Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%
 
Ukupno glasova: 382

Avatar
tm01hzne
Postovi: 2874
Pridružen/a: 06 jan 2019, 23:34
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la tm01hzne » 31 jul 2020, 10:13

Sabrija sudi pa je i to velika kvota :mrgreen:
☆Jedna ljubav, jedan klub - FKS #7 ■ TITULA • 19/20🏆
●18.5.'19. DUPLA KRUNA 🏆🏆

☆New England Patriots • #6 🏆
☆Tom Brady G.O.A.T. 💪
☆Roger Federer • #20 GS🏆 - G.O.A.T. 💪

Avatar
Zip
Postovi: 10145
Pridružen/a: 10 avg 2014, 23:15
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 31 jul 2020, 10:35

Giljotina je napisao/la:
31 jul 2020, 10:11
Željezničar je uvijek favorit.


Za nečasne radnje...
:lol: :lol:

Avatar
Skver
Postovi: 4576
Pridružen/a: 03 feb 2013, 22:19
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 31 jul 2020, 11:16

Ovaj nas savez vraca u 19 vijek, umjesto da imamo TV prijenose svih utakmica zbog nemogucnosti prisustva gledalaca na stadionima, nego necemo imati ni pojma sta ce se stvarno desavati na utakmicama u realnom vremenu, ova Corona je stvarno za njih kao narucena za kriminalne radnje....vidjet ce mo ko ce najvise profitirati i ko je tipovan za ovu sezonu...u "savezu" kriminalaca cisti nepotizam, citam zaposljava se bliza rodbina, dijele se funkcije izmedju, ja tebi ti meni....
Ima li nepotizma u bh. kući fudbala: Jedan brat delegat, drugi direktor, u FSBiH šute

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (FSBiH) nije na najbolji način odgovorio na pandemiju koronavirusa, a iz dana u dan prave nove pogrešne korake.

Lični interesi su iznad sporta, a udobne fotelje čuvaju se na sve načine. Uz to, pojedinci iz administracije "optuženi" su i za nepotizam.

Ali krenimo redom...
Cirkus se nastavlja
Odgovorni šute: Kako je Antoni Bandić došao na listu Premijer lige BiH?

U bh. kući fudbala podlegli su pritisku iz entiteta Republika Srpska i preporuku tamošnjeg kriznog štaba "predstavili" kao naredbu da se do 1. jula ne može igrati fudbal. O tome smo već pisali, a razlog ovakve odluke je, kako je tumačeno u javnosti, dodvoravanje Vici Zeljkoviću, predsjedniku Borca i budućem predsjedniku FSBiH, koji je učinio sve da banjalučki premijerligaš sačuva četvrtu poziciju koja vodi u Evropu. Uz pomoć poltrona i poslušnika misiju je ostvario...

Dva mjeseca kasnije, kada je epidemiološka situacija u našoj zemlji znatno nepovoljnija, fudbal u BiH će se igrati. Vicini poslušnici na sav glas bruje kako nema odgađanja utakmica, poručivši tako kako zdravlje fudbalera i nije toliko bitno koliko je bilo važno u maju.

A onda su "lovci u mutnom", koji su podržali Vicinu priču o prekidu prošle sezone, zadovoljili svoje interese. Tako je na A listu sudija Premijer lige BiH vraćen Antoni Bandić, arbitar iz Gruda koji je 2017. godine napravio najveći cirkus u bh. fudbalu dosudivši penal za Zrinjski u sudijskoj nadoknadi, a koji je na kraju Mostarcima donio šampionasku titulu.

Bandić je na A listu stigao na prijedlog Komiteta za sudije i suđenje FSBiH kojeg čine Zoran Rebac (Mostar), Ibrahim Hasanbegović (Sarajevo) i Dragan Banjac (Banja Luka).

Promijenjene su i liste kontrolora suđenja, te liste delegata. A upravo na listi delegata dolazimo do imena za koja je bilo zamjerki da se radi o nepotizmu.
Cirkus se nastavlja
Odgovorni šute: Kako je Antoni Bandić došao na listu Premijer lige BiH?

Na listu je umjesto Suvada Alibašića "uskočio" Berin Pilav, dok njegov brat Elmir Pilav obavlja dužnost Izvršnog direktora za sport u FSBiH. Nezvanično, delegat na čije mjesto je stigao Pilav mlađi uputio je pismo Izvršnom odboru FSBiH, u kojem je naveo sve mutne radnje kojima je skrojena lista delegata. Kontaktirali smo Alibašića, kako bismo provjerili istinitost tih navoda, ali je kazao kako prema Kodeksu o ponašanju ne smije davati bilo kakve izjave.

Berin Pilav na listu je stigao na prijedlog Milorada O. Laleta, predsjednika Takmičarske komisije FSBiH, i "desne ruke" Vice Zeljkovića, koji je u posljednje vrijeme najglasniji zagovornik odigravanja utakmice selekcije entiteta RS-a protiv fudbalske A reprezentacije Srbije.

- Komitet za takmičenje FSBiH je na kraju takmičarske 2019/20. godine sačinio grupe uspješnosti rada delegata, a koje su usvojene od Izvršnog odbora FSBiH.

Pošto nisu bile predmet rasprave I i II grupa delegata, u prijedlogu iz III grupe uspješnosti rada delegata, Komitet za takmičenje FSBiH predložio je da sa liste ispada delegat Suvad Alibašić, koji je rangiran u III grupi uspješnosti delegata BH Telecom Premijer lige BiH, koju čine delegati sa koeficijentom koji iznosi od 2,00 do 2,99. Navedenu ocjenu imenovani je dobio nakon provedene stručne analize zapisnika sa utakmice, izvještaja sa utakmice i izvještaja o fair-playu kao službenih dokumenata sa utakmica na koje su bili delegirani od strane Komiteta za takmičenje FSBiH, a koje su registrovane u takmičarskoj 2019/2020. godini.

Redoslijed rangiranja utvrđen je na način da se vrši sabiranje svih ocjena sa utakmica BHT premijer lige BiH i Kupa BiH, na kojima su delegati obavljali dužnost, a ukupni zbir se dijeli sa brojem ocijenjenih utakmica, tako da dobijeni koeficijent zaokružen na dvije decimale predstavlja njegovu osnovu za utvrđivanje rang-liste - piše, između ostalog, u odluci Komiteta za takmičenje koju je "odobrio" Milorad O. Lale.

Naglašeno je da je FSRS dostavio prijedlog da se lista ne popunjava sa delegatima iz Prve lige FSRS, uz obrazloženje da su postojeći delegati sa liste BHT PLBiH značajno kvalitetniji.

Listu je dostavio i Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine (NSFBiH), a Komitet za takmičenje, čiji je predsjednik O. Lale, izvršio je pojedinačnu analizu za svakog delegata, te je zaključio sljedeće:

- Delegat Mario Ćosić je značajno kvalitetniji od delegata iz prve grupe uspješnosti Prve lige NSFBiH, te se predlaže da ostane na listi delegata Premijer lige BiH (manje godine starosti, veća perspektiva, nivo obrazovanja, poznavanje stranog jezika).

Predlaže se skidanje sa liste delegata Suvada Alibašića jer je rangiran u 3. grupi uspješnosti već treću sezonu zaredom, te nije iskazao nikakav napredak u radu i obavljanju dužnosti delegata. Umjesto njega, na listu se predlaže Berin Pilav iz Sarajeva, koji ispunjava sve uvjete (tri sezone zaredom je u prvoj grupi uspješnosti delegata Prve lige NSFBiH, VSS, perspektiva, poznavanje stranog jezika) - piše u dopisu Komiteta za takmičenje FSBiH.

Protekle sedmice u FSBiH održan je seminar za delegate PLBiH i svjedočili smo jednoj zanimljivoj situaciji. Na mjestu "odgovornih" i "nadređenih", uz rame sa Miloradom O. Laletom, sjedio je jedan brat - direktor Elmir Pilav, a u "školskoj klupi" drugi brat - delegat Berin Pilav. Procijenite samo ima li tu sukoba interesa.

Direktor Pilav uz rame sa O. Laletom i delegat Pilav u "školskoj" klupi

Da li je to nepotizam, pitali smo i odgovorne u FSBiH.

- Konkretno, da li je istina da je Berin Pilav ocijenjen kao najbolji delagat u prošloj sezoni u Prvoj ligi FBiH i da postaje delegat u Premijer ligi BiH? Ko ga je tako ocijenio, ko ga je predložio i ima li tu nepotizma, odnosno "trgovine" funkcijama? Kako to može izmijeniti Izvršni odbor FSBiH, ili IO krovnog saveza samo potvrđuje liste i prijedloge koji su dostavljeni od entiteta?

Ova pitanja 16. jula poslali smo na adrese generalnih sekretara FSBiH i NSFBiH Adnana Džemidžića i Eldina Bakovića, te Elmiru Pilavu, Izvršnom direktoru Sektora za sport u FSBiH, ali odgovore nismo dobili.

Vjerovatno su stručnjaci iz bh. kuće fudbala imali važnijih obaveza kao što je izrada nakaradnog "COVID-19 protokola", koji ima bezbroj manjkavosti, a između ostalog, i taj što je FSBiH praktično uveo cenzuru (dozvoljeno da na utakmici PLBiH može prisustvovati samo 6 novinara i dva fotoreportera)!

Nije zgoreg napomenuti da je ispod ovog dokumenta svoj potpis stavio direktor Pilav, a da su u njegovoj izradi učestvovali Sektor za sport FSBiH, Komitet za takmičenje FSBiH kojem predsjedava Milorad O. Lale, Komitet za sportsku medicinu FSBiH i Disciplinska komisija FSBiH.

Avatar
emil02in
Postovi: 2385
Pridružen/a: 03 mar 2013, 22:45
Lokacija: Jablanica
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 31 jul 2020, 11:42

Čuj Sabrija sudija PL e **** ti sunce, pitanje je samo na koga je ljut na Zelju ili Velež tj.koga će oštetiti sutra.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Avatar
svrakino1921
Postovi: 8065
Pridružen/a: 14 sep 2017, 15:31
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 31 jul 2020, 12:34

Ma nije to nista
Sta mislite da u nekoj drzavi na svijetu aktuelni sampion se ne prenosi na tv u direktnom prenosu

Eto koliko nas Savez drzi do aktuelnog sampiona

Avatar
MortemHz
Interni moderator
Postovi: 36660
Pridružen/a: 13 jan 2015, 03:01
Lokacija: Sarajevo.
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 jul 2020, 12:57

svrakino1921 je napisao/la:
31 jul 2020, 12:34
Ma nije to nista
Sta mislite da u nekoj drzavi na svijetu aktuelni sampion se ne prenosi na tv u direktnom prenosu

Eto koliko nas Savez drzi do aktuelnog sampiona
Fakat bi bilo čudno da neko ne prenosi aktuelnog šampiona.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★

King Tvrtko I of Bosnia ⚜️

The Bosnians have been a distinct people since at least the tenth century.

City of Sarajevo - 527.049

Avatar
svrakino1921
Postovi: 8065
Pridružen/a: 14 sep 2017, 15:31
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 31 jul 2020, 13:15

MortemHz je napisao/la:
31 jul 2020, 12:57
svrakino1921 je napisao/la:
31 jul 2020, 12:34
Ma nije to nista
Sta mislite da u nekoj drzavi na svijetu aktuelni sampion se ne prenosi na tv u direktnom prenosu

Eto koliko nas Savez drzi do aktuelnog sampiona
Fakat bi bilo čudno da neko ne prenosi aktuelnog šampiona.
Mozda zato sto je korona sampion
Hsjd ga znaj

Avatar
Pantelija
Postovi: 9532
Pridružen/a: 25 maj 2015, 09:36
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 31 jul 2020, 13:26

Mozda ipak da odes do doktora al ne za koronu
Trešnjevka!

Fighter1926
Postovi: 390
Pridružen/a: 21 avg 2019, 00:41
Kontakt:

Post Postao/la Fighter1926 » 31 jul 2020, 14:24

Ne kontam, 4 utakmice po kolu se prenose i to u hd-u, koje mogu svi gledati, opet nije dobro...slabom k u r c u i dlake smetaju!
U zivotu je vazno biti BORAC!!!

90minut
Postovi: 4258
Pridružen/a: 28 nov 2019, 17:40
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 31 jul 2020, 14:26

Fighter1926 je napisao/la:
31 jul 2020, 14:24
Ne kontam, 4 utakmice po kolu se prenose i to u hd-u, koje mogu svi gledati, opet nije dobro...slabom k u r c u i dlake smetaju!
Ko se žali?

Fighter1926
Postovi: 390
Pridružen/a: 21 avg 2019, 00:41
Kontakt:

Post Postao/la Fighter1926 » 31 jul 2020, 14:27

90minut je napisao/la:
31 jul 2020, 14:26
Fighter1926 je napisao/la:
31 jul 2020, 14:24
Ne kontam, 4 utakmice po kolu se prenose i to u hd-u, koje mogu svi gledati, opet nije dobro...slabom k u r c u i dlake smetaju!
Ko se žali?
Pa citaj gore postove...trenutno Tuzlaci...
U zivotu je vazno biti BORAC!!!

90minut
Postovi: 4258
Pridružen/a: 28 nov 2019, 17:40
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 31 jul 2020, 14:30

Fighter1926 je napisao/la:
31 jul 2020, 14:27
90minut je napisao/la:
31 jul 2020, 14:26
Fighter1926 je napisao/la:
31 jul 2020, 14:24
Ne kontam, 4 utakmice po kolu se prenose i to u hd-u, koje mogu svi gledati, opet nije dobro...slabom k u r c u i dlake smetaju!
Ko se žali?
Pa citaj gore postove...trenutno Tuzlaci...
Valjda ne konta tuzlak da se mora i nešto drugo prenositi osim naše lige koliko vidim to mu je zamjerka jedina što nece prenositi skoro sve?

Ne vidim bilo ko drugi da se može žaliti osim ako navija za ove taraba klube što ih nece prenositi. :rol:

Avatar
svrakino1921
Postovi: 8065
Pridružen/a: 14 sep 2017, 15:31
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 31 jul 2020, 14:30

Plakat ce se za Mojom tv.

PiazzaGrande
Postovi: 2187
Pridružen/a: 08 jan 2015, 16:28

Post Postao/la PiazzaGrande » 31 jul 2020, 14:39

Zrinjski se treba povuci iz ovog sporazuma, nema nas nikako u planovima za prijenos na Areni u prve cetiri domace utakmice niti dopustaju da ZrinjskiTV radi stream, pored toga nema ni radio prijenosa...Fantasticno nema sta, zadovoljni smo mosa kota...do jaja

Sretan Bajram ljudima koji slave!
Hvala Ti Bože što sam lažni mostarac!
Luka dodaj Keni!

Bosnausrcu9
Postovi: 1103
Pridružen/a: 18 avg 2019, 18:13
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu9 » 31 jul 2020, 14:47

Fighter1926 je napisao/la:
31 jul 2020, 14:27
90minut je napisao/la:
31 jul 2020, 14:26
Fighter1926 je napisao/la:
31 jul 2020, 14:24
Ne kontam, 4 utakmice po kolu se prenose i to u hd-u, koje mogu svi gledati, opet nije dobro...slabom k u r c u i dlake smetaju!
Ko se žali?
Pa citaj gore postove...trenutno Tuzlaci...
A da li bi se ti žalio da ne možeš na stadion, da nema tv prijenosa, i da ne daju klupski stream? A još na to zabrane i radio prijenos. J.e.bena sjeverna koreja.

Bosnausrcu9
Postovi: 1103
Pridružen/a: 18 avg 2019, 18:13
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu9 » 31 jul 2020, 14:49

PiazzaGrande je napisao/la:
31 jul 2020, 14:39
Zrinjski se treba povuci iz ovog sporazuma, nema nas nikako u planovima za prijenos na Areni u prve cetiri domace utakmice niti dopustaju da ZrinjskiTV radi stream, pored toga nema ni radio prijenosa...Fantasticno nema sta, zadovoljni smo mosa kota...do jaja

Sretan Bajram ljudima koji slave!
Ista situacija i s nama. Još ni bht ne može snimati, bar pregled utakmice da emituju. U prijevodu, sutra sudije mogu uraditi šta hoće, a da i ne znamo šta se desilo.

Hvala na čestitkama.

Bosnausrcu9
Postovi: 1103
Pridružen/a: 18 avg 2019, 18:13
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu9 » 31 jul 2020, 14:51

svrakino1921 je napisao/la:
31 jul 2020, 14:30
Plakat ce se za Mojom tv.
I meni se čini, pogotovo jer su obećali sve utakmice prenositi zajedno sa bht1 ili nekom drugom tv.

Avatar
LjoZee
Interni moderator
Postovi: 23805
Pridružen/a: 03 okt 2016, 22:06
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 31 jul 2020, 14:55

Bosnausrcu9 je napisao/la:
31 jul 2020, 14:49
Ista situacija i s nama. Još ni bht ne može snimati, bar pregled utakmice da emituju. U prijevodu, sutra sudije mogu uraditi šta hoće, a da i ne znamo šta se desilo.

Hvala na čestitkama.
Nije samo to vec ce tim klubovima teze biti naci sponzora nekog sad kad nema ni publike nit ima tog kluba cesto na TV na bilo kojem kanalu. Nece biti ni neki sazetak na yt pa bar negdje da se pojavljuje.

Bosnausrcu9
Postovi: 1103
Pridružen/a: 18 avg 2019, 18:13
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu9 » 31 jul 2020, 15:06

LjoZee je napisao/la:
31 jul 2020, 14:55
Bosnausrcu9 je napisao/la:
31 jul 2020, 14:49
Ista situacija i s nama. Još ni bht ne može snimati, bar pregled utakmice da emituju. U prijevodu, sutra sudije mogu uraditi šta hoće, a da i ne znamo šta se desilo.

Hvala na čestitkama.
Nije samo to vec ce tim klubovima teze biti naci sponzora nekog sad kad nema ni publike nit ima tog kluba cesto na TV na bilo kojem kanalu. Nece biti ni neki sazetak na yt pa bar negdje da se pojavljuje.
biće na yt kanalu saveza i tjt.

Avatar
LjoZee
Interni moderator
Postovi: 23805
Pridružen/a: 03 okt 2016, 22:06
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 31 jul 2020, 15:10

Bosnausrcu9 je napisao/la:
31 jul 2020, 15:06
biće na yt kanalu saveza i tjt.
Bar nesto, ali nije to skroz to vezano za sve stvari koje smo navali. Da je publika na tribinama onda i hajd ovakav nacin, ali bar dok traje ovo sve i dok nema publike na stadionima trebali su prodavati drugim tv kanalima one koji oni nece ili ne mogu prenositi.

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Online

Trenutno korisnika/ca: Beli98, nmhzsg i 41 gost.