MortemHz WroteColonbudimo_realni WroteColonMalo je nepravedno prema svim navijačima koji ne navijaju za Želju ili Sarajevo. Pa svako kolo se prenose utakmice Želje i Sarajeva. Evo pratim od prvog kola pa do ovog svako kolo njihove utakmice bez obzira sa kim igraju i kakve su ostale utakmice. Ako klubovima zavisi zarada od broja utakmica koje im se prenose onda nikako nije fer prema ostalim klubovima. Igraju Široki i Mladost (treći i četvrti klub na tabeli, u tom trenutku) a prenose se tamo neke utakmice... Možda neko zna na osnovu čega se određuje koje će se utakmice prenositi ?????
Uz duzno postovanje, Široki je selo kao i Mladost a nemaju ni neku historiju, pogotovo Mladost. Imaju slab broj navijaca jer dolaze iz sela i nisu zanimljivi raji. Sarajevo i Željezničar su mnogo drugaciji. Mi imamo vise navijaca recimo u Hrvatskoj nego sto grad Široki Brijeg ima stanovnika a zamisli centralnoeuropske drzave jos pored BiH gdje imamo navijace sirom nase domovine. Velika je to razlika brate. Necu nikoga da uvrijedim sa tim ali to je tako. Svaka cast za trenutne rezultate i to sve stoji ali ima par neoborivih cinjenica. I u ostalim drzavama najveci klubovi dobiju najvise para od tv prava na kraju s tim da to kod nas nije razvijeno.
Uz duzno postovanje, na finjaka nas ispljuva morto.

Ljudi zive i van "glavnih gradova". Široki Brijeg nije selo vec je grad, administrativno središte čitave županije/kantona. Manja sredina nego Sarajevo da, naravno. Samim tim rezultate što postiže, ne samo u nogometu, nego i u drugim sportovima ima rekao bih i vecu tezinu nego sportski protivnici iz puno vecih gradova. To se neodnosi samo na BiH nego i na druge zemlje gdje klubovi is manjih sredina postizu odlicne rezultate i vrlo cesto sa puno manjim budzetima nego drugi. Razlog sto su Sarajevo i Zeljo svako kolo na moja tv po meni je brutalno ocit, jer prakticki gledateljstvo bht-a cini vecina iz Bosne, dio Hercegovine, i po meni je isto tako i logicno da ih ima svako kolo na tv-u, uz naravno najvece fan base u drzavi. Sama kvaliteta nogometa ta dva tima, to je vec druga prica, da li ste vi na tv-u zbog igre ili broja gledateljstva?
Kako mislis nema povijesti? U Širokom se nogomet igra odavno, i svakako da ima svoju povijest. A za malo mjesto, gradić, ja sam prezadovoljan. Na kraju krajeva, na Pecari iz nije nitko favorit pa ni ti divovi iz glavnog grada. Uz duzno postovanje naravno