TIFO stranice na SportSport.ba

Pametni uče na tuđim pogreškama, budale na svojim.
Avatar
admin
Site Admin
Postovi: 8097
Pridružen/a: 06 mar 2008, 10:30
Kontakt:

PostPostao/la admin » 06 feb 2014, 17:37

Na portalu SportSport.ba, trenutno u testnoj fazi pokrenuta je rubrika posvećena navijačima: "TIFO"

Za sada naslovnici portala, ispod udarne vijesti, možete vidjeti i najnoviju vijest iz ove rubrike.

Rubriku ćemo razvijati u skladu sa željama čitalaca, pa vas molim da ovdje pišete sve prijedloge o tome šta bi se trebalo redovno pratiti, šta bi se u ovoj rubrici trebalo naći, šta se ne bi trebalo naći, isl.

Također, napišite i svoje mišljenje o pokretanju segmenta foruma koji bi bio posvećen navijačima. Ukoliko mislite da bi trebao postojati, kako ga moderirati, kako ga napraviti da ne bude konkurencija postojećim navijačkim forumima, isl.

Molim vas da imate u vidu da ova tema nije otvorena da bi se na njoj ostavljali komentari o pojedinačnim tekstovima ili o tome da je neki novinar navijač nekog kluba i slične gluposti. Tema je tu da saslušamo savjete, da skupa probamo formulisati najbolji koncept rada i rubriku prilagodimo potrebama čitalaca.

U trenutku kad tema postane poligon za uvrede na račun autora i redakcije ili optužbe za protažiranje ove ili one navijačke grupe (a neminovno će to postati), tema će biti uklonjena.

Avatar
BadrHari
Postovi: 3634
Pridružen/a: 22 maj 2013, 23:54
Lokacija: Bilino Polje
Kontakt:

PostPostao/la BadrHari » 06 feb 2014, 17:44

Bilo bi fino stvarno kad bi imao navijacki pdf.
Ali svima je jasno da ce to postati poligon za uvrede.
Ako je ikad ijedna tema imala sve uslove za to, to je onda eventualna "TIFO" tema.
Samo navijanje se 90 % zasniva na uvredama suprotne navijacke skupine. :mrgreen:

Ima forumasa s pdf-a "Navijaci" koji bi mogli fino pisati na ovoj temi.

Bilo bi opet lijepo kad bi se barem probalo.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Avatar
Lillard0
Postovi: 1772
Pridružen/a: 19 nov 2013, 22:30
Kontakt:

PostPostao/la Lillard0 » 06 feb 2014, 18:42

Znam da je tesko ostvarivo, ali mozda kad bi bilo zabranjeno pisati na tom pdf-u o navijackim skupinama u regiji kao sto je to na temi "navijaci"... To bi onda funkcioniralo jer stvarno treba TIFO pdf ovdje, barem se meni cini :)
RIP CITY!

Avatar
Virtu4l
Postovi: 52535
Pridružen/a: 15 jun 2008, 23:21
Lokacija: Zvornička 27
Kontakt:

PostPostao/la Virtu4l » 06 feb 2014, 19:22

Sve dok se budete striktno držali INO navijačke scene to će biti ok. Domaća scena je svakako siromašna, jedino što ima kontinuitet su nemile scene, a one će opet izazvati beskrajne diskusije koje će se završiti kao i sve prethodne, banovima i zaključavanjem tema. Uostalom, sam si to napisao u zagradi, tako da ne znam zašto trošiti energiju na nešto što je startu osuđeno na propast.

admin WroteColonU trenutku kad tema postane poligon za uvrede na račun autora i redakcije ili optužbe za protažiranje ove ili one navijačke grupe (a neminovno će to postati), tema će biti uklonjena.


Što se tiče INO scene, tamo se svake sedmice nešto dešava, od fascinantnih koreografija, bakljada, pa i tuča, policijske brutalnosti i sigurno će se imati o čemu pisati. Međutim ako tri puta postaviš koreo sa Nou Kampa, a sa Bernabeua samo jednom, opet će se javiti nezadovoljni...
We are giants
Everyone is our prey
Our whole world
Is maroon coloured

Avatar
Prisoner
Postovi: 301
Pridružen/a: 01 dec 2013, 23:44
Lokacija: Republika Bosna

PostPostao/la Prisoner » 06 feb 2014, 19:34

Kakvi dvostruki standardi moj Virtual. Jeb.ala te evropa. Eto tamo je sve bajno i krasno, a ovdje ne valja ništa. I onda se pitamo što nam stadioni propadaju, što nemamo više navijača..
Zato su tu Barca, Real, Inter, Milan, Bayern, Juve fanovi da nam otvore oči kako je ovdje sve zaostalo na ovom odvratnom poluotoku, a bajno je po nou campovima, san sirima, arenama itd.
Blago nama sa takvim tifozama.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI!

Avatar
Virtu4l
Postovi: 52535
Pridružen/a: 15 jun 2008, 23:21
Lokacija: Zvornička 27
Kontakt:

PostPostao/la Virtu4l » 06 feb 2014, 19:58

Izvini, ali meni nema ništa privlačno u vrijeđanju, nacionalizmu, fašizmu, slikama mladića i karadžića na tribinama, razbijenim glavama, presretanim autobusima, omalovažavanju države u kojoj živim, prekinutim utakmicama. Što manje čitam o tome, bolje ću se osjećati. Izuzetaka je malo i gube se u moru onoga što sam gore napisao. Nemalo puta se ta netrpeljivost prenijela na forum i rezultat je uvijek bio isti.

Ako ti misliš da će ovaj projekat pomoći da nam kako ti kažeš stadioni ne propadaju i da na tribinama bude više navijača, onda bujrum.
We are giants
Everyone is our prey
Our whole world
Is maroon coloured

Avatar
Prisoner
Postovi: 301
Pridružen/a: 01 dec 2013, 23:44
Lokacija: Republika Bosna

PostPostao/la Prisoner » 06 feb 2014, 20:20

Ah da, pa ja, logično, toga nema u Evropi. Laziali miroljubivi navijači, pacifisti što bi se reklo. Juventusovci gađaše Interov autobus sa igračima (ne navijačima), u Engleskoj svako malo neko utrči na teren iako imaju najgori zakon za navijače na svijetu, al' šta je to naspram psovanje četničke, ustaške i balijske majke. Ništa. To su ozbiljni problemi i treba se maknuti od balkana u miroljubivu Evropu gdje te čekaju raširenih ruku. Stipu gatibo. :roll:

Ne kažem da će to donijeti prosperitet klubovima u BIH, nemoj mi stavljati riječi u usta, nije to lijepo. Neće, to je jasno k'o dan, al' ne može se bježati u Evropu i evropske klubove sa mišljenjem kako smo mi zatucani balkanci, samo se udaramo, psujemo, palimo baklje.. Dok je u Evropi sve bajno i krasno, tamo se uzgaja cvijeće na tribinama, obasipajute lalama kad dođeš na stadion itd. Onda se obično počne sa pričom kako naš fudbal je kur.ac, vidi šta je pravi fudbal, šta su pravi fanovi (barcini slikaju ronalda dok proslavlja gol i obrnuto), mega giga ultra pokret u Evropi.

Bježi se od stvarnosti u imaginarni svijet, a ustvari su puno gore situacije u Evropi, nego ovdje.

Mogu se održati ovdje kol'ko tol'ko normalni dijalozi na temu tifo scena balkana. Samo ako ima volje i želje među modovima.
Na kraju krajeva, da se ne lažemo, ovaj forum sadrži vrlo malo kvalitetnih forumaša što se tiče tribina u BIH. Većinom su to dječurlija koja pojma nemaju o životu (pregledaj samo teme Željezničar i Sarajevo).
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI!

Avatar
Cautinho
Postovi: 7279
Pridružen/a: 29 jan 2012, 09:04
Lokacija: Područje visoke dominacije
Kontakt:

PostPostao/la Cautinho » 06 feb 2014, 20:50

Forum je dosta dobro funkcionirao ovih zadnjih 5 godina bez spominjanja te navijačke scene.Mislim da može bez toga i sada a i u budućnosti.Navijači se uvijek spomenu u kratkim crtama kakav god sportski event bio,mislim da nema razloga sad da imaju svoj dio.O čemu bi pisali?
O ino-navijačima nećete prijeći 10 stranica,garantujem,a kad je u pitanju naša navijačka scena,to se kao i sve ostalo naše svodi na prepucavanje,što dovodi do banova,zategnutih odnosa,mržnje i uvijek prisutnog podyebavanja.Da ne spominjem dodatni posao za moderaciju koja mora čistiti spam svakih sat vremena.
Ovaj forum dovoljno pažnje posvećuje navijačima,za više nije potrebno.To za portal je ok.
A ako smijem priupitati,otkud sad takav stav admina&co u vezi navijača,u pamćenju mi je ostalo da je to ovdje smatrana tabu tema o kojoj se ne smije raspravljati...
Keep walking.

Avatar
Virtu4l
Postovi: 52535
Pridružen/a: 15 jun 2008, 23:21
Lokacija: Zvornička 27
Kontakt:

PostPostao/la Virtu4l » 06 feb 2014, 21:24

Prisoner WroteColonNa kraju krajeva, da se ne lažemo, ovaj forum sadrži vrlo malo kvalitetnih forumaša što se tiče tribina u BIH. Većinom su to dječurlija koja pojma nemaju o životu (pregledaj samo teme Željezničar i Sarajevo).


Slažem se u potpunosti. U Evropi se dešavaju puno gore stvari, ali to se nas puno ne dotiče. Kad ja objavim sliku policajca koji udara navijača Lazia, ili kada se navijači iz Rima međusobno marišu, to neće natjerati nikoga na forumu da me uvrijedi. Međutim, kada stavim sliku navijača Slavije kako nas kamenuju prilikom ulaska na stadion i policajca i navijače koji udaraju našeg novinara, onda smo u problemu i tema za par minuta ode do vraga.

To obično ovako počinje, ti i ja normalno diskutujemo (kao sad) i onda se ubaci neko treći, četvrti, kaže nam da smo/ste huligani, onda pet ljudi njemu odgovori, i sve opet ode u tri lijepe. Doživili smo to bezboj puta, tako da znam o čemu pričam.

Da se sad vratim na ovaj dio koji sam citirao. Takvi obično kroje sudbinu na forumu. Moderatori to ne mogu pohvatati, nema ih toliko, a kad im se brišu postovi, onda dolaze u ovaj dio foruma da se žale kako su pojedine navijačke grupe zaštićene i gleda im se kroz prste.

Ne tako davno ovdje je bio banner 'stop huliganizmu' i od tada su teme o domaćoj tifo sceni ukinute. Mislim da je to poprilično ispravna odluka.
We are giants
Everyone is our prey
Our whole world
Is maroon coloured

Avatar
BadrHari
Postovi: 3634
Pridružen/a: 22 maj 2013, 23:54
Lokacija: Bilino Polje
Kontakt:

PostPostao/la BadrHari » 06 feb 2014, 21:29

Bilo bi vecinom prepucavanja ko je jaci :)
Horde, Robija ili Manijaci.
Onda kako oni stoje naspram ostalih grupa na Balkanu.

Vjerovatno bi neki fino pisali ( umjereno :mrgreen: ), ali to bi brzo bilo preplavljeno glupim prepiranjima.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Avatar
Prisoner
Postovi: 301
Pridružen/a: 01 dec 2013, 23:44
Lokacija: Republika Bosna

PostPostao/la Prisoner » 06 feb 2014, 21:38

Rekoh, moglo bi se kad bi se htjelo. Kada bi moderacija se upustila u tu zaje.banciju i snagom volje i želje držala na lancu forumaše. Može se, al' ima li se volje pitanje je?!?!
Drugo, taj sindrom "moj tata je jači od tvog" je nivo 15-godišnjaka, tako da mislim da bi se puno ozbiljnije diskusije vodile od floskula tipa 'ta vi znate, pa nema vas 200, mi kad smo bili u Banjoj Luci vi niste znali šta je gostovanje, je.bem te zenico, puši ga saraj'vo itd.
Omogućiti normalnim i kvalitetnim forumašima diskusiju, skloniti trolove, držati na oku forumaše i atmosferu na temi, mislim da bi se stvorila fina diskusija u tim uslovima.
Ponavljam, sve je stvar volje i želje modova, bez toga nema smisla otvarati ovako škakljive teme.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI!

Avatar
admin
Site Admin
Postovi: 8097
Pridružen/a: 06 mar 2008, 10:30
Kontakt:

PostPostao/la admin » 07 feb 2014, 11:19

Hvala vam na sugestijama.

nadam se da će se u ovu diskusiju uključiti i više forumaša, pogotovo onih koje interesuju tifo teme i diskusije, da ne ostane samo na forumašima koji komentarišu sve teme.

Avatar
gio10
Postovi: 5709
Pridružen/a: 13 dec 2012, 19:39
Lokacija: 71000

PostPostao/la gio10 » 07 feb 2014, 19:44

Sve se može sankcionisati. Pa tako, ako diskusija preraste u neko svađanje odmah poslati učesnike u Banoviće na 14 dana.
Mene je uvijek interesovala situacija u Torcidi ili u United Forceu, ali ne mogu pitati zato što odmah dobijem odgovor da se ne smije pitati i pisati o balkasnikm grupama.
Dakle, samo se pažljivo trebaju odabrati moderatori, koji će tu biti aktivni i koji će spriječiti svaku svađu.

A ako se još uzme u obzir da tifo scena baš uzima maha na Balkanu u posljednje vrijeme, onda ne bi bilo loše da se otvori taj novi pdf.
Ja sam za :)
Ja te volim, volim Željo..

fedeltafrotta
Postovi: 4188
Pridružen/a: 01 apr 2013, 00:24
Lokacija: www.fkzeljeznicar.ba

PostPostao/la fedeltafrotta » 07 feb 2014, 19:52

po meni bi se trebali ugledati recimo na ultras tifo stranicu i vrsiti izvjestavanja sa evropskih i juzno-americkih utakmica (slike, mozda koji klip). jos jedna stvar bi bila dobra a to je upoznavanje sa odredjenim navijackim skupinama, ne samo u bih nego i po evropi, recimo boulogne boys, bbb i tako dalje...
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Avatar
bistrikboy
Postovi: 6722
Pridružen/a: 22 apr 2008, 18:12
Lokacija: Memli Side
Kontakt:

PostPostao/la bistrikboy » 15 feb 2014, 22:30

Iskreno mislim da bi vam najbolje bilo da se ne upustate u ove tifo gluposti.Postoje vec i kod nas u regionu portali posveceni samo tome i veliko je pitanje koga bi vi uopste privukli takvom rubrikom.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Avatar
NAJGORA_BAGRA
Postovi: 4153
Pridružen/a: 13 jan 2011, 01:47
Lokacija: http://www.fksloboda.ba/
Kontakt:

PostPostao/la NAJGORA_BAGRA » 18 avg 2016, 04:44

Ne znam kako tek sad vidim ovu temu :mrgreen:
Po sto na forumu ima ljudi koji su prije rata isli sa klubovima, bilo bi lijepo od njih procitati gdje iskustva sa gostovanja, pa i price sa gostovanja poslije rata. Naravno, od te teme ne praviti gluposti ko je bolji i ko je jaci.
Uglavnom, slike, textove, price iz prve ruke je uvijek milina za citati i gledati. Ima par foruma, gdje ljudi iz svih drzava ex-yu normalno komuniciraju i gdje svaki vid gluposti i provokacije je bez upozorenja sankcionisan, tako da bi se red mogao drzati u kontroli.

Avatar
SMR187
Postovi: 1942
Pridružen/a: 12 dec 2017, 21:29
Lokacija: ♥ Gʀɑɖɑĉɑc ♥
Kontakt:

PostPostao/la SMR187 » 08 feb 2018, 12:22

NAJGORA_BAGRA WroteColonNe znam kako tek sad vidim ovu temu :mrgreen:

Ja jos kasnije od tebe :D

Nisam istrazivao da li ima ovakva tema na forumu, posto ne pratim sve, vec samo par PDFova sto me stvarno zanima. Ali sta fali napraviti neku temu, ne mora biti PDF o navijacima gdje bi lijepili slike, diskutovali o tome.. Mislim jbg ako moze preziviti tema "Premijer liga BiH" gdje su sastavljeni Lesinari, robijasi, manijaci, hordasi, fukare i ostali.. Ne znam zasto ne bi ni ova. Prvi put kad neko otvoreno bude provocirao obrisi mu post, drugi put ga odstrani s foruma i cao djaci.. Ne vidim jedan razlog zasto bi tu temu bilo teze moderirati nego ostale gdje vlada potpuno isti rivalitet
♥ Manchester United Football Club ♥

#ForzaFiume


Natrag na “Komentari, sugestije, kritike...”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.