Transferi bh. reprezentativaca

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Re: Transferi bh. reprezentativaca

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 01 sep 2026, 13:15

Coolpanda24 je napisao/la:
01 sep 2026, 12:58
zastitaIdentiteta je napisao/la:
01 sep 2026, 12:52
31 avg 2026, 14:11
Da smo Karića zvali od Austrije pa nadalje možda bi kakav i bolji transfer isposlovao, ali jasno je da Barbi nije sjeo nešto - ne vidim drugo objašnjenje. Kuburiš s bekom i ne zoveš ga više nakon što je bio u prvih 11 protiv Austrije. Čudna situacija.

Vjeruj mi da jedva čekam spisak da vidim. Očekivanja su ogromna, apetiti su porasli, biće interesantno u nastavku.
A ja brate, nije legao Sergeju, zato je karijeru nastavio u ubjedljivo najlošijoj franšizi MLSa, iz kog ako ništa ne može ispasti u cvajtu... jer ne postoji. Da je dobio još koji poziv, sad bi se redali Mainzovi, Hoffenheimi i Kolnovi ispred kuće mu. :crazy:

Nemoj zezati.
Drug, svi su se oni preko repke prodali. Ne kažem da bi 100% našao bolji klub, nego “možda bi”. Kako ti objašnjavaš to što je bio u prvih 11 protiv Austrije, odradio solidan debi i nikad više nije pozivan, a mi nemamo boljeg lijevog beka da bude rezerva Seji? Ja nikako drugačije sem da SŠ nije legao. Što je legitimno. Imamo Burnića i Mujakića, ne treba nam niko više.
Pa ok, možda. Možda bi i Tahirbey imao više minuta u Danskoj da nije Sergej rekao što je rekao na pressici. Sve stoji.
Al ako postavljamo neka očekivanja, trebala bi biti u skladu s onim čemu ova repka teži. Al ako mu treba repka za nešto više od dna MLSa onda je vjerovatno nešto tu i do njega.

Ja ću čak biti malo ekstremniji od tebe tu pa reći da nam je LB debelo najdeficitarnija pozicija u ekipi jer Seo nije čestito vidio LB otkad je iz Arsenala otišao i krpi je koliko je u stanju, jer je prečesto podložan povredama i jer su nam sve alternative tu očajne.
Al i dalje, momak očito nije ozbiljan po pitanju fudbala, jer da jeste ne bi otišao gdje je.
Pošteno, pa kako bude.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 01 sep 2026, 13:40

01 sep 2026, 13:15
01 sep 2026, 12:52

A ja brate, nije legao Sergeju, zato je karijeru nastavio u ubjedljivo najlošijoj franšizi MLSa, iz kog ako ništa ne može ispasti u cvajtu... jer ne postoji. Da je dobio još koji poziv, sad bi se redali Mainzovi, Hoffenheimi i Kolnovi ispred kuće mu. :crazy:

Nemoj zezati.
Drug, svi su se oni preko repke prodali. Ne kažem da bi 100% našao bolji klub, nego “možda bi”. Kako ti objašnjavaš to što je bio u prvih 11 protiv Austrije, odradio solidan debi i nikad više nije pozivan, a mi nemamo boljeg lijevog beka da bude rezerva Seji? Ja nikako drugačije sem da SŠ nije legao. Što je legitimno. Imamo Burnića i Mujakića, ne treba nam niko više.
Pa ok, možda. Možda bi i Tahirbey imao više minuta u Danskoj da nije Sergej rekao što je rekao na pressici. Sve stoji.
Al ako postavljamo neka očekivanja, trebala bi biti u skladu s onim čemu ova repka teži. Al ako mu treba repka za nešto više od dna MLSa onda je vjerovatno nešto tu i do njega.

Ja ću čak biti malo ekstremniji od tebe tu pa reći da nam je LB debelo najdeficitarnija pozicija u ekipi jer Seo nije čestito vidio LB otkad je iz Arsenala otišao i krpi je koliko je u stanju, jer je prečesto podložan povredama i jer su nam sve alternative tu očajne.
Al i dalje, momak očito nije ozbiljan po pitanju fudbala, jer da jeste ne bi otišao gdje je.
Slažem se sa svim napisanim. Itekako nam je to najdeficitarnija pozicija, jer sve evo i Seo da je krpi još 2 godine ako ga povrede zaobiđu, šta ćemo dalje? Nema na vidiku nikog perspektivnog.

Karić je sam sebi vrata zatvorio, iz Amerike dolaziti 7 dana na okupljanja je van pameti, pa samo ti 3 dana minimalno trebaju da dođeš sebi. A da ne pričam o klubu u kojem igra, kvalitetu lige itd itd. Šta je tu je. Sad će sigurno Mujakić dobiti pofino minutaže, jer su 4 utakmice u 10ak dana, ne može to Seo iznijeti.

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 01 sep 2026, 13:58

01 sep 2026, 13:40

Slažem se sa svim napisanim. Itekako nam je to najdeficitarnija pozicija, jer sve evo i Seo da je krpi još 2 godine ako ga povrede zaobiđu, šta ćemo dalje? Nema na vidiku nikog perspektivnog.

Karić je sam sebi vrata zatvorio, iz Amerike dolaziti 7 dana na okupljanja je van pameti, pa samo ti 3 dana minimalno trebaju da dođeš sebi. A da ne pričam o klubu u kojem igra, kvalitetu lige itd itd. Šta je tu je. Sad će sigurno Mujakić dobiti pofino minutaže, jer su 4 utakmice u 10ak dana, ne može to Seo iznijeti.
Nije meni ni Niho toliko kriminalan u odnosu na ostale rezerve koliko mu se spočitava. Nikad nije imao pomračenje uma level Čivić, za početak.
Al što se mene tiče mogu i Sašu Papca vratit komotno, jer je to šuplje da valja.
Možda smo s ovim stoperima silnim napokon zreli za neku 352, tako da ni nemaš lijevog beka, već da tamo Memara leta kao wingback, a da Kerim uči igrati CAM jer očito ni od Mahmića neće biti prvotimca iz Ćumurspora.

Al to je vjrv za Sergeja misaona imenica tako da možemo samo sanjati ovdje :D
Pošteno, pa kako bude.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 01 sep 2026, 14:13

01 sep 2026, 13:58

Nije meni ni Niho toliko kriminalan u odnosu na ostale rezerve koliko mu se spočitava. Nikad nije imao pomračenje uma level Čivić, za početak.
Al što se mene tiče mogu i Sašu Papca vratit komotno, jer je to šuplje da valja.
Možda smo s ovim stoperima silnim napokon zreli za neku 352, tako da ni nemaš lijevog beka, već da tamo Memara leta kao wingback, a da Kerim uči igrati CAM jer očito ni od Mahmića neće biti prvotimca iz Ćumurspora.

Ma ne znam vala, ok nije kriminalan, ali nije ni rješenje. Ja se radovao da ga veće neće biti od septembra na spisku, a došli smo do toga da pričamo da će skupiti fino minuta u narednim utakmicama. Tugo moja.

Za tu formaciju mi imamo samo štopere, i to je upitno koliko mogu to igrati. Šta s Kolašincem u tom slučaju, on je sad štoper, nije za klupe, a ni za wingbacka. Pored toga, nemaš ni veznog reda za tu formaciju. Ja priželjkujem samo da pređemo na igru s jednim napadačem, jer teško će nama više ova dosadašnja igra prolaziti, jer su nas protivnici pročitali.

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 01 sep 2026, 14:29

01 sep 2026, 14:13
01 sep 2026, 13:58

Ma ne znam vala, ok nije kriminalan, ali nije ni rješenje. Ja se radovao da ga veće neće biti od septembra na spisku, a došli smo do toga da pričamo da će skupiti fino minuta u narednim utakmicama. Tugo moja.

Za tu formaciju mi imamo samo štopere, i to je upitno koliko mogu to igrati. Šta s Kolašincem u tom slučaju, on je sad štoper, nije za klupe, a ni za wingbacka. Pored toga, nemaš ni veznog reda za tu formaciju. Ja priželjkujem samo da pređemo na igru s jednim napadačem, jer teško će nama više ova dosadašnja igra prolaziti, jer su nas protivnici pročitali.
Skroz pogrešna tema za ovaj dio diskusije, al probaću kratko. :D
Za Nihu, ne kažem da je rješenje, samo ga poredim sa alternativama Seinim. Poanta mi je da nije on kriv što nije bolji igrač, što je u stanju ispoštuje.

U toj postavci igramo s 2 bočna (2 Amara) i 2 defanzivna vezna (isto ko i do sad) te ispred njih Kerimom na CAM, pri čemu Kerim pruža "overlap" support bočnima zavisno po kojoj strani napadamo.
Naprijed, po svemu sudeći Baždar i Demir/Tabak.
Meni je Seo LCB, Tare centralni, desni ko se najbolje pokaže.

Dakle nešto ala:

- - - - - - Vasilj - - - - - -
- Zinedin - - Tare - - Seo -
- - - - Bašić - Bendži - - - -
Deda - - - - - - - - Memara
- - - - - - Kerim - - - - - -
- - - Baždar - - Demir - - -
Pošteno, pa kako bude.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 01 sep 2026, 15:58

Još Esmir da završi danas transfer, i mislim da možemo govoriti o ubjedljivo najboljem prelaznom roku u istoriji naše reprezentacije. Jedino je gorak okus ostavio Mahmićev prelazak u kurchinaspor.

Uz to, potencijalni reprezentativci su napravili kvalitetne transfere, odnosno iskorake za sopstveni razvoj:

Ličina i Topalović su otišli u Serie B gdje će biti glavni igrači svojih klubova, umjesto da griju klupu u Juventusu/Interu ili igraju za Next Gen. Ćatović je prešao u Barcelonu. Smajlovic je prešao u Olympiacos.

Igrači koji su bili zastranili, odnosno koji su bili u slobodnom padu poput Baždara i Tahirovića su se iščupali i prešli u bolje klubove i lige. Baždar već igra i trpa golove.

U globalu, sve izuzev Mahmićevog transfera je top, uzimajući u obzir gdje smo bili prije godinu dana.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 02 sep 2026, 00:12

Na papiru odlican transfer rok ali u realnosti nije uopste onako kako se voli pisati i preuvelicavati

Prvi golman nam je presao iz Bundeslige (doduse ispadose) u Saudiju
Hadzija prelazi u fakin Hajduk
Radeljic u Dinamo sto je ok ali se cini da nece igrati Europu tako da ispada kao backup igrac za lige
Katic ostaje sa Schalkeom sto je odlicno
Malic nigdje nije presao
Karic otisao u MLS a najozbiljnija je alternativa za lijevog beka, odnosno bio je
Burnic nema kluba uopste
Mujakica ne zelim ni da komentarisem
Dakle svi su nam vise-manje za qurac osim Katica za kojeg nije toliko bitno jer su nam bitniji ovi mladji

U veznom redu: Sunjic ostao u Pafosu sto je ok, Mahmic katastrofa, Basic nigdje nije presao iz Kazahstana a mlad je i pokazuje da ima kvalitet ponekad u reprezentaciji, Hadziahmetovic iz Hulla i Besiktasa prelazi u sabanspor

Esmir ostaje u PSV za sad, odnosno Jong PSV ili je Portugal (malo vjerovatno) ili Turska - katastrofa
Za Kerima je veoma lijepo da stoji Juventus kraj prezimena ali dzaba ako ne bude dobijao minute, sve su prilike da ce skupljati minute na kapaljku a realno svi smo se nadali da ide u jaci klub i da ce biti prva opcija dakle slobodno mozemo napisati da je los transfer da se ne lazemo i ne mazemo oci
Memic ajde ostao u Ceskoj sto je ok ali sam se nadao nesto jacem klubu i ligi

Tabakovic iz Bundeslige transfer u 10x slabiju ligu sto je naravno lose s obzirom da je kvalitet da trpa jos uvijek u Bundesu
Lukic se nije pomjerio iz Rumunije
Demirovic nije otisao iz Stuttagrta a dobio dodatnu konkurenciju koja je projekt za Njemacku reprezentaciju gdje ce sigurno imati povlasteniji status
Dzeko ok ostao u Schalkeu

Dakle od pozitivnih transfera:
Muharemovic koji je dokazani kvalitet i za kojeg nije bilo upitno pravi odlican transfer
Dedic koji se cinilo kao da stagnira dolazi u Newcastle i dozivljava renesansu
Bazdar fantasticno bira klub i ligu i cini se da ce dobijati dobre minute
Tahirovic je nasao dobar klub ali s obzirom na dosadasnju karijeru to mu nije nikad bio problem vec da redovno igra

Nadu daje sto su potencijalni odradili dobre transfere - Licina, Kospo, Smajlovic, sto Busuladzic igra, sto je Hamzic prvi golman svoje ekipe i sl. pa se ne ostavlja gorak okus ali ako pisemo samo o onima koji su isli na SP - katastrofa, ne znam kojim ocima gledate sve pa vam je idilicno i onda kad nas realnost spuca bude tjeranje svih zivih i psovanje jer ocekujete da svaku pobijedimo
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 02 sep 2026, 00:26

Madal je napisao/la:
02 sep 2026, 00:12
Na papiru odlican transfer rok ali u realnosti nije uopste onako kako se voli pisati i preuvelicavati

Radeljic u Dinamo sto je ok ali se cini da nece igrati Europu tako da ispada kao backup igrac za lige
Malic nigdje nije presao
Karic otisao u MLS a najozbiljnija je alternativa za lijevog beka, odnosno bio je
Burnic nema kluba uopste

U veznom redu: Sunjic ostao u Pafosu sto je ok, Mahmic katastrofa, Basic nigdje nije presao iz Kazahstana a mlad je i pokazuje da ima kvalitet ponekad u reprezentaciji, Hadziahmetovic iz Hulla i Besiktasa prelazi u sabanspor

Esmir ostaje u PSV za sad, odnosno Jong PSV ili je Portugal (malo vjerovatno) ili Turska - katastrofa
Za Kerima je veoma lijepo da stoji Juventus kraj prezimena ali dzaba ako ne bude dobijao minute, sve su prilike da ce skupljati minute na kapaljku a realno svi smo se nadali da ide u jaci klub i da ce biti prva opcija dakle slobodno mozemo napisati da je los transfer da se ne lazemo i ne mazemo oci

Tabakovic iz Bundeslige transfer u 10x slabiju ligu sto je naravno lose s obzirom da je kvalitet da trpa jos uvijek u Bundesu
Demirovic nije otisao iz Stuttagrta a dobio dodatnu konkurenciju koja je projekt za Njemacku reprezentaciju gdje ce sigurno imati povlasteniji status

Muharemovic koji je dokazani kvalitet i za kojeg nije bilo upitno pravi odlican transfer
Tahirovic je nasao dobar klub ali s obzirom na dosadasnju karijeru to mu nije nikad bio problem vec da redovno igra

Nadu daje sto su potencijalni odradili dobre transfere - Licina, Kospo, Smajlovic, sto Busuladzic igra, sto je Hamzic prvi golman svoje ekipe i sl. pa se ne ostavlja gorak okus ali ako pisemo samo o onima koji su isli na SP - katastrofa, ne znam kojim ocima gledate sve pa vam je idilicno i onda kad nas realnost spuca bude tjeranje svih zivih i psovanje jer ocekujete da svaku pobijedimo
Odlično si ovo objasnio

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 02 sep 2026, 00:28

Transfer rok bih opisao kao zdravi proteinski bar. Kupiš ga, dobar je na ambalaži, zagrizeš kao da žvačeš karton.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 02 sep 2026, 00:41

Shevko je napisao/la:
02 sep 2026, 00:28
Transfer rok bih opisao kao zdravi proteinski bar. Kupiš ga, dobar je na ambalaži, zagrizeš kao da žvačeš karton.
I onda trovanje dobijes od toga jer mu je istekao rok

Salu na stranu, 80% foruma je nerealno i ne gledaju realno aposlutno nista, sutra Esmir da predje u sabanspor pisali bi nek si Esmire super odlicno samo da se igra a u sustini je to gola kita i qurcina

Nas kvalitet ne zavisi od tranfera Muharemovica (a transfer je odlican) - on je kvalitet pa kvalitet bilo iz Sassuola ili Leedsa, vec od sporednih igraca i pozitvnih iznenadjenja poput toga da Bazdar ozivi karijeru, ali uz jos par pozitivnih tranfera ostalo je katastrofalno i to debelo katastrofalno

Nama reprezentacija trenutno i njen domet zavisi od Esmira, Mahmica, Kerima, Basica, Tahirovica, da nadjemo lijevog beka bilo da Burnic to negdje igra ili Karic itd a sve je to izuzev Tahirovica uzas zivi
-Beogradski sindikat

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 02 sep 2026, 03:04

@Madal

U pravu si, i tu se vraćamo na ono što sam pisao pred samo SP i za vrijeme SP. Umjesto što smo žrtvovali game plan kako bi Džeko i neki drugi polarni medvjedi mogli biti tobože ispoštovani i kako se ne bi niko u svlačionici uvrijedio, mogli smo biti hrabriji i odvažniji te smo mogli pronaći neki modus da ne izgledamo krimimalno loše i nedopadljivo, jer ja lično iliti subjektivno držim da koliko god bili limitirani - a limitirani smo, naše igre na SP bile su slabije od naše objektivne kvalitete. I možda bi se u tom slučaju još poneki igrač prodao. Bajraktarević je žrtvovan - da ne kažem zavaljen; Dedić je POTPUNO žrtovan (otud ona izjava) ali je srećom stekao rejting u klupskom fudbalu, očito ima odličnog menadžera i imao je objektivno gledano sreću da mu bivši trener preuzme Njukastl; Bašić je umnogome žrtvovan takođe. I da ne nabrajam dalje. Hoću reći, odigrali smo loše SP ako igre uporedimo sa selekcijama poput, pa eto, Cape Verde. Ostavili smo dakle ružan dojam, seljački. I stoga su ozbiljne transfere napravili samo oni malobrojni igrači koji su ostavili kakav takav dojam ili su imali neki renome pred prvenstvo - Muharemović koji je bio fantastičan. Alajbegović koji je zabio jedan od najboljih golova prvenstva i generalno važi za evropski top prospekt. Dedić koji je odigrao slabašno prvenstvo, ali koji je vrlo kvalitetan igrač. Lično sam očekivao još da Mahmić napravi neki top transfer, a pod top transferom mislim na bilo koji klub u ligama petice ili pak neki klub nivoa Benfice ili eto tog nesuđenog Celtica, te sam se potajno nadao da će Bašić naplatiti stvarno korektne igre i u baražu i na prvenstvu nekim transferom u, tipa, Serie A. I to je to. Do prvenstva sam se, ruku na srce, nadao i da će Memić otići u lige petice, ali je dečko odigrao kriminalno prvenstvo što je opet, cijenim, bio plod što nakaradnog game plana, haramballa i njegovog seljakanja po terenu gdje je znao po tri pozicije igrati za 90 minuta, što njegove objektivne limitiranosti. Hoću reći, očekivati još neke dobre transfere bilo je nerealno. Mislim, ko će kupiti Hadžikadunića koji je do svoje 28. godine promijenio boga pitaj koliko više drugoligaša i svugdje bio otjeran **** motikom? Ko će kupiti krampu Mujakića? Ili Malića? I to je ono što sam pisao apropo ličina, ćatovića, topalovića i co. Treba odčupati hanzaplast i dovršiti smjenu generacija. Prije ćemo se na Evropsko plasirati s tom talentovanom ali neiskusnom djecom koja bi se priključila Tariku, Kerimu, Esmiru, Dediću, Čeliku, Bašiću, Samedu, sad i Zinedinu, pa malom Jurkasu, uz iskusnijeg Džeku s klupe, Demira, Tabaka, Katića s klupe, Benje za kojeg se nadam da će se dohavizati s klupe, nego sa cijeđenjem polovnjaka ala Hadžiahmetovića, Šunjića, Burnića, Hadžikadunića, Memića, Hajradinovića, Gigovića, sad i ovog mučenog Mustafića, ne daj bože Šarića, Gojaka, Naila Omerovića itd. još jedan ciklus.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 02 sep 2026, 09:35

PeppermintSA je napisao/la:
02 sep 2026, 03:04
@Madal

U pravu si, i tu se vraćamo na ono što sam pisao pred samo SP i za vrijeme SP. Umjesto što smo žrtvovali game plan kako bi Džeko i neki drugi polarni medvjedi mogli biti tobože ispoštovani i kako se ne bi niko u svlačionici uvrijedio, mogli smo biti hrabriji i odvažniji te smo mogli pronaći neki modus da ne izgledamo krimimalno loše i nedopadljivo, jer ja lično iliti subjektivno držim da koliko god bili limitirani - a limitirani smo, naše igre na SP bile su slabije od naše objektivne kvalitete. I možda bi se u tom slučaju još poneki igrač prodao. Bajraktarević je žrtvovan - da ne kažem zavaljen; Dedić je POTPUNO žrtovan (otud ona izjava) ali je srećom stekao rejting u klupskom fudbalu, očito ima odličnog menadžera i imao je objektivno gledano sreću da mu bivši trener preuzme Njukastl; Bašić je umnogome žrtvovan takođe. I da ne nabrajam dalje. Hoću reći, odigrali smo loše SP ako igre uporedimo sa selekcijama poput, pa eto, Cape Verde. Ostavili smo dakle ružan dojam, seljački. I stoga su ozbiljne transfere napravili samo oni malobrojni igrači koji su ostavili kakav takav dojam ili su imali neki renome pred prvenstvo - Muharemović koji je bio fantastičan. Alajbegović koji je zabio jedan od najboljih golova prvenstva i generalno važi za evropski top prospekt. Dedić koji je odigrao slabašno prvenstvo, ali koji je vrlo kvalitetan igrač. Lično sam očekivao još da Mahmić napravi neki top transfer, a pod top transferom mislim na bilo koji klub u ligama petice ili pak neki klub nivoa Benfice ili eto tog nesuđenog Celtica, te sam se potajno nadao da će Bašić naplatiti stvarno korektne igre i u baražu i na prvenstvu nekim transferom u, tipa, Serie A. I to je to. Do prvenstva sam se, ruku na srce, nadao i da će Memić otići u lige petice, ali je dečko odigrao kriminalno prvenstvo što je opet, cijenim, bio plod što nakaradnog game plana, haramballa i njegovog seljakanja po terenu gdje je znao po tri pozicije igrati za 90 minuta, što njegove objektivne limitiranosti. Hoću reći, očekivati još neke dobre transfere bilo je nerealno. Mislim, ko će kupiti Hadžikadunića koji je do svoje 28. godine promijenio boga pitaj koliko više drugoligaša i svugdje bio otjeran **** motikom? Ko će kupiti krampu Mujakića? Ili Malića? I to je ono što sam pisao apropo ličina, ćatovića, topalovića i co. Treba odčupati hanzaplast i dovršiti smjenu generacija. Prije ćemo se na Evropsko plasirati s tom talentovanom ali neiskusnom djecom koja bi se priključila Tariku, Kerimu, Esmiru, Dediću, Čeliku, Bašiću, Samedu, sad i Zinedinu, pa malom Jurkasu, uz iskusnijeg Džeku s klupe, Demira, Tabaka, Katića s klupe, Benje za kojeg se nadam da će se dohavizati s klupe, nego sa cijeđenjem polovnjaka ala Hadžiahmetovića, Šunjića, Burnića, Hadžikadunića, Memića, Hajradinovića, Gigovića, sad i ovog mučenog Mustafića, ne daj bože Šarića, Gojaka, Naila Omerovića itd. još jedan ciklus.
Oko tih stvari se ne slazemo i necemo se ni sloziti. Recimo godinama pisete kriminalni Dzeko a covjek nas izvadio protiv Velsa. On ima to, ako ne isporuci nije nista napravio na utakmici, ili vrlo malo, s obzirom da postaje star i za dobijanje duela i kontrolu lopte. Kao da je to nesto novo.
Nama na SP nisu ni protivnici odgovarali, osim Katara naravno, i ja smatram samo da smo profulali utakmicu protiv USA ali i to smo imali preko pola sata formaciju i igrace koje ste prizeljkivali, uz to igraca vise, i nismo apsolutno nista uradili.

Ali hajde to da zanemarimo, mislim da je pitanje koliko SP uopste sada prodaje igrace jer je ipak razlika u 48 i 32 reprezentacije kao ranije. Evo spomenuo si sam Capo Verde, gdje su njihovi igraci otisli nakon SP?

Da ih ne nabrajam opet, nisam ocekivao sve dobre transfere nasih igraca ali procenat dobrih transfera nam je uzasan i ocajan i ne treba se lagati i zavaravati. I to svih grupa igraca - i ovih sto su mladi i perspektivni o kojima nam zavisi buducnost kao i ovih iskusnijih s vec nekom kvalitetom koji bi trebali biti backup opcije kao Hadzikadunic.

Za djecu prvo treba vidjeti ko zeli i moze igrati za nas pa onda sve drugo ali makar tu ima zivota i pozitivnih stvari pa se imamo za sta uhvatiti i cemu se nadati.
-Beogradski sindikat

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 02 sep 2026, 10:20

Transferni rok je izgledao odlicno do ovih sranjja sa mahmicem i bajrakaterevicem, oni su na kraju ipak prevagnuli na stranu gdje mozemo reci da i nije bas najbolje.

Ipak, ovo sto su uradili tarik, amar i kerim je vise nego dovoljno do mozemo ipak biti zadovoljni. Englezi vec haraju, samo da i kerim procepi, a procepice, u njega ne sumnjam od prvog gledanja, kao sto se i ovaj Licina vec na osnovu ove jucer tekme moze smatrati ozbiljnim likom, nama bi odmah valjao i bio bi u top 20 igraca za svaki spisak.

nadati se da sš radi u tisini i da ce ova djeca zaigrati za nas i dokazati ovo sto se o njima prica. Neko od dvojice, busula i cata nam treba hitno, ako su dobri kao sto se prica, njih nisam gledao.

bice to sve dobro.

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 02 sep 2026, 10:28

Osim Muharemovica i Dedica, transfer rok po meni dosta tanak za ostale igrace.
Vasilj iz lige petice kod arapa -
Demirovic dobio konkurenciju u napadu i sigurno manja minutaza -
Alajbegovic dobar klub ali los put i prerano za isti, mala minutaza -
Tabakovic - van lige petice -
Hadzikadunic -
Radeljic od standardnog stopera i top 3 defanzivca HNL-a postao rotacijski igrac -
Tahirovic dobar klub i liga ali po meni upitno da li ista njemu odgovara kao igracu i zbog tog -
Mahmic - nema se sta reci, divlji klub koji je izgradjen preko noci i koji u nekom doglednom periodu i propada preko noci, za ligu vec ranije znamo da je losa za dalji napredak.
Lukic nista -
Basic nista -
Hadziahmetovic -
Bajraktarevic jos losiji status , bez transfera -
Bazdar vrijeme ce pokazati
Malic -
Kolasinac jedini + zato sto nije otisao nigdje, Atalanta je mjera za njeg neovisno o statusu, za reprezentaciju cak i bolje da ne igra stalno da se ne bi povrijedio

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 02 sep 2026, 10:29

babino je napisao/la:
02 sep 2026, 10:20
Transferni rok je izgledao odlicno do ovih sranjja sa mahmicem i bajrakaterevicem, oni su na kraju ipak prevagnuli na stranu gdje mozemo reci da i nije bas najbolje.

Ipak, ovo sto su uradili tarik, amar i kerim je vise nego dovoljno do mozemo ipak biti zadovoljni. Englezi vec haraju, samo da i kerim procepi, a procepice, u njega ne sumnjam od prvog gledanja, kao sto se i ovaj Licina vec na osnovu ove jucer tekme moze smatrati ozbiljnim likom, nama bi odmah valjao i bio bi u top 20 igraca za svaki spisak.

nadati se da sš radi u tisini i da ce ova djeca zaigrati za nas i dokazati ovo sto se o njima prica. Neko od dvojice, busula i cata nam treba hitno, ako su dobri kao sto se prica, njih nisam gledao.

bice to sve dobro.
Nama su njih trojica i do sad igrala pa smo vidjeli svoje limite. Trebaju nam i drugi pored njih. Nerealno gledate pa vam je onda Savo cetnik, Barba kockar i slicne uvrede koje pisete kad se izgubi od objektivno jace reprezentacije.
-Beogradski sindikat

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 03 sep 2026, 17:29

Stjepan Radeljic :arrow: Dinamo Zagreb :thumbup:
Martin Zlomislic :arrow: Qarabag Agdam :(
Emir Karic :arrow: Sporting Kansas City :(
Tarik Muharemovic :arrow: Leeds United :thumbup:
Kerim Alajbegovic :arrow: Juventus :thumbup:
Jusuf Gazibegovic :arrow: Widzew Lodz :hmmmmm:
Nikola Vasilj :arrow: Al Diriyah :(
Nihad Mujakic :arrow: Erzurumspor :hmmmmm:
Haris Tabakovic :arrow: Salzburg :hmmmmm:
Samed Bazdar :arrow: St. Truidense :thumbup:
Zinedin Smajlovic :arrow: Olympiacos FC :thumbup:
Dennis Hadzikadunic :arrow: Hajduk :hmmmmm:
Amar Dedić :arrow: New Castle :thumbup:
Eman Košpo :arrow: Mantova :thumbup:
Ermin Mahmić :arrow: Corum :( :thumbdown: :sick:
Benjamin Tahirović :arrow: Genk :thumbup:
Luka Kulenović :arrow: Gyor :(

DzaniMehmet
Kontakt:

Post Postao/la DzaniMehmet » 03 sep 2026, 17:37

Omerovic u Portugal navodno, ok 1,5m € se vrti za Estoril. Mislim da bi to bijo fin transfer

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 03 sep 2026, 18:31

DzaniMehmet je napisao/la:
03 sep 2026, 17:37
Omerovic u Portugal navodno, ok 1,5m € se vrti za Estoril. Mislim da bi to bijo fin transfer
bio, nema "j". hvala na info.

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 03 sep 2026, 19:05

Madal je napisao/la:
02 sep 2026, 00:12

Malic nigdje nije presao
Burnic nema kluba uopste
Dakle svi su nam vise-manje za qurac osim Katica za kojeg nije toliko bitno jer su nam bitniji ovi mladji

U biti sve istina. Samo Salzburg za mene nijr stepenica nize ali nevazno, ostalo 100%

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 03 sep 2026, 19:40

Transferi Mahmića i Vasilja su razočarenje. Svi ostali su manje više tamo gdje realno pripadaju.
Ako neko misli da je Radeljić mogao bolje od klupe u Dinamu, da je Hadžikadunić mogao bolje od klupe Hajduka, da je Karić mogao bolje od MSL, da je Mujakić mogao bolje od Tufahijaspora, nije nimalo realan.
Za Bajraktarevića i Malića je bolje da ostanu gdje su, nego da idu u Tursku ili Mađarsku, a to je gdje realno mogu otići.
Na osnovu čega neko misli da su Burnić i Bašić zaslužili bolje klubove od Karlsruea i Astane? Na osnovu forumskih dječačkig fantazija?
Transferi Alajbegovića, Muharemovića, Dedića su nešto što smo mogli sanjati prije pola godine. Baždar i Tahirović odlični transferi.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], HariTz i 19 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []