Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Rukometna reprezentacija BiH
Problem sa ovom sto igraju za nase mlade selekcije pa se presaltaju je da uzimaju mjesto momcima koji bi nastavilii igrati za BiH .
Konstatacija ti je skroz na mjestu ... sta je po tebi kljucno da bi se ovakve situacije izbjegle ubuduce ...
"Rat se nije zavrsio, samo se zaustavio Dejtonom. Nema zvanicnog kraja, nema pobjednika niti gubitnika. Cekamo da ponovo zarati." by @slaven
Vladimir Vranjes presao iz Benfike u Njemacki Wetzlar stvarno steta sto se oprostio od reprezentacije momak je zvijer kad pogledas Ademar Leon Pick Szeged Brest Meshkov Benfika
Valjao bi Vlado u odbrani, meni lično bolji od Terzića u tom segmentu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Je li iko uzimao karte za Euro? Treba li to raditi sada ili nije kasno ni mjesec-dva pred turnir? Generalno kako i kada znati na kojoj strani će biti naši? Nešto mi bezveze sad uzeti karte i biti među onom narandžastom ruljom recimo
I koji je najjednostavniji način za otići u Manhajm iz BiH? Pretpostavljam avionom za Frankfurt ili ili Karsluhe avionom, pa onda neki voz?
I koji je najjednostavniji način za otići u Manhajm iz BiH? Pretpostavljam avionom za Frankfurt ili ili Karsluhe avionom, pa onda neki voz?
Ja sam uzeo onu najjeftiniju (zadnji redovi iznad gola), ne moram nužno biti sa našim navijačima. Karta do Frankfurta, biću samo grupnu fazu
Imal' ikad ikakvih vijesti o ovoj repci mimo ona 2 okupljanja godisnje ...
"Rat se nije zavrsio, samo se zaustavio Dejtonom. Nema zvanicnog kraja, nema pobjednika niti gubitnika. Cekamo da ponovo zarati." by @slaven
- MrAmarOsim
- Kontakt:
Slabo, niti je sport toliko popularan, niti Savez ima toliko para da krene u neku ozbiljniju kampanju/podcast/medij koji bi malo više pratio reprezentaciju i reprezantivce. Eventualno se može nešto naći iz klubova u kojima naši reprezentativci igraju i to je to.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Hodzic MVP svoje ekipe nazalost u porazu, 31-29 protiv Nimes, prvo kolo lige Francuske. 11 odbrana, 38% uspjesnost.
Komentar jednog Francuza na FB:
" Imamo jako dobrog vratara, ali trebamo mu dati njegovo startno mjesto, on je taj koji pokreće svoje suigrače, daje samopouzdanje skupini."
I vjerujem da ce ove sezone dobiti vise vremena, pa i mozda preuzeti od Ivića startno mjesto (koji je isto vrlo dobar golman). Siguran sam da ce se to prije desiti nego sto ce ga nasi strucnjaci ubaciti da dobije pravu priliku u reprezentaciji. Sramota je cista ostavljati ga na tribinama...
Komentar jednog Francuza na FB:
" Imamo jako dobrog vratara, ali trebamo mu dati njegovo startno mjesto, on je taj koji pokreće svoje suigrače, daje samopouzdanje skupini."
I vjerujem da ce ove sezone dobiti vise vremena, pa i mozda preuzeti od Ivića startno mjesto (koji je isto vrlo dobar golman). Siguran sam da ce se to prije desiti nego sto ce ga nasi strucnjaci ubaciti da dobije pravu priliku u reprezentaciji. Sramota je cista ostavljati ga na tribinama...
Kakav je ovo golman Šarić u Barsi da nije sin od Danijela ali vidim naša zastava mu stoji na Rezultatima, u Pelisteru isto igrao neki sa našom zastavom dao jedan gol ne sjećam se da je igrao za reprezentaciju dok dvojica reprezentativaca u rosteru Celjea večeras Perić i Muhović
Al kakvi smo mi pehovi, ako se tako moze nazvati. Imamo 3 odlicna golmana, a krila na vidiku nema
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
A bekova ni nacrtanih ...
- MrAmarOsim
- Kontakt:
Zato što nam je rad uopšteno a i na omladinskom nivou katastrofalan, odnosno zaostao u 80im kao i sve ostalo. Taktički krila ne postoje, postoje ali da popune rupe. Sve akcije, sve završnice, sve sve što se radi i kreira apsolutno ne uključuje krila, i ljudi onda godinama stagniraju na toj poziciji. Jedini klub koji koliko toliko pristojno izbacuje krila u državnim okvirima je Izviđač, mada ni kod njih nije to to još uvijek.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Mada i Izvidjac nam daje vecinom otpad. Ko god valja, ode igrati u Hr, ali nije da ih nesto ni krivim. Sami smo krivi sto nemamo neki "nas" bosnjacki klub da radi kao IzvidjacMrAmarOsim je napisao/la: ↑14 sep 2023, 17:43Zato što nam je rad uopšteno a i na omladinskom nivou katastrofalan, odnosno zaostao u 80im kao i sve ostalo. Taktički krila ne postoje, postoje ali da popune rupe. Sve akcije, sve završnice, sve sve što se radi i kreira apsolutno ne uključuje krila, i ljudi onda godinama stagniraju na toj poziciji. Jedini klub koji koliko toliko pristojno izbacuje krila u državnim okvirima je Izviđač, mada ni kod njih nije to to još uvijek.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
- MrAmarOsim
- Kontakt:
A vidi, prije 10-15 godina, pa i 20 dok sam se ja još aktivno bavio rukometom, štancali su Maglaj, Visoko, Zavidovići pa i Goražde malo, dobre igrače koji su imali potencijal za nešto više. U ovo sad vrijeme dolaziš do problema, da momci hoće za neke pare da igraju, pogotovo ako su na prelazu famoznog "sve ili ništa" 17-18-19. godina. I onda je starim ublehama, kojih u svijetu rukometa u našoj državi ima na bacanje, je nezamislivo se boriti za neke male pozicije, tipa 8., 9., i možeš mislit, plaćati momke koji žele sutra biti profesionalni rukometaši. Nego daj ohrdane matorce, što bi trebali igrati turnire veterana, da ti oni nose igru i ligu, i da ovi mlađi uz njih "uče".DamirT je napisao/la: ↑14 sep 2023, 17:52Mada i Izvidjac nam daje vecinom otpad. Ko god valja, ode igrati u Hr, ali nije da ih nesto ni krivim. Sami smo krivi sto nemamo neki "nas" bosnjacki klub da radi kao IzvidjacMrAmarOsim je napisao/la: ↑14 sep 2023, 17:43Zato što nam je rad uopšteno a i na omladinskom nivou katastrofalan, odnosno zaostao u 80im kao i sve ostalo. Taktički krila ne postoje, postoje ali da popune rupe. Sve akcije, sve završnice, sve sve što se radi i kreira apsolutno ne uključuje krila, i ljudi onda godinama stagniraju na toj poziciji. Jedini klub koji koliko toliko pristojno izbacuje krila u državnim okvirima je Izviđač, mada ni kod njih nije to to još uvijek.
I stavi se na poziciju momka koji je srednji bek, ima predobru fintu, brz je i eksplozivan, ili npr. odlično je tehnički potkovan i jako je inteligentan, zna kad koja akcija može proći, i ti moraš klupu grijati liku koji je sa posla došo da ti uzme mjesto i ubije komplet potencijal. Izviđač je to odlično uradio kreiranjem druge ekipe koja igra federalnu ligu, pa onda ovi potencijali imaju čitavu sezonu da se dokažu.
U prevodu, imaš nestručne ljude kojima je draže da im igra neki stari haver kojeg je trenirao dok su još bili crno-bijeli televizori, a onda opet imaš slučajeva gdje nemaš podršku lokalne zajednice, pa i oni što su naumili nešto sa djecom da iskreiraju, ne mogu jer nemaju para za neki veći nivo.
.
Imamo odlična desna krila, Haseljić i Perić su dobri igrači. Vjerujem da bi Ibro već sad igrao u Njemačkoj da ga nisu povrede unazadile, ne znam je li se oporavio od ove zadnje uopšte.
Lijeva jesu lošija al' daleko od toga da su nam krila najveći problem. Bek šuter, bek šuter i bek šuter, tri najveća problema naše reprezentacije
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ima Dino Hamidovic i Lončar došli sa konja na magarca,nemogu shvatiti da take debile drže po 4 5 godina standardno u ekipi mogli su 20 momaka isprobati.Ovog tata gura u Seger drugog Doborac ali džabe opet se majci u Bosnu vrateRaonffa je napisao/la: ↑14 sep 2023, 20:00Imamo odlična desna krila, Haseljić i Perić su dobri igrači. Vjerujem da bi Ibro već sad igrao u Njemačkoj da ga nisu povrede unazadile, ne znam je li se oporavio od ove zadnje uopšte.
Lijeva jesu lošija al' daleko od toga da su nam krila najveći problem. Bek šuter, bek šuter i bek šuter, tri najveća problema naše reprezentacije
Ma eto sad druže ne znam više ni ko ima da bi ga se moglo gurnuti u vatru a da je mlad, tu je Klis kao novi Vladan i Dino, ovo ostalo potanko makar što meni može pasti na pamet.Fagus501 je napisao/la: ↑15 sep 2023, 10:50Ima Dino Hamidovic i Lončar došli sa konja na magarca,nemogu shvatiti da take debile drže po 4 5 godina standardno u ekipi mogli su 20 momaka isprobati.Ovog tata gura u Seger drugog Doborac ali džabe opet se majci u Bosnu vrateRaonffa je napisao/la: ↑14 sep 2023, 20:00Imamo odlična desna krila, Haseljić i Perić su dobri igrači. Vjerujem da bi Ibro već sad igrao u Njemačkoj da ga nisu povrede unazadile, ne znam je li se oporavio od ove zadnje uopšte.
Za Dinu ne znam, ali što se Vladana tiče on jeste bio svojevremeno talenat ali taj odlazak u Seged ga je i koštao ozbiljne karijere.
Umjesto da je išao step by step i radio na ispravljanju nekih evidentnih nedostataka, on je poletio tamo zbog nekih uslova i izgubio krucijalne godine igrajući po nekakvim razvojnim timovima qurcima palcima. Da je iz visočke otišao u Izviđač, iz Izviđača kroz 2-3 sezone u Gorenje/Celje ili Zagreb danas je glat mogao igrati u nekom slabijem bundesligaškom ili francuskom klubu, a možda i nešto više.
On nažalost danas nije mnogo bolji igrač nego kad je išao iz BiH, nikada nije poradio na lateralnoj kretnji, noge su mu ostale prespore za veći iskorak u karijeri.
Al' eto iz njegove perspektive vjerovatno se nije zayebao, otišao kao mlad u jak klub, na račun CV-a igrao po Mađarskoj i Sloveniji godinama, uzeo neku lovu, a da je birao neki step by step put ko zna šta bi se desilo. Zayebano je to u rukometu, znaš i sam, graditi život na tom sportu je velika kocka.
Drug koje pare će uzet igro za par stoja eura imam jakog tatu,koda u rukometu neko da pare na ljepe oci.Sve je to igranje bilo do 1000 eura max vise sad ima u slobodi nego sto je zaradio sve god gdje bioRaonffa je napisao/la: ↑15 sep 2023, 14:05Ma eto sad druže ne znam više ni ko ima da bi ga se moglo gurnuti u vatru a da je mlad, tu je Klis kao novi Vladan i Dino, ovo ostalo potanko makar što meni može pasti na pamet.Fagus501 je napisao/la: ↑15 sep 2023, 10:50Ima Dino Hamidovic i Lončar došli sa konja na magarca,nemogu shvatiti da take debile drže po 4 5 godina standardno u ekipi mogli su 20 momaka isprobati.Ovog tata gura u Seger drugog Doborac ali džabe opet se majci u Bosnu vrateRaonffa je napisao/la: ↑14 sep 2023, 20:00
Imamo odlična desna krila, Haseljić i Perić su dobri igrači. Vjerujem da bi Ibro već sad igrao u Njemačkoj da ga nisu povrede unazadile, ne znam je li se oporavio od ove zadnje uopšte.
Za Dinu ne znam, ali što se Vladana tiče on jeste bio svojevremeno talenat ali taj odlazak u Seged ga je i koštao ozbiljne karijere.
Umjesto da je išao step by step i radio na ispravljanju nekih evidentnih nedostataka, on je poletio tamo zbog nekih uslova i izgubio krucijalne godine igrajući po nekakvim razvojnim timovima qurcima palcima. Da je iz visočke otišao u Izviđač, iz Izviđača kroz 2-3 sezone u Gorenje/Celje ili Zagreb danas je glat mogao igrati u nekom slabijem bundesligaškom ili francuskom klubu, a možda i nešto više.
On nažalost danas nije mnogo bolji igrač nego kad je išao iz BiH, nikada nije poradio na lateralnoj kretnji, noge su mu ostale prespore za veći iskorak u karijeri.
Al' eto iz njegove perspektive vjerovatno se nije zayebao, otišao kao mlad u jak klub, na račun CV-a igrao po Mađarskoj i Sloveniji godinama, uzeo neku lovu, a da je birao neki step by step put ko zna šta bi se desilo. Zayebano je to u rukometu, znaš i sam, graditi život na tom sportu je velika kocka.
Ma uzeo pare u smislu da je imao inostranu karijeru. Da je išao korak po korak i ostao u našoj ligi možda nikad ne bi ni otišao iz nje, pa bi igrao za jal za šest stoja jal za kakve dnevniceFagus501 je napisao/la: ↑15 sep 2023, 21:58Drug koje pare će uzet igro za par stoja eura imam jakog tatu,koda u rukometu neko da pare na ljepe oci.Sve je to igranje bilo do 1000 eura max vise sad ima u slobodi nego sto je zaradio sve god gdje bioRaonffa je napisao/la: ↑15 sep 2023, 14:05Ma eto sad druže ne znam više ni ko ima da bi ga se moglo gurnuti u vatru a da je mlad, tu je Klis kao novi Vladan i Dino, ovo ostalo potanko makar što meni može pasti na pamet.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.