Rugby Union&League

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Avatar
firefirefirely
Postovi: 2093
Pridružen/a: 22 dec 2013, 00:11
Kontakt:

PostPostao/la firefirefirely » 02 maj 2017, 18:34

ASD WroteColon
firefirefirely WroteColon
ASD WroteColonHvala za post. :clap:

Pratim Top 14, znam za Mutapcica.
Nisam nikad gledao BiH repku i zivim za dan kad ce biti tv prijenos, dosao bih i u Zenicu gledati da imam s kim, uzivo ne znam nikog ko zna i minimum pravila.

E jbg da sam znao ugostio bih te ja u Zenici sad protiv Srbije, i ja sam gledao sa tribina :) Bice prilike ;) Odakle si ti i otkud zanimanje za ragbi?


Pratim mnoge sportove, ragbi je jedan od najcjenjenijih, gospodski sport sa jakom historijom, prvi put sam ga gledao sa poznavanjem osnovnih pravila prije desetak godina kada su isli prenosi Top 14 na eurosportu, mislim da je to sezona kad je Perpignan bio prvak, a mozda i prije.
Prije par sezona je bilo dosta prenosa engleske lige na Arenasportu, a danas bude mozda svake druge sedmice Pro 12.
Pogledam tu Pro12, engleze slabije, nekad Top 14, uz naravno obavezno pracenje prvenstava i kupa sest nacija.

Ja sam iz Banovica, volio bih da ima kakav klub u Tuzli, ali nema, steta je sto nema nigdje vise tradicije u BiH osim u Zenici pa da imamo neko rivalstvo.

Otkud i otkad ti pratis? Da li postoji ikakav interes kod ljudi u Zenici?


Super, ja stvarno ne mogu vjerovati, i bude mi mnogo drago kada saznam da ima jos neko, a da nije iz Zenice, da prati ragbi :D
Ovo je prvi put da ucestvujemo u kvalifikacijama za SP. Put je dug i mukotrpan, prakticno nemoguc, jer krecemo sa zadnje stepenice i moramo pobijediti SVE reprezentacije koje su iznad nas izborile kvalifikacije(po principu pobjednik ostaje :D ), ali eto, 90% timova ne izbori ni priliku za kvalifikacije ;)

http://www.rugbyworldcup.com/news/243938

Pokrecu se neke stvari, mic po mic, centimetar po centimetar, slali su se prof. tjelesnog odgoja i sporta na trenerske seminare, pa da uvode ragbi u casove u skolama, pa da se nesto pokusa preko toga, vidjet cemo, a Tuzla je jako zanimljiv grad, zbog Fakulteta Sporta.

Ja ga pratim isto tako 10tak godina, jer ga toliko i igram i bavim se trenerskim poslom :)

rio_Ferdy88 WroteColonČim ne pratiš ragbi down under slabo je to :mrgreen:


Najljepsi ragbi definitivno, ali gube bitku sa posjetom nazalost :/ Ne cvjetaju tu ruze u administraciji ..
Otkud i otkad ti Rio pratis ovaj gospodski sport? :D
#alsoknownasDelpy

Avatar
ASD
Postovi: 4574
Pridružen/a: 20 okt 2012, 12:26
Kontakt:

PostPostao/la ASD » 02 maj 2017, 18:55

Pa da, fakulteti sporta su ti koji bi trebali obaviti taj pocetni posao, tacnije profesori istih, neaktivne u manjim sportskim klubovima ne smatram profesorima.
Tuzla jeste dobar grad za tako nesto, ima puno studenata tu sa strane, cak ih ima i stotine koji dodju iz Zenice svake godine, moglo bi se tu uraditi nesto da se osnuje klub.

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 31711
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
Kontakt:

PostPostao/la rio_Ferdy88 » 02 maj 2017, 20:19

firefirefirely WroteColon
rio_Ferdy88 WroteColonČim ne pratiš ragbi down under slabo je to :mrgreen:


Najljepsi ragbi definitivno, ali gube bitku sa posjetom nazalost :/ Ne cvjetaju tu ruze u administraciji ..
Otkud i otkad ti Rio pratis ovaj gospodski sport? :D

Ma odavno, možda prvo veliko takmičenje koje sam propratio bilo je SP u Francuskoj, vidiš da sam i pokreno ovu temu i jedan sam od rijetkih koji aktivno ovdje piše, a definitivno jedan od top 3 najdraža sporta, stvarno uživam u gledanju, bez obzira bio to league ili union :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Avatar
ASD
Postovi: 4574
Pridružen/a: 20 okt 2012, 12:26
Kontakt:

PostPostao/la ASD » 13 maj 2017, 18:20

Gleda li iko finale.
Ne vjerujem kakav je Xavijevski pas prosao, ne vidjoh ko ga je poslao, mislim da je Wyles, nisam najbolje vidio.

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 31711
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
Kontakt:

PostPostao/la rio_Ferdy88 » 13 maj 2017, 19:00

Naravno da se gleda :kafa:

Mislim da je Goode bio taj sa kickom za prvi try, mislio sam da će Sarriesi to riješiti za pol nakon onakvog starta, al vrati se Clermont, što je svakako dobro za tekmu.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 31711
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
Kontakt:

PostPostao/la rio_Ferdy88 » 13 maj 2017, 19:20

Odličan timski try Clermonta, strašan offload za Abendanona :clap:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 31711
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
Kontakt:

PostPostao/la rio_Ferdy88 » 13 maj 2017, 20:01

Gotovo, nastavlja se noćna mora Clermonta u Evropi, nikako da uzmu taj trofej. Sarriesi potpuno zasluženo brane titulu, mogli su ovo i ranije rješiti, ali nisu iskoristili silni posjed i pritisak do zadnjih 10 min, kad je i umor učinio svoje kod Francuza. Ta kičma Sarriesa je i ujedno i kičma Engleske i vidi se ta uigranost i sistem na djelu, još su prilično mladi i tek ulaze u najbolje godine, tako da ako ostanu na okupu mogli bi gledati čak i veću dominaciju negoli sa Toulonom prije par godina.

Sad nas očekuju završnice domaćih prvenstava i onda šlag na kraju turneja Lionsa kod All Blacksa :njanjanja:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 31711
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
Kontakt:

PostPostao/la rio_Ferdy88 » 27 maj 2017, 22:11

Kakav pomor favorita u Premu i Pro 12 napraviše Exeter i Scarlets :tokralju:

Chiefsi i u polufinalu i danas bili 80-90 sek od poraza i onda prvo onaj fantastični kick Sladea protiv favoriziranih Sarriesa i try Simmondsa i danas protiv Waspsa, koji su igrali možda i najljepši ragbi u ligi, onaj pritisak zadnjih 10ak min koji su naplatili nakon greške Hughesa (koji je bio možda i najbolji igrač na terenu danas) koja ih je odvela u produžetke gdje smo za par minuta bili uskraćeni od penala, na kraju kick Steensona za pobjedu nakon odličnog drajva i pritiska u druguom produžetku.

Scarletsi izbacili Irske teškaše, prvo Leinster pa danas u finalu u Dublinu i Munster, dakle oba puta u gostima da bude još impresivnije, ubili ih kontrama, strašni su bili Evans i Davies, iskoristili brzinu i prostor na krilu i razbili najbolju odbranu u Pro 12 za drugu titulu Velšana :salut:

Kod Francuza ipak okršaj teškaša u fibnalu iduće sedmice, bajku La Rochella je okončao Toulon, tačnije Belleau u zadnjoj minuti dropgolom, vrlo slično spomenutoj tekmi Exetera i Sarriesa, dok je danas Clermont ipak bio prejak za Cartera i njegov Racing.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 31711
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
Kontakt:

PostPostao/la rio_Ferdy88 » 07 jun 2017, 22:21

Brat Sonny Bill is baaack and on fireee :kafa:

Lionsi nakon one pobjede na jedvite jade protiv Barbariansa jutros poraz protiv Bluesa, koji su i najslabija ekipa iz novozelandske konferencije u SR-u, a u subotu sa Crusadersima koji su bez poraza ove sezone, ne piše im se dobro na ovoj turneji :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 31711
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
Kontakt:

PostPostao/la rio_Ferdy88 » 10 jun 2017, 12:09

Ružna tekma protiv Crusadersa ali ko te pita, pobjeda je ono što im je bilo cilj i to su ispunili, Farell je bio odličan, ključni igrač u odnosu na srijedu, podigli su intenzitet i agresivnost u odbrani i u potpunosti zaustavili onu lepršavu pass igru Crusadersa, Farell-Sexton kombo je djelovao kao pun pogodak, i Murray je također bio sjajan, lineout i disciplina na nivou, za razliku od Crusaderrsa koji su imali milion grešaka, posebno u lineoutu i dropova kod kick igre, Bridge i Dagg nisu bili na nivou. Ostaje još tu dosta posla za Gatlanda u napadu, 2 try u 3 tekme nije baš za pohvalu.

Zaboravih spomenuti da je Clermont uzeo titulu u TOP 14, prva nakon 2010, Parra odigrao vrhusnku tekmu, na kraju pritisak Toulona ali izdržali su, sigurno utješna nagrada nakon onog poraza od Sarriesa ali bili su najjači u Francuskoj ove sezone i zasluženo slave.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 31711
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
Kontakt:

PostPostao/la rio_Ferdy88 » 21 jun 2017, 15:51

Uzvratili Maroonsi u Originu, po dobrom starom receptu, Bluesi imali meč loptu i 16-6 u jednom trenutku pred svojom publikom, na kraju preokret na krilima Thurstona, strašna tekma, krvi i fajta na sve strane, za razliku od razbijanja u prvoj. Sad će majstorica odlučivati, što je odlično, can't wait :njanjanja:

Lionsi u subotu prvi test sa All Blacksima :salut:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 31711
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
Kontakt:

PostPostao/la rio_Ferdy88 » 08 jul 2017, 11:55

Kakva serija, kakav meč jutros :tokralju:

Strašna tekma i serija, majstorica završi neriješeno, podsjetila me na finale SP-a 2011 kad su Blacksi uzeli Francuze, malo antiklimatično, mogli su barem neke produžetke odigrati jer definitivno čudan osjećaj posebno za igrače na terenu, ni oni ne znaju kako bi se ponašali. Iako dosta grešaka sa obe strane, odbrane dominirale, Blacksi imali 2 trya, ali nisu iskoristili posjed i pritisak koji su imali većim dijelom tekme, loš kicking Barreta opet presudio, iako je odigrao odličnu tekmu mimo toga, tu je Farell bio nepogrešiv i držao Lionse u igri, iako nisu imali ozbiljnije prilike za try. Na kraju Piote odlučio da povuče odliku za offside i preinači u scrum, iako je bio accidental i trebali su imati faul i Barret pucati za pobjedu vjerovatno, slična odluka kao ona koja je odlučila pobjednika izmeđi Škota i Australaca na zadnjem SP-u, iako imama osjećaj da je sad to promijenio samo zato što bi to odlučilo pobjednika, šteta.

Gatland i Lionsi mogu biti prezadovoljni sa ovom serijom i rezultatom, kako su krenuli i kakvi su autsajderi bili ovo je pravo iznenađenje, dok Blacksi imaju za čim žaliti, prvo crveni SBW-a i 3 promašena kicka Baretta u prošloj tekmi, a danas isto promašeni kikc na početku i kasnije dosta dobrih prilika upropašteno zbog knock ona i sličnih stvari.

Šteta što nema 4 testa ili barem ET-a da rieši pitanje pobjednika, sljedeća turneja Lionsa u NZ-u tek za 12 god, bit će dosta priče o ovoj koja će ući u legendu :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 31711
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
Kontakt:

PostPostao/la rio_Ferdy88 » 02 okt 2017, 22:53

U NRL-u finale kao i čitava sezona u znaku Storma, velika pobjeda i opravdan status favorita prije tekme, Cronk, Smith, Slater i duo Vunivalu-Ado Carr su pokazali zašto su s pravom bili smatrani favoritima protiv Cowboysa koji su bili bez Thurstona koji je njihova legenda i to se osjetilo na igri odmah od početka. Na kraju najviše problema Melbournu u playoffu su napravili Eelsi na samom početku, kasnije demolirani Broncosi u polufinalu i sad rutinski protiv Kauboja. Njihova 5 titula, računajući one oduzete zbog problema zbog varanja salary capa, 3 zvanična :kafa:

Iduće godine gube Cronka pa bi moglo i prvenstvo biti zanimljivije, dok se Cowboysima vraća JT za još jedan run na titulu, imaju dosta mladu ekipu i bez njega, bit će opasni.

Za kraj sezone u rugby league slijedi SP koje počinje krajem mjeseca, u Australiji, Novom Zelandu i Papui Novoj Gvineji, gdje Australci brane titulu iz Engleske od prije 4 god kad su uzvratili Novozelanđanima na porazu iz 2008.
__________

U Unionu ništa novo, rugby c'ship je pri kraju gdje je iživljavanje All Blacksa na konkurenciji nastavljeno i ove godine, ono gaženje Springboksa od prije koju sedmicu je bila jedna od najdominatnijih predstava jednog top tima na ovoj razini ikada, Australci su prošli nešto bolje, posebno nakon one prve tekme, ali probudili su se malo u nastavku ili tačnije All Blacksi su malo stali na gas. Dok u Evropi tek počinju sa sezonom.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Avatar
jestamaji
Postovi: 7126
Pridružen/a: 04 apr 2013, 09:46
Kontakt:

PostPostao/la jestamaji » 02 okt 2017, 23:15

ovih dana su bile prezentacije kandidata za svjetsko 2023 (2019 je u japanu). kandidati su irska, francuska i južna afrika koja je favorit.

francuski film je genijalan :mrgreen:


Avatar
ASD
Postovi: 4574
Pridružen/a: 20 okt 2012, 12:26
Kontakt:

PostPostao/la ASD » 03 feb 2018, 15:03

Za oko 15 minuta pocinje six nations, prvi mec izmedju Velsa i Skoteske je na Areni 2.

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 31711
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
Kontakt:

PostPostao/la rio_Ferdy88 » 01 mar 2018, 22:12

Škoti našamarali Engleziće na Murrayfieldu i učinili Six nations zanimljivim, maestralni u odbrani, a Fin Russell u napadu dirigirao igru i razbio Engleze. Irci najveći dobitnici, do kraja bi moglo biti drame :kafa:

A down under Super Rugby sezona je počela, smanjen je broj timova tako da sad imamo 15 ekipa u 3 konferencije, bilo je i vriejme jer su stvarno imali viška ekipa, koje su štetile kvaliteti ragbija koji se gleda.

Uskoro i NRL kreće :njanjanja:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Avatar
jestamaji
Postovi: 7126
Pridružen/a: 04 apr 2013, 09:46
Kontakt:

PostPostao/la jestamaji » 02 mar 2018, 09:56

rio_Ferdy88 WroteColonŠkoti našamarali Engleziće na Murrayfieldu i učinili Six nations zanimljivim, maestralni u odbrani, a Fin Russell u napadu dirigirao igru i razbio Engleze. Irci najveći dobitnici, do kraja bi moglo biti drame :kafa:

A down under Super Rugby sezona je počela, smanjen je broj timova tako da sad imamo 15 ekipa u 3 konferencije, bilo je i vriejme jer su stvarno imali viška ekipa, koje su štetile kvaliteti ragbija koji se gleda.

Uskoro i NRL kreće :njanjanja:


super rugby je cool. jedan moj jaran je išao pretprošle godine u argentinu, i gledao je jaguares na velezu. kaže bilo je pravo cool, igrali su protiv nekih južnoafrikanaca. argentinci navijaju ko da je fudbal u pitanju, nije bilo puno slabije nego na san lorenzu na koje je isto išao :mrgreen: mada je bilo tri puta manje gledalaca nego par dana prije toga na iron maiden-u , kaže maiden je ipak bio najbolji od svega, pet sati delirijuma uključujući i predgrupe! :mrgreen: :mrgreen:

Avatar
ASD
Postovi: 4574
Pridružen/a: 20 okt 2012, 12:26
Kontakt:

PostPostao/la ASD » 02 mar 2018, 10:33

jestamaji WroteColon
rio_Ferdy88 WroteColonŠkoti našamarali Engleziće na Murrayfieldu i učinili Six nations zanimljivim, maestralni u odbrani, a Fin Russell u napadu dirigirao igru i razbio Engleze. Irci najveći dobitnici, do kraja bi moglo biti drame :kafa:

A down under Super Rugby sezona je počela, smanjen je broj timova tako da sad imamo 15 ekipa u 3 konferencije, bilo je i vriejme jer su stvarno imali viška ekipa, koje su štetile kvaliteti ragbija koji se gleda.

Uskoro i NRL kreće :njanjanja:


super rugby je cool. jedan moj jaran je išao pretprošle godine u argentinu, i gledao je jaguares na velezu. kaže bilo je pravo cool, igrali su protiv nekih južnoafrikanaca. argentinci navijaju ko da je fudbal u pitanju, nije bilo puno slabije nego na san lorenzu na koje je isto išao :mrgreen: mada je bilo tri puta manje gledalaca nego par dana prije toga na iron maiden-u , kaže maiden je ipak bio najbolji od svega, pet sati delirijuma uključujući i predgrupe! :mrgreen: :mrgreen:

Putovanje iz snova. :D

Avatar
jestamaji
Postovi: 7126
Pridružen/a: 04 apr 2013, 09:46
Kontakt:

PostPostao/la jestamaji » 02 mar 2018, 10:40

da, on i dan danas priča o tome, pomalo je postao dosadan sa time , ali jeb.iga i ja bi pričao da sam bio :yawn: bio je mislim i na riveru ali na boki nije. još da nije išao na grob eve peron bila bi to čista desetka :mrgreen: :mrgreen:

Avatar
jestamaji
Postovi: 7126
Pridružen/a: 04 apr 2013, 09:46
Kontakt:

PostPostao/la jestamaji » 10 mar 2018, 21:34

irska uzela 6 nations lijevom kolo prije kraja .... vidjećemo šta će biti dogodine u japanu kad se zaprave pika, tamp će garant opet potonuti :mrgreen:


Natrag na “Ostali sportovi”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.