jedno pet minuta pred kraj kad se ovaj dobro istrči.
Njih dvojica bi trebali igrati u napadu.. Džeko 15 minuta s klupe i to je to...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
-
Edincapitano
- Kontakt:
Dzeko da igra u Salzburgu u 40oj godini i ima ovu ulogu kao Haris, zabio bi 30 komada. Salzburg hrani Harisa s loptama, isto bi radili i Dzeki a Dzeko je jos bolje od Harisa. Ne trci bas ni Haris toliko puno.
Ovo je nula liga za Harisa, a vi se palite kao da zabija u EPLu.
Ovo je nula liga za Harisa, a vi se palite kao da zabija u EPLu.
- Principatus
- Kontakt:
Tabakovic definitivno treba igrati, a Demirovic ako postava dozvoli. Inace i Jovo je u veoma dobroj formi. Dzeko je vjerovatno u boljoj formi nego na SP kada je jos lijecio povredu, tako da 30 minuta moze definitivno odigrati, a sljedece utakmice Schalke ce da pokazu gdje stoji. Isto za Demirovica, 30 minuta dati mu sansu dok se ne poveca ucinak. 4 gola u 40 utakmica, to je stoperski ucinak.
Za Tabakovica mora sljedecu godinu biti liga petice ponovo cilj a on sigurno moze jos igrati nekoliko godina na dobrom nivou.
Za Tabakovica mora sljedecu godinu biti liga petice ponovo cilj a on sigurno moze jos igrati nekoliko godina na dobrom nivou.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- Beduin
- Kontakt:
Nema on sta dodatno ojacati i napredovati, on je klasicni late bloomer koji je dosao na svoje i sad radi ono sto najbolje zna. Uhvatio je formu, vrhunac i sad uziva i on, a i mi u njegovim golovima.hurem je napisao/la: ↑03 sep 2026, 07:22Prvi gol pravi kilerski.
Ali nije iskljuceno da ga neko i pokusa dovesti na zimu ili ljeto, iako nema tu neke jake prodaje. Samo da ne ode negdje u arabiju i slicne gluposti, sve ostalo je prihvatljivo. Zato smo i govorili da su neki bundesligaski klubovi pogrijesili sto ga nisu doveli, da imaju masinu za golove.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Sta Demirovic ima sa njim? Tabakovicu je konkurencija Dzeko jer su isti tip napadaca.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Demirovic je u Augsburgu dosta igrao krilo ili iza napadaca. Moze to i za nas, a Tabakovic u napadu. Dzeko bi bio kardinalna greska u ovom trenutku.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Realno nikad nije ni bio. U kvalifikacijama presudio San Marinu kod kuce kad ih nismo mogli slomiti bez njega, dao im 2 u gostima. 1 Austriji kuci, 1 Rumuniji kuci i za kraj gol protiv Velsa.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Da. Moj komentar je bio donekle i sarkastičan, iz svima jasnih razloga danas
Jasno, upravo za njih pisem cinjenice. Jednako kao sto nam se Pjanic ne seta vise po terenu nakon nargile. Pa sad centra preci ne mozemo.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Dovoljno govori da od aktivnih igrača, najbolji strijelci poslije Edina su Demirovic i Tabakovic sa po 4 gola.
Nažalost Edinovo vrijeme je došlo i ima svako pravo da se oprosti, mozda i najljepsi trenutak za to. Ja bih volio da je ostao iskreno makar ovaj prvi kvalifikacioni dio, da s klupe pomogne ako ne ide, ali i ovako je mozda bolje da se ranije navikavamo i mi i oni na terenu.
Krilo teško, osim desno, da glumi Ibisevica. Mada je losije krilo od Memica realno. Da li je bolja 10ka od Mahmica, sumnjam. Ali teško da ce on na klupu dok god igra u Bundesligi. Jer eto sramota je da bude na klupi, iako mu je doprinos nikakav.
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Goalgetter, Google Adsense [Bot], nebeskasila, Proximic, s4mke, soccerfan i 41 gost.