Napad blazi i sporiji od Marsalovog.

Moderator/ica: Pasha
Napad blazi i sporiji od Marsalovog.
Trigger je napisao/la: ↑12 jan 2021, 13:03Marinko je obični polupismeni šuster ( i demagog i politički apartčik, zna se čiji) koji pojma nema o rukometu i sportu i samo je rekao ono što su mnogi forumaši odavno pisali, navodili, dokazivali... o 'šibicaru' i njegovim 'rezultatima i znanju', ali... Problem nije samo selektorska ubleha - to svi znate.
PS:
Pita šuster zna li neko novi tel.broj 'Slovenke' - zbog cipela, samo pitam...
Isto sam mislio a covjek ispade rukometni grobar.
potpisovisnik je napisao/la: ↑12 jan 2021, 22:48Šuman je u potpunosti zakazao u selekciji igrača, prvim spiskom kad je imenovan obuhvatio je neka nova imena, dobio odbijenicu od par posječnih igrača i stao sa skautingom.Ograničio se na bazu koju mi je ostavio Marka i forsirao je tokom cijelog mandata, mada su neki od tih već u vrijeme njegovog imenovanja bili za zahvalu /Prce, Grahovac, Toromanović, pa i Terzić/. U reprezentaciju potom uveo Hercega, Mandića, koji su na svakom spisku a nemaju mjesta ni u boljim klubovima naše lige. Kada je Sead Hasenaefindić bio selektor, čovjek je svako okupljanje reprezentaciju pojačavao nekim dobrim igračem/Radončić, Počuća, Malešević... / dovodio igrače koji imaju neku vezu sa BiH i podizao kvalitet reprezentacije koja se ravnopravno nosila sa super silom Danskom. Bilal od toga ništa nije uradio, da je na vrijeme krenuo u podmlađivanje ekipe do sada bi se sigurno etablirala neka imana koja bi uz braću Burić, Panića, Vranješa, Haseljića, Predragovića, bila nosioci reprezentacije u narednih i 10-tak godina, ovako nam je "ukrao" te godine i mnogim potencijalnim reprezentativcima onemogućio da kroz reprezentaciju dođu do boljih klubova i napredka. Zbog toga je on totalno razočaranje i obradovala bi me njegova smjena jednako koliko sam bio obradovan kada je imenovan za selektora jer sam ga gotivio kao igrača i nadao se da će unijeti novine i modernizovati našu igru. Ako ga smjene, a očigledno će se ići na to, volio bih da imenuju Veselina Vujovića kad je već došao za trenera Borca /iako je i njegova trenerska karijera relativno uspješna/. Vujović je temperamentan trener i veliki emotivac, kroz karijeru, čini se, novac mu nije na prvom mjestu, tako da bi možda i pristao da uz Borac vodi reprezentaciju. Za pomoćnog trenera mu postaviti Doborca i trenera izviđača/sveto BiH trojstvo/ i nadati se da mogu napraviti smjenu generacija i učiniti BiH reprezentaciju stalnim učesnikom prvenstava, za toliko, bar kad je Evropsko prvenstvo sa 24 reprezentacije u pitanju, sigurno imamo potencijala.
Jednostavno, moram reagovati!legenda reala je napisao/la: ↑13 jan 2021, 14:16Sve zahvaljujući ss.ba tj Beganoviću, iako su ga svi popljuvali da on nije napisao kritiku na račun Šumana ne bi se ni ostali uključili i sad već ozbiljno svi pričali od povlačenju starih igrača i ostavci Šumana, mediji su čudo kad hoće raditi u interesu države i sporta, a ne zarad ličnog interesa akreditacija za utakmice besplatnih putovanja s reprezentacijom i sl
I pivoti polako ulaze u zenit karijere, Vranješ u 33 godini, Burić godinu-dvije mlađiSemper je napisao/la: ↑14 jan 2021, 19:36Bilale vrijeme je, nazalost imas puno znanja ali ti ga je alkohol popio. Sporo, tromo bez ikakvog plana i vizije, to je nasa realnost.
Prce, Terza, Ovcina, Karacic hvala vam na svemu ali to bi bilo sve od vas.
Na golu Buric , Ahmetasevic i mozda jos neki golman je sasvim okej...
Lijevo krilo bi definitivno trebao pokriti Vedran Delic, nazalost mozda i jedan od najvecih svjetskih potencijala koji svoj talenat je unistio neradom ali je za klasu bolji od Ovcine . Drugo lijevo krilo ne znam, mozda Cosic ali je to tanko skroz
Desna krila , tu smo sasvim solidno pokriveni, Haseljic, Predradovic, Zulfic (ako nadje klub), Becic
Lijevi bek, prosto je nemoguce da najucestalijoj poziciji kod igraca mi nemamo rjesenje, Hamidovic, Vegar i mozda Loncar i Mandic kao odbrambeni igrac
Srednji bek, tu smo takodjer deficitarni, Peric, i zaista mi niko vise ne pada na um.
Desni bekovi, Panic svjetska klasa, Malinovic solidna zamjena , sasvim okej
Pivoti, Vranjes Buric i Halilkovic , mozda smo i najjaci na toj poziciji.
Dakle suma sumarum, lijevi bekovi i srednji bekovi su rak rana ove reprezentacije, na tim pozicijama nemamo kvalitet . Uz dobrog selektora mozemo biti ekipa koja ce biti prosjek evropskog rukometa, dakle medju 24 u Evropi bez problema.
Tanak je Gradjan, ne igra nikako odbranu, trci po liniji, ne pravi blokove za bekove. Buric ima 30 god, Halilkovic 28.