Prilikom današnjeg obraćanja novinarima, Umičević je ponovo javno prozvao selektora BiH Bilala Šumana, prenosi Mondo.ba.
”Ja ga zovem ”samozvani selektor”. On je predstavnik proizvođača sportske opreme ”H20” koji prodaje dresove reprezentaciji, on ima proviziju od toga, a reprezentacija BiH od toga nema nijednog feninga. Za ove dvije posljednje utakmice, sa Bjelorusijom u Tuzli i Češkoj na gostovanju, osam garnitura dresova je podijelio. To se samo dijelilo navijačima kako bi se od njega kupovali novi, to je čovjek koji se izdigao iznad Saveza. Što se nas tiče, mi smo i bez poreskog ID broja uradili ogroman posao za ovu reprezentaciju. Na razne načine smo našli 450 000 KM za posljednje kvalifikacije. Za meč sa Bjelorusijom u Tuzli, traženo nam je da platimo dva noćenja, mi smo platili tri, a rukometaši su došli dan prije utakmice. Tamo su pili naveče, nema šta nisu radili naveče i zato su i izgubili tu utakmicu”, naveo je Umičević.
Za finansiranje Saveza, Vlada FBiH je dala 100 000 KM, koje, kako Umičević ističe, nemaju gdje da prime.
”To je išlo preko Tuzlanskog kantona, tamo su išla ta sredstva. Tako sad imamo 100 000 koje bi trebalo da podijelimo igračima, a mi ne možemo taj novac da primimo bez tog poreskog broja”, rekao je Umičević, istakavši da će prvi podnijeti ostavku ukoliko ”novi” Rukometni savez BiH bude morao da prihvati zaostavštinu ”starog” i preuzme postojeći poreski broj.
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock