Proslog vikenda nasi biathlonci su ucestvovali na IBU Cup-u(ex-European cup) u Idre(Švedska) gdje su ostvarili u najmanju ruku katastofalne rezultate,tako je nasa takmicarka Tanja Karisik u sprintu bila 73.(od 82 takmicara),da bi sutradan bila 64.(od 68 takmicara),a u muskoj konkurenciji su Miro Ćosić,Đorđe Petrovic,Nemanja Kosarac i Aleksandar Petrović ostvarili nista manje lose razultate, tako je Ćosić prvog dana zauzeo 112-to mjesto,Petrović 113-to,dok je najbolji rezultat postigao Kosarac koji je bio 109-ti(od 116 takmicara)

,A,Petrović nije završio utrku na 10km,drugog dana je Kosarac bio 89,A.Petrović 91,Đ.Petrović 93(od 94 takmicara) dok Ćosić nije završio utrku
Inaće Kosarac i Ćosić su vec ućestvovali na Olimpijadi u Torinu gdje su ostvarili slične rezultate,utrke u IBU Cup-u naši takmičari koriste kako bi ostvarili olimpijsku normu za Vancouver 2010,međutim poslije ovako katastrofalnih rezultata oni tamo nemaju šta tražiti

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua